Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 038
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
При теб какво наложи операция?

# 586
Аз говоря за по-големи от 1 см.

# 587
Здравейте, момичета!
Много отдавна не съм писала, че нямах комп и сега бързам да се отчета, пък и да видя какво е станало докато ме няма.Добре съм, даже прекрасно се чувствам, но не съм ходила на ендо за проследяване на хормоните. Иначе си самоназначих вече по-висока доза, каквато беше отпреди лятото.
Поздрави на всички   bouquet

# 588
Здравейте момичета,

отдавна не съм писала.........исках да спрада чета и да забравя какво ме чака......не ми се получава много успешно. А и това е глупаво, да ес правиш че нищо ти няма....Знам, че това не решава проблема, но .......

Фри, винаги с удоволствие чета твоите постове и коментари. Все едно мисля на глас! Поздрави от мен.

Аз в момента съм предприела последна отчаяна стъпка, преди операцията. С две думи дадох си още един шанс, колкото и това да изглежда глупаво. Реших да пробвам с билколечение и хомеопатия. Хиперфункцията и възлите доколкото съм чувала не се повлияват от такива нетрадиционни методи, но искам да опитам! Хващам ес като удавник за сламка.......или може би бавно се самоубивам. И аз вече не знам.....Спряла съм хапчетата пропицил от 1 година на моя глава и сега от 2 седмици почнах билки...........
Честно да ви кажа и аз не знам какво изобщо правя. Логичната ми и рационална мисъл се бори с вярата и надеждата, че може и да ис помогна с билките......
Странно ми , как изобщо се поддавам на такива неща. Като математик вярвам само в това, че 2+2=4........
Много объркано го разказах всичко.......
Но вие ще ме разберете.....

Поздрави и слънчев и усмихнат ден! На мен тия усмивки в последния месец не ми се отдават........

Целувам ви! 

# 589
Момичета, някой има ли впечатления от Кънев и Ганчев в ендокринологията?
ПРедстои ми операция, която все отлагам, но вече няма закъде, че май нещата са се скофтили, но се чудя пир кой от двамата да я направя

А Пандев дали е в Бг някой знае ли, принципно ми се искаше при него да я направя операцията, но оставам с впечатление, че много се чака при него, а искам до края на ноември да съм я направила

# 590
Колкото и некомпетентно зда звучи, Ганчев ми се стори по-симпатичен, а и май Кънев беше този, който не пусна едно момиче да си тръгне в понеделник след като и отложиха операцията за сряда. Като знам какъв кошмар е да трепериш в болницата преди операция. Иначе вероятно като специалисти и двамата са еднакво добри, там всички са много опитни.
Галка, и аз като теб минах през всички възможни билколечения, йогистки и дихателни практики и какво ли още не, ама пак до ножа стигнах. Но поне за други неща сигурно пък са ми помогнали тези алтернативни методи, принципна и аз съм им много повече почитател, но уви, не винаги това стига.

# 591
galka   bouquet Пандев е единственият който ми каза "не се оперирай", не е като другите и е от най- най- добрите. Така че горе главата, ще си в сигурни ръце!
На мен за косопада ми помогна комплект Фитовал на словенското Крка - капсули- хран. добавки и шампоан и двете са по 7-8 лева има ги по аптеките.
И аз съм парче математик  Party но искрено се надявам че е правилно решението ти да спреш химикалите.

Има ли някой с напълно изрязана жлеза - как е след операцията, разлики, проблеми ?

# 592
  • Пловдив
Много съм разочарована за пореден път от отношението на докторите по клинични пътеки и поликлиники

Оказа се че изследванията които са ми направени ама абсолютно за нищо не стават

не се изследва само TSH а и ТАТ, МАТ, FT3, FT4

напълно е възможно да има отклонение само при един от тези показатели и това вече е проблем - нали за това ходим да се открие проблема в началото , а не в края когато вече всичко излезе извън норма

и никак ама никак не сме защитени от подобно безхаберно отношение , а иначе ако не и плащаме редовно осигуровките подлежим на санкции

# 593
тсх замества отделното изследване на т3 и т4.ако някакъв проблем,тогава може в детайли..
за съжаление касата не поема тат и мат.

# 594
iana_iana,успокой се,мила! Hug
тези симптоми са следоперативни,които ги има и при всяка друга операция..
на мен като ми откриха възлите ,бяха малки,заради други проблеми,ги оставихме под наблюдение и след известен период -станаха повече и единият доста голям.съжалявам,че не ми ги махнаха по-рано,защото може би нямаше да пия хормони.а докато се напаснат хормоните,са всичките възможни оплаквания..
така,че колкото по-рано ти ги махнат,толкова по-малко жлеза се премахва и ако си на собствен ход,е страхотно!
успех! Hug Praynig Peace
Благодаря ти за милите думи! Вчера ходих още веднъж на ехограф и лекарката потвърди наличието на възел, който е с неясна структура, както и много малки възелчета. Това категорично ме убеди, че трябва да се оперирам.Наясно съм, че ехографа не дава точна представа за това какъв е възела и дори за размерите му, но съм убедена, че по-добре да се оперира и да се види какъв е.

# 595
  • Пловдив
тсх замества отделното изследване на т3 и т4.ако някакъв проблем,тогава може в детайли..
за съжаление касата не поема тат и мат.

да по каса всички сме здрави докато не станем за рязане или не дай си боже за умиране
или най малкото за абониране към продуктите на фармацефтичната мафия
до тогава само ни наблюдават - кога ще им паднем
егати и системата

bouquet мерси че ми каза ще ида да си пусна сама тези тат и мат

# 596
pepimila, изследванията в норма ли ти бяха преди операцията?

Да, изследванията ми бяха в норма ТСХ....ако не бяха другите признаци изобщо нямаше да разбера
Вече съм по-спокойна, изминаха 14 дни  Simple Smile от операцията ми. Чувствам се добре, отока понамаля, но си го има, разреза напълно заздравя и почти неличи. Остана дърпането при преглъщане.
На мен от болницата ми дадоха 30 дни болнични, но личната каза, че може и до 6 месеца зависило от това как ще се чувствам.
Предстои ми изследване на хормони и ако се налага заместителна терапия.
Ако знаете как се страхувам да не ми се влоши състоянието заради тия хормони. Един познат хирург каза че след 30 ден започвали аномалиите...аууу..много страшно ми прозвуча. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 17:45 от pepimila

# 597
не,точно проблемите..след месец изследванията ще покажат колко хормони произвежда жлезата..и според това ,ще се определи да пиеш или не хормон.
ако пиеш,там има един период на нагласа,но и той ще мине!щне се настройвай предварително!
нали знаеш-всичко е в главата! Hug

# 598
Здравейте момичета,
изчетох набързо темата и реших да се включа. Имам няколко възела от които най големия е 10/7 мм всички са хипоехогенни  и един с калцификат, което незнам какво значи.Ендото е категоричен операция с премахване на жлезата изцяло.Но има риск и в двата случая да се оперирам и да не се оперирам, ако можете дайте съвет.Благодаря!

# 599
Има ли някой с напълно изрязана жлеза - как е след операцията, разлики, проблеми ?
имам чувството че хората с изрязани жлези, както ги наричат "ИЗЧИСТЕНИ" не пишат тук, изглежда нямат проблеми??? Това ме навежда на разни мисли....  Thinking
чух за хапчета Тиреостим на д-р Тошков. Скептична съм, не ми се вярва билки да действат и на хипо и на хипер функция. Някой ако ги е пил моля да сподели. Макар че съм чела - еньовчето било супер билка за ЩЖ.
Последните два-три месеца ми бяха доста стресиращи, много неща трябваше да направя, вече всичко се подрежда и е ОК, обаче ... като се будя сутрин и гушата ми е като изтръпнала, имам чувството че се влошавам ... трябва скоро да ида на УЗД при някой спец за да съм сигурна в резултатите. Решила съм да го направя в Майчин дом, ако имате съвети как е там или за по-добър избор?
здраве и спокойствие ви желая   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт