Отбиване?

• 65 358
  • 835
  •   1
Отговори
# 495
  • София
MiRa^, браво на вас, това си е пак крачка  Simple Smile
Ние се кърмим пък само вечер, когато го приспивам и още веднъж когато го вземам при мен в леглото, но някой път второто отпада. Дано така да продължаваме, може скоро и сам да се откаже от вечерното Simple Smile

# 496
  • Нейде из лудите гори...
Да подбутна малко тази тема, че ми  е много актуална към момента.
До преди месец с дъщеря ми (година и девет, почти 10 месеца) имахме по 4-6 кърмения на денонощие. (Сутрин за добро утро, на обед за приятен сън, на събуждане, за нощния сън и я има през нощта, я няма). Една сутрин обаче се събудихме и тя не пожела да суче, реших да видя до кога няма да ме дърпа , а тя изкара така до вечерта. Реших, че момента е дошъл и от тогава пие майчино мляко само за лека нощ(вечер), с мноооого малки изключения. Изненадващо за мен вече нямаме и среднощно кърмене.

Въпроса ми е как сте процедирали с махането и на нощното кърмене? Хем ми се ще да стане от самосебе си, хем сякаш искам да приключваме вече с кърменето и ако чакам да се случи естествено не знам дали края му е близо.
Ще се радвам да се включат отбили майки и да споделят опит.   bouquet

# 497
Въпроса ми е как сте процедирали с махането и на нощното кърмене? Хем ми се ще да стане от самосебе си, хем сякаш искам да приключваме вече с кърменето и ако чакам да се случи естествено не знам дали края му е близо.

Аз също имах тази дилема дали да стане когато той спре да иска или не (при каката стана естествено, един ден на година и два месеца реши, че не иска и дотам беше). Преди около две седмици една вечер заспа без да поиска да суче, на следващата си поиска, мина една седмица, пак се случи да заспи без да е сукал и реших да спра с кърменето. Сега не всяка вечер иска, а когато се случи с вода или гушкане се успокоява.

# 498
  • Някъде по Дунава
При сина ми отбиването се случи естествено на 1г и 2 дни. До 7-я месец сучеше при всяко хранене, дори и да беше ял пюре. След това отпаднаха 2 сукания през деня, на 9м сам си махна нощните хранения(все още се буди по няколко пъти обаче), на10м започна да пропуска и кърменето сутрин около 6. Тогава го кърмех понякога преди обед и след обед за приспиване и задължително вечер. М/у 11 и 12 месец започна да пропуска вечерните кърмения(към 19.30-20ч му давам малко супа със сухар и към 21 сучеше), хапеше ме, играеше си с гърдата и така. Без драми, лекарства и нерви. Можеше да го натисна и са зачестя кърменията и така щяхме да продължим още малко, но какво по хубаво от естествено случващи се неща.

# 499
И дребното наскоро се отби само Peace на 1г. и 2м.
Но за да стане така не трябва да е пристрастено кърмаче, много познати са с такива дечица и сега реват  Sad
При нас кърменето протече така: като се роди беше 1 ден на кислород, после ходехме в определени часове да ги храним и се оказа, че принцът го мързи да муцка  Wink
А аз бях с хипер лактация Close та се наложи спешно да купим ел.помпа  и стерилизатор, които си взех в стаята (помпата я мъкнех постоянно с мен или я оставях на съквартирантката, че ме беше страх от кражба Simple Smile )
 И така почнах да цедя и да давам, а и хем бяха ме наплашили на Феталната, че има едни образувания и трябваше да стриктно да следя дали се храни добре и наддава  Naughty
След 3-тия месец като се видя във ВМА, че нищо му няма се поуспокоих и  почнах и на гърда да го слагам  Wink Но съм предлагала само когато е гладен, а за утешаване-гушки, бибка Peace
След захранването на 5,5м. със зеленчуково пюре, първо отпадна обедното и така лека полека-колкото твърди хранения съм въвеждала, толкова съответното кърмене е отпадало. Накрая остана само вечерното, тъй като почнах вместо нощното да давам водичка или биба.
И накрая почнах през вечер да редувам- 1 ден кърмене, 1 ден твърда храна.
След около 3 седмици така, почнах пред 2 вечери да кърмя, докато едната вечер той сам муцна само малко от едната и ме бутна.
Та така плавно и полека станах нещата.
Та съм решила, ако има номер две някой ден така да процедирам-отначало пред деня да давам изцедена, нощем да суче в долу-горе определени часове и да не го уча без биба. А след 6-тия месец само на гърда. С радост бих кърмила пак, но не съм фен на пристрастеното кърмачество, нищо лично, просто аз мисля, че не е за мен.
А и да добавя-направих грешката да пия Бромокриптин след като го отбих  Close защото се побоях от бучки. Обаче на мен това лекарство ми подейства наобратно-сега се налага отвреме на време да се цедя, защото от него вместо да пресъхна ми се увеличи кърмата  Close

# 500
Направо не мога да го осъзная, естествено отбиване на година и малко  Shocked Не мога, защото не ми се е случило, а и тогава смятах детенце за бебе още  Mr. Green
Ние до сега живеехме без таткото и искаме не искаме, бяхме само двете и нямаше кой друг да я приспива, но сега вече мисля да вкарам и татко в действие и да приключваме, хем да побутна малко отбиването, хем без драми. Имам някаква психологическа граница до 2 годишна да не суче вече ... та имам още 2-3 месеца  Mr. Green

# 501
  • София
Аз реших да го отбия до годинката главно заради нощните будения, защото от 7 до 11 мес. той се будеше на кръгъл час да яде.
Не ме притесняваше това, че ще е отбиване водено от майката, затова реших и започнах плавното отбиване когато той беше на 10 мес. До 1г. и половин месец успяхме  Simple Smile
Първо махнах нощните кърмения и буденето спря. Т.е. не напълно, но в поне не се будеше на 1 час. И досега човекът си се буди на 3,5 ч. пие водичка или се гушва в мен и пак заспива. Отначало беше трудно, но за кратък период, добре че детенце е много адаптивно. После се заех да махам дневни кърмения на 2,3 седмици по 1. Той беше пристрастено кърмаче, но с това плавно отбиване сам пожела да спре 2 седмици след рождения си ден.
Сега се държи така все едно никога не е сукал Simple Smile Когато бяхме на море за първи път усетих, че решението ми е било правилно след като видях по-големи деца да сучат на плажа, по няколко пъти един след друг сменят гърдите, играят си с тях, решават че са готови след това се връщат пак на гърдата. Радвам се на такива гледки и нямам нищо против, но това просто не е за мен!
След отбиването нямах никакъв проблем първата седмица, нито съм цедила - нищо, но след още половин седмица получих запушване на канал и веднага започнах Лецитин. За 3 дни всичко отшумя и това беше. Никакви болки или цедене повече.
Това беше нашето отбиване Simple Smile

# 502
  • Варна
Направо не мога да го осъзная, естествено отбиване на година и малко  Shocked

И аз не мога да си го представя.. Ама то при дете, което прояде на 1г.2м - 1г.3м.  няма как да се случи тоз филм. Та той освен кърма друго не поглеждаше. А "не" не приемаше за отговор за нищо на света.  Naughty Сега вече е склонен. Ние го докарахме до едно нощно(понякога две), едно за обедното приспиване и едно вечер след баня. Идеята ми е до септември, ако не се откаже от нощното, да му ударя едно рамо за отказа  Blush, после с тръгването на ясла да отпадне и обедното и малко след това и последното. Да видим дали ще ми излязат кръчмарските сметки.  Wink

# 503
  • При децата ми
Отдавна не съм влизала тук! Ама то нямаше и повод. Simple Smile Да не казвам голяма дума, ама маѝ вървим и ние към отбиване вече! Whistling Ако някоѝ преди това ми беше казал, че ще кърмя четири години, нямаше да му повярвам. Simple Smile Whistling

# 504
Ако някоѝ преди това ми беше казал, че ще кърмя четири години, нямаше да му повярвам. Simple Smile Whistling
Героиня!  Crazy

Преди 10тина дни писах, че мисля да приключваме, обаче през ум не беше ми минало, че може да приключим толкова бързо и "безболезнено". От както живеем с таткото - седмица насам, не е сукала, Ни за лека нощ, Ни за добро утро... та вече мисля да се пишем в графа "отбити", вярно, че го пожелах и почнах да обяснявам, че вече е голяма, ама тя много бързо се даде, без драма , без дърпане, изобщо, май оцелих точното време за това. Успех на всички !!!

# 505
  • При децата ми
Ако някоѝ преди това ми беше казал, че ще кърмя четири години, нямаше да му повярвам. Simple Smile Whistling
Героиня!  Crazy

Героиня-друг път! Ако питаш близките ми нямам акъл! Laughing Малката ако питаш обаче, млякото е много хубаво и вкусно! Simple Smile

# 506
 Здравейте,мами,да ви питам:
Бебето ми е на 11 мес и искам да го отбия до годинка.Кърмим се суттрин към 4-5  ,вечер преди лягане но не за приспиване и нощем става 1-2  пъти.Трябва ли да заместя поне едно от кърменията с АМ или кисело мляко.Тя е доста ящна иде всичко-сирена,кашкавали,супи,плодове и тн.Страх ме е да не е гладна нощем и като я отбия
  да не става пак да яде ам или кисело

# 507
  • София
Героиня!  Crazy

Героиня-друг път! Ако питаш близките ми нямам акъл! Laughing Малката ако питаш обаче, млякото е много хубаво и вкусно! Simple Smile
И при нас е така. Аз все се надявам млякото най-накрая да свърши и тя сама да се откаже, ама вече много ми писна. Като изцока млякото - явно вече намалява - започва да се оплаква, че няма мляко. Като й предложа кисело мляко или прясно - не, мамо, твоето е по-вкусно! Grinning

# 508
  • При децата ми
Героиня!  Crazy

И при нас е така. Аз все се надявам млякото най-накрая да свърши и тя сама да се откаже, ама вече много ми писна. Като изцока млякото - явно вече намалява - започва да се оплаква, че няма мляко. Като й предложа кисело мляко или прясно - не, мамо, твоето е по-вкусно! Grinning
Надявай се! LaughingАз имах чувството по едно време, че така ще си откара до първи клас! Crazy Ето например днес пак си сукна малко и уговорката беше: "Много малко бе! Само от едната страна! Ама няма да казваш на баба!" Simple Smile И наистина беше за малко. Laughing

# 509
  • Пловдив
Здравейте,мами,да ви питам:
Бебето ми е на 11 мес и искам да го отбия до годинка.Кърмим се суттрин към 4-5  ,вечер преди лягане но не за приспиване и нощем става 1-2  пъти.Трябва ли да заместя поне едно от кърменията с АМ или кисело мляко.Тя е доста ящна иде всичко-сирена,кашкавали,супи,плодове и тн.Страх ме е да не е гладна нощем и като я отбия
  да не става пак да яде ам или кисело
Да не те отчайвам, но....синът ми е отбит преди малко повече от година, но още се буди през нощта да пие мляко.

"Много малко бе! Само от едната страна! Ама няма да казваш на баба!" Simple Smile И наистина беше за малко. Laughing
Joy

Общи условия

Активация на акаунт