Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 041
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
pepi1963,моите съболезнования. Hug Hug Hugсподеляй на воля,за това сме тук..
pepimila,абсолютно нормален е отока..иска се време тъканите да се свият.била си в най-добрите ръце.предполагам,че нямаш никакви проблеми с гласа,единствено оток и болезненост при гълтане,въртене на главата те притесняват..максимум месец и ще забравиш за тях!желая ти успех на хистологията!
MAMA GALQ,видях,че си от пловдив-горещо ти препоръчвам д-р нончев-старши.не работи по здравната каса,но е невероятен.
лека вечер на всички! Hug

# 571
  • Пловдив

MAMA GALQ,видях,че си от пловдив-горещо ти препоръчвам д-р нончев-старши.не работи по здравната каса,но е невероятен.
лека вечер на всички! Hug

да казаха ми за него
мисля да го ползвам най накрая със всички изследвания за мнение, но ми трябва още някой мн.добър и работещ със касата

# 572
синът му работи с касата,а и двамата си обсъждат случаите.аз при младши съм била на ехография.

# 573
  • София
pepimila, изследванията в норма ли ти бяха преди операцията?

# 574
И аз имам оток, но явно е нормално толкова скоро след операцията. А бихте ли споделили колко болнични ви дадоха след операцията. Аз имам един месец от болницата, но ми казаха, че по преценка на ендокринолога давали до 6 месеца. Това ми изглежда доста и вероятно не е практика. Към ендокринолога или към GP-то трябва да се насоча?

# 575
  • гр.Гоце Делчев
temir  преди 4 години хирурга обясни,че при доброкачествен възел дават 3 месеца,но на мен лично ми дадоха 2,1 от хирурга,който ме оперира д-р Пандев и 1 от хирурга в общинската поликлиника,а 6 месеца дават когато нещата са по сложни.На мен пък ми е интересно,че моята ендо каза,че възела ,който ми откри на останалата част от щитовидната жлеза 3мм изведнъж мистериозно е изчезнал,възможно ли е това.Мислех,че отслабвам поради тази причина,но сега не знам от 53 кг април месец в момента съм 46кг.Ендото каза,че е на нервна почва.Инче доста Пловдивчанки се събрахте във форума когато дойда в Пловдив някой път ще можем да си уредим срещичка. Hug Hug Hugна всички.

# 576
хайде! Hug Hug Hug

# 577
И аз съм за Пловдив,обаче с  smile3524 ,че иначе ми е много пътя само за ден.

# 578
Здравейте! След доста изчетена информация по темата в Нета реших и аз да споделя проблема си с вас! Преди 2г. ми откриха киста и няколко възела на щитовидната жлеза, но не бяха за операция.Хормоните ми бяха в норма и сега е така.Но в края на септември при профилактичен преглед се оказа, че единият възел е нараснал и е 27мм , докато на последния профилактичен преглед през април ме бяха успокоили, че са много малки възлите. Ендокриноложката ми е категорична , че трябва да се оперират, тъй като били с "неясна структура". Ходих на преглед и при ендокринен хирург, и той потвърди това мнение. Сега ми предстои операция- на 2 ноември. Но съм много объркана защото се чувствам добре, нямам никои от симптомите за които пишете, само при натиск усещам лека болка. Страхувам се от нищо да не стане нещо, защото операцията явно крие доста рискове.

# 579
iana_iana,успокой се,мила! Hug
тези симптоми са следоперативни,които ги има и при всяка друга операция..
на мен като ми откриха възлите ,бяха малки,заради други проблеми,ги оставихме под наблюдение и след известен период -станаха повече и единият доста голям.съжалявам,че не ми ги махнаха по-рано,защото може би нямаше да пия хормони.а докато се напаснат хормоните,са всичките възможни оплаквания..
така,че колкото по-рано ти ги махнат,толкова по-малко жлеза се премахва и ако си на собствен ход,е страхотно!
успех! Hug Praynig Peace

# 580
  • Пловдив
Бях на ендокринолог - имам възел с размери 8.5/5 чакам днес по късно хормоналните изследвания

Но съм учудена че като питах а сега какво следва ми казаха само проследяване на 6м , а като питах няма ли да разберем възела топъл ли е студен ли е ми казаха , че това класифициране вече било отпаднало щото важало при сцинтиграфия на щитовидна жлеза, а вече се правело ехография  newsm78

# 581
Всички, с които говорих докато бях в болницата бяха все чакали и проследявали се с години. В крайна сметка пак са стигнали до операция и, Ина е права, с много по-малко останала жлеза, ако въобще им оставят. Така че над 15 мм обратно развитие няма и няма за какво да се чака, още повече, ако са с неясна структура. Да не говорим, че не винаги се вижда добре на ехографа. Моя възел уж беше 18 мм., а хирурга каза, че бил 4 см. Не знам на кого да вярвам.

# 582
  • Пловдив
взех си иследванията в норма са

tsh 1.38 ref.st 0.34-5.50
prolactin 207.35 ref.st  M55-280, Ж предменопауза 70-565, Ж постменопауза 58-415

тоя пролактин пък за какво е там незнам

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 21:35 от MAMA GALQ

# 583
  • София
Всички, с които говорих докато бях в болницата бяха все чакали и проследявали се с години. В крайна сметка пак са стигнали до операция и, Ина е права, с много по-малко останала жлеза, ако въобще им оставят. Така че над 15 мм обратно развитие няма и няма за какво да се чака, още повече, ако са с неясна структура. Да не говорим, че не винаги се вижда добре на ехографа. Моя възел уж беше 18 мм., а хирурга каза, че бил 4 см. Не знам на кого да вярвам.
Това не е вярно. Майка ми има възел от 20 години. Аз също имам. При хормони и антитела в норма и възли по-малки от 1 см. защо да се налага операция?

# 584
не вярвай много на хирурзи, на тях им дай да режат  ooooh! нали така си изкарват парите
знам че има и свестни, но 99% от хирурзите ще кажат ''трябва да се махне, че може да стане по-лошо..."  И то "трябва да се отреже част а не цялата" за да се оперираме пак след няколко години....
сигурно греша, но още си спомням и мисля за моята операция....

Общи условия

Активация на акаунт