Градинки, паркове, дръвчета оглеждат се за ЯНУАРСКА-та чета

• 34 320
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ей, къде са тия деца, дето ядат филии, кашкавали, шунки и т.н........... И аз искам да видя моето диване така, ама май само трохи събирам  Simple Smile А пък плод, кашкавал или нещо от рода да пипне - да бе, то е едно такова мокро/студено/странно/лепкаво - не мога хич да я съблазня с такива неща.

Да живеят солетите!

# 616
Абе какво стана със Стасина-да се появи и да даде отчет?
Хриси и тя се тръшка и ляга на пода-ако не стане на нейното-ужас.
Иначе явно момиченцата гледат да останат по-чисти.Хриси гледа другите деца да се ровят в пясъка ама тя не играе в него.Иначе в пръстта си бърка понякога-чак загребва.
 За храненето-вжегите драстично го намаля.Набляга на сухата храна,но аз гледам да яде и други неща.Когато реше да яде-няма проблем яде си каквото и дам.Обаче като не иска да яде-не мога да я излъжа-ама аз не я гоня с лъжицата-на другото или по-другото ядене-изгладняла яде двойно.
 Обрива гледам почна да минава-ама май не е алергия ми се струва.Искам да я ваксинираме и да приключа с ваксините-да не я разкарвам в жегите на другия край на града.
 Сенната ми хрема май отшумява-поне от валежите да има полза ама май се сдобих с неприятна храма покрай нея-дано и тя изчезне.Искам си носа,че сега не мога през нощта много да дишам с него.

# 617
Цитат
Иначе явно момиченцата гледат да останат по-чисти.Хриси гледа другите деца да се ровят в пясъка ама тя не играе в него.Иначе в пръстта си бърка понякога-чак загребва.
За съжаленение не всички момиченца са така. Моето се цапа като за 5 момчета. Пясъкът й е най-любимото нещо. Освен че рови, сяда си в него, даже и полягва. И така рови с лопатката, че внимавам да няма наблизо други деца, да не ги опръска. Поне вече не го яде. Затова обичам да ходим на една голяма площадка, там няма пясък, но има дребни камъчета и тя си рови из тях, но е по-широко и няма такава опасност да изцапа другите деца. А и там ходят и малко по-големички и тя с тях се заиграва май по-хубаво. У нас при ядене също успява да се изцапа, хем не се храни сама. Веднъж хапва идеално, другият път може само 2-3 залъка да са, не я насилвам като не иска, гледам поне течности да пие.
Локвите също й харесват, знае вече че не се стъпва в тях, обаче онзи ден игра все близо около една локва и накрая се изтърколи в нея. Добре, че бяхме близо.
Иначе не се тръшка често, но за сметка на това като ревне за нещо, чак се захласва.
Ние сме на консултация на 26.06 и се надявам педиатърката да не й отлага ваксините, че искам вече да ги приключваме.

# 618
  • София
Тук съм, Виолка Simple Smile
И ние като всички козички. То едно вироглаво та няма накъде. Тръшкане, рев, докато не си постигне нейното. И накрая най-лукавата възможна усмивка.
Иначе и тя не е от най-чистите момиченца, все изцапана си ходи.
Яденето и на нас ни е проблем. Яде доста неща, но от два месеца сигурно иска сама да яде. Друг въобща не може да я храни. Маже, цапа, нещо страшно е.
Напоследък е започнала да се сърди много и не и минав с часове направо.
И аз с гърнето не съм стигнала доникъде. Слагам я сутрин и следобед, но сега съм се запасила с гащи и ще я почвам по-сериозно.
Аз още не съм родила, но натам отиват нещата. Имам планирано секцио за 1 юли, но дали ще устискам дотогава не знам. Решихме този път в Шейнова да раждам, предишния път във Вита бях. Малко ми е притеснено, че не знам дали ще стане както аз искам, но каквото дойде, не искам да се притеснявам предварително.
Това е от нас!
Така като пишат повече хора и на мен ми идва желанието за писане, иначе като няма никой то с кой да си пишеш.

# 619
E,браво Стаси-то не останало.Как ми се иска и на мен да отлети времето и вече да е дошло време за раждане-та даже и то да е минало.Този път нещо по ми се увижда-сигурно,защото повече се изморявам и на моменти ми е нанагорно отсега.Хриси намали обедното спане и спи вече по 1час и половина вместо по 3 часа.
 Момичета мен питате ли ме с 3 козлета как ще се оправям Laughing(таткото ,Хриси и бебчо)-ще стискам зъби и ще продължавам напред друго не ми остава.
 Хриси все още я храня аз.давам и от време на време да яде нещо сама-ама тя иска щялото да го напътче в устата и после естествено го плюе-та затова.Иначе казва повечето пъти за пишането-ама мисля другият месец да почвам и аз с гащите,че на пролет ще е ученичка пък и две бебета с памперси ще ми се увидят.дано да я отуча-то и на нея памперсите не и харесват-почва да ги дърпа като се понапълнят Grinningта дано мине номерът.

# 620
Здравейте,искам да ви попитам как е при вас с бърборенето.Мирко казва само няколко думички мама,тата,баба,дядя,ам и др.На мен все ми се иска да говори повече   Grinning

# 621
Здравейте,искам да ви попитам как е при вас с бърборенето.Мирко казва само няколко думички мама,тата,баба,дядя,ам и др.На мен все ми се иска да говори повече   Grinning
ееее нормално е всички дърдорят това, ИВеско това казва, баба, дядо, мама , тати, да, не, и ПАДНА Simple Smile)) това е единствената смислена дума която казва като хората Simple Smile
а все пак ние не сме родили вундеркинди, ще се научат да говорят, че няма да им се затворят устичките  Laughing

сетих се за едното момиче с което раждахме заедно, тя роди момиченце  smile3522 видях я този уикент - детето говори като голямо дете, пее няколко песнички, казва как се казват тати мама и тя , къде работят, къде е тати , разбира за всичко, което се говори около нея и се включва в разговора с думички, които е разбрала.... абе говори си бая, а е на година и 5 месеца Simple Smile

ама и нашите ще се научат  Grinning

# 622
  • София
И моята е основно на мама, тати (сега се включва и Гоги - нещо като Георги явно, това е баща й), баба (това и бау-бау са едно и също и според ситуацията), мяу, коте, ало, тао (за чао), айде и баво (за браво - като се нахрани, като стане от гърнето с изпълнена мисия и като си каже номерцата като маймунче е задължително, ако закъснееш да й кажеш браво, тя сама си го казва и си пляска). Иначе поназнайва как бръмчи колата и как цъка мигачът, как правят кучето, котето, патето, пилето... карам я да ги повтаря всеки ден, да не ги забрави. А танците пък са другата й страст - на музика от играчки, на реклами, даже на звука от пералнята и хлебопекарната - пада едно клатене, едно кълчене, въртене... страшна работа. 

# 623
И моята също почти не говори, тези основните думички мама, тати, дедо, баба,ало. От два дни казва цвете, топа - за топката, ко - триколката и ки - крачетата й. Но около нас всичките й наборчета горе-долу толкова говорят.

# 624
С малки изключения все едно пишем за едно и също дете JoyИ нашия речник не е особено богат вече съм казвала,че най ни се разбира тенкюто,мау-мау,ах-тииии и май това е смисленото.Гърне-немога да го накарам да седна даже на стол,камо ли на гърне.Да ви се оплача вчера като се затича и се блъсна в рамката на вратата и сега е с ужасна червена резка през цялата буза.Той и плака и не,ама аз...Айде да стават по-големи,че да се пазят сами,че побелях съвсем.И моята племенница на тази възраст си говореше с изречения,ама различни са...С нетърпение чакам да си дойдем в България да се порови и моето дете в пясъка,че тука пясъчници няма.Ако искаш детето ти да играе с пясък си купуваш пясъчник и пясък от магазина,но ние сме в апартамент,само това ми липсва LaughingОнзи ден го пуснах в един детски магазин да си играе,че те изкарват разни играчки ,с които можеш там да си играеш,но нашия като се хвана за един ужасно голям и грозен ТИР,бре предлагах му какво ли не ,не,та не-пищи иска го,дърпа го....хората ни гледат,аз го влача,той камиона,да не говоря,че бяхме и с количката.И на края разбира се го купих(с идеята да го върна на другия ден),а и беше ужасно скъп.Е не го върнах,ще си играе с него,но повече от количката няма да слиза в магазин.А когато излизаме без количката го водя с каишка(нищо,че и аз не ги харесвам),иначе се дърпа извива,немога да го удържа,така ми е по-сигурно!

# 625
ОООООооох, казвате, че не говорят децата ви ли? Ами моето освен мама нищо друго не казва! Няма ало, няма тати, баба само като я види и това се случва рядко. Уж още не се притеснявам, ама тръпна...Днес минахме покрай глутница кучета и на мен ми се счу, че каза куче. Е да, ама от присъстващите никой не потвърди Wink
За магазините с играчки - старая се да не го водя, за да не изпадна в ситуация. Като съм влизала в Джъмбо преди да имам дете и съм си казвала - тука с дете никога. Само че сега ми се случва от време на време и резултатът е излишни разходи.
Мъчим се да спим без люшкане. Като не сме вкъщи заспива в  стационарна кошарка. КАто е в неговото креватче,го люшка сам и изтрещява, пощурява и няма заспиване. Тази нощ ще ни бъде първа в къщи, без да го люшкам (застопорили сме креватчето и дано не се наложи пак да пускам механизма за люшкане). Няма друго около детето - тича като обезумял, само 4 зъба има, не говори, тежи 10 кг с дрехите и е 80 см с маратонките, не яде, не се тръшка непоносимо много, но усещам как и с това скоро ще се сблъскам. Днес падна 2 пъти на глава, има 1 цицина и няколко синини по лицето...Кефче!

# 626
 Ох милото,дано скоро му мине цицината Simple Smile И на мен ми се струва,че пишем за едно и също детенце.  Joy Моя малък юнак още има белег на коляното.Напоследък е станал доста енергичен.Също така много танцува само да чуе музика и се започва едно кълчене.Онзи ден минахме покрай една заведение,навън хората седнали,чува се музика и моя танцьор спира отпред  и  dance yes  песента свърши и той един такъв разочарован  Crossing Arms.Ама нищо де хората добре се посмяха Joy                Ох,май е време да си лягам.Лека нощ!

# 627
Ааа харесва ми така, като има кой да пише! Добро утро, дами!
Вчера бяхме на рожден ден. Като писнаха по едно време всички, не е за разправяне. Разбрахме значи какво им е на лелките в яслата по цял ден. Joy Иначе празника беше супер. Продължихме в крайна сметка на вън, то на това хубаво време, стои ли се вкъщи?
КатеринкА и моето дете много обича да танцува. То май всички са така на тази възраст. Ако искаш да ви сложа на първа страничка дай данни.
Стасинке, чакаме да се похвалиш скоро. Моята голяма кукла е на 26 юни.
Димфанд успех! Иначе и ние много падаме. Вчера се качи на един кракомобил и веднага падна, ама тя не седи мирна грам. Ожули челото. Юнак с рани расте.
Вилица не е грозен ТИР-а ти нищо не разбираш. hahaha На моите две глезани най-любимата играчка е едно ужасно парцаливо бебе, от което почти нищо не е останало. Обаче не могат да го поделят, толкова го харесват и двете. На Мина й го подариха може би като беше 2 годишна и от тогава няма пускане. Сега и Тони го хареса и ела да видиш... ooooh! А мен ме е срам да го носят на вън, ама кой ме пита.
Хайде изчезвам! Хубав ден!

# 628
Прекрасен , слънчев ден! Аз не мога да се стърпя да не се похваля колко съм доволна от тазманийското дяволче. Спа ИДЕАЛНО без люшкане. Събуди се чаааааааак в 8:10ч. Изпишка се и се изака в гърнето. Изяде си цяяяяяялата попара и е един добричак и весел  Heart Eyes
А дано така по-дълго! Поздрави от нас и весели и безопасни игри!

# 629
Разбира се,ами Мирослав е роден на 22.01.2010 термин- 02.02.2010  3,050кг и 49см  Лек и успешен ден на всички   bouquet Ние излизаме да гоним гълъбите  Joy   dimfand: поздравления браво на вас,само така Grinning

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 15:04 от КатеринкA

Общи условия

Активация на акаунт