Ростислава или Радостина

• 6 439
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Ами май наравно ги слагам, но нали си имам слабост към повечето, които завършват на -слава гласувам за Ростислава.

# 16
  • Под Сините камъни
Ростислава Peace

# 17
Моя съученичка се казва Росислава, без т-то. Просто го давам като идея, името винаги много ми е харесвало.

# 18
  • София
Ростислава

Радосвета повече ми допада, а най-много Радост, без допълнителни окончания, също и Роса.

# 19
Трудно ми е да гласувам. И двете имена ми звучат твърдо, явно заради р-то и ст-то.
Може би само Радост Peace, макар пак да съдържа твърдите звуци ми звучи по-ефирно, леко и все пак наситено със съдържание.
А иначе - Ралица, Росина newsm78

# 20
  • някъде по морето
По мое време Радостина беяе много модерно - подновяваха баба Радка Grinning
Ростислава е много трудно произносимо..
Предлагам едно хубаво българско - Росица

# 21
Ростислава е категорично по-интересното от двете. Леко архаично, без да е отмряло и втрещяващо. Радостина ми е пълна скука Simple Smile
Ако се приемат предложения за по-кратки: Рая, Рада, Радина, Ралица, Росица, Розина, Рамона.

# 22
Ако само това са вариантите, по-добре Радостина - Ростислава ми се струва тежко и не особено благозвучно и нежно за момиченце.  Hug

# 23
  • Пловдив
Ако авторката приема предложения бих предложила име от съседна тема - Роксана.

# 24
  • До сърцето...
Аз като жена с едно от тези имена те съветвам - избери на детето по-кратко и звучно име. Сложни са тези имена, аз всеки път като си кажа името и го повталям - все не са разбрали как точно.
Сестра ми се казва Ана и съм и завиждала за името.

# 25
Аз като жена с едно от тези имена те съветвам - избери на детето по-кратко и звучно име. Сложни са тези имена, аз всеки път като си кажа името и го повталям - все не са разбрали как точно.
Сестра ми се казва Ана и съм и завиждала за името.
Извън конкретната тема съм,но само да вметна,че по-горе написаното ме кара да считам,че имената на братята и сестрите е добре да са сходни по някои критерии...нещо,което сме коментирали в други теми. Peace Не,че аз спазих това си "правило",де... Laughing

# 26
Гласувах за Радостина!

Ростислава е интересно, но доста натоварено откъм съгласни. Според мен горкото детенце няма да може да си произнесе правилно името до пубертета поне  Laughing

# 27
Гласувах за Радостина!

Ростислава е интересно, но доста натоварено откъм съгласни. Според мен горкото детенце няма да може да си произнесе правилно името до пубертета поне  Laughing

Съгласна съм! А и аз все си мисля за хубави малки имена ... Радост или Ради ми звучат прекрасно!

# 28
Радостина е от "радост",а Ростислава? Rolling Eyes

# 29
  • София
Цитат
да слави рода си. Чиста и благодатна, да расте за слава.
Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт