Re: Бременни майки в чужбина - 35 тема

• 27 134
  • 716
  •   1
Отговори
# 60
 Здравейте,мамчета!
 Честито бебче на Meleean!Да расте здраво и усмихнато дете и много да ви радва! Бързо възстановяване ти пожелавам!Чакаме те с разказ! smile3525
 Zoie,прекрасен разказ-браво на теб ,мамче!Сега се радвате на малката принцеса!
Ирина,честити ви шарени новини!
 winy,аз искам да раждам без упойка!Имам много лоши лични преживявания след упойката  при миналогдишното ми раждане-без да те стряскам,ще споделя какво ми се случи-поисках епидурална ,бях с почти 4 см разкритие!Няма по ужасно нещо да стойш неподвижен по време на най-силните контаракции,за да могат да ти я сложат-за мен беше много болезнено и стряскащо,в момента,когато се опитвах да се концентрирам бърху самото раждане!Направиха два опита,от които ефект така и нямаше и раждането протече така или иначе без анестезия!Още по лошото е ,че един цял месец след това аз бях с ужасно главоболие,не можех да пазя равновесеие и почти бях си загубила слуха!Момичета,знам че иам единични случай ,като моя,но аз споделям преживяното от мен и именно това е причината да не искам упойка,а какво ще се случи е Божа работа!Не ме разбирайте погрешно-има хиляди мами ,които са много доволни и биха казали само положителни мнения,но това е моето лично!Има тема тук във форума,можеш да порочетеш доста мнения за и против там http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=261022.0  и тема за нормалното раждане    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=544007.0;topicseen .Ще ти пусна линк на англииски,материалът допълнително помогна да взема това решение http://www.midwiferytoday.com/articles/EpiduralTrip.asp
  totoven Hug ,чакаме те скоро с прекрасна новина-пожелавам ти да е бързо и леко и точно така,както ти го искаш!Ще стискам палци!
 Благодаря за подкрепата ви,момичета!Контролният тест беше днес,ще чакам резултатите на 11.04 и се надявам да са добри! На всички пращам силна прегръдка  и пожелавам един прекрасен месец Април,изпълнен само с положителни емоции! Hug  bouquet Hug  bouquet

# 61
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте и от мен!
Честит малък мъж на Meleean - да и е жив и здрав и много радост да носи вкъщи!
Zoie - доста дълго раждане, но с хубав резултат- малка сладка мартеничка!
Диди - браво на малката, че се е отвързала!
Ели - дано теста е с хубав резултат!
На Ирина да честитя момчето и момиченцето! А на winy да кажа да бъде спокойна и не се шашкай  Peace
totoven- още малко остана, дръж се!
Да кажа и за мен - момчето е 3 кила и ще продължава да расте, доки каза, че до 10ти едва ли ще родя, а на мен ми се иска и да не стои до термин (23.04), че ще стане великан, а как ще се раждаме тогава нормално?  Laughing Наближава - понякога съм спокойна, друг път се паникьосвам, но и да го мисля сега няма полза - то ще си дойде само!
 Hug

# 62
честит син на Meleean! много да папка и да слушка  Hug и чакаме разказче и снимков материал  Wink

Диди, сега ще не ще мъжа ти ще купува розово  Simple Smile дано да не иска повече да се кипри с пъпната връв малката душичка!

totoven съчувствам ти  Confused представям си какво ти е с този голям корем да имаш такива неразположения...пробва ли за киселините Rennie, прясно мляко, ябълки, тахан?

благодаря, че ми писахте за упойката..аз на 70 % съм се разколебала вече от нея и съответно от рентгенова снимка. От разни статии и мнения за водното раждане останах с впечатлението, че водата доста отпуска болката, пък и какво по-хубаво да си абсолютно контактен докато се ражда детето ти  Heart Eyes тук в болницата, към която съм се засилила, имали една постоянна вана и във всяка стая надуваема, така че не вярвам да ми откажат водно раждане стига да отговарям на другите показатели  Praynig
Ели благодаря ти за линкчетата, ще ги прочета  Hug стиснати палчета от мен за добри резултати на 11.04!
не знам какво става момичета, но ми се струва че повечето които раждат сега март, април или май са с много големи бебета  ooooh! само като погледнах в априлската темичка и  Shocked там бебета преди термин родени (2-3 седмици) са си по повече от три кг.

много  Hug за всички!

# 63
Момичета благодаря ви за топлото посрещане! Hug
И аз се чудя за епидуралната упойка и по-скоро няма да се възползвам.
Малко ме притеснява факта че предното ми раждане беше преди 11 години и докторите ми казаха че след такъв период сега щяло да бъде като първо раждане.А пък и двамата ми се родиха големи сина 4.300 ,дъщеря ми 4.200  Laughing
Щях да забравя,моля да ме добавите на първа страничка! Hug

# 64
  • далечно
честито на Meleean - да е жив и здрав младежа и да им носи много усмивки  Hug

Zoie, много трогателен разказ   bouquet

Ирина, супер, че ще си имате момченце и момиченце  Peace

Ели, стискаме палци за резултатите от контролния

winy, аз също нямам много положително изживяване с епидурала. С първото ми раждане бях БЕЗ епидурал и си изкарах нормално раждане до момента с изгонването (когато бебето се заклещи в родовия канал, почнаха да му падат тоновете и секцио по спещност с пълна упойка). Тогава бях с доста бойни дози окситоцин, та получих пълно разкритие за около 5-6 часа, като ползвах някакви по-лайт упойки (не си спомням какви). Наистина моят праг на търпимост на болка е доста висок, но когато си поисках епидурал бях почти накрая и ми отказаха.
С второто раждане бях със секцио с епидурал. СЛожиха ми епидурала още щом ми почнаха редовните контракции - аз постъпих в болницата с изтекли  води и без родилна дейност. Проблемът ми с епидурала беше, че може би ми беше недобре дозиран (или съм по-неподатлива към упойка за моите кг), в резултат на което чувствах доста неща в горната част на корема, по-точно беше болезнено като избутваха бебето към разреза...Та изненадах анастезиоложката и ми сложиха някаква допълнителна упойка  Tired В закл/чение, според мен, ако човек може да се размине без епидурал (а само с други леки упойки), то по-добре така  Thinking

Някой беше споменавал за изтичането на водите - и двете ми раждания почнаха така, но при първото съвсем малко-малко 'прокапваше', та изобщо не бях сигурна, че е това. С второто беше като 'по филмите' - плиснаха ми водите докато си спях  Laughing После акушерката ми обясни, че ако бебето не е обърнато, то главата му не действа като тапа и тогава по-често се получава такова плисване на водите  Laughing Така че има и от двете  Wink

пращам слънчеви поздави оттук, вчера бяхме на разходка на едни невероятни острови по Лаго Маджоре - всичко цъфнало, мирише, цветове  Sunglasses  Simple Smile

# 65
  • Plovdiv - Thessaloniki
Loreley - мерси за поздрава, чак си представих красотите!  Crazy И в Елада се е разлистило, но нали съм в 9 месец и не мога да обикалям много, даже пропуснах едно роднинско кръщене в друг град, а така ми се ходеше...

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 10:46 от Nelinka20

# 66
Честито бебче на мама Meleean!   bouquet Да е здрав и щастлив, да папа и палува. Нека мама бързо се възтанови!

# 67
Благодаря много на всички Simple Smile Казва се Максим и се роди 3160 гр и 52 см дълъг.
От вчера сме си вкъщи и свикваме, бавно но славно! Още съм много де-организирана и незнам откъде да започна, добре че майка ми е тук да помага, макар че успях да се скарам с нея два пъти днес, много съм изнервена и май само и се карам, после се чувствам виновна, но и тя не спря да наставлява все нещо Simple Smile
Освен това и кърменето ме притеснява, опитвам се да съм спокойна, само 3ти ден сме, още нямам мляко, и до днес на обяд не бях сигурна дали имам и коластра и много се притеснявах дали въобще яде нещо като суче. Но сега съм малко по-спокойна като видях коластрата по устничките и зърното и също така леко жълтеникав оттенък в иначе черно-зеленикавото ако хаха...

Така да разкажа, сори ако е дълго!
В поделник през нощта ми изтекоха водите, или по-точно започнаха, тъй като се точиха още два дни. Събудих се мокра, веднага разбрах какво е, бях спокойна, нямах контракции, но зачаках, скоро и те са появиха и като засякох, че бяха приблизително на 5 мин се обадих в родилното. От там ме разпитаха и казаха да отидем, но ни предупредиха, че раждане сигурно не е започнало още и ще ни върнат, но си взехме багажа за всеки случай.
В болницата ми взеха кръв, урина, кръвно и ме сложиха да слушат тонове. От 4 сутринта до 9:30. Не ми правиха преглед за разкритие защото се притесняваха да не инфектират нещо след като водите са изтекли, но ми взеха секрет да проверят за евентуална инфекция. Имах контракции на 5 мин, но слаби, и болката постепенно намаля, дори изчезна. По едно време се разтревожиха нещо, че пъпната връв може да е около врата, защото тоновете му падаха понякога и почти ме пратиха за предизвикване, но после за оказа, че е било защото бях легнала по гръб, а не седнала и това се отразяваше. Накрая ме пратиха вкъщи, с добри резултати от изследванията и казаха да отидем на другият ден сутринта за още прегледи, но ме предупредиха, че освен ако не държа да ме предизвикат, те искат да изчакат за естествено раждане.
На другият ден се повтори процедурата и ме изпратиха отново вкъщи като този път ми записаха час за 8 сутринта в четвъртък за предизвикване, ако не родя дотогава Simple Smile Исках раждането да започне естествено и затова от болницата тръгнахме по магазините с майка, на кафе с приятелка, после пак магазини и разходки цял ден, после кучето разходихме в парка...но нито контракции, нито друг знак, бебо неискаше да излиза още и това е Simple Smile
И така на другият ден, вече с пълен багаж, сравнително спокойна, майка и мъж под ръка се появихме в родилното. Всички много мили, взеха ми пак изследвания и да слушат тоновете и към 10 часа се появи доктора да ми сложи гел Простадин вагинално за предизвикване. Нямах разкритие все още, ама никакво. Сложи гела, каза да лежа 45 мин после да се разходя ако искам, донесоха ми чай, а след 30 мин и обяд, засега се чувствах като на хотел....незнаеща още какво ми предстои. Пуснахме си филм да гледаме..по едно време започнаха болките от контракции. Още първата ме шокира, помислих си - е то наистина боляло. Преди това обсъдих болкоуспокояващите с акушерката и казах, че неискам епидурал и други, може би само газ, тя ми каза недей да се правиш на героиня, заради гела ще те боли двойно, така че ако си промениш мнението ми кажи  Laughing Към 1 следобед вече скимтях и почти ревях от болка при всяка контракция, които бяха на 5 мин, а след около един час вече виех от болка. Към 4 часа си поисках газ, който не помагаше въобще и само даваше още един повод за оплакване от моя страна, акушерките после се шегуваха, че не съм спряла да ги питам и мрънкам за какво за бога го предлагат този фалшив газ. В 6 следобед ми направиха преглед за разкритие, аз вече незнаех къде се намирам, заспивах между всяка контракция за да се събудя след 5 мин от адски болки и така...безконечно. А да...разкритие 2 см за тези 8 часа почти, идеше ми да скоча през прозореца. Много болеше и си поисках протадин, болкоуспокояващо. Бях чела, че не било хубаво за бебето, но ми казаха, че е ок, само щял да бъде поспалив първите 2 дни след раждането. След тази инжекция вече наистина не помня всичко, само че болките бяха ужасни, хора идваха, излизаха, питаха ме нещо, аз само с мимики към Джо и той превеждаше  Grinning По едно време вече си поисках епидурала, трябва да е било към 9 часа, защото чух акушерката да казва, ще ти направя преглед за разкритие първо. Направиха ми преглед, и изведнъж настана паника, още някой ме прегледа, след което чух, ама тя ще роди всеки момент! Бях направила 8 см разкритие за последните 2 часа, което явно беше изненада за всички. Съблякоха ме набързо, аз си бях с моите дрехи през цялото време. Бях си скъсала чорапа междувременно и акушерката си направи майтап, че моите чорапи били виждали и по-добри дни, общо взето си правиха доста майтап на мой гръб.
Облякоха ми нощницата и ме закараха до родилната стая. Там вече всичко стана много бързо. С няколко напъна в 9:25 се роди Максим. Беше трудничко защото главата излезе трудно, беше се запънал посредата и си спомням, че напъвах, но нищо не ставаше. По-едно време чух, че ще ме резнат защото бебо започнал да се мъчи, незнам как ще прозвучи, но само като чух, че той се мъчи и някакси извиках всичките си сили в мен, изчаках следващият напън, напънах с всички сили и той се появи. Красиво син  Grinning Проплака, всичко му беше наред. Мама с вътрешни, външни разкъсвания обаче и ме шиха през следващите 40 мин. Все още бях захапала маркуча на газта и не пусках за нищо на света, казаха че нямало смисъл вече, но на мен ми беше трудно да се разделя с него  Grinning
Сложиха Максим на гърдите ми, донесоха ми чай и препечени филийки с масло и сладко, и таткото ги наразя на малко триъгълничета да ми било лесно да ги хапвам Simple Smile А той също се прояви геройски, да го похваля, показа си ръцете целите надрани от мен където съм го стискала като ме е боляло, но нито гък не каза през цялото време.
След като се изкъпах ни преместиха в отделението с родилите вече и в следващите 2 дни бяхме под наблюдение за някакви усложнения, защото е стоял с малко води през последните 2 дни, но всичко е наред надявам се, и вече сме си в къщи.
Преди малко имахме и първото домашно посещение от акушерка, да видят как се храним и конците ми. През първите 10 дни ще идват в нас, после май ние ще ходим на разни прегледи, а и мен ме очакват разни цитонамазки и чудеса.
Пак изв за дългият разказ. Надявам се, че всички сте добре кой 2/3в1 или 1+1/2.
Ще се върна назад да ви чета и ще се включвам пак по-късно.
 Hug

# 68
  • далечно
meleean, герой си ти, много интересен разказ   bouquet Разкошно име  bowuu успех с кърменето - само спокойствие, сигурна съм, че скоро ще му 'хванете цаката'  и ти, и бебо.  Хубаво е, че имаш акушерски посещения, безценни са в това отношение  Hug

Много бях впечатлена, че при вас оставят с изтекли/изтичащи води да се разхождаш. В Германия ми казаха до 24 ч. след започване на изтичането трябва да си родила и ми сложиха гадното гелче за предизвикване долу-горе след 20-тина часа. Сега в Швейцария също ми казаха до 24 часа след изтичане на водите, но де факто ме рязнаха след около 5 часа, тъй като започнаха контракции, а аз бях за секцио след първо такова и необърнато бебе  Tired

# 69
 meleean честито щастие. Много да папкате, спинкате и слушате  Hug
  Нещо тази темичка замря, хайде бременелки акитивирайте се  Simple Smile
  От амнайсе години се каня да напиша на Zoie, че като и прочетох раждането и мъките след това се втрещтих, почти едно към едно е с мене  Shocked Shocked Shocked А аз си мислех, че съм велик карък, ама явно имало и други, ама пък всичко да вземе.. Почнахте ли да се кърмите вече. Аз със силиконките си останах, но важно е, че се кърмим все още.
  Ели   Hug мисля те, ей  Hug
   Хайде, чакаме родилите в другата темичка  Simple Smile

# 70
Добро утро! Тези дни като е хубаво времето нещо не ми остава време да се разпиша...

meleean, радвам се, че всичко е завършило така добре и сега остава само да се радваш на малкия мъж. Дано и с кърменето нещата се наредят и да се похвалиш скоро! Ако мога да помогна с нещо в тази посока - пиши. Hug

Хубав ден на всички ви! Ние бързаме да закусим и да излизаме, че в "наше село" имаме панаир и ни е много интересно...Simple Smile

# 71

Ще си позволя да ви съобщя, че Madlene е вече мама на малката Ния! Мама и бебе са се срещнали на 3ти, в неделя и са добре! Повече подробности очакваме лично от Madlene като се приберат вкъщи!
Да е честита розовата радост на мама и тати!

Meleean  и Максим Hug  Hug

Нещо и на мен не ми остава време да се спирам пред компютъра. Пък и последните дни бях в някакво апатично-депресивно състояние и изобщо не пишех. Включила съм обратното броене, но не до термин, а до идването на татито ни на 23ти. Много ми се иска да го изчакаме  Praynig

# 72
Честито бебче Ния на Madlene! Жива, здрава и много щастлива да расте!

Все хубави новини... чудя се коя ли мама ще е следващата Mr. Green?!

LadyDiDi, спокойствието е важно...почивай си и мисли позитивно - ще си дочакате тати и всичко ще е наред. Hug

# 73
здравейте сладурки.и тук да честитя на Вели прекрасното момченце Максим и на Мадлен малката Ния.да са живи и здрави и много да слушкат..Зоуи и Meleean разказите ви са много трогателни.и двете сте герои много сте се поизмъчили,но както знаем резултата винаги оправдава това.  HugИрина прекрасни новини,колко хубаво момиче и момче smile3501.ние с Давид сме супер.той е "кротичко овне". Laughing кърмим се добре и видимо си наддава.излизахме и на разходка 3 дни подред,но естествено си се завърна типичното холандско време и сме затворени в къщи  Cryискаше ми се и аз да ви разкажа за раздането.на 26 започна да ми пада тапата,но нямаше никакви признаци за раждане.ходихме с една приятелка на пазара,ошетах и си легнахме.към 4.15 се събудих от контракции.полезах,но се засилиха и събудих мъжо.така до 5 се помотахме,изкъпах се измих чиниите,но станаха на 2 мин и решихме да се обадим на акушерката(тук така се процедира).тя дойде след 15 мин и се оказа,че имам само 2 см разкритие и ни каза до 2 часа да сме в болницата(но не нашата,а друга,че там имала пациентка в момента),но след 1 час вече болките бяха нетърпими и през минута и мъжо каза тръгваме.да ама аз не мога да стигна до колата.тръгваме и започваме да търсим въпросната болница,която е на 10 мин с кола от нас,но ние не я знаем.а болките вече са нечовешки,стигаме до някаква сграда,която се оказва поликлиника,а не болницата.тогава слезнах от колата и казах,че тръгвам пеша,толкова ме болеше,че не можех да съм седнала.полутахме се още малко,но се виждаше,че нямаме време и мъжо насила ме вкара в колата,намерихме болницата,влизайки ме сложиха на леглото и се разбра,че съм с 10 см разкритие.  Crazy,но тоновете на бебето бяха много слаби,а и корема ми не слизаше надолу.веднага извикаха екип.докторката ме резна малко и се опита да го изкара с вакум,но не ставаше.натиснаха ме по корема и с два напъна излезе главичката.мъжо ми каза да не напъвам,за да срежат пъпната връв,че беше омотана около вратлето,след това с още два напъна и в 7.01 часа бебо излезе.сложиха ми го на корема,но той беше посинял и не изплака. взеха го веднага,а мъжо хукна след тях.след малко го чух да плаче и татко му ми разказа как са му порозовяли гърдичките,ръчичките и после се е размърдал целия и се е разплакал.добре че не видях как е бил безжизнен,щях да умра от ужас.беше няколко часа на кислород,после на въздух.на др ден ни изписаха,след като му бяха направени вс изследвания и той беше ок.сега сме едни щастливи родители на нашия"Спас",това му е партизанското име  Joy.извинете ме за дългия пост,надявам се да не съм била досадна.о и добре дошла на тотовен и Диди страхотно е,че вашата мома се е размотала.ти все пак при Ненов ли остана в Шейново?  Hug

# 74
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте, момичета. От мен още новини няма, освен че акушерката на курса каза, че или ще родя бързо за 2 часа или със секцио, защото съм с отворена шийка от страната на бебето и ще трябва да е бързо включването. Затова моя мъж каза, че вече нямало да си изключва телефона дори и да се изисквало.  Grinning Но за сега признаци за тръгване няма, още си е високо горе бебо, може все пак да си чака определения термин, ако е така ще е великденско бебе.  Simple Smile

Искам да честитя малката Ния на Madlene и желая здраве и щастие! На новите майки Meleean и dru4ka да пожелая безпроблемно кърмене и гушкане с бебоците! На останалите леки дни до края и пишете, темичката е за нас и нашите проблеми!  Wink
Прегръдки на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт