Ростислава или Радостина

• 6 441
  • 94
  •   1
Отговори
# 90
м/у другото 3/4 от момиченцата напоследък са Ния, Ная, Мая, Рая, Ия, Ая, Сия, Дая, Дия и т.н.  Те всичките са красиви имена, но си губят в един момент идентичността като се навъдят толкова...
Не познавам никой с тези имена.
Да,масовостта убива хубостта на дадено име.Както Виктор.

# 91
А Ая и Ия - изобщо. Като изключим някоя героиня от роман.
Това ще бъде офтопик, извинявам се:
Аз имам 2 познати с името Ия (или Ийа-не съм сигурна как се пише, нито знам откъде идва) едната е възрастна жена обаче.
Ая (или Айа) честно казано не познавам, но мои приятели обсъждаха това име. За него обаче от малка знам, че е прабългарско женско име, чак по-късно в училище, когато понаучих малко история сама го асоциирах като женски вариант на Айар(син на Аспарух, брат на Тервел), за което естествено не съм сигурна....
Индивидуално всяко от две-три буквените завършващи на я звучат много красиво и феарично, и точно за това напоследък просто твърде много хора ги предпочитат....

# 92
Машина, Angel_Dust, да разбирам ли, че аз трябва да приема вашите кръгове от познати и техния избор на имена като представителни, а вие моя -не Peace?  Или просто контактите ми, вкл.и виртуалните, са с хора с повечко фантазия и неподвластни на модата в имената Thinking.

Познавам няколко жени с името Мая, минали са 30-те. Категорично не мисля, че сега името е на мода. Рая също познавам, отдавна вече жена, но, да, името набра популярност последните години. Ая съм го чувала сред турците, изобщо не съм се замисляла за произхода му. И като цяло ми се струва, че модата на трибуквените имена отшумява.

# 93
  • София
Ох, това ако е  повод да наречеш някой с фантазия и неподвластен на модата... ooooh!

и да от една  отчетна и няколко познати, човек не може да прави генерални заключения.... така или иначе и да познаваш и да не познаваш има не малко деца носещи такива имена...и в никой случай отбаче не са 3/4 от децата в последно време.... Crazy но ги има и не са малко.

# 94
Ай/а/я не е ли турско от луна?
Аз го знам от разказа По-малката сестра.
Много го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт