С чудни плетени цветя, да посрещнем пролетта!

• 107 690
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Среща утре, 20 март в 13 часа пред МакДоналдс в подлеза на метрото при СУ.
После ще бъдем в градинката на Баба Яга при кучето - дракон или в някое близко кафене, според това дали e валeжно или не.
Стискайте палци за хубаво време!

knit knit knit piasyk knit knit knit sun  fingerscrossed knit knit knit football   knit knit knit

eat. sleep. knit...

# 46
Рая да, така е - това вече го пробвах, направих го бодвайки във всяка 4-та, изплетох 4 реда нагоре, наистина стана много широко и после разплетох всичко Simple Smile, реших да вървя надолу, но нещо не свивах равномерно и не се получаваше добре дъното и пак разплетох и така Sunglasses А дъното е цялото само с ниски пълнежи ли? Ще има да го боцкам няколко дни с тази тъничка прежда дето си взех Wink И още едно въпросче, ако може - а горе има ли някакъв цип или да се закопчава някак си, или си е така отворено? Че нали отстрани има две цепки и не мога да измисля как би могла да се закопчава все пак Thinking
Додо а ако вали аз няма да мога да ви намеря Sad че ние ще дойдем евентуално към 15ч.... Ако може някой да ми остави някакъв тел. на лични напр. да мога да звънна да кажете къде сте? Praynig

# 47
Здравейте отново! Пуфана, благодаря за отговора, получи се, но още не съм го завършила, скоро ще го покажа. Изплетох на око тази туника http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.22772969 на малката, само цветята съм ги плела по схеми. Много трудно ми беше съединяването на отделните цветчета, а си мислех, че това ще ми е най-лесно Rolling Eyes Има ли някаква специална техника, по която се съединяват отделни елементи със синджир, който да ползвам за в бъдеще?
Десимира, беше показала мартенички цветя, на мен ми заприличаха на макове и много ги харесах, може ли да пуснеш схема за тях, ако имаш?
Спорен ден на всички и красиви плетки  bouquet

# 48
Мани, Тюли, влюбих се в нея. Като нищо ще си направя една за мен. Луд на шарено!  Joy

ами влюби се и в това тогава, тъкмо за шапето е комплект....

поздравявам всички, показали плетивата си....всичко ми хареса.Не изброявам поименно,за да не изпусна някого.
Супер-Петьо,само така...пробвай,но не се отказвай.Не е нужно да се колосва плетивото.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 13:05 от tuly

# 49
Inik аз дъното го правих с крачета с една намятка и по схемата само веднъж наддадох 7 крачета на ъгъла после продължих със 5 и на последния ред с 3

# 50
може ли да ми предложите модел на блуза на 1 кука с V образно деколте,да  еподходящо за по-закръглена фигура

# 51
Тюлини, нали знаеш, че трудно се намират готови модели.

Аз бих си направила този летен:

Мерсачито за шала в миналата тема.  Heart Eyes

# 52
 wavey Да се запиша в новата тема  Mr. Green
За да не празен запис, да покажа:

http://dinora1605.snimka.bg/daily/pletki.564767.22697967 това ще бъде рокличка, но ми се свърши преждата и сега чакам да доставят...
http://dinora1605.snimka.bg/daily/pletki.564767.22697968 рокличка
http://dinora1605.snimka.bg/daily/pletki.564767.22697966 жилетка, но вече с ръкави.

Сега плета одеялце, но доста бавно, защото не ми остава много време. А и едно бебешко болерце.

# 53
Тюлини, нали знаеш, че трудно се намират готови модели.

Аз бих си направила този летен:

Мерсачито за шала в миналата тема.  Heart Eyes

ами на мен кройката ми трябва да видя,че нещо не се ориентирам с това деколте

# 54
  • с. Драгоево, обл. Шумен
Запис! И да не е празен -    http://ven4i.snimka.bg/hobby/malkata-nikoletka-vd-hnovenie-za-vs … ina-pletka.454332
Отново много красоти (не изброявам, за да не обидя някои пропуснат).
Тули, най-добрата кройка е някоя твоя блуза, не зависимо дали е плетена или шита, плетеш и налагаш върху блузата. В предишнити теми някой си беше плел жилетка на една кука с остро дикулте, може да се върнеш назад и да разгледаш.

# 55
запис и от мен.Страхотна цветно-пролетна тема.Аз съм готова с моята жилетка,но за съжаление нямаше кой да се сети да зареди фотоапарата и нямам снимка.Ще се похваля утре най-вероятно.А по този модел е правих:

# 56
  • София/Овча купел 2
Ако времето е хубаво утре,т.е. не вали и не е студено,ще дойдем и ние Peace.

извинявам се, че пиша в старата тема, но незнам как да преместя цитата в новата
виж,Пуфи,какво намерих

# 57
може ли да ми предложите модел на блуза на 1 кука с V образно деколте,да  еподходящо за по-закръглена фигура

Привет! Аз имам това http://svhristova.snimka.bg/hobby/pletivo.578697.22777551, следващата снимка е схемата. Аз го заплетох, добре се получава, но аз го плета с прежда 30% вълна и 70% акрил на кука 4 и си е доста плътничко, въпреки дупките, които се получават. Но с тънка прежда ще стане по-леко. Изплетох го и в същия вариант, но вместо пуканки правих на тяхно място по три високи пълнежа и ги изплитах заедно, като при пуканките. Поне двойно по-леко стана, в смисъл не толкова обемно и дебело, дано да обясних добре.

# 58
а така, niunia, ще споделиш ли как става това с цитатите от предна тема

svhristova , харесва ми моделът,предложен от теб...Аз в по-горното си искане на модел,по инерция написах за по-едра фигура,че само това ми е в главата Laughing
Де факто ми трябва схемата, при твоята схема не мога да се ориентирам - на половинки ли  се плете,т.е. лява и дясна предница и гръб newsm78
ама я да си кажа аз защо се бъркам и какво точно питам - харесах си модел,който се плете в кръг,нямам схема към него, та това се чудех - как да си направя деколте V-образно / на модела няма деколте/, след като ще плета в кръг newsm78
може би като стигна до деколтето и после продължавам нещо като полукръг отиване и връщане Rolling Eyes
оф, ама и аз не можах да се обясня добре,дано поне някой да успее да ме разбере Joy

# 59
ама я да си кажа аз защо се бъркам и какво точно питам - харесах си модел,който се плете в кръг,нямам схема към него, та това се чудех - как да си направя деколте V-образно / на модела няма деколте/, след като ще плета в кръг newsm78
може би като стигна до деколтето и после продължавам нещо като полукръг отиване и връщане Rolling Eyes
оф, ама и аз не можах да се обясня добре,дано поне някой да успее да ме разбере Joy

Баш, засичаш и за ръцете, и за бието.

Общи условия

Активация на акаунт