Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте момичета. И аз да се разпиша пак в гадните теми, Откриха ми два възела в щитовидната жлеза, по 6-7 мм. Лекарката каза, че са ясно отграничени,хиперехогенни и нямат нужда от операция. Изследвах хормони и антитела - всичко е в норма. Какво следва оттук нататък с тези възли? Да търся ли второ мнение или щом хормоните са в ред, да ги следя просто? Моля споделете мнения.

# 556
  • София
veseto87 просто изказвам мнение-нищо не прави, следи ги само. Аз съм с един възел и разбъркани хормони обаче и не съм за операция.

# 557
и според мен ги следи на 6мес.,при един и същ д-р ,на същият ехограф,за да сте наясно-растат ли или си стоят.

# 558
здравейте при мен хормоналните изследвания винаги са ми били в норма но имах проблеми с щтитовидната жлеза  и  че нямало лечение само операция

# 559
здравейте при мен хормоналните изследвания винаги са ми били в норма но имах проблеми с щтитовидната жлеза  и  че нямало лечение само операция оф пак обаках нещо това беше за другата тема

# 560
  • София
Би ли споделила какви проблеми създаваше при теб жлезата?
И моля ако някой може, нека сподели мнение за д-р Петрунова от София. Аз ходя при нея в мед. център Хармония, но доколкото знам преди е работила в ендокринологията. Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 23:07 от veseto87

# 561
сърцебиене уморявах се бързо и от време на време преграхвах ама аз все си мислех,че от преумора и цигарите пушех много и работех много и сега след операцията го правя но вече се отказах от всичко дори и от това да сам здрава.  Нямаше да обърна внимание ако не ми се беше появило топче на гушата,в момента се чувствам по същият начин както и преди но сега вече и усещам някаква буца в гърлото.

# 562
  • София
Е нали си се оперирала вече? След операцията не се ли нормализираха нещата?

# 563
  • 70% Варна, 30% Шумен
Здравейте момичета Simple Smile
4 седмици след операцията си пуснах изследвания за хормони, резултатите бяха зарадващи, наистина оказа се, че няма да пия никакви хапчета, а забравила съм да питам ендото дали мога да пия противозачатъчни, вие имате ли някаква идея?

Лек и усмихнат ден на всички Simple Smile

# 564
знам ли изследванията са ми добри в вторник сам при ендото и ще видим какво ще каже имам същите симптоми както и преди операцията а и между другото на последният преглед ми каза че не са ме изчистили хубво

# 565
Здравейте момичета,
На 10.10. - тоест преди една седмица ме оперира доцент Димов .
Чувствам се добре, белега раната почти е зараснала, но имам оток където е рязано.
Вие имали ли сте такъв проблем и какво трябва да правя?
 Rolling Eyes

# 566
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте сладурки прегръдки на всички.Аз скоро бях на преглед при моето ендо и  тя каза,че нямам проблеми със щитовидната жлеза и продължавам да съм без хапчета,което е супер.Нямах време да пиша тъй като на 10.10. почина моя баща и бях направо стресирана,а преди това няколко дни го придружавах във болницата.Извинявайте,че ви натоварвам с моята мъка,но имах нужда да я споделя макар,че доста време се двоумих.: pepimila ще видиш,че с времето оттока ще спадне напълно,все още операцията е прясна,а може Инчето да се включи със съвет тя е по компетентна за тези неща.hys85 радвам се,че при теб нещата са наред.Дай боже повече момичета да се похвалят с добри резултати.МЕЦИ мила прегръдки от мен остава и другата македонка да пише. Hug Hug Hug

# 567
  • Пловдив
Някой с отзиви от д-р Маргарита Зюмбюлева от МЦ на Автогара Юг newsm78
Ходих на ехография на гърдите, между другото ми погледнаха и гърлото и ме засилиха към консултация с ендокринолог  newsm78

Знам че изследванията които поема здравната каса често са недостатъчни за добра диагноза -  все пак ще си взема направление , но искам да ида наистина при внимателен специалист който да не кара само по тъпите пътеки /аз ще си поема допълнителните разходи / искам да знам че всичко ще е точно, а не проба - грешка и губене на време здраве и пари каквато е практиката за съжеление

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 22:45 от MAMA GALQ

# 568
  • София
Момичета, виртуални прегръдки от мен!

# 569
pepi1963 моите съболезнования мила. Аз преди година и половина изгубих майка си ...още не съм го изживяла...
дано да е така както казваш за операцията ми, дано няма проблеми.
MAMA GALQ при мен нещата се развиха много бързо. Отидох на преглед при ендокринолога той ме изпрати за изследване на Tsh и аз си платих 20 лева за да ме види на ехограф. Точно на ехото се видя възела. Tsh беше в норма, но заради възела ме изпрати на сцинтиграфия в радиоизотопния център. Там нищо не платих. Но резултата беше студен възел със съмнение че е злокачествен.Ендокринолога каза да си търся екип който да ме оперира и да не отлагам. Така за 2 месеца се реших и сега чакам хистологията.

Общи условия

Активация на акаунт