Отбиване?

• 65 682
  • 835
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз отбих гладко и безпроблемно на 10 месечна възраст. Просто вместо последното кърмене преди сън предложих разредено кисело мляко. Оттогава нито е търсила, нито се е сещала за гърдата.

# 121
Ние днес бяхме на пиедиатър и следвайки нейните съвети пробвахме без кърмене да заспим, но уви. Дадох малко АМ след банята, четох му, гушкахме го, 10 мин бяхме двамата с баща му до леглото, но Алекс не спря да плаче. Пожелахме му лека нощ и излязохме, но миличкото не спря да плаче, беше толкова изморен и така ми дожаля, че пак му дадох...  Cry

# 122
  • София
Записвам се да следя темата и се връщам да чета. И на с Яна ни предстои това, че от септември е на ясла и ако там реве така като вкъщи, ако не й дам да суче, ще ми я върнат на втория ден сигурно.

# 123
  • София
И аз тук. Имаме вечерно кърмене и нощно по няколко пъти.Преди заспиваше само на гърда.От няколко дни я храня по-рано вечер,за да си поиграе и после да се приспим,но без гърда.Биберон не давам,защото се подсича при устните и преди 2 седмици,се отучи от него.Заради липсата на биберон,ми се налага да я приспивам с люшкане,кръста ме боли зверски,но ако легнем на леглото се започва с едно ставане,мрънкане,реване,и ми е по-лесно да се люшкаме. Мисля си като стане на една годинка изцяло да спра кърменето,но ужасно ме притеснява как ще стане.

# 124

аз успях да махна вечерното кърмене и го замених съвсем безпроблемно с АМ, но идея си нямам как да се справя с нощното кърмене... малката все още се буди по няколко пъти на нощ и понеже досега не съм й отказвала, сякаш не се сеща как да заспи по друг начин освен на гърдите ми.. дори и да успеем да я приспим по някакъв начин - аз или татко й - се буди след 10-15 минути и пак започва да плаче.. интересното е, че аз почти някак кърма вече, така че няма особено много за сукане от гледна точка на храна, но пак си иска своето детето.. тази нощ след 5-тото събуждане направих АМ, дадох й го, изпи го цялото и спа 5 часа..

как мислите - гладно ли е нощем това дете или просто му се суче? изобщо не ми се иска да свиква с храна посред нощ, но както изглежда май на там отиват нещата..

пък и таткото е толкова нетърпелив - 10 минути приспиване и ми заявява, че едва ли не умира от глад детето и трябва да бъде нахранено! възможно ли е наистина бебе на 10 месеца да огладнява по 2-3 пъти на нощ?
 newsm78

# 125
Привет мамчета Grinning,
и аз следя темата-
Да се представим Embarassed - Нори е пръво дете, роди се 3.550 и 50 см и вече повече от година е изключително кърмено бебче - сега е 81 см. и тежи 10.200 кг.  Отделна тема е за натякването на всички близки как трябва да спра да кърмя и детето да яде Кибабчета и Кифтета, ама ка щете вярвайте тя това плус краставици и кърма - на това живее......... Laughing Laughing Laughing.
Захранването протича от шестия месец насам криво- ляво, кърмим се на поискване по 7-8 пъти на ден(нощите спи без да суче, въпреки че спим заедно).
Наближава септемри и аз с евръщам на работа - атя на ясла......
Та мили мамчета, моля споделете опит - отсега ли да намалявам кърменията, въпреки че идва лято и горещини, или направо от есента - няма мляко, няма мама?
Благодарности предварително.........  bouquet

# 126
kapchica   Няма мляко , няма мама звучи ужасно..... Sad Не бих го причинила на детето дори денонощно да ми виси на гърдите.
Според мен трябва да игнорираш семейното мнение и да решиш какво искаш ти. Много майки споделят във форума ,че продължават да кърмят дори след като детето тръгне на ясла. Това не е не възможно стига работното ти време да го позволява. Peace
Имам приятелка която точно това планува да направи Mr. Green Аз отбих по-рано понеже вече много ме затормозяваше ,а и не виждах особен ентусиазъм от момиченцето ми.

# 127
Привет на всички и от мен.Записвам се и аз  Peace В момента при нас тече процес на отбиване,за сега успешно премахнахме обедното кърмене нощем също отдавна не суче,но сутрин и вечер е като обезумял и ако не му дам,настава истински ужас. #Crazy Ясно ми е,че като спи при мен ще е много по трудно. ooooh! Успех на всички в отбиването Grinning    kapchica: аз също имах тази дилема,защото и ние сме на ясла от септември.Никога не съм слушала роднини и ако не бяхме на ясла още бих го кърмила.Според мен от сега намалявай кърменията,ако наистина ти го искаш,разбира се.Достатъчен стрес е за едно детенце яслата и не бих го стресирала допълнително.Затова по добре да го отбия отсега за да съм малко по спокойна после.Успех Grinning

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 00:29 от КатеринкA

# 128
  • Карлово
Капчица, тръгването на ясла и на работа не е причина за отбиване. Всички тези неща се съвместяват съвсем нормално. Споделяш, че нямате нощни кърмения, което е улеснение за работещата майка. Повечето кърмачета, ходещи на ясла, успешно се справят през деня без мама и сучат само, когато са заедно. Както и другите момичета са казали, мнението на близки, роднини и приятели не е от значение. Ти, детето и таткото сте хората, които трябва да вземете решението за отбиване. Но наистина не е добре едновременно отбиване и тръгване на ясла. Така детето ще бъде принудено да се раздели с няколко любими неща по едно и също време и може да се почувства отхвърлено. Ако решите да отбиваш, добре ще е процеса да приключи около месец преди тръгването ти на работа и на ясла.

# 129
Днес писах коментар в тона на микки, но ми се изгуби преди да го публикувам. Дъщеря ми /2г. и 2м./ е все още кърмаче и от почти месец е на ясла без някакви проблеми. Заспива с кърмене, когато има някакъв дискомфорт /зъбоникнене/ суче и през нощта, суче сутрин и отива на ясла. Когато я взимам следобед не се хвърля веднага да суче, сеща се за млякото чак като се приберем вечерта след разходката и преди лягане. Така че само тръгването на ясла не би трябвало да е причина за отбиване. И на мен доста ми напомнят, че детето вече е голямо и няма защо да суче, но мисля да го отложим отбиването поне докато й израстат и последните 4 зъба, пък може и след това. Все пак кърменето не е само хранене, нали?

# 130
И аз се записвам да следя темичката! Ние сме на 1г3м и не давам зор да се отбиваме. Аз предпочитам отбиване съвсем леко дирижирано от мен или по-скоро естествено. Така или иначе в момента малкия суче най- вече при заспиване и нощем за успокоение, рядко през деня поцоква за разнообразие (по мое мнение е по-скоро понякога от скука и естествено понякога от безпокойство). За мен лично са най-тежки нощните от 2 до 3 кърмения, но той се събужда с мисълта да цока и започва да ме дърпа за деколтето с хленч. Аз не отказвам, а просто ги съкращавам и гледам да не го оставям много, много да виси на гърдата Confused
Благодарности на Микки за статиите и информацията! Ще следя с интерес споделеният опит от всички  Hug

# 131
  • Пловдив
Записвам се и аз в темичката.Малкия суче3-4 пъти през деня и най-малко два пъти през ноща.На обяд е кръвна обида за него,ако се опитам да го преспя с биба.Суче въпреки,че 30 мин преди това си е изял цялата манджа от ДК.Като се събуди много често е в лошо ностроение и иска пак да си цокне.Засега махнах кърменето в късния следобяд.Скоро мисля да махна и това след попарата.Изяжда мн малко попара и затова му давам да си досуче.Той не отказва.Исками се всичко да стане плавно,но ако до септември не съм оставила кърмене само рано сутрин и за преспиване вечер съм решила да наложа по строги мерки.Да видим какво ще стане.

# 132

как мислите - гладно ли е нощем това дете или просто му се суче? изобщо не ми се иска да свиква с храна посред нощ, но както изглежда май на там отиват нещата..

мисля че детето не е готово да спре с нощното сукане .
И това ще стане , но  трябва време .
Сега е лято  , горещини са , аз бих давала нощем( не че не давам де  Mr. Green) и на по-късен етап , някъде в началото на есента бих пробвала пак , пък каквото стане .

Капчица и аз не мисля че тръгването на ясла е повод за отбиване , напротив . Детето ще има нужда от това да се гушне в мама , да суче , да се успокой .
Да не говорим за ценните и безспорни предимства на кърмата в този аз от бацили там , но това е друга тема .

Не мислиш ли че много ще му се събере на детето - стоп на млякото , адаптация там ..

Това е моето мнение , не искам да се натрапвам с него , просто споделям !  Peace

# 133
Mалко се чувстваm ненаmясто в теmата за отбиване - вие говорите за кърmачета над годинка, а аз никога не съm искала да кърmя повече от 3 mесеца  Blush

След седmица ще започваm лека-полека да въвеждаm адапт. mляко, което бебка досега е приеmала инцидентно при  mои отсъствия без проблеm. И тъй като изглежда иmаm достатъчно кърmа се чудя дали ще mога да спра лактацията по естествен начин на принципа на постепенното заmестване или ще се наложи да взеmаm хапчета?

Всъщност ако трябва да перефразираm въпроса си, чудя се дали отбиването на 3 mесеца и това над година протичат на същия принцип  по същия начин newsm78

# 134
МaНЕВрата аз не мога да отговоря на въпроса ти , но попитай консултант по кърмене .
Може да видиш на заглавната страница закована тема - Към кого можем да се обърнем за помощ и подкрепа  при кърмене .

Общи условия

Активация на акаунт