Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 969
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Има смисъл, ако има риск. Терапия с анти-Резус Д "ей така, за всеки случай" е абсолютно необоснована.

Ненаатоа, ако сте отр. и сте го съобщила, а съпругът ви - пол. (а дори и да не е), трябва да са ви изследвали. Възможно е да не са ви питали, в България не се изненадвам от нищо. Ако не са ви изследвали със сигурност - бих казала с чисто сърце, че е подсъдъдимо. Това е задължително в адекватната пренатална грижа за Резус Д отрицателни майки.
Това не е така. И в България и в Канада се интересуваха само дали мъжът ми е с отрицателен резус. Никой не ме следял из късо.

Явно от двама плюс родители може да излезе само плюс, това разбрах Rolling Eyes

Чакайте малко.
Значи ние с мъжо като сме плюс (и двамата сме нула плюс), значи детето ни може да е минус, така ли?
Да, може.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%B … D1%83%D0%BF%D0%B0

# 511
Вери, благодаря и на теб. Бащата в таблицата го виждам обаче само като Оминус....Аз ли не се ориентирам.... newsm78

Joselin, може, да. На година и месец почти голямото ми дете още едва ходеше, но ломотеше като поп, е, в повечето случаи почти нищо не й се разбираше. Показваше пътя и сама дърпаше ръката ми, даже съм правила експерименти с посоката.Е, този маршрут го минавахме поне по два пъти на ден. Малкото проговори доста по-късно, даже вече се бях позамислила, въпреки че съзнавах, че всяко дете си е различно и е глупаво да се сравнява скоростта на развитието.

# 512
Вертикалната колонка е бащата (най-първото квадратче е 0+),а хоризонталната- майката. Децата са в бледо розово.

# 513
# 514
  • София
Да ви споделя притесненията, които имам за едно много близко наше детенце  Cry То е на годинка и 10 месеца.Момченце.Още не говори, нищичко не казва само си бърбори на някакъв негов език, но никакви срички, нито мама, баба и т.т.

Много е деликатно - и аз бях в такава ситуация с детето на колежката, което на 4 още не говореше и като го видях ми заприлича повече на бебе, а и тя си го възприема така. Моя син е 9 месеца по-голям и имах база за сравнение - изглеждаха като с разлика две години. Малко по малко я навих да го заведе на лекар - не е аутист, но има изоставане определено. Щяха да му назначават специален учител, но така и не го направиха. Детето вече говори, макар и по бебешки, има дръпване напред, но наистина е сякаш с две години назад в развитието.

# 515
малко шведски новини по темата

един тийн  след поставяне на ваксина срещу св. грип развива сънна болест
може да заспи навсякъде и по всяко време
случвало се е даже и в басейн
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12804422.ab

69 деца са диагностицирани с нарколепсия след ваксината:
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article12804329.ab

момиче на 16 развива автоимунен хепатит
имунната система отхвърля черния и дроб
налага и се до живот да приема същите лекарства, които взимат и тези с трансплантации
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12813788.ab

ваксинираха масово и бременни
и май затова някои деца се родиха мъртви
тук не намирам статията в момента

имаше и още
като ги намеря отново, ще допълвам

Ако можеш да дадеш линкове със статаите за ги прочетем би било добре. Може също и самите заглавия да оформиш като линкове Wink

ОК
слагам ги директно в цитата
всички статии са на шведски обаче
предполагам, че с преводача на google се разбира в общи линии за какво става въпрос

тук са описани и др. странични ефекти:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12759012.ab
55 човека придобили хронични болести - болки в цялото тяло, силни  и постоянни алергии, сърцебиене, мускулна слабост, намалена чувствителност на кожата, загуба на усещане за  вкус и  мирис, парализа на лицеви мускули

# 516
...И още нещо: Според вас нормално ли е дете на 1 годинка да познае по пътя къде отива и да си каже при това?
Възможно е  Peace

# 517
...И още нещо: Според вас нормално ли е дете на 1 годинка да познае по пътя къде отива и да си каже при това?
Възможно е  Peace
Защо да не може, децата са по-умни отколкото си мислим.
Toчица като се возим с колата обяснява, на кръстовищата в каква посока е баба и, леля и, прабаба и.. Нямаше годинка, като сменим маршрута за дадено място и тя започваше да вика (това за по-близките разстояния).
Запомнила е надписа пица на латиница и редовно крещи ПИЦА, ПИЦА като види пицария, макар и за първи път.
Децата всичко помнят, стига да не се стресират или уплашат, могат да се приберат.
То и кучето ми познава къде отива по маршрута Simple Smile Като завием към Банкя и той се залепя за предното стъкло.

# 518
  • Sofia
Здравейте Simple Smile Имам един въпрос и за съжаление нямам време да изчета темата. Вчера родих в Токуда и не искам да слагат ваксини на детето ми и без това още от сега е с обриви. Брат му беше така, но аз тогава не бях информиана и му ги слагаха до 2-рия Пентаксим, след който направи такива екземи, че до 1 година не му мина.
Тук ми обясняват, че ако откажа ваксините, трябва да платя 500!!! лв., защото не можели да си получат клиничната пътека!
Моля ви посъветвайте ме как да постъпя, май някъде в предишните теми обсъждахте този въпрос.
Предварително благодаря!

# 519
  • София
Имаше подобен случай и май се оказа, че спекулират, но дано да се вкючат и други, които помнят!

Ето намерих нещо от една жена : Привет! Отново съм тук! Вече имам дъщеря на 8 месеца. Родена е естествено. Няма нито 1 ваксина! Отказах БЦЖ и ХВ в родилно. Оказа се възможно. Платих с за раждането, защото се оказа, че при отказ от ваксини не минаваш по пътека.Но какво от това! За мен е по-важно здравето на детето

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 11:40 от Вени*

# 520
Здравейте Simple Smile Имам един въпрос и за съжаление нямам време да изчета темата. Вчера родих в Токуда и не искам да слагат ваксини на детето ми и без това още от сега е с обриви. Брат му беше така, но аз тогава не бях информиана и му ги слагаха до 2-рия Пентаксим, след който направи такива екземи, че до 1 година не му мина.
Тук ми обясняват, че ако откажа ваксините, трябва да платя 500!!! лв., защото не можели да си получат клиничната пътека!
Моля ви посъветвайте ме как да постъпя, май някъде в предишните теми обсъждахте този въпрос.
Предварително благодаря!
Като мъж (съпруг на потребител chukchi) на мога да ти дам много съвети, но мога да ти напиша къде съм качил всички декларации за отказ от ваксини - тук

Надявам се все пак да съм полезен...

# 521
Предварително благодаря!

Звънкай веднага на НЗОК - Информация за граждани: тел: 0800 14 800  - национална телефонна линия

http://www.nhif.bg/web/guest/contacts

Обясни им как стоят нещата и питай имат ли право да те изнудват, след като си здравноосигурена и какво да правиш... Клиничната пътека на здраво новородено е 130 лв. някъде - кви са тия 500 лв.

# 522
На мен ми искаха 100лв, ама не ги огря. Искай да говориш и с шефа на болницата, ако трябва. По принцип наистина в някои случаи не им плащат тези 100 лв, но нямат право да ги искат от теб.
Ако решиш да плащаш, само срещу фактура, в която ясно пише какво заплащаш и директно в здравната каса да подадеш оплакване Simple Smile.
Най-добре се обади на телефона, който е дала Стелт.

# 523
Предварително благодаря!

Ето тук е обсъждан същия случай като вашия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547749.135

Нямат никакво основание да ви искат да заплащате клинична пътека, ако сте здравно осигурени.
Щом сте здравно осигурени, не дължите нищо на болницата. А дали тя ще може да си вземе парите за нея от НЗОК, проблемът не е ваш. Здравните институции да се разбират помежду си, а не да прехвърлят някакви измислени финансови тежести върху пациентите. След като е въведено информирано съгласие, значи има възможност за отказ от всяка една процедура.

# 524
: Според вас нормално ли е дете на 1 годинка да познае по пътя къде отива и да си каже при това?
Да нормално е. Сина ми също от бебе е много наблюдателен. Беше научил пътя до двете си баби и като минехме по същия път макар и по други задачи казваше името на баба си. Също така и заведение в което сме го водили когато не е можел да приказва, после като отидем, макар и след година, казва че вече е ходил там. Всичко зависи от това колко е наблюдателен.

Общи условия

Активация на акаунт