Отговори
# 45
SKG , от ЩЖ е възможно и висок пулс, и високо кръвно. Но не е 100%  Hug
Не го ли измери?

# 46
  • София
Моите гинеколози и двамата засега не искат да взимам допълнителни витамини. Да се храня разнообразно. Единствено пия фолиева киселина и отскоро витамин Ц.
Проблемите с щитовидната жлеза имам от както забременях.

# 47
SKG , от ЩЖ е възможно и висок пулс, и високо кръвно. Но не е 100%  Hug
Не го ли измери?
Ми нямам си апаратче Blush - никога не се е налагало да го меря, беше бетон до сега. Явно ще трябва да се обзаведа с тази полезна вещ.

# 48
Момичета, получих доза успокоение за моите скромни килца от шефката. Беше при мен да обсъдим отпуските ми и й разказах как скоро кантара няма да ме побира, а тя с най-добри чувства разбира се ме успокои "Спокойно, в нашия магазин кантара мери до 300 кг, така че имаш мегдан още!"  Laughing  Joy
Иначе за отпуските четохме в Апис-а - трябва да ползвам тези за 2009 и 2010 иначе ще изгорят. Тази за 2011 се пази, тъй като по време на тази година ще "настъпи събитието".
Мусака, освен с ника ме размаза и с тези баници и тоблерони, пържолите си ги дръж  smile3534 .
Днес имах едни колежки при мен да им обяснявам нещо и от дума на дума се разговориха за детските градини и какво ядяли децата им там - ми като се заредиха едни манджи, едни десерти и вече на плодовете ги прекъснах и напомних, че има малко слонче в стаята, на което всичко му се прияжда!

# 49
  • София
И аз моля за линк за ФБ  Praynig

# 50
Днес си пуснах изследвания за желязо и е под норма, затова ми е паднал хемоглобина. Пиша това, за тези които ще се сблъскат в последствие това. Поразрових се малко, намерих тази таблица:
Срок на бременността (г.с.)    Хемоглобин (г/л)    Хематокрит (%)
12    < 110    < 33
16    < 106    < 32
20    < 105    < 32
24    < 105    < 32
28    < 107    < 32
32    < 110    < 33
36    < 114    < 34
40    < 119    < 36

Бебето трупа желязо в организма си за първите 6 месеца от живота си и затова е важно да имаме достатъчно в нашия организъм. Аз започвам с прием на tothema. Някой ако е имал странични реакции от прием на желязо да даде съвет как да го приемам. Ще продължа да пия и ФК. За витамините Ppregnacare ми казаха, че са много изчистени и при необходимост са добър избор и аз в по- късен етап бих се спряла на тях.

# 51
За движенията на бебето, ние вече ги наблюдаваме. Това ни е най- новата атракция вечер. Вижда се как се издува мястото, а аз усещам ритничета определено или удар с ръка.
Тези, които са си пускали токсоплазмоза, заплаща ли се и каква цена или се поема от здравната каса. За желязото разбрах, че се поема от здравна каса, но трябва /не съм много сигурна/ да се мине през хематолог. Цената е 2.5 лв и 2 лв. манипулация. Плащате ли всеки път, дори и като сте с направления за изследванията за манипулация?

# 52
happymama - благодаря за табличката   bouquet . Аз досега не съм се интересувала от това, защото изследванията винаги са ми били в нормата. Мислех си, че с напредването на бременността хемоглобинът пада, а според табличката точно накрая започва да се качва. Така ли е наистина?  newsm78
Аз 2 лв. за изследвания винаги съм плащала. А за потребителската такса - бременните са освободени. Аз си правих изследване за токсоплазмоза преди 2 години и беше по ЗК, но резултатът беше + и последвалите нови изследвания не се поемаха от касата. За щастие ми нямаше нищо.
Но сега не знам дали се поема от Здравната каса. Ето тук е последната брошура от 2010:
http://www.nhif.bg/c/ext/publications/get_file?p_l_id=58538& … name=PBFE-109.pdf
Пише, че токсоплазмоза е само за  рискова бременност + една ехография и изследване рубеола.

# 53
Токсоплазмозата не се поема от ЗК, но за съжаление не мога да кажа колко струва, защото минах през фонд.

# 54
Токсоплазмозата задължително ли се прави?Аз не съм правила

# 55
Цоп,троп в новата темичка и аз Mr. Green
Близоо  bouquet
tess- Joy Joy hahaha hahaha,разсмя ме много,не бой са и аз съм така Mr. Green Mr. Green
Ще кажеш къде работиш,та да идвам и аз там да се меря на тоя кантар

# 56
Мерси много. Намерих  лентичките.  Grinning Моята докторка не ме дава никакви витамини, а само Биозин мама, за задържане на желязото.

# 57
  • Plovdiv
Привет коремчета,относно килограмите водя ви всички + 15 съм,но първите 8 ги качих още през 1 месец понеже бях след операция и само лежах и плюсках.Как да спра да качвам не знам.

# 58
За килограмите аз съм +3 вече, на кантара на сестра ми обаче +4, но аз реших да го пренебрегвам:) Аз също се меря сутрин на гладно, но и никога досега не съм обръщала внимание на разлики от килограм - два, сега обаче съм се заинатила и съм в ужас от дебелата аз, която бях преди да родя миналия път. Ям много тестени неща, та надали ще ми се размине:) Mr. Green

# 59
Излязоха ми резултатите от днес, ми ТСХ ми е вече 1.95, покачило се е. И онези шматки ще ми се правят на интересни. Сега ще си назнача лечение сама  bowuu .
Иначе имам май повишени тромбоците, ниска урея и хематокрит, а хемоглобина е 116, бил е в 3 месец 132!

Общи условия

Активация на акаунт