Операция на щитовидната жлеза - 4

• 80 958
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
 Здравейте сладурки! Hug Hug Hug Hug
Минавам набързо да ви нагледам как сте.
Gerova,купих си Селен,ти колко време го пи за да имаш резултат?
 ina15,baki_jovic,pepi1963,gelikas ,4ик4ирик,и всички останали,как сте?
Липсвате ми.
 Хубав ден  и слънце в душите,че навън е мрачно.

# 46
  • гр.Гоце Делчев
Меци веднага се отчитам ,че съм добре,но в последно време ми е много натоварено на работата и вечерта се връщам от работа като пребито куче и лягам да почивам и по-малко седя на компа колкото да прегледам новините във форума.Днес при нас не беше толкова мрачно имаше и слънце,но вечерта е хладничко.Идва пролет и всички както виждам по-рядко имаме време за компа.На всички момичета поздрави и от мен и да намирате време да пишете по 2 реда като нас със Меци.

# 47
 Къде се изгубихте сладуранки?
Аз да попитам по старшите:На 27,05,2011 правя 1 год.от операцията.Мога ли да отида на
преглед по рано или да чакам да мине годината.Не съм преглеждана освен прегледа 1 мес.
след операцията и не съм правила ехо.Та вече ми се иска да си пусна хормон и в края на
април да отида да ме видят на ехо.Моля,кажете си мнението.
 Хубава вечер на всички и пишете де,че се затъжих за вас.

# 48
  • гр.Гоце Делчев
Меци аз в началото ходих през 6 месеца на преглед,след това на 1 година,а сега последно ми казаха през 3 години ако нещо не ми погоди номер рецидива от лявата страна.Според мен е хубаво да отидеш на преглед. Hug

# 49
МЕЦАНКА 2610,можеш да отидеш по-рано.успех!
хубава вечер на всички!

# 50
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте хубавици!  bouquet
МЕЦИ Hug Hugспокойно можеш да отидеш на преглед. Аз съм сигурна, че всичко ще е наред. Praynig
Момичета, много ме болят ръцете над китките и краката, най вече петите и  седалищните мускули. Някой да е имал такъв проблем? На всичко отгоре, няколко нощи се събуждам със сърцебиене и се оказа, че кръвното ми е повишено. Според вас дали е от липсата на жлеза или от възрастта?
Прегръщам ви всичките до една! Hug Hug Hug

# 51
  • гр.Гоце Делчев
gelikas сигурно е от възрастта защото  мен понякога ръцете ме болят все едно съм ги навехнала,пък да не говорим колко пъти се потя през ноща и ту ми е горещо ту студено,а сърцебиене също имам от време на време. Hug

# 52
Здравейте, Мацки!!! И аз да се отчета. Добрата новина при мен е, че лимфите, които са ми махнали от предната част на врата нямат разсейки, имала съм карцином само в двете гнезда, които са махнали. Калцетонина ми е висок, но все пак са минали само 2 месеца. Според доц. Пандев, ако имаме късмет и в страничните лимфи няма нещо, няма да се опирираме пак. Май месец ще ходя пак в Майчин дом на ехограф. Д-р Иванова ще ми прегледа лимфите отстрани и калцитонин и ще се реши дали ще се опирирам. Не искам да съм песимист, но аз си усещам тези лимфи и мисля, че ще ги махнат. Но както казах - божа работа.
Мацки и сега за другия ми проблем - станала съм направо квадратна. Пия Л-тироксин 150 мг. ТСХ ми е 0,686, референтни - 0,27-4,2. Трябва да отида май за нова дозировка. Пада ми кръвното, ходя като замаяна, дебелея, нервна съм, немога да спя, изтръпват ми крайниците, болят ме краката. Вие има ли ли сте такива неща?

# 53
gery_dobreva , здравей! Радвам се за добрите резултати! Дано следващите са по- добри. Praynig Обикновено нервност и  сърцебиене има при ниско ТСХ. От друга страна се пълнее, когато ТСХ е виоко. При теб обаче не би трябвало да ги има тези симптоми, защото си в норма. Какво казва ендото?
За съжаление и на мен постоянно ми изтръпват крайниците, а от скоро и постоянно ме болят, а пия калций и вит. д вече 9 месеца. Моето кръвно напоследък е високо, а преди бях с ниско.  Преди операцията ги нямах тези проблеми. Съжалявам, че не ти бях полезна, дано се включат и другите момичета.

# 54
gery_dobreva,страхотни новини!миличка,явно от скоро си постигнала това чудесно тсх и се иска време хормона да задейства метаболизма.аз бях оперирана на 21.03,на бала бях отврат дебела и на 15.07 чак бях в нормалните ми кг.(а сега не съм,но и тсх не знам как е.. Embarassed)
gelikas ,за високо кръвно -1 лъж.царевични трици в чаша топла вода се накисват вечер и сутрин се изпива.по-късно мога и да ти пратя една изпитана рецепта от всичките ми близки и познати-вино за сърце,която е за сърцебиене,неразположение,високо кръвно..
прекрасна нова седмица,момичета! Hug

# 55
gelikas по този повод с хормоналните стойности се сетих нещо забавно. Моя баща е с нулеви стойности на ТСХ, пие тирозоли, от тва има страхотни проблеми със сърцето, излиза от ритъм, много е страшно, но е и бая закръглен. Когато отидох за първи път на ендокринолог, разказвам аз за баща си, леля си, имаме фамилна обремененост на тая жлеза и лекарката казва -Баща ви сигурно е много слаб! И аз се ококорих просто, той е квадратен.  Laughing Laughing Laughing LaughingА аз тогава ходех заради стойности на ТСХ 10, 12, демек високички и си бях закръглена /не като сега, де, а като се замисля, че тогава се притеснявах/.
Та мисълта ми е, че явно тази закономерност в нашето фемили не важи.  Grinning
Инка много ме успокой, че все пак може да се върна поне в старите си граници. Аз и без тва по-рано от август, началото на септември няма да успея да стигна на морето, устройва ме.  Hug

# 56
gery, разсмя ме! Закономерностите не са това, което бяха! hahaha За морето............ на мен ми се отдава възможност да се поплакна за Великден,  grinning039, ако не настъпят промени де.
ina, знам си аз, че ти разбираш от медицина!  costumed050 Довечера отивам да търся триците, а рецептата я чакам. Що е с вино се го либя! Blush

# 57
gelikas ,само да се върна в къщи,ще ти я напиша,че трудно се концентрирам сега.а на теб коя граница ти е висока?горната е повече показател за бъбреци,долната-сърдечна и от там респективно и щитовидна.
размечтахме се вече заморе..и аз,ако няма работа,хуквам към варна и морето,стига да не съм като бухнал козунак..
gery_dobreva ,ако питаш мен,всичко е до лично желание.бях на свръхдоза кортикостероиди и от воля бях под 50кг,сега нямам разни охранващи медикаменти(и аб вчера приключих),но не ми пречи да съм освинена..

# 58
РЕЦЕПТА ЗА ВИНО ЗА СЪРЦЕ

Десет пресни дръжки от магданоз заедно с листата се слагат в един литър натурално, чисто вино и се прибавят една до две супени лъжици чист винен оцет. Всичко това се слага 10 минути на слаб огън да заври (Внимание, пени се). След това се прибавят 300 г натурален пчелен мед и сместа се оставя още четири минути да поври леко. Горещото вино за сърцето се прецежда и както е още горещо, се сипва в шишета, които са изплакнати със силен алкохол. Да се запушат добре! Утайката, която се образува на дъното, не вреди и може спокойно да бъде изпивана. Към тази рецепта искам още да допълня, че варенето на меда е по избор, т.е. той може и да не се вари.
Д-р Хертцка казва: "Какво вино ще вземеш, дали бяло или червено, е все едно, само да е чисто... И трябва да спазваш последователността: Медът се прибавя едва след първото завиране и трябва да се повари и той. Не се плаши от варенето... Свари си спокойно виното за сърце с магданоз и мед!"
По-нататък д-р Хертцка споменава: "Ако някой път усетиш сърцето си. вземи от него една, две или дори три и повече пълни супени лъжици на ден и всичките сърдечни бодежи (предизвикани от промяна на времето или силни вълнения) ще бъдат сякаш издухаш. В никакъв случай не бива да се страхуваш , тъй като с това вино не можеш никога да навредиш. Но не само при леки инициални болки на сърцето, а и при истински сърдечни слабости та даже и при истинско сърдечно страдание, ще си окажеш често пъти голяма помощ. Може би един ден дори ще се и излекуваш с това вино с магданоз и мед."

# 59
Здравейте момичета, минавам само да пожелая на всички много здраве и не се предавайте. Аз ходих на лекар, видяхме бебчо, чухме му сърчицето, за сега всичко е наред. Пия си еутирокса по 100 на ден и краиа на месеца си пускам ТСХ.

Имам проблеми със съня, бъдя се преа ноща към 4-5 часа и до 8 просто дрема. През деня съм като парцал, само се прозявам и много ми се спи. Дайте съвет

Това за сега от мен, лек ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт