Re: Бременни майки в чужбина - 35 тема

• 27 164
  • 716
  •   1
Отговори
# 645
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,момичета,1000 благодарности,че сте мислили за мен  Hug
Вече сме с 1 член повече в семейството,малкия Янис се роди на 11.06 ,мерки-3330 г и 50 см,иска ми се да разкажа за моето раждане,защото мисля,че ще вдъхне кураж на мамите с коремчета (а и ако някой се е стреснал от разказа на Уини)
На 10.06 в 23:00 ме почнаха болезнени контракции,но не нещо много силно като болка,но бяха доста на често и си викам:"брей сигурно е фалшива тревога-няма как да са толкова чести",даже с мъжа ми си направихме малка разходка около блока,като му казах,ако скоро не спрат контракциите-тръгваме за болницата,до 24:00 и нещо контракциите си бяха на 10 мин,взех си един душ и в 01:00 тръгнахме за болницата,до там са 20 мин,качихме се в родилното,направиха ми преглед за разкритие- 6 см  Shocked не можах да повярвам,толкова се зарадвах  Grinning слушаха тоновете и после ме оставиха на легло,като контракциите взеха да стават все по-силни и по-силни,акушерките ме предупредиха изрично да НЕ напъвам по време на контракция,а само да дишам!Ок,ама съвсем скоро казах на мъжа ми,че ми става все по-трудно да не напъвам,то просто си идва...пак ме провериха за разкритие-7см,казаха още малко да потърпя,не знам колко време се мина,но в един момент вече наистина НЕ МОЖЕХ ДА НЕ НАПЪВАМ,дойдоха отново акушерките (аз си мисля,че главата вече се е показвала) и се разтърчаха към родилна зала и само повтаряха: "по-бързо".Камък ми падна от сърцето като ми казаха,че вече мога да напъвам,другото...2-3 напъна и чувах бебето как плаче точно в 4:10  Grinning Е наложи се да ме резнат малко-това беше гадната част,но нищо,за сега сме само и единствено на кърма на поискване,май бях единствената на активно кърмене от родилите,защото всеки ден сестри и акушерки ме поздравяваха,за което  Rolling Eyes
Та така ,момичета,пожелавам на всички ви като моето раждане,все пак като за първо раждане си беше доста бързо,ще пиша повече като се осъзная  Hug Hug Hug

# 646
 Ето,този пост чаках!!! newsm44 newsm44
Дарка,честит да ви е малкият Янис-да расте здраво и послушно дете и много да ви радва!
Браво за раждането-дай Боже всеки му такова Praynig!Надявам се ,че сте добре и успех с кърменето!Така се зарадвах и развълнувах за вас!А и това значи,че следващата съм аз май... Embarassed Rolling Eyes Wink

# 647
Браво Дарка!!! Честито ти малко съкровище!   bouquet Да ви е жив и здрав и все така послушен както от самото начало не е мъчил мама! Simple Smile Радвам се че всичко е преминало толкова бързо и без особени премеждия! Наистина вдъхна доста кураж във все по-свиващата ми се душичка макар че като прочетох за тези 6 см разкритие за 2 часа май трябва доста експедитивно да действам ако не искам да ми се размине епидуралната.  Rolling Eyes Не знам как не ви е страх от болката, честно. А това пък да ме срежат отдолу съвсем не искам да си го представям... Колко време трябва за да зарастне това чудо?  Как се ходи до тоалетна? ooooh! Аз преди заболекър трябва да се настройвам 1 седмица въпреки че без упойка на стола не сядам, а за раждането направо не искам още да си помислям  Crazy Даже с малко срам си го признавам ама някакси тайничко се надявам да се наложи секцио въпреки че знам че не е по-добре...

# 648
  • Vaudreuil Canada
Дарка честито бебче да е здраво и кротичко и мама бързо да се възстановява Simple Smile

Hirsen аз бях с епидурална упойка - нищо не съм усетила от болката по време на раждането - реално като отпусне упойката се усеща повече, но то и след секцио тогава ще се усеща. Ходи се до тоалетна споко. За всеки случай може да си вземеш 1-2 възглавници на които да сядаш - някой ми беше споменал тогава че може и върху надуваем пояс да седиш та да не се притиска зоната с шевовете.

# 649
Дарка дай Боже всеки такова раждане  Hug честита ти радост! с много любов да си отгледате малкото юначе   bouquet
Ели с теб сме! всичко ще е супер, сигурна съм!
Hirsen не е толкова ужасна болката от шевовете, аз на 10тия ден ги бях забравила, но то ти е позволено да пиеш парацетамол  Party на тоалетна отидох на 4тия ден след раждането и нямаше болка никаква, просто е странно усещането  Embarassed

# 650
Дарка, поздравления за малкия Янис - да ти е жив и здрав! Много се радвам, че сте само на кърма - дано така да сте и занапред. Hug

# 651
Даркааа.... Heart Eyes страхотни новини!!!Да ти е жив и здрав малкия Янис и много да те радва,а на теб реки от кърма ти пожелавам Heart Eyes Наистина страхотно раждане описваш,дай боже всекиму Hug

Аз съм си поръчала още по-бързо раждане Mr. Green за час и половина до два  Rolling Eyes

Хирсен,ето три линкчета,в първия линк повечето от нещата са с безплатен транспорт.Като се сетя за някой друг сайт ще пиша пак   bouquet Hug

http://baby-online-kaufhaus.de/

http://www.baby-markt.de

http://www.babyartikel.de

Днес цял ден обикалям да гледам и тествам колички,направо съм скапана.Едно поне установих,нищо не може да измести Стокето Crazy Има някои други които не са лоши,нооо  
baby_neutral тествах я ,ами въобще не е нестабилна.Единствения недостаък е може би чантата.Но тя за новия модел е подобрена по/голяма е,а гледах и на другите багажниците,ами рядко има някоя с голям.Още една добра новина, намерих Стокето в този сайт http://baby-online-kaufhaus.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?actio … froogle&ls=de за 719 евро с коша и безплатен транспорт newsm44 тази нощ ще сънувам колички Crazy
Лека нощ на всички Hug

Цитат
А и малка ми се струва.  Сега приказвам, ама на финала и аз май ще цъфна с такава
ТЕА, Hug наистина е много хубава количката  Heart Eyes ще бутаме и двете стокке май Crazy  bouquet

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 23:45 от SteiN

# 652
  • Австрия
Дарка, поздравления!   Hands Clap Да ти е честит, жив и здрав Янис!   party006
Да се слушате, обичате и радвате взаимно! На теб и близките ти пожелавам добро здраве, хубав късмет, много обич и усмивки  Flowers Sunflower

Хубав ден на всички майчета   Nature Sun With Face

# 653
  • на Дъждовен остров
Хайде и аз да поздравя новата майка. Дарка, поздравления за малкия Янис. Да ви  е жив и здрав и много да ви радва.

SteiN, аз ако  я намеря на таква цена моментално я взимам без да се замисля. За сега още мисля  Rolling Eyes Laughing Rolling Eyes

# 654
Hirsen аз с двете ръце съм за Marks&Spenser за поръчка на дрешки - добри цени и супер качество, бързи и коректни.
Аз просто си казвам, че трябва да се изтърпи болката и гледам да реласирам и да не мисля за самата болка, да релаксирам. Казвам си, че ще мине. Колкото по-малко ни е страх и се стягаме, толкова по-бързо нещата минават.
А при самото разждане и напъване изобщо няма да имаме време за размисъл и време за оценка на болката. Мисля, че мисъслта за скорошна среща с човечетата ще ни даде достаъчно сили да се справим. Hug

Дарка честит ви син! Да ви е здрави и щстлив! Да папа както досега от мама.
Прекрасен разказ за раждането!  Hug Бързо възтановяване на тебе!

shemet_neveroiaten хареса ми идеята за надуваемия пояс - има резон. Wink Ще го запомня

# 655
  • на Дъждовен остров
Аз се успокоява  с факта, че толкова жени са раждали преди мен.  Не е като да съм първата жена в дадено нещо, което не е пробвано от никой преди мен.

Освен това да гледаме  като оптимисти.  Това не е най лошото, което може да ти се случи.  Все пак даваме нов живот на един бебок, при това и малко наше копие.

# 656
пуснах и аз някоя и друга сълзица от разказа на уини Heart Eyes хей,уини,ще забравиш вЕрвай ми:) аз имам две раждания и след всяко от тях се заклех,но много искрено и от душа се заклех сама пред себе си,че няма д адопускам да си причиня пак подобно нещо,а в момента гледам умилено по майки с новородени по улиците и си меятая тайничко Алето да не м ие псоледното бебе:)в момента пък преминавам през следродилните депресии (държи ме от раждането) и се боря пък с това,но май усещам отслабване на ефекта им вече,което ме обнадеждава,че скоро пак ще съм нрмален човек.вече май ме е по-страх от депресиите след евентуално раждане,а не от самото раждане #Crazy
поздравявам те за щастливия край при вас!!

хирсен,а ти ми направи смешно с твоите вълнения:) спокойно! не е чак толкова страшно:) и на мен плацентата ми неискаше д аизлезе 40 мин. и точно лекарката каза,че ако и след това натискане и опит от нейна страна да я изкара не успее ще ме упояват и ще я вадят,но...за мой късмет от акопунктурата ли дето м ибяха приложили по този повод или незнам от какво тя излезе пущината:)
аз неисках епидурална или ПДА,както тука му викат,но мен ме жъкнаха на някаква ударна доза окситоцин или незнам какво е там-система с хормон з апредизвикване и така както си се лезехме с мъжа ми и се чудехме аджеба ще раждам ли днеска или не ме почнаха изведнъж без да се надам някакви яки болки! аз само  #Crazy е така направих,на мъжа ми му замръзна усмивката и се започна.изкарах го моя дебелак за два часа,ама болките си ги биваше.аз докато казах,че искам ПДА и тези ме позамотаха малко,и то с епонаха напъните.сега като се замисля то бая време се напъвах.тогава много м исе стори,но и така си е било реално.абе не е толкова страшно и се забравя.
епизотомия имам от първото раждане и то сравнително голяма-9 външни шева и около 40 вътрешни (то вътрешните нито болят,нито нищо).външните болят доста,но вярвай ми не те травмира особено този факт,защото факта,ч еимаш бебе го засенчва и ти дава криле:)ааа и сега ми сложиха три шева,но не ме рязаха.бях се поразцепила оттук-оттам сама,но този път не ме боляха грам бих казала тези шевове.явно е било само охлузване,а не дълбоко разкъсване.но те дават обезболяващи,ако имаш нужда.аз ползвах такива,защото имах адски болезнени контракции при кърмене (все едно пак раждам),но това май се случва с жените,които раждат за втори и следващ път.....
хайде пожелавам ти късмет! дано нямаш някакво по-особено от нормалното раждане.

вие не ме познавате сигурно,но аз съм от "старите пушки" дето бременеехме и раждахме заедно с боби и джутурна (тях гледам го познавате) и сега понадниквах тук,за да видя какво се случва и КОГА ще се случи с Ели,та ми стана интересно и се зачетох:)

пожелавам късмет на всички останали момичета! дано имате подобни раждания като това на Дарка и поспаливи бебета!

ние скоро сме рожденници Flutter и аз съм се върнала мислено една година назад с носталгия.имах трудно бебе,имам труден мъж и все още се адаптирам в държавата и всичко останало,имам трудностите на скоро емигриралите и бих казала,че имах кошмарна зима (психически и физически),но не усетих кога мина тази година!!! излетя направо! "връщам" се назад с хубави спомени и даже проронвам сълзици понякога за отминалото време (бременността,раждането и първите трепети около него)....така,че кураж и не се плашете от нищо!

хайде,че амо вие не ме знаете каква съм кукувица и започнах май да се издавам Wink

п.с. и сори за излиянието Peace

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 12:44 от Гаца Баца (марита)

# 657
Момичета, като гшедате количките хвърлете по едно оче на Recaro, тя май е единствената, дето може да "бие" Стоккето Wink нова е и може да я няма навсякъде, но е върха на сладоледа. Ние сега в нея се возиме, преди бяхме с Red Castle. Но за бг не става "замъка", че бях взела 3 в 1 и колеленцата са малки за строшените тротоари на София (от един месец и нещо съм тук и рева за Франция ;-((((( ) , та Рекарото спаси положението! Сгъва се с една ръка, в другата си държа бебето, и влиза във всички багажници (и в най-малките дори), уникална е.

Маритаааа,
Не си само ти с роненето на сълзи по онуй време, когато се чудехме коя ще е първа Wink

# 658
 Маритка,Боби -обичам ви много ,момичета!Благодаря!  love001  love001  love001
Благодаря на всички ви за подкрепата,мамчета newsm51!Вярвам,че всико ще е наред и се моля за това всеки ден! Praynig

Освен това да гледаме  като оптимисти.  Това не е най лошото, което може да ти се случи.  Все пак даваме нов живот на един бебок, при това и малко наше копие.
Теа,само така-бъди позитивна,мила!Малкото човече ,което расте под сърцето ти усеща всичко!Повярвай ми,че понякога се оказва,че сме доста по-силни,отколкото можем да си представим дори... Peace

# 659
  bouquet привет мацки, приемате ли нови попълнения? Wink

Общи условия

Активация на акаунт