Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 926
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ако не си подписала нищо, няма от какво да се притесняваш.

# 541
  • Пловдив
Ох, и ние на 12.04 сме на консултация и смятаме да заявим на ЛЛ, че отказваме окончателно ваксините. До сега имаме тези от родилното и първи прием на Хепатит Б. Как е най добре да процедираме? Да се разпишем, че не искаме или да отлагаме? Ама то хубаво да отлагаме, ама до кога  newsm78

# 542
Защо при градините е под въпрос? Какво имаш предвид, nenaatoa?

Стелт е отговорила...

За детските градини - в наредбата не пише, че дете без ваксини не може да посещава детска градина, но се изисква "имунизационен статус", който много от директорите на ДГ тълкуват като "всички задължителни за възрастта ваксини"... Така че, зависи от директорката дали ще приеме детето или не... Друг е въпросът, че РИОКОЗ, както и МЗ въобще не са склонни да допускат деца без ваксини на ДГ, но не смеят да го напишат в тъпата си наредба...

# 543
Ох, и ние на 12.04 сме на консултация и смятаме да заявим на ЛЛ, че отказваме окончателно ваксините. До сега имаме тези от родилното и първи прием на Хепатит Б. Как е най добре да процедираме? Да се разпишем, че не искаме или да отлагаме? Ама то хубаво да отлагаме, ама до кога  newsm78
До 6 месеца докторката ви няма да има реално причина да ви тормози за несложени ваксини, тъй като реално тя има право да ги отлага до 6 месеца.
Може да започнете с отлагане, за да и дадете време да свикне с мисълта, а и да видите какво мисли по въпроса Simple Smile.

# 544
  • Пловдив
До 6 месеца докторката ви няма да има реално причина да ви тормози за несложени ваксини, тъй като реално тя има право да ги отлага до 6 месеца.
Може да започнете с отлагане, за да и дадете време да свикне с мисълта, а и да видите какво мисли по въпроса Simple Smile.

Ние знаем какво си мисли по въпроса, твърдо е за ваксините  Sad. Значи за сега да отлагаме? А след 6 месеца? Дори и да я сменим какво следва? То не може постоянно да отлагаме  newsm78

# 545
Когато родих бях със силна хрема и кашлица. Бебето не се разболя. Сега разбирам от Scarlett83, че е било възможно отлагането на ваксините от родилното или важи, ако и бебето има симптоми?

# 546
Обаче тук идва момента, че стария ЛЛ явно досега ни е посочвал като отложени, обаче като разбере, че го напускаме ще ни докладва - това за първо нарушение ли ще се счете - т.е 50 лева, или за всяка непоставена ще го калкулират и един вид ще ни изкарат рецидивисти!? newsm78
Няма нужда да казвате на ЛЛ, че ще го сменяте. Simple Smile
Отложете още малко ваксините и си търсете подходящ нов ЛЛ.

Колко несложени ваксини има детето и кога е изтекъл срока на отлагането?
След отлагане ЛЛ първо трябва да изготви схема, по която детето да навакса ваксините, защото между тях си има законови срокове. Мисля си, че ако се наложи да отказвате, то ще бъде само за първата ваксина..

Само не разбирам защо хората се навиват да подписват откази, при положение, че по закон имат право на информирано съгласие, при това в писмена форма. Щом като не им е предоставено такова, нямат никакви задължения да подписват някакви хвърчащи листчета. Ако приемем, че информираното съгласие е извършено устно, то устния отказ е напълно достатъчен. Как ще се оправят личните лекари с РИОКОЗ, и какво ще пишат в отчета след като нямат подписан отказ, си е техен проблем. Но без подписан отказ няма как да ви бъде съставен акт.

ПП. Разгледайте подробно сайта за ваксините от подписа ми, там има много подробности за законовите положения. Също и този за информираното съгласие, за да знаете как трябва да изглежда документа, който трябва да ви предоставят, за да изискват от вас да удостоверите отказа си с подпис.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 19:04 от multimodal

# 547
  • Sofia
Само ако и бебето има симптоми. Моето е с хрема и затова не могат да му сложат ваксини.

# 548
Милото човече, на един ден, вече с хрема.... Tired

# 549
Само ако и бебето има симптоми. Моето е с хрема и затова не могат да му сложат ваксини.

Ако бебето има медицински причини за неслагане на ваксини, няма никаква логика да искат от вас да заплащате клинична пътека, заради несложени ваксини... Все пак звъннете до НЗОК, за да обясните, че ви тормозят... Дори и да се наложи да плащате нещо, то това е САМО И ЕДИНСТВЕНО клиничната пътека на новороденото (която е малко над 100 лв.), но не и твоята за раждането...

# 550
Оф, това плащане на пътека за новородено и то е толкова нереднооооо..... ooooh!ама нейсе

# 551
Стелт, по принцип не са длъжни нищо да плащат, ако майката е задравно осигурена.

Някой по-назад беше написал, ако все пак ги принудят, че е най-добре да си искат касова бележка, на която да пише какво точно заплащат, след което да подадат писмена жалба в НЗОК с копие от нея. Този вариант мисля, че е най-подходящ, защото от НЗОК устно по телефона могат да им отговорят какви ли не неща, вкл. че са длъжни и двете пътеки да платят. Като им кажат, че трябва - хората отиват и си плащат, без да се интересуват повече дали по закон е така. Само че тези телефонни "аргументи" нямат никаква стойност и не могат да бъдат доказателство, че са нарушени правата на пациентите.  А в края на краищата никъде в законовите разпоредби не са записани условия, при които пациенти заплащат два пъти за една и съща услуга - веднъж под формата на здравни осигуровки и втори път - кеш на болницата.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 19:09 от multimodal

# 552
Вьзможен отговор при нагло просене на пари от болничния персонал:
"Моля ви,не ме занимавайте с проблемите Ви,които имате с осигурителни каси,закони,бюрократични спьнки,пьтеки и тн.Аз сьм здравно осигурена и не ви дьлжа нищо за несвьршена дейност".

Какво става ако родилката откаже да плати на болницата пьтека или там другите измислици?
Идва писмо с екзекуция ли?
Аз мисля,че няма да се осмелят дори да си ги поискат официално (писмено) защото тогава ще затьнат дьлбоко в собствената си каша..
По скоро ми се струва,че майките толкова ги е страх като им каже някой,че трябва да плащат,че са склонни веднага да платят само спокойствие да има.А и емоционалното сьстояние на една родилка го знаете по добре от мен.Много удобен момент за просене на пари по незаконен начин.
Мисля,че трябва пьрво да се оттьрвете от страха и да имате повече смелост в изискванията си.
Не се страхувайте,нищо не могат да ви направят,ако не платите. Peace

# 553
УЖАС! Този път ваксината е причинила обриви, още преди да е поставена!!!  #Crazy

begem0t_, имам супер важни въпроси към теб!

Какво, къде и КОГА работиш?

От 00 до 23 часа те виждам да пишеш във форума против АНТИ  ВАКСИНАТОРИТЕ  и против ХОМЕОПАТИЯ!

Това ли те е работата, как ти плащат!? На изпратено съобщение или..?

Обмислям от много време да напиша един дълъг пост на тази тема... засега съм на режим изчакване...

smile3556

Значи, тарифата е 10 лв на саркастичен отговор, 20 лв за отговор над 300 знака, 40 - ако трябва да цитираш научни статии.

Вярваш ли си...

gydi

# 554
Значи, тарифата е 10 лв на саркастичен отговор, 20 лв за отговор над 300 знака, 40 - ако трябва да цитираш научни статии.
Вярваш ли си...

Аз обаче съм сериозен! И въпроса беше към begem0t_ , а отговаряш ти...   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт