Отбиване?

• 65 381
  • 835
  •   1
Отговори
# 465
здравейте, искам мнение от вас. ние от 2.05 се отбиваме рязко. Денем няма проблем, хич не се сеща за гърди. Приспивам го в количката в двора и си спинка добре. Вечер го приспивам на ръце гушкайки го. Първата вечер в 22ч заспа и го сложих в кошарката, спа до 2:30. Пак на ръце го приспивах но беше трудно, почти 1час ако не и повече. Майка също го гушкаше но не успя да го приспи. Взех го аз пак и заспа. После в 5ч се събуди и пак на ръце заспа до 7ч. Втората вечер сама го приспивах. Но по често се будеше. на третата по спокойно спа. 3 пъти се буди. Снощи същатата работа, в 22ч заспа, но се събуди в 23ч, поне заспа бързо. Събуди се пак в 2:30, поне заспа бързо. после се събуди в 5:30 но не заспа пак.  newsm78 Не знам колко време ще продължи това, така да го отбивам. Пробвах като лягам аз и той в кошарата и му говоря за спинкане но не действа. Мрънка и ме дърпа да ставам. Аз съм го кърмила на поискване, но напоследък от 4 5 месеца не суче ами ме изпалзва за беберон и така заспиваше. Вие за колко време отбихте детето и ме интересува дали ще свикне на ръце да заспива. Макар че аз не искам така да свиква.

# 466
Dimi_86f, пробваш ли да му дадеш нещо да пие?

# 467
  • В море от любов
Аз пих за втори път бромокриптин и още ми тече, немога да я спра. Tired

# 468
  • Пловдив
Изцеждаш ли и ако го правиш да не би да е по много? Може би стимулираш кърмата пак да тръгне. Друго взимаш ли освен лекарствата?

# 469
  • София ж.к. Надежда 1
Имам въпрос за спирането на кърмата.От 1 седмица вече не и давам кърма.Проблеми нямам с това.Първите 3-4 дни цедях по 10мл от всяка гърда.Сега от 3 дни не съм цедила изобщо.Нямам напрежение,нямам бучки, не ми тече нищо.Не съм пила никакви лекарства.Нали няма да направя някаква беля по този начин?Трябва ли да пия нещо или да почна да цедя пак?Притеснявам се.

# 470
  • В море от любов
Изцеждаш ли и ако го правиш да не би да е по много? Може би стимулираш кърмата пак да тръгне. Друго взимаш ли освен лекарствата?
Пия и чай от салвия. Не съм изцеждала от няколко дена точно с цел да не я стимулирам, но усещам съвсем леко напрежение и предполагам, че довечера ако стисна пак ще потече много.

# 471
  • София ж.к. Надежда 1
Имам въпрос за спирането на кърмата.От 1 седмица вече не и давам кърма.Проблеми нямам с това.Първите 3-4 дни цедях по 10мл от всяка гърда.Сега от 3 дни не съм цедила изобщо.Нямам напрежение,нямам бучки, не ми тече нищо.Не съм пила никакви лекарства.Нали няма да направя някаква беля по този начин?Трябва ли да пия нещо или да почна да цедя пак?Притеснявам се.

Няма ли кой да ми даде съвет.Още не съм се цедила и за сега няма напрежение, но ако стисна има капки:(

# 472
  • сред маслини и портокалов цвят

Няма ли кой да ми даде съвет.Още не съм се цедила и за сега няма напрежение, но ако стисна има капки:(

Капки ще има още доста време.
Щом няма бучки и напрежение според мен няма проблем и няма смисъл да правиш нищо.
Аз 1-вия път като отбих бях така-не съм пила нищо, не цедях, нямах бучки, нито болки.

# 473
от 2 месеца и половина не кърмя вече и като стисна пак има капки, но знам че може и с години да продължи.

# 474
Здравейте, мами! Simple Smile И ние се отбихме, днес става точно месец, откакто не е сукала малката. Приспиваме се с гушкане или понякога сама заспива от умора! (да не повярваш! Simple Smile )
На 2 пъти цедих с помпата по десетина грама (през седмица, аз така ги бях разредила накрая и самите кърмения) - всичко беше ок, но от известно време започвам да усещам дискомфорт и се налага през 2-3 дни да изцеждам......... Опитвам се да не прекалявам, за да не стимулирам, но ме е страх и да не направя сега накрая някоя беля! Имам чустввото, че лактацията ми след спада, сега се е увеличила?? Shocked Sad Нямам бучки, гърдите ми не са твърди, но при пипане вътре самите жлези са "надути", ако мога да се изразя по този начин... Не съм ходила все още на преглед при гинеколога ми, но се чудя дали да не му се обадя по тел и направо да го питам за терапия с медикаменти (Достинекс, Бромокриптин).... В момента съм в друго населено място и няма как да отида веднага, за да ме прегледа и посъветва на живо! Simple Smile
Какво мислите?

# 475
  • Пловдив

Аз не кърмя от близо година и още имам капки от едната гърда. В рамките на нормалното е.

Здравейте, мами! Simple Smile И ние се отбихме, днес става точно месец, откакто не е сукала малката. Приспиваме се с гушкане или понякога сама заспива от умора! (да не повярваш! Simple Smile )
На 2 пъти цедих с помпата по десетина грама (през седмица, аз така ги бях разредила накрая и самите кърмения) - всичко беше ок, но от известно време започвам да усещам дискомфорт и се налага през 2-3 дни да изцеждам......... Опитвам се да не прекалявам, за да не стимулирам, но ме е страх и да не направя сега накрая някоя беля! Имам чустввото, че лактацията ми след спада, сега се е увеличила?? Shocked Sad Нямам бучки, гърдите ми не са твърди, но при пипане вътре самите жлези са "надути", ако мога да се изразя по този начин... Не съм ходила все още на преглед при гинеколога ми, но се чудя дали да не му се обадя по тел и направо да го питам за терапия с медикаменти (Достинекс, Бромокриптин).... В момента съм в друго населено място и няма как да отида веднага, за да ме прегледа и посъветва на живо! Simple Smile
Какво мислите?
Честито ви отбиване! Не разбрах, освен да изцеждаш по малко взимаш ли други мерки- нещо за намаляване на кърмата? Ако не- започни чай салвия, може и мента. Изчакай след това да видиш дали пак ще е много кърмата, като същевременно не прекалявай с изцеждането.  

# 476
t_tabakova, благодаря ти!  Hug Чаят от Салвия го пих като започнах разреждането на кърменията с дни. Не мога да кажа, че кой знае колко ми помогна и понеже ми беше много неприятен на вкус, го спрях. Взех че се разболях и се наложи да пия антибиотик и явно от него кърмата ми тогава драстично намаля и реших да не се връщам към чая. Иначе педиатърът на щерката ми изписа Рицинус 30 CH пак с такава цел! /И него уж го почнах, пък после го зарязах.../
Един може би тъп въпрос: добре де, тя кърмата като се намали, хубаво, но как разбираме, че съдържащата се в жлезите е изцедена и са останали само количества равни на капки, които са безвредни, като цеденето трябва да е минимално...? Колко време отнема този процес? Rolling Eyes
Джипито ме съветва да отида на соноехография, но тя не си ли прави няколко месеца след спиране на кърменето??

# 477
  • до едно тепе
farfallina ами по принцип колкото и да цедиш все си има.Цеди се само докато почувстваш облекчение.Аз отбих в края на март и след това се наложи да цедя само 2-3 пъти през 5-6 дена и то по една,две бебешки лъжички(май са си към 20-тина капки).Постепенно гърдите ми омекнаха и напрежението изчезна.Сега,ако стисна още има капки кърма,но гърдите не се напрягат.Е тези дни ги усещам понатежали,но съм след овулация и за мен си е нормално състояние Peace
Аз смуках 2-3 дена Lac Caninum 30CH Whistling

# 478
Мерси, pospalancho! Simple Smile
Да ти кажа и на мен в периода малко преди/повреме/малко след овулацията ми се беше увеличила кърмата... Сега ужким не е толкова зле, 6-7 дни не бях изцеждала, но вчера ми стана кофти и изцедих мъничко - има си...  С помпата почти нищо не става, малко на ръка, но странното е, че имам усещането, че имам поне тройно повече от изцеденото (в смисъл, че трудно върви, а остава в жлезите)! Rolling Eyes Но пък ако имам запушен канал ще се получи бучка, така че не е и това. Мисля да изчакам още 1-2 седмици и ако нямам подобрение, да отида на лекар, поне да ми даде професионален съвет, може би бъркам някъде...

# 479
  • В море от любов
Аз спрях с цеденето изобщо, защото май с това цедене само стимулирам кърмата и така няма да има край. Сега май е по-добре, въпреки, че съм почти убедене, че ако стисна ще капне.

Общи условия

Активация на акаунт