Градинки, паркове, дръвчета оглеждат се за ЯНУАРСКА-та чета

• 34 333
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Привет и от мен!

Аз продължавам безуспешно да се старая (признавам, не много усърдно) да разредя кърменията, ама нещо все не ми се получава - я ще я мъчат зъби, я ще е нервна за нещо друго... и спасението си е при мама.

Дано до септември да се справим някак.

Оплаках се.

Целувки на бебоците   bouquet 

# 586
Защо се мъчиш да разреждаш?

Иначе,и Мимката е така-мъчат я зъбки и суче по цял ден.

# 587
Здравейте! Добре че има две-три верни фенки на темата, та не си седя съвсем сама.
Ами заради яслата доколкото разбрах иска да разрежда Пяри. А аз пък тръгвам на работа от юли сигурно. Но ние от доста време сме на сутрин и вечер. При нас проблеми нямаше- ако давам суче, ако не, не се сърди.

# 588
  Ооо и ние уж бяхме разредили, само за приспиване и нощем търсеше... обаче тука от няколко дена е по-зле от новородено ooooh!.
  Нещо не му е добре и само сукането му помага и понеже вече пробиха всички зъби за възрастта, това го отдавам на ваксината. Преди 10тина дни я сложихме против шарките. Сега като се замислям, точно на седмия ден, цял ден имах чувството че вдига Т. Ту се затопли и след миг, пак с нормална Т. и така цял ден, спа повече, а през нощта хич. Само от ваксината ще да е, а доктора 5пъти ми повтори: "забрави, че е слагана ваксина" т.е. че няма да има странични реакции. Убедена съм, че ако му кажа, ще твърди че не е от ваксината...нищо че дори на листовката пише, че след седмия ден, са реакциите.
При вас имаше ли реакции след Приорикс?

Днес съм напълнила на малкия един голям съд с вода, да се забавлява, като гребе с едно канче и после сипва обратно... голям кеф... Crazy

Ариел, толкова можах...сега да не кажеш, че и това е малко?!?!   hahaha

# 589
Привет!
Валкирия, Стефани вдигаше температура десетина дни след приорикса и накрая се оказа вирус. Хубавото е че мина само със сиропче. Не знам обаче дали ваксината й е помогнала да се разболее.
Ние миналия четвъртък ходихме за пръв път до София със Стефани с влака и начина по който понесе пътуването на няма и сто километра окончателно ме отказа от море за тази година. То не че и много ми се ходеше, но исках заради детето, но май в къщи ще й е по-добре. Нарочно тръгнахме по обяд, с надеждата да заспи (преди във влак или кола веднага запиваше на по-кратки разстояния) и поне в едната посока да нямаме грижи, но не тя се разсъни и едвам я удържахме. Съответно и като бяхме на гости пак не спа. Заспа в колата на път към гарата и аз я сложих в количката като се надявах че като не е спала цял дел ще спи поне на връщане във влака, но не, спа половин час и десет минути преди да тръгне влака се събуди. На връщане съвсем й писна, а и се й спеше, само тичаше към вратите и показваше че иска навън. После няколко дена минаха докато си нормализира режима на спане. Единствено бих се прежалила до Вършец да идем, че ни е близо, но като гледам че цените са по-скъпи от морето, ами яд ме е да им дам толкова.
Иначе изкара този летния вирус с разтройство и сега много й говоря като сме навън да не яде камъчета и земя, че пак ще се разболее и ще я боли коремчето и уж е по-добре положението от преди.
На гърне не ще и не ще да седне, на детската дъска за тоалетната й харесва, ама си седи, нищо не прави. Онзи ден си я донесе и седна на нея с дрехите, ама след като беше свършила работата. Явно все пак разбира какво се прави там, дано скоро свикне.
На мен форума по си ми харесва от фейсбук. Там като изчета една тема и докато намеря време да пиша, тя отишла някъде си. А тук и в архив можеш да се върнеш да прочетеш нещо, което да ти е от полза. Хайде, чао засега от нас.

# 590
В деня на слагане на приорикс, както и на 9, 10, 11-ти дни, Диляна ми вдигаше лека Т. Вярно, че по това време имаше и едно бурно никнене на зъби /4 за две седмици след ваксината/, но го отдавам и на двете, с превес - постваксинална реакция.

Всъщност влязох в темата да видя как е Виолка. Като не пише във ФБ, поне тук да се "отчита" редовно, да не се налага да я шпионираме  в отчетните на бъдещи мами, ако се е записала вече де. Grinning

Днес Дилянка за първи път "проля" кръв на площадката. Поожули малко коляното, имаше малко кръвчица, малко сълзички, но... така се расте. Laughing

Ариел, писах и аз. Peace

# 591
Валкирия, доволно, доволно! hahaha
Просто ми е мъчно, преди като не отворя два дена темата и не мога да наваксам с четенето, а пък сега и седмица да не отворя я има два поста, я не.
Във фейса ги няма емотинките, всеки пише по отделна тема, ама ако я изгубиш, ходи я търси. Тук някак повече ми допада. Там само за бързи отговори, който е на линия.
Виолке, къде си?

# 592
И аз си харесвам повече темичката, но пък все нямам време да пиша, то и във фейса се изказвам от време на време. Моята маймунка продължава да спи малко на обед - само час, час и половина максимум. През това време гледам да сготвя, да изпера или да поизчистя малко. Или пък понякога помагам на каката, че и те приключват годината и са ги погнали с тестове по всичко. Ей сега тъкмо й помагах да начертае пиктограма  Crazy. Признавам си, не си спомням това да сме го учили, та се върнах първо да прочета урока  Laughing.

Да се оплача - Габриела пък взе да ми отказва всякакви пресни плодове, само банани яде и то не винаги. Как ли не я мъча, не ще и не ще. Вчера пасирах една ябълка с половин банан, та се излъга малко да хапне. Черешите ги плюе, с ягодите е същата работа. Има ли такива бебоци като нас?

За ваксината за шарките - аз бях писала - още същия ден вдигна температура и три дена беше с 39,5. После я изби обрив, имаше и подути лимфни възли и според лекарката ни това било розеола. Не знам, ама аз си мисля, че си беше някаква реакция към ваксината, както и да е, добре, че мина.

За гърнето - слагам я и седи, но понякога върши работа, понякога не. На обед като се приберем, й махам памперса и  стои по гащички, слагам я през половин час на гърнето, но много често се изпуска. Иначе казва, когато вече е свършила работата - "Мамо, ако" Grinning

# 593
  • София
Защо се мъчиш да разреждаш?

Иначе,и Мимката е така-мъчат я зъбки и суче по цял ден.

Правилно е запомнила Ариел - основно заради яслата, защото тя е свикнала съвсем на поискване и се сърди, ако не й дам, вдига ми блузата и т.н. Почти винаги заспива само след кърмене. Е, ако я оставя да реве половин час, пак ще заспи, ама може ли все така? Днес например плаче още щом влезем в кухнята, преди да я сложа на столчето, така че си остана основно на кърма. Есента ще се наложи да я оставя на свекърва ми за 3-4 дни - ако не е спряла да суче, какво ще я правя?
Иначе за разреждането ми каза Виола, стори ми се добра идея, но не съм сигурна, че при мен ще проработи.

# 594
Сиси, ти от къде си ако не е тайна? Моят мъж е учил във Вършец средното си образование и миналата година ме заведе да видя града. Иначе той е от Берковица.

# 595
Ариел от Мездра съм. Около 60 км ни е до Вършец. То аз и не съм гледала много оферти, няколко само намерих, но ще потърся повечко ако решим да ходим за малко през август. Иначе сега съм на вълна че сестра ми идва за един месец през юли (не е си идвала от 2 години) с децата и се надявам да си изкараме хубаво, че кой знае кога ще си дойде пак за толкова. Ще правим и кръщане на Стефани на 16.07. заради тях го отложихме и най-вече заради племенницата ми, тя много искаше да й дойде на рождения ден зимата, но не я пуснаха.
Куин и Стефани така отказа пресните плодове и зеленчуци, а миналата година много ги ядеше. Днес й готвих мусака с тиквички и това не иска, а й бяха много любими.
Пяри, а Яна не иска ли кисело мляко или АМ? В тажи жега е нормално да предпочита млекцето.

# 596
Да се оплача - Габриела пък взе да ми отказва всякакви пресни плодове, само банани яде и то не винаги. Как ли не я мъча, не ще и не ще. Вчера пасирах една ябълка с половин банан, та се излъга малко да хапне. Черешите ги плюе, с ягодите е същата работа. Има ли такива бебоци като нас?

Същата работа е Диляна. Единствено в намачкан банан мога да включа друг плод и то в минимално количество, иначе го усеща и не ще и банан. Друг е въпроса, че и банана иска да си държи сама и да си отхапва и вече отпада варианта с него да пробутам друго. Череши, прекрасни хрущялки от Девня, с такова недоверие ги гледа, цвета им ли я смущава, но в чист вид дори не ги кусва. Единствено с кисело мляко й ги пробутвам. А винаги съм предпочитала да се яде само плод, без нищо друго. Ягодите още не са станали, дано поне тях да хареса.

# 597
  • София
Ей, не съм писала тук от 100 години!

Филип пък яде предимно плодове. Не, че е лошо, но манджи и супи хапва по една лъжичка. Яде сандвич с кашкавал, кроасан, солети, бисквити и количества ягоди и череши. Кайсии и праскови не харесва, а със зеленчуците е направо скаран...Добре, че пие АМ и яде кисело мляко..

# 598
  • София

Пяри, а Яна не иска ли кисело мляко или АМ? В тажи жега е нормално да предпочита млекцето.

АМ го отказа още миналото лято, аз и много рядко съм й давала. Тогава по едно време реших, че ще се отбива вече, защото не й достигаше кърмата, смених биберони, шишета, изхвърлих сума ти замразена кърма... Кисело мляко яде понякога, но с лъжичка, и то символични количества. Пък като е кисела и й се спи, е абсурд да иска нещо да яде освен кърма. И вариантите са два - или да й дам да суче, колкото има, толкова, или да я оставя да реве и така да си заспи... Ни едното, ни другото...

Най-много ме притеснява дневното заспиване, ако до септември е все така (с рев, ако не суче), ще ми я върнат на втория ден от яслата...

# 599
Добър ден и от мен!!  Peace
Ние ядем плодове, но на настроения е  Laughing Иначе сега хапва ягодки, черешки, праскови и кайсии не съм давала още, нека малко повече да поизлязат  Party
Сложиха ни вече всичките ваксини и сега чак...... Whistling Станал е непослушен, постоянно писка, ама така писка, че ми лази по нервите  Mr. Green Думички казва само: мама, тата, кака.Гледаме вече сутрин да излизаме и към обяд да се прибираме, че става много топло и милият веднага се обрива с малки пъпчици. Запасила съм се с гащи и почвам с гърнето. Сега малкият спи, а аз ще изпържа малко тиквички, че на мъжът ми му се дояли, а как обичам да ги пържа..... #2gunfire #Cussing out
Е, това е горе-долу....Ариел  smile3534 това е от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт