Re: Бременни майки в чужбина - 35 тема

• 27 141
  • 716
  •   1
Отговори
# 75
Честита дъщеричка на Madlene! От здраве и щастие цял живот да не се отърве   bouquet
Диди само не се фокусирай сега върху мисълта, че няма да дочакате тати, мисли позитивно, отпусни се, говори на бебка да чака тати  Hug нашия термин е 25.05, а тати мисли да идва на 24.05  Laughing но ми обеща, че ако бебка тръгне да напира по-рано ще си смени билета  Joy
Nelinka, май ти си следващата  Party стискам палци!
dru4ka много хубав разказ, на мен колкото ми наближава термина, толкова повече се разчувствам на тези разкази и си ги препрочитам по няколко пъти  Embarassed може ли да ми обясниш как тапата пада на части? как изглеждат тези части, еднакви ли са или имат различна консистенция? чела съм че е като желе с малко кървави нишки, но не съм чела че пада на части  newsm78
meleean  Hug много ми беше полезен разказа ти, че аз съвсем не знам какво да очаквам от британските болници  #Crazy

# 76
winy на някои им пада изцяло.като последни дни от менструация,слузесто нещо премесено с малко кръв.като се случи ще разбереш Naughty.на мен ми изтичаше до последно до преди раждането.не се тревожи всичко ще е наред.едно разбрах,че трябва да имаш човек до себе си,който да ти помага и да ти е упора и да си напълно уверена,че нещата ще се развият по най добрия за теб начин.т.е. само позитивно мислене му е майката  Hugуспех мила

# 77
Dru4ka, Давид е такова бонбонче Heart Eyes, много да го нагушкаш от нас Hug

# 78
о Галче нали си представяш на"дърти" родители  Joy като нас като ги сполети такава радост,какво глезене,гушкане и цункане пада  Mr. Greenа и батковците са около мен,не му остават длъжни.големия е при нас за ваканцията,но за съжаление утре си отива за бг Cry

# 79
dru4ka благодаря ти  Hug  да нагушкаш малкото бонбонче и от нас!
 newsm78 аз пак с моите питанки, но в отчетната ми тема пишат само за Бг и там нещата с прегледите както знаем стоят по доста различен начин.

Говорят мамите че им гледали плацентата колко е остаряла (на някакви степени са), дали се е калцирала? и колко са им водите. Хубаво, ама на мен тук като не ми се полагат повече видеозони, това акушерката само с пипане дали го разбира  #Crazy newsm78

Joy dru4ka  "дърти" родители...недей така, моя мъж е на твоите години (е, млада жена си е взел де  Crazy) и ако те чуе ще го вкараш в такава депресия, че ще ти го дам на отглеждане  hahaha

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 13:36 от winy

# 80
Честита дъщеричка на Madlene!Да расте здрава и много щастлива ,аз радост на родителите и семейството!  bouquet
 Благодаря ви за разказите ,мили момичета!Много ме развълнувахте!  love001  love001
 Цвети,как е на родна земя?Прегръдки и от мен! Hug

# 81
 winy няма как да разбере акушерката от напипване,ама и мисля че това просто е още една излишна информация  newsm78.и да знаеш и да не знаеш колко води са ти останали и с каква зрялост е плацентата,кога ще си тръгне бебо да излиза си е божа работа.  Thinkingне го мисли много,ачз това им харесвам на "чужденците",че не се обременяват с излишни мерки и теглилки   Laughingмоя мъж е на 44 и аз само го подигравам,че като порасне Давид,ще го питат това дядо ти ли е(леле само да разбере кви ги приказвам   #Cussing outJoy.иначе аз се чувствам прекрасно,след такова скоростно раждане и възстановяване,направо летя. newsm68вчера идва сестрата от бебешката консултация и ме пита,заболявания аз не,замайване аз не,лекарства аз пак не,само витамини,боли ли ме нещо,ами нееее и тя се смее  Mr. Green желязно майче съм била,много ми стана смешно.холандките са големи лигли и затова им е чудно,че не се оплаквам и сък ок  Joy

# 82
winy, не се тревожи - явно при теб нещата са наред. Вярно, че в България следят тези неща гласно, но това е обикновено при майките с проблеми, защото при някои плацентата остарява по-рано от необходимото и това може да доведе до страдане на бебето, понеже може да не получава достатъчно храна и кислород. Обикновено при преглед при АГ-то тези неща си ги гледат, но не ги казват. Аз на последния преглед тук направо си попитах доки как са нещата с плацентата и водите и тя каза: всичко е наред, без да ме занимава с подробности. Та, явно си преценява самия доктор. Peace Не го мисли - всичко ще е наред и при теб. Hug

dru4ka, недей така - и ние натам вървим с мъж ми... аз пък съм се вкарала в едни филми, че като сме на по 50 г. ще гледаме тийн-ове на по 12 и 14 г. и вместо да си почиваме ще им търпим капризите.....тежък е живота на "дъртия" родител. Joy hahaha

# 83
  • Plovdiv - Thessaloniki
Ех, ама и вие дърти родители, тенденцията е сега жените да раждат на по-голяма възраст, след като направят кариерата, така че и след време пак ще сте си нормални и се класирте и хич не сте дърти!  Peace
Аз да питам нещо друго, тези от вас, които вече имат други деца, а и тези бъдещите ще им говорите ли на български и ще ги учите ли на езика, въпреки че живеете в друга държава? Тук, в Гърция няма толкова чужденци колкото в  UK да речем, и рядко се чува чужда реч по улиците, та май ще ме е срам да му говоря и пея на детето пред непознати в парка например, защото не искам да ме гледат като чужденка. Мъжът ми държи детето да научи и моя език, обаче аз май го имам тоя комплекс на чужденка и не ми е приятно, когато разберат и гледат странно. Embarassed Какво е вашето мнение?

# 84
Ние говорим на Диди само на български Peace Но може би тук е по-различно от Европа и на никой не му прави голямо впечатление, защото всички си говорят помежду си на своя си език Peace
За мен всеки език е богатство и държа тя да знае български, пък дори и само на разговорно ниво. Оттам нататък, ако прояви интерес, може и на четмо и писмо да се учим Flutter

А за даването на информация от докторите и най-вече за нейното тълкуване, ние малко си изпатихме и вече и аз не знам какво да мисля, дали е по-добре да се прилага тукашния модел или българския модел. Само се моля всичко да е наред Praynig

# 85
И аз мисля, че е редно да се говори на майчиния език. Все пак, ако някой ден се преместите в Швейцария да речем и му говориш на гръцки, няма ли пак да ти е неудобно по тази логика? Езикът е богатство, колкото повече, толкова по-добре. Може пък някой ден точно с това да е интересно детето ти - че е чужденец, носи различни традиции и говори чужд език, а не е част от масовката.  Peace

Winy, не се тревожи за тези подробности, следи си броя движения на ден и всичко ще е наред  Hug

Ей, "дъртите" родители, много сте готини всички!  Heart Eyes

# 86
коремчета извинете но поради липса на време копирам от априлската тема  Embarassed
Здравейте коремчета  Hug Hug Hug
ние вече сме си вкъщи  newsm03 все още всичко е много хаотично и се нагаждаме, но като остане време ще ви пиша по подробно.
 Ния  smile3534 се роди много трудно, изобщо не ми помогна до последно си въртеше главичката...трябваше да ми предизвикват контракции...абе не беше весело,но няма да ви затормозявам важното е че накрая след 24 часова борба всичко завърши добре  Hug Hug Hug а и като я видях нищо друго нямаше значение  newsm76 прекрасно чувство  smile3522  толкова е сладка и мъничка, въпреки завидните 3660 гр и 56 см  baby сега се опитваме да се кърмим, трудничко ми е а и тя е много лакома, но и това ще мине  Simple Smile
да не забравя да честитя на всичко новородени бебчета и на щастливите мами  newsm51 с пожелание много да папкат, много да слущат и мамите бързо да се възстановяват  newsm51

# 87
Madlene  Hug Твоята Ния е най-дългото бебе в априлската тема! Просто няма друга такава манекенка! То затова е било трудно излизането, нещата са се тооооочили много с това дълго тяло  hahaha

# 88
Диди, защо махна прекрасния си аватар?

Мадлене, всичко е добре, когато завършва добре, а при вас е завършило чудесно Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 89
  • Plovdiv - Thessaloniki
Сигурно сте прави за езика, трябва да преодолея срама си.  Embarassed
madlene - каква манекенка само, да е здравичка и много да папка!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт