Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 917
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Така е, не съм чак толкова навътре все още. Но името съм го чувала, не знаех, че това е той.

# 601
Аз знам че е Мангъров, доста прехвален. Инфекционист е, нали?
Ала, кажи какви са тези 100, та 130 лева?

# 602
абе ..сега... нали, как може така, нали... Вие като не разбирате, нали, оставате специалистите, нали, да си вършат работата, нали?!

# 603
  • в матрицата
Аз знам че е Мангъров, доста прехвален. Инфекционист е, нали?
Ала, кажи какви са тези 100, та 130 лева?
Kalifornia , покани го у вас, и ще разбреш   Mr. Green

# 604
Аз не виждам какво лъжеш за здравния статус на детето. Аз не съм за лъжата - не ме разбирай неправилно, но ще си спестиш много проблеми така.

О, много добре те разбирам дори - понякога си заслужава човек да си спести блъскането с глава по някоя стена, обаче все пак ми се струва важно да се знае за детето, че не е ваксинирано. Например при едно попадене в инфекциозна болница хубаво е да се ограничи контакта му с други болни или пък при нараняване - да се знае, че ням апоставер тетенус - просто така си мисля!

# 605
Ясно Stop!

Да ви кажа имунитетът срещу тетанус от ваксината е САМО 6 месеца.

# 606
Ясно Stop!

Да ви кажа имунитетът срещу тетанус от ваксината е САМО 6 месеца.

Да знам, но си мислех, че е различна ваксината при първоначалната ваксинация и реваксинация- просто ми се ще да се знае реално то полжение.

# 607
Аз също съм против шмекеруване да няма едно дете ваксини, а на документи да има.

# 608
Да знам, но си мислех, че е различна ваксината при първоначалната ваксинация и реваксинация- просто ми се ще да се знае реално то полжение.
Аз също съм против шмекеруване да няма едно дете ваксини, а на документи да има.
И аз отказвам да лъжа най-вече заради детето си. Допускам, че в някакъв момент, примерно когато детето тръгне на училище, здравните власти могат да започнат панически да бодат децата срещу някоя "много страшна" болест. И в БГ е напълно възможно, като видят изряден ваксинационен статус, да ти боцнат детето без да те питат. Но когато в картона няма ваксини, или има много малко, едва ли биха направили това без да питат родителите. Убедена съм, че колкото и да ми е трудно в момента, и финансово, и да мисля акробатики кой и как да го гледа (но само ми е трудно, слава Богу! не ми е невъзможно), съм сигурна че дългосрочно, както и при някаква необичайна епидемиологична обстановка, това, че не съм излъгала носи само ползи.

# 609
Здравейте
а аз имам въпрос, ако ми напишат акт и аз го обжалвам, какво следва след това
аз пари няма да има дам , какво става след това
между другото днес цял ден тичаме по лаборатории и болници ,в края на краищата наистина имаме бактерии и ще ликуваме с АБ. Но ще ги заведа и при хомеопат

# 610
  • София
За какво ви е ваксина за тетанус - това е една нелепа ваксина. Просто хората не знаят как може да се разболее човек от тетанус и с това се спекулира. / не че има друг вид освен нелепи ваксини де!/
По повод въпроса за бебето с реакция - най-добре бягайте при хомеопат.

# 611
Аз пък да ви кажа, че един нормално развит първолак ( в умствено отношение имам предвид), какъвто е например голямото ми дете, просто НЯМА как да бъде набоден в училище тихомълком, без да довтасаме за буквално 2-3 минути и из, и баща му. Вече съм я виждала как за по-дребни неща казва строго и категорично "По закон мама и татко са отговорни за мен и само те могат да вземат решение, искам да ги повикам (извикате)" #2gunfire

# 612
  • София

Втората противохепатитна - слагат я и започват хрема и силно разстройство -слуз и кръв - казват вирус и съвпадение, но вируса не изчезва, а състоянието започва да става по-зле - така бяхме повече от месец- констатираха АБКМ(бебето беше на кърма тогава) Минах на много строга диета и нещата се пооправиха, но чак след 1 месец. Заключението - няма нищо общо с ваксината - просто сме отключили АБКМ - дане се слагат другите, защото са противопоказни при АБКМ, но противохепатината може! Аз и на това повярвах - говорим за няколко мнения от лекари, гастроентеролози, алерголози - все разни специалисти!
Ива ред на третата - отново същото но по-силнсо слуз, кръв по 16 пъти на ден, хрема, появиха се и леки обриви - отново ме уверяваха, че е поредното съвпадение ище отшуми до седмица - реално така сме били 40 дни и никакво лечение не помагаше - накрая просто казахга, че ако стане много зле ще е на венозно хранене, аз сам анезнам как изведнъж нещата спряха! Тяхната теория - просто заради алергията нещо е провокирало реакция, но нее ваксината - е добре за каква алергия говорим като детето тогава си е било на диета - т.е нееимало десег с кравешки белтък а пак имаше кръв и слуз - тогав абеше на кърма и фризопеп!
Всичко това е описано, но нямало категорично доказателство ,че е от ваксината, нищо че в упътването ги има тези неща като странични ефекти - това е!

[/quote]

ААААА newsm45 #Sniper #Sniper #Sniper Banghead

# 613
Здравейте
а аз имам въпрос, ако ми напишат акт и аз го обжалвам, какво следва след това
аз пари няма да има дам , какво става след това
между другото днес цял ден тичаме по лаборатории и болници ,в края на краищата наистина имаме бактерии и ще ликуваме с АБ. Но ще ги заведа и при хомеопат

Ако ти напишат акт (НП), трябва да го обжалваш в съда и там да се реши дали имат право да ти пишат акт или нямат... Не е толкова просто обаче... Ако все пак ти пишат акт се обади и ще видим какво ще правим... Акта (наказателно постановление) винаги е предшествано от АУАН (акт за установяване на администратично нарушение)... НП е с глобата и той се обжалва в съда, а между двете има време за реакция и подготовка...

# 614
Да допълня Stelt77 за реда, по който протича обжалването.
Първо получавате акт за установяване на администратично нарушение (АУАН), в което пише, че сте отказали детето ви да бъде ваксинирано и с това сте нарушили ЗЗ. След като го получите (срещу подпис), имате право да изпратите възражение в тридневен срок. Обикновено от РИОКОЗ не ги взимат под внимание, направо изпращат наказателно постановление (НП), в което пише, че сте нарушили чл. 58 от ЗЗ и подлежите на глоба по чл. 209. Ако откажете да я платите получавате призовка за съда. Там се обжалва НП, а съда е инстанцията, която може да отмени глобата на РИОКОЗ.

moon, ако си решила да си търсиш правата в съда, свиркай да помагаме. Wink

Общи условия

Активация на акаунт