Отбиване?

• 65 391
  • 835
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
диетичната твоето дете на каква възраст е? Все пак е важно да отбележа, че отбих на 2 год. и 1 мес. и АМ изобщо не ми беше вариант.  За по-малко дете вече бих се замислила и за АМ.

# 436
Докато го кърмех му правех кашите с Хумана Ха, после почнах да му давам да пие вечер АМ и купувах Хип комбиотик 3 и после 4, те са с про и пре биотици. Сега от скоро почнах да купувам Нестле джуниър, поради финансови причини, но гледам че му е добре.

# 437
Табакова, скоро ще стане на 1 годинка! Една приятелка кува за синът си Нестле за след годинка и е доволна! Ще видя дали някоя от познатите мами в градинките ще ми даде да пробвам една две вечери техните млека да видя кое ще се хареса на дребното!

# 438
  • до едно тепе
Диетичната,аз заместих сутрешното кърмене с АМ.Кисело мляко не иска изобщо-нито купено,нито домашно.Първоначално купих Нан за след годинката,но не ми се разтваряше добре,минахме на Хип комбиотик за след годинката,но от него се запичаше въпреки пробиотика вътре и сега сме на Лактана био(kinder). От трите изброени АМ само в Лактаната няма соев лецитин(аз предпочитам да няма и затова основно избрах да сменя Хипа с него).Една кутия стига за около 2 седмици и половина,но той пие само сутрин(в 5-6 часа) Peace
Ако ти се кърми кажи на ендокринолога ти да си гледа работата.Аз съм с ИР и трябва да започна лечение,но се размотавам още Whistling

# 439
Да споделя за нашето отбиване (може на някой да му е от полза). Бях решила, че ще го кърмя до 1 г. До тогава ни бяха останали сутрешно и вечерно, както и през нощта, когато пожелае. Първо за около 10-ина дни започнах за вечерното през ден кърмя - давам АМ. След това само АМ. После 10-ина дни същото със сутрешното кърмене. Накрая вече спряхме и давах само АМ. След около месец спряхме и АМ. Вечер заспива с водичка, както и нощем, ако се събуди давам вода. АМ ядем в попара, понякога давам и за пиене, както и айрян. Общо взето по този начин мина безболезнено и за двамата. Не съм пила нищо за намаляване.
Купувам Аптамил 3 и смятам до 3 г. да си му го давам. Прясно мляко също давам, но предпочитам АМ.

# 440
  • Ловеч
Записвам се с ОГРОМНО желание за отбиване, но без идея как да стане. Много трудно заспива сам, така че се кърмим само за приспиване на обед и вечер, както и много пъти през нощта, което е всъщност проблема. Няколко пъти му давам вечер АМ, пие около 100 мл., но след това пак иска да суче. Нощно време, ако не му дам дам буди целия блок. Последните вечери ме дъвче с часове, което ме влудява и изнервя невероятно много. Не знам как да му помогна да се научи да заспива сам. Обмислям да пия чай от салвия, за да намалее кърмата и евентуално сам да се откаже. Приемам всякакви идеи, на моменти се отчайвам, но определено ми се иска да го отбия до около месец.

# 441
  • Пловдив
sillvy83 ти и да пиеш чай от салвия, ако все пак даваш на детето да суче няма да има ефект. Нали кърмата е на принципа търсене-предлагане и сукането само ще стимулира да излиза още. Особено ако и твоето дете си суче упорито като моето- можеше да не излиза нищо, но той си дърпаше докато потече.

# 442
sillvy83, при мен нещата стояха по същия начин, отбих го но за сметка на това пие много адаптирано мляко. Ако искаш да го направиш постепенно и щом пие ам, прочети моя пост как съм го отбила. Успех ти желая!

# 443
            Здравейте мамита! Много трудно се отбиват бебоците като са се научили да спят при нас и да сучат по цяла нощ. Моето момченце е на 1.7м.и не ме оставя да спя по цяла нощ,буди се по 6-7 пъти,а по някога през 30минути.    Единственото решение и лекарката ни каза детето трябва да е 1-2седмици далеч от майката. Сега ми е много мъчно,но го оставихме при баба му далеч на 380км.та да не се искушаваме да отидем при него и се надявам да свикне. Първите 2-3 вечери е било кошмар за баба и за него разбира се. Въртял се,мятал се,ревал,след това по спокойно е спал. Вече почти не се будел,и никакви заместители на цицата,без шишета,без вода,мляко. Така,че ако имате добра баба и се навие на този тормоз възползвайте се и успех.

# 444
  • Пловдив
            Здравейте мамита! Много трудно се отбиват бебоците като са се научили да спят при нас и да сучат по цяла нощ. Моето момченце е на 1.7м.и не ме оставя да спя по цяла нощ,буди се по 6-7 пъти,а по някога през 30минути.    Единственото решение и лекарката ни каза детето трябва да е 1-2седмици далеч от майката. Сега ми е много мъчно,но го оставихме при баба му далеч на 380км.та да не се искушаваме да отидем при него и се надявам да свикне. Първите 2-3 вечери е било кошмар за баба и за него разбира се. Въртял се,мятал се,ревал,след това по спокойно е спал. Вече почти не се будел,и никакви заместители на цицата,без шишета,без вода,мляко. Така,че ако имате добра баба и се навие на този тормоз възползвайте се и успех.
И при мен така стана. Да са живи и здрави бабите!

# 445
  • до едно тепе
Ние приключихме окончателно с кърменето.Последно сука на 30 март,сети се на 2 април,че иска да суче и се разрева,баща му го гушна,а аз излязох от стаята и това беше.Смуках Lac caninum 2 дена и засега нямам проблем с гърдите.Ако стисна има кърма вътре,но гърдите ми са меки и нямат бучки и уплътнявания.
Следващия път(живи и здрави като решим да имам още едно дете) повече Mr. Green
Успех на отбиващите мами Peace

# 446
  • Ловеч
Здравейте отново, чак сега успях да ви прочета, много благодаря на момичетата, които са ми отговорили. Предполагам, че чаят наистина може да не свърши работа, но вече три дни пия по малко. Междувременно Криси започна да пие и по повече АМ, имам няколко успешни опита с приспиване вечер без да го кърмя, но многобройните нощни не знам как да махна. Засега се надявам да свикне вечер да заспива без кърмене, пък след седмица ще пробвам и останалите. Лека вечер на всички отбиващи Simple Smile

# 447
sillvy83 , пробвай през нощта да даваш водичка. Моят син така се успокоява, пийне малко и си заспи отново.

# 448
  • София
Мислех да пускам такава тема, но видях, че в тази, която е започна преди 2 години, пишат доста майки със сходни на моя проблем. Та и аз се записвам с голямо желание за скорошно отбиване. Simple Smile
При нас нощното кърмене е ужас от около 2 месеца. Буди се на около час и нито песни, нито гушкане и водичка или каквито и да било течности помагат. Не дам ли гърда се скъсва да плаче. Преди месец направих опит и плака 3 часа. Като я дам виждам, че не гълта, по-скоро я смуче за успокоение и аз вече се чувствам като биберон в човешка форма. Може би наистина проблема е в това, че спим заедно на спалнята, но ако го приспя (дори и на гърда) и го сложа в неговото си легло се събужда отново след 10 мин. и иска при мен.
АМ не пие, пробвах го с лечебното мляко на Хумана заради разтройство, не иска и да го помирише. Заради точно това разтройство сме на диета от 2 седмици и временно прекратих отбиването, но като се оправи смятам да започна отново.
Много, много искам да стане плавно, без сътресение и травми за него, все си мисля, че може и сам да се отбие, но не би. Искаме си на мама гърдите и това е  Simple Smile
Ще следя темата с интерес, сега се връщам назад да ви чета.

# 449
Kristianni, абсолютно същото се случи и при нас на същата възраст. Почаках до 11м., когато искам, не искам, трябваше да отбия заради лекарства. Преди да отбия беше ужасяващо, точно както описваш. Аз започнах да давам сок от ананас, за да пие нещо все пак. Вода не иска. Имаше няколко нощи с рев, но свикна за няколко дни. Същите сцени с рев през нощта ги правеше и докато сучеше, а аз скриех гърдата, защото не мога да съм залъгалка през цялата нощ. Като отбих, започна да спи много по-добре - буди се 1 или 2 пъти на нощ, за да ме търси. Не е толкова и за сок. Съвет нямам, но просто исках да споделя, че се случвало и на друг. Ако нещата бяха се развили по-ревливо, сигурно бих помолила майка ми да поеме няколко нощи дребния, защото знам, че като е друг човек, малките по-лесно приемат, че няма мляко. Може би вашият тати ще се включи? Успех.

Общи условия

Активация на акаунт