Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 976
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, сега да се включа и после ще ви чета.
Извинете, ако е коментирано...
Ако детето ми няма ваксини не може да посещава ясла и градини, а училище?
Ако детето е освободено от ваксини, поради дадено заболяване пак ли не може да посещава ясла и градина?

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 14:25 от Kalifornia

# 526
  • София
ако детето е освободено от комисия може да посещава градини и ясли. Училищното образование е задължително, а освен това е гарантирано от Констуцията. Градините и яслите са един вид "екстри"

# 527
Ако детето ми няма ваксини не може да посещава ясла и градини, а училище?
Ако детето е освободено от ваксини, поради дадено заболяване пак ли не може да посещава ясла и градина?

Не може да посещава ясли - да. За градината е под въпрос, но принципно отказват. За училището няма проблем!
Ако е освободено официално също няма никакъв проблем и точно тук е парадоксът.... Sad

# 528
Защо при градините е под въпрос? Какво имаш предвид, nenaatoa?

# 529
Здравейте Simple Smile Имам един въпрос и за съжаление нямам време да изчета темата. Вчера родих в Токуда и не искам да слагат ваксини на детето ми и без това още от сега е с обриви. Брат му беше така, но аз тогава не бях информиана и му ги слагаха до 2-рия Пентаксим, след който направи такива екземи, че до 1 година не му мина.

УЖАС! Този път ваксината е причинила обриви, още преди да е поставена!!!  #Crazy

# 530

Благодаря за разясненията. Беше ми направило силно впечатление, защото само веднъж бяхме минали оттам и то с разлика от две-три седмици. И се ококорих тогава.
Иначе за клиничната пътека- в повечето случаи е ако мине номера. Ако пациентката е здравноосигурена има право на безплатно раждане, въпреки че е отказала поставяне на ваксина. Някъде обаче бях срещала, че клиничната пътека за раждане е 470 лв.

УЖАС! Този път ваксината е причинила обриви, още преди да е поставена!!!  #Crazy
Не търсете под вола теле!  ooooh!

# 531
Здравейте Simple Smile Имам един въпрос и за съжаление нямам време да изчета темата. Вчера родих в Токуда и не искам да слагат ваксини на детето ми и без това още от сега е с обриви. Брат му беше така, но аз тогава не бях информиана и му ги слагаха до 2-рия Пентаксим, след който направи такива екземи, че до 1 година не му мина.

УЖАС! Този път ваксината е причинила обриви, още преди да е поставена!!!  #Crazy

Много смешно - няма що! Crossing Arms Наистина ли не разбираш или само се правиш!? newsm78 Тук се говори за проблем, който може да се усложни от поставянето на ваксина!

Бих искала да питам още нещо: Как реално се случва глобяването при отказ от ваксиниране - да кажем личния лекар докладва на ХЕИ - те какво правят!? По какъв начин издирват родителите и т.н!?

# 532

begem0t_, имам супер важни въпроси към теб!

Какво, къде и КОГА работиш?

От 00 до 23 часа те виждам да пишеш във форума против АНТИ  ВАКСИНАТОРИТЕ  и против ХОМЕОПАТИЯ!

Това ли те е работата, как ти плащат!? На изпратено съобщение или..?

Обмислям от много време да напиша един дълъг пост на тази тема... засега съм на режим изчакване...

# 533
Цитат
Здравейте  Имам един въпрос и за съжаление нямам време да изчета темата. Вчера родих в Токуда и не искам да слагат ваксини на детето ми и без това още от сега е с обриви. Брат му беше така, но аз тогава не бях информиана и му ги слагаха до 2-рия Пентаксим, след който направи такива екземи, че до 1 година не му мина.

Можеш ли да опишеш самото раждане и всичко,което се е случило на детето след раждането?
Обривите си имат причина.И сега ще видите,че има такава в родилното....ако майката опише.

Това не се чете Бегемот,а Бегем нула т. Бегемот има сьвсем друго значение. Peace

# 534
За детските градини - в наредбата не пише, че дете без ваксини не може да посещава детска градина, но се изисква "имунизационен статус", който много от директорите на ДГ тълкуват като "всички задължителни за възрастта ваксини"... Така че, зависи от директорката дали ще приеме детето или не... Друг е въпросът, че РИОКОЗ, както и МЗ въобще не са склонни да допускат деца без ваксини на ДГ, но не смеят да го напишат в тъпата си наредба...

За глобите при отказ от ваксини - РИОКОЗ пишат и изпращат на родителите АУАН (акт за установяване на административно нарушение), който предшества НП (наказателно постановление)... По принцип изпращането на това нещо не е сложно, защото адреса има как да си го изнамерят... Понякога първо звънят на родителите да искат обяснение защо детето им няма ваксини, но понякога направо пишат АУАН...

begem0t_, подозирам, че си ваксинирана повече, отколкото може да понесе организмът ти... Обърни се към класически хомеопат да изчисти страничните реакции, че май се влошаваш...  Peace

# 535

Много смешно - няма що! Crossing Arms Наистина ли не разбираш или само се правиш!? newsm78 Тук се говори за проблем, който може да се усложни от поставянето на ваксина!

Бих искала да питам още нещо: Как реално се случва глобяването при отказ от ваксиниране - да кажем личния лекар докладва на ХЕИ - те какво правят!? По какъв начин издирват родителите и т.н!?

От хора, които нямат деца, не може да се очаква да разберат. За тях съществува някаква измислена битка срещу онези, които поставят НА ПЪРВО МЯСТО децата си.  Whistling

На въпроса - ЛЛ прави отчет всяко тримесечие и го изпраща в РИОКОЗ. В него пише колко деца са ваксинирани, колко са отложени, освободени или отказали. Предполагам, че за отказалите РИОКОЗ изисква данни (имена, ЕГН и пр.) от ЛЛ, като гледат да не пропуснат някое дете, след което съставят акт. Но за да присъствате в графата отказали, трябва да сте подписали отказ, а не да сте изтъкнали прични за отлагане.

На съставения акт, в тридневен срок от датата на получаването, може да се напише възражение до РИОКОЗ, но те обикновено не го взимат под внимание. На базата на него се изготвя наказателно постановление, в което пише стойността на глобата, която най-често за първо нарушение е 50 лв. Някои хора си я плащат, а тези които смятат, че са в правото си и имат възможност да си търсят правата - отказват и отиват в съда. Той е инстанцията, която може да отхвърли акта като несъстоятелен, ако съдията прецени, че има законово основание.

# 536

На въпроса - ЛЛ прави отчет всяко тримесечие и го изпраща в РИОКОЗ. В него пише колко деца са ваксинирани, колко са отложени, освободени или отказали. Предполагам, че за отказалите РИОКОЗ изисква данни (имена, ЕГН и пр.) от ЛЛ, като гледат да не пропуснат някое дете, след което съставят акт. Но за да присъствате в графата отказали, трябва да сте подписали отказ, а не да сте изтъкнали прични за отлагане.

На съставения акт, в тридневен срок от датата на получаването, може да се напише възражение до РИОКОЗ, но те обикновено не го взимат под внимание. На базата на него се изготвя наказателно постановление, в което пише стойността на глобата, която най-често за първо нарушение е 50 лв. Някои хора си я плащат, а тези които смятат, че са в правото си и имат възможност да си търсят правата - отказват и отиват в съда. Той е инстанцията, която може да отхвърли акта като несъстоятелен, ако съдията прецени, че има законово основание.

Благодаря за отговорите!  bouquet Имам още няколко въпроса, извинявам се, че толкова подробно ровя, но е важно за мен да си изясня как точно се процедира! Praynig

На нас ваксините са ни отложени за 6 месеца по препоръка от гастроентеролог, а след това по преценка на ЛЛ и по мое настояване. От юни мисля да сменя ЛЛ - как ще постъпи новия след като му подпиша декларация - ще уведоми РИОКОЗ за това, че до този момент имаме непоставени и те ще ни изпратят акт ли или ще чака момента, в който по план трябва да ни се сложи следващата и след това ще ни докладва!? newsm78 Вярно ли е това, че ако е минало повече от година от плановата ваксинация не могат да ни глобят!? Какво става ако акта е изпратен на вече неактулен адрес!? Възможно ли е аз вече да имам акт без да знам!? Някой занимавал ли се е със съд - струва ли се да се обжалва и т.н - за 50 лева да ви кажа не ми се занимава да си тровя нервите, но при повторно са повече - май 200 и ще си станат още доста - пък и понякога ме се ще ей так аза принципа да оспорвам! Crazy newsm78

# 537
Щом сте отложени, значи имате основание - медицинските причини - и е съвсем официално. Показвате на новия ЛЛ документите, след което той ще ви направи нова схема, по която детето да навакса пропуснатите ваксини. Ако откажете, има вероятност да ви впише в отчета, но това зависи само от него. За вашия набор вие вече присъствате като бройка в графата отложени, което му дава карт-бланш да не ви включва в новия отчет. Т.е. ще зависите изцяло от неговото благоволение.

Това с 1-та година по мое мнение не е вярно, но е възможно, ако сте вписани в графата отложени за по-дълъг период, служителките от РИОКОЗ да ви пропуснат. Те следят всички подлежащи на ваксинации деца, но едва ли биха ровили толкова назад, за да засекат на кое отложено дете не са поставяли по-късно ваксината. Освен ако не подпишете отказ при ЛЛ и той не ви нанесе в тази графа.

За съда - да, има вече спечелено на първа инстанция такова дело. С нетърпение чакаме окончателния резултат.  Peace

# 538
  • Sofia
Благодаря за отговорите Hug, изключая изказването на Бегемот - никъде не съм казвала, че обривите са от НЕсложените ваксини! И двамата със съпруга ми сме с много бели кожи и децата ни са предразположени към такива проблеми. Дори и тук педиарката потвъди, че при деца с обриви без конкретни причини има голяма вероятност от алергии. Но за сега се очертава да се измъкнем от ваксините по друг начин. Преди да родя бях настинала и малкият също има такива признаци и лекарката каза, че поне са имали причина да не му слагат ваксините. Дано ни изпишат преди да се наложи пак да се обяснявам.

# 539
Щом сте отложени, значи имате основание - медицинските причини - и е съвсем официално. Показвате на новия ЛЛ документите, след което той ще ви направи нова схема, по която детето да навакса пропуснатите ваксини. Ако откажете, има вероятност да ви впише в отчета, но това зависи само от него. За вашия набор вие вече присъствате като бройка в графата отложени, което му дава карт-бланш да не ви включва в новия отчет. Т.е. ще зависите изцяло от неговото благоволение.

Ами да отложени са, но вече срока от 6- месеца отдавна е изтекъл - исках да ходим на комисия да ни го отложат още или да ни ги отменят, но всички лекари, с които говорих ме увериха, че нямало как законово да стане това - с нашите показания ни гарантират отмяната само на КОКЛЮШ - проблема бил в това, че това което се е случило като реакция след ваксината няма как да се докаже че е точно от нея и комисията и да иска няма да може законово да вземе това решение. ЛЛ ми лекар до този момент е голяма блейка и нищо не я интересува - сигурно е идеална за такива случаи, защото все ми се струва, че още не ни е докладвала - при нея всичко може, дори ми се струва, че при евентуална почерпка и на някои недотам законови методи ще е съгласна. Аз обаче не искам да действам така - вече едвам я понасям - за мен тя не е лекар и искам да я сменя! Явно всичко ще зависи от новия лекар, който още не съм избрала! Crazy

Обаче тук идва момента, че стария ЛЛ явно досега ни е посочвал като отложени, обаче като разбере, че го напускаме ще ни докладва - това за първо нарушение ли ще се счете - т.е 50 лева, или за всяка непоставена ще го калкулират и един вид ще ни изкарат рецидивисти!? newsm78

За съда - ще следя и аз тогава какво става! Simple Smile
Благодаря много за отзивчивостта!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт