Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 033
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
vov4o,опериращият и най-вече,според гевгира решава цялата или частично или събтотално да премахне жлезата.ако е възсрастен-няма да му се маха и ще я махне за по-лесно цялата.
аз бях с 8възела,големият над 3см,и сега имам по 1см двустанно оставена.ендото беше категоричен-цялата,но хирургът се престара.
калцификати-за калциеви отлагания,които при различни промени в жлезата се отлагат -възпал.и др.процеси.
фри,с цялостно премахнати жлези -имат хормон,дозиран почти без резки промени,нямат нужда от ехографски прегледи,проследявания и така..

# 601
значи е по-добре като се изреже цялата жлеза и край с проблемите? Няма да има опасност и от усложнения към базедова болест или хашимото?

# 602
гаранции няма.
аз ако мога да имам и 5мм,бих си я искала(както 1 зъб да има в устата ти,но твой да е).но ще иска редовно наместване на хормони и прегледи.
хашимотото е автоимунно-или го имаш,или го нямаш.
базедовата или хиперфункцията при предозировка на хормона,ще се получи.

# 603
  • там край реката
Аз имам Автоимунен Тероид на Хашимото,пиех лекарства всеки ден,реши да пробвам с билки и се получи спрях хапчето пия само билките  и се чувствам добре.

# 604
ina15 при мен операцията ще е за трети път,а не знам до колко ще мога да отлагам във времето тъй като не съм в първа младост, а иначе изследванията ми са в норма и всичко мие наред

# 605
явно организма ти е склонен да образува възли.
успех! Hug Peace

# 606
Аз имам Автоимунен Тероид на Хашимото,пиех лекарства всеки ден,реши да пробвам с билки и се получи спрях хапчето пия само билките  и се чувствам добре.

А какви билки пиеш?

# 607
ina,да така е ,но трябва ли да ги махам след като не ми пречат?

# 608
  • в белята
Здравейте,
настана време и аз да се запиша във вашата тема.На 10.11 живот и здраве ми предстои операция при доц.Пандев.При мен хормоните са в норма ,къде в долна граница къде в горна ,ама в се в норма ,за съжаление възлите лека полека си растат.Не ме е чак толкова страх от операцията ( или все още не ме е хванало шубето Mr. Green) ,но ме интересува какво да очаквам след това.
Например дали веднага или ,хайде на другия ден ще мога да шофирам ( ще ми се да не ангажирам друг с мойта операция ,да доойда до София и да си се върна сама).Как стои въпроса със храната ,какво може да се яде след операцията само кашави неща или?

# 609
терпсихора,при всеки е различно след операцията.поне при мен
нямаше проблем с яденето,но имах проблем с пиенето 2-3 седмици.относно
шофирането,също е различно,зависи как се чувстваш,на мен не ми се наложи,но
ако нямаше кой да ме вземе ,щях да си се прибера сама с колата.за шофиране
на същия ден-не ти препоръчвам,все пак е пълна упойката и поне да е на следващия,но пак ти казвам -индивидуално е,а пък и  може да си по млада и по бързо да скочиш...
успех,и ако искаш да ме питаш нещо ,не се притеснявай.
 Старите дружки,къде сте,липсвате,само Инка държи фронта тук.
 целувки на всички. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 610
Здравейте на всички отдавна не съм писала . Hugпрочетох малко  семейството се увеличава за съжаление.Ако не съм закасняла с отговора към к@к@т@ препоръчвам ти д-р Ганчев аз съм много доволна. Аз съм без жлеза  и все още  нагласяваме еутирокса,но така се наложи,важното е че вече се чуствам по добре.''Изчистените'' си имат проблемите но заят че трябва търпение  LaughingПоздрави и  целувки на всички Hug Hug Hug

# 611
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте сладурки.терпсихора  и аз също нямах проблеми с храната след операцията,за шофирането не мога да кажа,защото не съм пробвала.Меци тук съм мила ,само дето другата македонка никаква я няма да пише.Добре,че е Ина да отговаря на новите момичета. Hug Hug Hug

# 612
  • в белята
Благодаря за отговорите.  bouquet  bouquet  bouquet
Като се замисля ,то е логично да не може да се кара веднага след операцията заради упойката,ама нали съм си мъжко момиче,все сама искам да си върша нещата. ooooh!
Днес се събудих без глас и сега се опитвам да се лекувам ,дано това да не повлияе на операцията. Praynig

# 613
Момичета, помагайте
Имам  насрочена дата за операция при д-р Ганчев в ендокринологията. Той ми даде един списък с изследвания, които трябва да направя като ми каза да съм идела при личната лекарка да ми ги пусне. Е днес отидох при нея и тя направо изумя, защото каза, че нормалната практика е тези изследвания да се пуснат от самата болница в деня преди операцията. 
Хубаво ама пък в ендокринологията ми казаха, че клиничната пътека не ги поемала тези изследания. Въобще някакъв бермудски триъгълник.
Аз кръв, урина и т.н ще ги пусна лесно в лаборатория, но имам консултация с кардиолог, унг и още някакви там неща дето не знам къде да ходя да ги пускам. И въобще не мога да разбера каква е тая схема
Някой, който е минал по този път може ли да разясни

# 614
  • в белята
k@k@t@ и на мен при предтои операция само че при Пандев та и аз имам един такъв списък и на мен ми каза ,че не се поема от болницата.сега предстои да се уговоря с джи-пито евентуално да ми даде направления за кардиолог и т.н. ,но това е въпрос на добра воля от тяхна страна...............все пак това е БГ здравеопазване.......... Sick

Общи условия

Активация на акаунт