Отбиване?

• 65 514
  • 835
  •   1
Отговори
# 105
Dani , аз не съм консулатант , но мога да кажа ,че е нормално да се чувстваш така. И аз бях като теб когато отбих голямата ми дъщеря. Първо има и промяна на хормоните ти , от които до този момент е зависило кърмообразуването и е нормално това да те  обърква , дразни , изнервя всичко. И втрро ,аз поне така се чувствах, тогава осъзнах ,че дететто ми вече е пораснало , че тази тясна връзка , която е съществувала преди ражданто и до момента на отбиването само и единствено м/у вас двете, вече я няма, приключил е един етап... Ще ти помогне да се гушкате повече двете , да се опиташ да се отдадеш на нещо , за което преди това не ти е оставяло време.... ти си знаеш. Ще мине, това е точно като следродилната депресия - при едни няма въобще , при други е силна , при други слаба.

# 106
  • Карлово
oceanide, кърменето при всяка възраст е различно. Обичайно на възраст 2-3 години кърмачетата сучат сутрин-вечер и при наранявания, обида, скука и др.п., но са малцина тези, които сучат регулярно като новородени. Ако на детето е осигурено нормално обкръжение, нормални занимания, то не изпитва нужда постоянно да суче. Вероятно сега племениците ти се струват големи момичета, но ще се убедиш, че твоето ще ти се струва малко (дори и вече да не се кърмите) и на подходяща възраст да суче, когато това се случва ден след ден. Детето някакси неусетно за майката расте и все й се струва малко.
Кърменето на големи деца често остава скрито за роднини, познати и приятели, обикновено само таткото и членовете на домакинството знаят за това. Майките на по-големите деца въвеждат кодови думи за сучене, което си е удобство, вместо да върви и крещи "Искам цица". Wink
И аз съм чувала за такива  дърпания по улицата и събличания, но винаги, когато се поразнищи ситуацията, се оказва, че има някаква причина за това поведение на детето. Може да е била дълга разходка и да е уморено, да е било скучно пазаруване, да се е ударило, да е настъпила някаква промяна в къщи - детегледачка, тръгване на ясла, мама на работа, поява на бебе. Може майката да се е опитала на инициира отбиване, но да не е подходила правилно или пък просто детето да не е било готово за това.
Разбира се, че е удачно да кърмиш сутри-вечер. За пореден път ще кажа, че всяка майка взема решение докога да кърми, съобразявайки се със собствените си и на детето чувства, с възгледите си и разбиранията на семейството. Всеки път към отбиване е правилен за дадената майка, всяка от нас иска да направи най-доброто за детето си и го прави.

Дани, Анетка ти е отговорила напълно изчерпателно - хормони, чувства, промяната е и за детето, и за майката. С течение на времето нещата ще си дойдат на мястото. Опитай да релаксираш, гушкай си детето, защо пък не да откриеш нови хоби.

# 107
  • гр.София,кв.Овча купел
   Смятах да я кърмя и нея поне до 2 годинки , не ми тежи , не се буди много нощем. НО тя де много малки количества твърда храна за дете на 1 год и 10 месеца. Майка ми и други ми казват че тя разчита на кърменето, че ако я отбия ще прояде повече. Чудя се какво да правя. Като килограми е доста слабичка , но пък суперповжизнена , не се спира , здрава и весела е. Но яде като едно мишленце и докога така . След отбиването вашите дечица проядоха ли повече?Дали то ще помогне да хапва повече?
Тъкмо се чудех, как да опиша моя случай и като прочетох ,това което е написала Anetka,сякаш е моята история,с тази разлика,че на мен ми е първо дете и е на 1 година и 8 месеца.
И аз искам да знам,как се чувстват, децата като тях/не ядат твърда храна,а наблягат на кърма/, след отбиване и дали хапват повече?

# 108
  • Карлово
   Смятах да я кърмя и нея поне до 2 годинки , не ми тежи , не се буди много нощем. НО тя де много малки количества твърда храна за дете на 1 год и 10 месеца. Майка ми и други ми казват че тя разчита на кърменето, че ако я отбия ще прояде повече. Чудя се какво да правя. Като килограми е доста слабичка , но пък суперповжизнена , не се спира , здрава и весела е. Но яде като едно мишленце и докога така . След отбиването вашите дечица проядоха ли повече?Дали то ще помогне да хапва повече?
Тъкмо се чудех, как да опиша моя случай и като прочетох ,това което е написала Anetka,сякаш е моята история,с тази разлика,че на мен ми е първо дете и е на 1 година и 8 месеца.
И аз искам да знам,как се чувстват, децата като тях/не ядат твърда храна,а наблягат на кърма/, след отбиване и дали хапват повече?
Повечето майки с учудване откриват, че дори и като отбият, децата не започват да ядат по-големи количества храна. Докато се кърмите, поне ще сте сигурни, че ядат нещо наистина полезно и ценно. Малък период са кърмачета, после цял живот ще ядат кИфтета и кИбепчета  Wink

# 109
Хайде и ние в кюпа с опитите за отбиване. Още не съм прочела темата, но да се запиша за да не я изгубя. При мен основния проблем е че няма кой да ме замести с приспиването, а заспива само с кърмене - два пъти през деня и веднъж вечер. По рано се случваше да зспива с гушкане и люшкане, но от както по често се опитвам да пропусна кърмене все едно се настърви и дори сутрин се опитва да ме манипулира с рев повреме на закуската отказва да яде и иска да му дам да суче, а рева е съвсем истински отчайващо жален и съм се хванала в чудо.
Е ще се връщам назад да видя има ли някой с подебен проблем и дали ще попадна на съвет.

# 110
  • гр.София,кв.Овча купел
Благодаря за отговора,микки   bouquetHug Heart Eyes
Така и предполагам,затова и не си давам зор да я отбивам:)
Успех на всички,които все още се кърмят!!!
А също така и на тези,които отбиват,да мине гладко и без рев и драми!

# 111
Хайде и ние в кюпа с опитите за отбиване. Още не съм прочела темата, но да се запиша за да не я изгубя. При мен основния проблем е че няма кой да ме замести с приспиването, а заспива само с кърмене - два пъти през деня и веднъж вечер. По рано се случваше да зспива с гушкане и люшкане, но от както по често се опитвам да пропусна кърмене все едно се настърви и дори сутрин се опитва да ме манипулира с рев повреме на закуската отказва да яде и иска да му дам да суче, а рева е съвсем истински отчайващо жален и съм се хванала в чудо.
Е ще се връщам назад да видя има ли някой с подебен проблем и дали ще попадна на съвет.
Всичко е въпрос на воля. Бебето няма да се държи гладно, но си показва предпочитанията. Аз съм на работа от 2 месеца вече и все се чудех какво ще правим без кърменото, но сме си супер. Аз нося кърма всеки ден в детската, но той там си яде и каша и пюренце и така. Вкъщи се кърмим основно, защото обича да се гушка и се успокоява така. Иначе с приспиването аз в едно йо-йо го приспивам, но трябва да е изморен.
Та мисълта ми е един ден само шише да предлагаш и ще се научи. Като махнеш гърдата, вече млякотот не е толкова важно,ще почне да хапва и други неща. Поне аз имам такъв опит
До скоро

# 112
Отбих го съвсем - махнах и кърменето преди заспиване. Сънят му страшно се успокои и вече имаме спокоен сън без будене по цели нощи или пробуждане за кратко и бързо заспиване. Беше ми много лесно, чак не вярвах - просто една вечер след баня го гушнах и го приспах така. Не е плакал повече от друг път (щото той преди заспиване реве  Confused), не е търсил да суче. Мина все едно не е сукал 11 месеца.  Sunglasses

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 12:16 от BAN

# 113
Хайде честито Simple Smile
Де тоя късмет и при мен... Явно като е вече голяма маймуна, номерът не минава, поне при нас положението е такова, каквото беше преди да опитвам каквото и да било. Изнерви се много и засега спрях всякакви опити. В интерес на истината, ако не беше кърменето просто не знам какво щяхме да правим при никненето на кътниците в продължение на 3 месеца. Изчаквам малко сега и след седмица-две пак ще пробвам да махна нощното Crazy

# 114
Добре де, децата дето не са кърмени или са кърмени малко как минават през зъбоникненето? Не може да няма и други начини за успокоение ...

# 115
Да се оплача, не мога да махна нощните кърмения, които са 2 сега. Искам поне едното да отпадне. Иначе дневни вече нямаме,  но през нощта като почне да реве и да се тръща,  не мога да го оставя да събуди блока  Rolling Eyes

Пробвах да го залъгвам с вода или кисело мляко, ама не става.  Tired

# 116
  • Карлово
Добре де, децата дето не са кърмени или са кърмени малко как минават през зъбоникненето? Не може да няма и други начини за успокоение ...
Има. Гелове, хомеопатични капки, и всякакви други чудеса на медицината. Плюс рев и огромно родителско търпение. Просто с кърменето става най-лесно. Все пак, и при зъбоникненето е различно при различните деца. При някои пробиват по-лесно, при други по-трудно.

# 117
Здравейте ,
да кажа и аз за моя опит с отбиването. Синът ми е на 2г и 4 месеца и преди 1 седмица се отбихме. Използвахме празниците по 24 май, когато имаше 4 свободни дни и го оставихме на гледачката. Голямата ми дъщеря също остана с тях, за да не бъде голям стреса. Малкия като не ме виждаше не се сещаше за мен, само нощем докато се въртял казвал, че искал да "чучи" и така 2 нощи. Аз се върнах на 5 ден вечерта. Синът ми като ме видя не реагира с рев, просто ме заведе до пейката в парка и ми задърпа ризата, за да чучи. Порева, потръшка се, но му отвлякох вниманието като го заведох до магазина, за да пазаруваме. Като се върнахме у дома ме заведе до дивана, приканвайки ме да седна и отново взе да ми вдига фланелката, за да "чучи".  Казах му, че вече е голям и няма мляко. Бая си порева и потръшка, но удържахме фронта. През нощта се събуди няколко пъти и искаше, но не му дадох с учудване установих, че не приема толкова трагично положението. На следващия ден вече не искаше като се върна от работа да суче, само през нощта се буди, но му отказвам. За яденето - не е проял, така както бих искала. Слаб е - 10 600 кг, яде нередовно.

# 118
Повечето майки с учудване откриват, че дори и като отбият, децата не започват да ядат по-големи количества храна. Докато се кърмите, поне ще сте сигурни, че ядат нещо наистина полезно и ценно. Малък период са кърмачета, после цял живот ще ядат кИфтета и кИбепчета  Wink
Благодаря , Микки !
И аз така си мисля, ще отложа за есента. Тя си е доста капризна за храната , а така поне ще съм сигурна ,че поема нещо полезно. Пък и я виждам , как увеличва количествата на твърда храна , макар и бавно. Но понякога ми е странно да гледам как другите деца ядат огромни количества , а тя не, но пък незнам какво количество кърма си пие. Важното е да са здрави децата !
Успех на всички!

# 119
Не кърмя вече 5-и ден. В замяна давам прясно мляко с шише, АМ отказва, както и кисело мляко от шише не иска.

Имаше малко рев 3-4 нощи, но за 10 мин. се успокояваше с биберон или гушкане. Вече не реве и не търси гърда.

Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт