Отбиване?

• 65 350
  • 835
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Моят син не пие нищо с шише, дори водата (ако изобщо пропие някой и друг милилитър) му я давам с лъжица! Напоследък със захлаждането тотално я отказва! Ако реша да отбивам (все по-често си го мисля, много ме дразни това кърмене вече) как според вас да процедирам с течностите, как да опитвам да му ги давам? Чета, че давате вода през нощта, за да залъжете детето, е как като той не иска? Шише с биберон ли да купувам, има два вида преходни чаши, не иска изобщо да пие от тях. Опитвала съм с нормална чаша, сграбчва я с две ръце и я обръща отгоре си.

# 511
  • Нейде из лудите гори...
Моят син не пие нищо с шише, дори водата (ако изобщо пропие някой и друг милилитър) му я давам с лъжица! Напоследък със захлаждането тотално я отказва! Ако реша да отбивам (все по-често си го мисля, много ме дразни това кърмене вече) как според вас да процедирам с течностите, как да опитвам да му ги давам? Чета, че давате вода през нощта, за да залъжете детето, е как като той не иска? Шише с биберон ли да купувам, има два вида преходни чаши, не иска изобщо да пие от тях. Опитвала съм с нормална чаша, сграбчва я с две ръце и я обръща отгоре си.
Малко ще се залива и ще се научи, моята дъщеря също не искаше да пие вода дълго време, но в един момент, просто пропи Simple SmileНе мисля, че е нужно да купуваш шише с биберон, сукалчетата се справят добре със сламките, както и с тези шишета с клапа  Peace От моя скромен опит (1г10м) разбрах, че всичко с отбиването зависи от майката. Преди два месеца, ако някой ми беше казал, че ще отбия толкова лесно - нямаше да повярвам. Бъди категорична, но плавна, в смисъл малко по малко отказвай кърменето, разсейвай го, аз минах с номера "сега млякото се прави за довечера", когато поискаше по обед примерно. Предлагай вода, дори да не иска, в един момент ще поиска, ако е жаден и види, че мама няма да даде мляко. Успех!

# 512
  • Пловдив
Месечинка виторога моят син почти не е пил от шише с биберон и когато започна да пие вода и сокове използвахме шише със сламка. И до сега си пие с такова. Чела съм, че пиенето от сламка е близо като начин до сукането, та може би затова взех такова и той веднага загря как се използва, макар да беше доста малък тогава. Първо го пробвах с разни накрайници- като тези на чашките, но само ги дъвчеше.
Според мен нощното кърмене може да го махнеш последно- личното ми мнение е, че то е най-трудно.

# 513
При всяко дете е различно, прави опити и виж къде ще "поддаде"  Wink При нас нощното само отпадна около година и 4-5 месеца, после дневното, обедното за "лека нощ" и накрая тя сама просто спря да си търси вечерното преди сън.  Peace 

# 514
  • Варна
Ние пък днес така и така го сдобихме с куфар с инструменти, се възползвах да кажа, че само батковците имат такива инструменти, понеже са големи и не сучат.  Blush След това 2-3 пъти се пробва(на обяд, когато обикновено суче и сега преди да заспи) и аз казах "ааа не, нали си батко вече имаш куфарче с инструменти, батковците не сучат, ако ще сучеш да го връщаме"  Blush (ама и аз каква съм..  Embarassed ) и той склонява и тръгне на другаде. Та да не се окаже, че последното ни кърмене е било тази сутрин в 6ч. ? Ще съм много хепи и а дано, ама надали..  Crazy Laughing

# 515
Номера с "кака"-та и при нас свърши работа. От там започнах аз, казвах й че е кака, прави нещата като кака, вече не е бебе и тя май точно за това и последното кърмене съвсем сама си го реши кога да е. Осъзнават децата,

Мира, хайде дано, пожелавам ти го  Wink

# 516
  • Варна
Хах, душица Heart Eyes
Благодаря ви за съветите. В интерес на истината последните две нощи Бобо не суче Shocked Просто съм изумена. Мъжът ми го приспа и двете вечери, след като доволно беше сукал и пак не искаше да заспи, а седеше с гърдата в устата, поцокваше и гледаше в една точка, докато накрая ме хванаха нервите. Та ММ го гушна, аз излязох от стаята, той ревна съвсем за кратко и утихна. През нощта спах в другата стая, и двете сутрини чак към 6:30 - 7 го кърмих. Май нощните кърмения са на път да отпаднат или поне да ги сведа до 1, защото след цяла нощ некърмене гърдите ми щяха да се пръснат. Въпросът е да успявам и през деня да го приспя без сукане. Когато сме навън се случва да заспи в количката, но вкъщи ми е невъзможно. Та така.

# 517
Според мен ще е добре да изчакаш, да посвикне с липсата на нощно хранене и чак тогава да се опиташ и за дневното. Щом заспива навън без сукане, опитай да сте навън по времето за сън. Можеш ли да го местиш от количката, без да се събуди? На мен ми правеше впечатление, че щом седна или просто остана в състояние "бездействие", с каквото и да се занимаваше малката, идваше и ме дърпаше за блузата... та започнах да съм в постоянно движение - не е лесно, но резултат имаше  Peace

# 518
  • Варна
Вече 2 денонощия и 8 часа не е сукал.  Mr. Green Да знаех по-рано да му купя куфар с инструменти.  hahaha Сеща се само сутрин към 5-6ч, май защото е гладен действително, а и това кърмене ни беше останало, както и на обяд за приспиване. "Драмата" обаче е няма и 3 мин., та реших, че няма да се поддавам. Мисля си, че клекна ли ще е крачка назад. Той си е бил винаги пристрастено кърмаче и ако го оставя сам да се откаже и не търси ще е кой знае кога. Определено много помага това, че таткото ни е в отпуск и го забавлява, извежда и т.н.
Аз обаче съм изумена, как лявата ми гърда се препълва и чувствам напрежение(на два пъти и болка, та поизцедих малко), а дясната никакъв проблем. Той не е имал предпочитания никога и не е било да суче само от едната редовно.  newsm78 Ще си купя зелка пък да видим.  Laughing

# 519
  • София
ЕЕЕЕ, Мира, браво на вас!  Hug Малко да си поемеш въздух и ти Simple Smile Можеш да пиеш и лецитин, като профилактика на бучки.

Аз както мислех, че сме на път да се отбие човека, така всичко започна на нова сметка....Разболя се от летния вирус в градината, и сме на изходна позиция...

# 520
Ендира, дано бързо мине летния вирус (ако все още ви мъчи), седмица след като беше спряла да суче, Ая се разболя (летен вирус) и си искаше, давах безусловно - така и така нищо друго не искаше да яде, но в момента, в който се почувства добре, отново забрави... дано и при вас нещата да се случат с най-добрия сценарии и за двама ви от тук насетне  Hug

Мира, ами честито!  smile3501

# 521
  • Варна
Мира,
супер Simple Smile Това, че само едната гърда се препълва е нормално, нали обикновено едната е по-млечна от другата. Пий лецитин наистина, за да се предпазиш от запушвания.
Marsy Rose,
няма как да го местя от количката, ще се събуди,но пък в нея си спи добре. Днес пак откърти навън. А през нощта се събуди само веднъж, през останалото време спа спокойно, чак не можах да повярвам.

# 522
  • Варна
Мерси, мерси! Чак не ми се вярва.
А по една капсула дневно ли се пие лецитина?  Rolling Eyes

# 523
  • Варна
Да, за профилактика е достатъчна по една. Ако се получи бучка може да пиеш по 3-4 (Лецитин 1200, защото има и капсули с по-малки дози)

# 524
  • Варна
Да, за профилактика е достатъчна по една. Ако се получи бучка може да пиеш по 3-4 (Лецитин 1200, защото има и капсули с по-малки дози)
Много ти благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт