Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 834
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Ровя се сега из нета и чета, че май Резогам съдържал тимеросал. Някъде пише, че вече не слагали, но така и не можах да намеря еднозначна информация има ли живак или няма.

Since 2001, no RhIG has been manufactured with thimerosal.

Анти-D имуноглобулините Rhesogam, RhoGAM, Rhesonativ и българският Анти-Д Имуноглобулин - НЦХТ не съдържат Thiomersal и други живачни съединения!

Здрасти Перси!

Радвам се да те видя тук!

И като сме почнали любимата ми тема за живака - нека не забравяме, че във ваксината Tetadif все още има живачец!

И Перси, моля те дай някакъв отговор на въпросите ми тук и тук.

Благодаря предварително!

# 241
Митът за жълтеницата и глюкозата /както и за водата със захар Shocked/ отдавна е развенчан. Ама както и за всички други неща в родните родилни домове все още караме като коне с капаци Tired

# 242
Митът за жълтеницата и глюкозата /както и за водата със захар Shocked/ отдавна е развенчан. Ама както и за всички други неща в родните родилни домове все още караме като коне с капаци Tired

Joselin, това е така, защото в БГ, а и навсякъде по света тежест има стажа!
Казваш и доказваш, че имаш 10-15-и повече години стаж, като еди_какъв_си и си непокътнат и несменяем!

Перси има достатъчно стаж и вече е невъзможно нещо да се промени в начина и на мислене и възприемане на нещата!

# 243
Във връзка с въпросите, които поставих за Анти Д ваксината по време на бременността  при жени с отрицателен резус фактор  намерих това

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=One%20Cochrane%20review%20of%20randomised%20trials%20of%20antenatal%20anti-D%20prophylaxis%20for%20Rh-negative%20women

Някога някъде тази публикация е била със свободен достъп, доколкото разбирам от разни форуми, но сега е платена.

това е доста добре резюмирано

http://www.birthworks.co.za/articles/routine-antenatal-anti-d-review-evidence

и това

http://www.healthknowledge.org/vaccinations/35766/

За съдържанието на тимеросал в Резогам,  освен листовката не открих друга по-достоверна информация. Т.е. приемам, че не съдържа.

Тук никой не дава глюкоза. Облъчват детето със специална лампа. Явно глюкозата излиза по-евтино от крушките  Mr. Green

# 244

Joselin, това е така, защото в БГ, а и навсякъде по света тежест има стажа!
Казваш и доказваш, че имаш 10-15-и повече години стаж, като еди_какъв_си и си непокътнат и несменяем!
Перси има достатъчно стаж и вече е невъзможно нещо да се промени в начина и на мислене и възприемане на нещата!

За съжаление е така. Ама пък за това народът е измислил поговорката- Попитай патило, не питай старило  Wink
Хайде сега, Персона със своя си дълъг стаж да каже какво помага за изхвърляне на билирубина от организма? Сори, че изместваме темата, ама се дразня когато се цитира и се пльосва някъде другаде  ни в клин ни в ръкав.

# 245
  • София
Здравейте, аз от скоро, за съжаление, търся повече информация за вредата от ваксините (и намирам такава). За моя не особена радост децата ми до този момент са ваксинирани. Имам намерение от тук нататък да отказвам тази процедура (доста късно явно, ама...)
Та в тази връзка искам да попитам за мантуто. Това ваксина ли е всъщност? Доколкото четох е вид проба, т.е. пак е вкарване на някакви туберкулинови не-занм-си какви-неща, от които следва да се види реакцията? Къде мога да попрочета повече за това, за да мога аргументирано да се противопоставя на джи-пи-то, което е едно от най-настоятелните, що се отнася до ваксините. Последната буквално я нахака на детето, докато бях с гръб и попълвах някакви данни, без дори и дума да каже, какво възнамерява да прави. Като се сетя, още ми идва да я удуша...

# 246
Без да взимам страна в спора за вредността/полезността на УЗИ за бременни цитирам мнение на човек, близък до други хора, занимаващи се със слухова апаратура:
"Ултразвука, който се използва за прегледи е с много видока честота., там се работи мегахерци и никое живо същество не е в състояние да го чуе. Все едно някой да може да види ренгеновите лъчи, които също са светлина......Действително бебетата имат много добър слух е възможно да чуят ултра звук но в порядъка на 25-30 килохерца, кучетата могат да чуят до 60 килохерца. Информацията ми е научна. Изумително колко статтии има написани съдържащи абсолютно неверни неща. В същото време липсата на навременен преглед може да се окаже фатално за бебето или за майката, все пак така се откриват и малформации и колкто по рано се открият толкова по добре. Не знам всъщност какво предлагат тези хора - да не се прави преглед.....ами ако по време на раждането се окаже че бебето не е добре разположено и без ултразвук това няма как да се види...?Какво се предлага в този случай....ох малко се разпалих, извинявай.....ама човек трябва да чете критично. Освен това имам големи съмнени
освен това имам големи съмнения относно верността на данните на този сайт mercola,com. факта че иска платена регистрация, и-мейл и камара данни само по себе си компроментира изнесената информация"
Аз отговорих, че не бива да се злоупотребява с възможностите на съвременната конвенционална медицина.

# 247
...Перси има достатъчно стаж и вече е невъзможно нещо да се промени в начина и на мислене и възприемане на нещата!

Му.
В начина МУ на мислене.  Wink

Да питам и тук, че питах в една друга тема, ама и там "отговарящият" си пита ушите да отговаря, когато не му изнася.  Mr. Green Laughing
Като едни други хора...  Whistling

Има ли някаква опасност за човек, който никога през живота си не е бил ваксиниран, ако на същия му предстои много сериозна операция?
 Thinking

# 248
Хайде сега, Персона със своя си дълъг стаж да каже какво помага за изхвърляне на билирубина от организма?
Ми то не знам дали ще каже/пише, но естествено, че кърмата.

А Персито като се е ровил в постовете на Афродита ( не е истина просто за какво ченгеджийско разследване става дума  Laughing ), да беше се информирал и за второто и дете. Също така и за втората и бременност.  Wink

# 249
  • София
Днес ни предстои консултация и съм решила да спрем поставянето на ваксини от тук нататък. Спомних си, че досега ни караха да се подписваме на някакъв празен лист, което сега като се замисля май е било за така нареченото информирано съгласие. Въпросът ми е какво трябва да подпиша при отказ от ваксината, за да е всичко точно...

# 250
  • у дома
Аз скачам пак със въпрос  Tired Синът ми е роден 2009 г. важи ли за него ваксинационния календар от 2010 г. - питам заради пневмококовата ваксина, защото сега разбирам, че тя е препоръчителна!!!, а не задължителна за него! Това така ли е? Поне за нея да не пиша отказ, че аман вече от закостенели мозъци...

# 251
Синът ми е роден 2009 г. важи ли за него ваксинационния календар от 2010 г.

Мария, за съжаление важи и за него...

Дофтурчетата много бързо решават, че нещо не е полезно и "последните открития" показват нещо_си и това, което досега е било стандарт се изхвърля от употреба и нито дума за увредените вече, както и за изследвания върху новото! Пресен пример е тимерозала!

Махат го от ваксините и на негово място слагат алуминий, формалдехид, ФЕНОКСИЕТАНОЛ (основна съставка от АНТИФРИЗ), полисорбат 80 и какво ли не още... Sad

# 252
Аз скачам пак със въпрос  Tired Синът ми е роден 2009 г. важи ли за него ваксинационния календар от 2010 г. - питам заради пневмококовата ваксина, защото сега разбирам, че тя е препоръчителна!!!, а не задължителна за него! Това така ли е? Поне за нея да не пиша отказ, че аман вече от закостенели мозъци...

Промените от 2010 г. не важат за родените преди 01.04.2010 г....

# 253
  • у дома
И аз така мисля, защото закона принципно няма обратно действие - сега ми е ясно защо личната ми предложи синфлорикса след 2 г., ами той просто не е задължителен за него! На всички мои познати на децата родени същата година им сложиха на общо основание през 2,3,4 месеци и тази ваксина!

# 254
Без да взимам страна в спора за вредността/полезността на УЗИ за бременни цитирам мнение на човек, близък до други хора, занимаващи се със слухова апаратура:
"Ултразвука, който се използва за прегледи е с много видока честота., там се работи мегахерци и никое живо същество не е в състояние да го чуе. Все едно някой да може да види ренгеновите лъчи, които също са светлина.......

Много интересна аналогия прави девойката. Simple Smile
Посъветвай я да иде да си направи стотина рентгенови снимки, щото по нейната логика трябва да е съвсем безопасно, след като рентгеновите лъчи не се виждат.

Общи условия

Активация на акаунт