Отбиване?

• 65 515
  • 835
  •   1
Отговори
# 45
Успокой се - ще се получи, имаш време.
Това, което ми хрумва на първо четене, е да излезете с количката, ако още се вози и да се опиташ да я приспиш навън - вече времето е приятно.
Ако пък не ползвате вече количка, дори и само да излезете и да се поразходите, за да се умори и да заспи по-лесно. Не казвам, че няма да се наложи да я люлееш, но предполагам, че времето за приспиване и плач за кърмене ще е по-кратко. И не се притеснявай малко да нарушиш режима - все отнякъде трябва да се започне.
И да, сълзите и страданието и при двете ви е в реда на нещата.
Аз също се скъсвах от рев, че се налага да отбивам.

# 46
И аз се нареждам в тази тема.
Малкият от месеци вече не суче изобщо през деня, но вечер преди заспиване и през нощта е като пиявица.  Shocked Мисля първо да махна нощните кърмения, а вечерното по-нататък, но много се притеснявам как ще запсива като се събуди през нощта. Ние като цяло имаме страхотни проблеми със заспиването, а сега направо не ми се мисли.  ooooh! В началото на месеца отиваме на гости при баба и мисля тогава да го "пусна" нощем на баба му, а аз да изчезна. Но да ви питам - от раз ли да откажа кърменето нощем или да го оставя например само веднъж. И с какво да го заменя - с АМ или с вода?

# 47
  • Варна
Тихичко да кажа...май отбих, поне от вчера не е сукал Rolling Eyes

# 48
Тихичко да те поздравя за успеха и дано скоро имаш шанс да се похвалиш гръмко и категорично!   bouquet

BAN, ако можеш недей да предлагаш друг заместител - после отново ще се налага отказване.
Аз сглупих и предлагах вода - после се видях в чудо хем да махна безсмисленото наливане, хем да махна и памперса, че и по два на нощ заминаваха.
Полюлявай го, гушкай и само в краен случай може да предложиш вода.

# 49
 Sad Лошото при нас е, че той истерясва като го гушнеш да го носиш за приспиване. Дере се все едно го колиш, а не го гушкаш. Това ни е и големият проблем със заспиването  Cry

# 50
Аз затова ползвах до 1г.7м. кошницата за кола- беше по-голяма от стандартните, които съм виждала. Слагах го там и се унасяше. Ако имаш подобен вариант, може да пробваш.

# 51

Здравейте!
Ето темичка, която ме вълнува много.
Моят хубавец е любител голям на майчиното мляко и на сученето.
Нощем се буди между 2-4 пъти, да си цокне.
Предиобедния сън стана пак със сучене, но се чудя ако върна предиобедния сок дали няма да се навие да заспива без гърда.
Ще трябва да пробвам.
Мислех да се пробвам да го отбия до началото на лятото, но чух че е добре да се остави да суче и през лятото, затова "Наесен с песен".
От 01,09 мисля да се върна на работа, така че като ku[d]ku[d]yaka се надявам с това да се улесни отбиването.
Забелязах, че не съм само аз в тази група, с бебоци заспиващи на гърда, неискащи АМ от шише и изобщо непризнаващи биберона Wink
Днес последно беше сукал в 9,30 и сега в 17,15 много поиска и му дадох, че се бях понапълнила.
после ще се приспим след банята към 21,00 часа и поне 3-4 пъти до сутринта.

Пробвах с биберон залъгалка - рев, пробвах с чайче - не се прие радушно.
Последните няколко нощи се опитвам на едно от ставанията само да люлея и гушкам - неее.
Явно не е настъпил момента.
Ще следя темата.
Успех на всички!  bouquet

# 52
zдравеи те мам4ета и аz с нетьрпение следя темата zастото и мен ме мь4и тоzи проблем мани4ето ми е на 1г4м и су4им доста 4есто денем и ностем zаспива само на цицата и като биберон пак цицка ам не е пил никога,а ако му дам ностем вода или несто друго писаците са ужасни,,,имам 4увството 4е сте се кармим до 1 клас,,маитап,маитап ала моzе и това да стане,лека ве4ер на вси4ки

# 53
Да споделя и аз моя опит. Кърмих момата до годинка и два месеца. И исках да я кърмя още, но не ми издържаха нервите. Биберон така и не пожела...за добро или зло. Та аз бях и хладилника, и биберона. Спеше по цяла вечер с гърда в устата и изтърве ли я, което се случваше на десетина минути...събуждане и  рев. Та не издържах един ден и спрях. Първата нощ беше трудна...нооооо важното е, че не се предадох. Следваха трудни няколко дни, в които тя докато си играеше, се сещаше за кърмата и идваше при мен и ме буташе "Мамо, тити, мако". Превод в ефир "Мамо, цици, мляко". За около седмица започна да забравя. Започна да спи сама (алилуя!). Кофтито е, че тогава мен ме треснаха едни мисли...че детето се отдалечава така от мен, че губя контакт с него. Хормоните избиха  Grinning. И като цяло аз преживях отбиването доста по-тежко от нея, а мислех, че ще е обратното. За спиране на кърмата...не пих хапчета. Реших сама да опитам и успях. Започнах да се цедя и и давах кърмата с шише. Цедях се все по-рядко и количеството от самосебе си намаля. За около месец изчезна съвсем. Сега, 3 месеца по-късно понякога имам по 1 капка кърма на гърдата.
На майките, които като мен си мислеха, че ще е голям ужас, казвам: "Момичета, просто 1-2 дни са и се въоръжете с малко повече нерви"
П.с. Ако не ме ползваха за биберон с удоволствие бих я кърмила още.  Embarassed Simple Smile

# 54
А според вас поетапно ли да махам нощното и вечерното (преди заспиване) кърмене или да ги махна и двете едновременно?

# 55
И мен ме интересува темата.
Нямам представа как да действам, денем суче по 2 пъти, нощем също по толкова. Ще махам дневните и после нощните кърмения.

Трябва ли да пия нещо от сега или само ако почувствам някакво напрежение или дискомфорт евентуално?   

От прочетеното разбирам, че повечете не пият нищо.

# 56
Опитай без лекарства, Нежна. Ако не успееш сама, тогава се обърни към лекар.

# 57
Опитай без лекарства, Нежна. Ако не успееш сама, тогава се обърни към лекар.

Благодаря!

# 58
  • в здрача
Записвам се да следя с интерес, защото този път отбиването ми е доста трудно. И темичка пуснах, но ще следя и тази.
Не знам дали ви се е случвало, но аз от месец и половина нямах абсолютно никакво мляко и бях напълно, ама напълно сигурна. И както нямаше, а малкото стигаше до бой, рев и писъци, все едно го коля, а не че отказвам . Не мога да я оставя да се дере посред нощ /заспива към 23 часа/, най-малкото защото кака и на другия ден е на училище и трябва да става рано, а и да поспи през нощта. И така вечер се предавах, но поне имаше само едно-единствено сукане - за заспиване вечер и така вчера усетих, че не само има мляко, ами и детето гълта като за последно. Изпи всичко и от двете, обърна ми дупе и заспа като малко бебе.

# 59
А според вас поетапно ли да махам нощното и вечерното (преди заспиване) кърмене или да ги махна и двете едновременно?
Никой ли не може да е изкаже компетентно?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт