Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Да се разпиша и аз за новата седмица.
Как сте хубавици?
gelikas,благодаря ти за комплиментите,кат гледам с теб ще делим
короната,то само ние сме си двете. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesседмица при теб,другата при мен.
Радвам си че сме помогнали,но и аз не забравям как ти ми прати упражненията за гласа
когато не можех да говоря,мислех че цял живот ще шушна само. Hug Hug Hug Hug
k@k@t@,горе главата,всичко ще се оправи.ако можем да помогнем,само кажи.
iana_iana,добре дошла при нас.
 pepi1963,ina15 и всички останали,прегръщам ви.

# 661
Момичета , радвам се че съм тук! gelikas оставиха ми 10% от жлезата. Преди операцията хормоните ми бяха в норма, нямах и никакви симптоми като сърцебиене, изпотяване, косопад и т.н. и сега се притеснявам дали няма да се появат промяна в хормоните и някои от тези симптоми. Но пък наистина настроението и самочувствието ми е отлично Grinning

# 662
Е, то с 10% жлеза няма как да не се променят хормоните. При мен ТСХ - 10 след операцията май ще се окаже в комбинация с Хашимото. За сега ми дадоха да редувам 25 с 50 Еутирокс и другия месец пак ще ги изследвам. Иначе хистологията ми е добра и съм много щастлива. Странно, че с тези резултати и аз нямам някакви съществени оплаквания за сега, да чукам на дърво.

# 663
здравейте,момичета! Hug
чета ви редовно,но телеграфно отговарям на някой въпрос.
temir,с какво доказват хашимотото?тат/мат?
добре дошли на оперираните и бързо възстановяване им желая! Hug
на тези,които им предстои интервенцията, Praynig Peace
някой ще пости ли?
аз днес започвам,но ще опитам 2 седм.да съм на схемата на д-р гайдурков +келп.после съм на контрола тсх,да видим какво ще покаже.
така ,ако има добър резултат,трудно ще определя от кое (на 2 добавки ще съм-келп и лактофлур)и натуралното хранене,което винаги се е отразявало невероятно на здрав.ми статус.
прекрасна и успешна нова седмица на всички! Hug Peace

# 664
бързо възстановяване на новооперираните, дано всичко да е наред  Praynig
Ина - водораслите ти се отразяват добре сигурно защото си с хипофункция на жлезата? На тези като мен с хиперфункция да припомня -  никакви йодосъдържащи храни и препарати - без прясно зеле, орехи, водорасли, за друго не се сещам, ако знаете нещо друго такова - моля пишете. Така ми остана ореховия ликьор, за малко през лятото да почна се дрогирам с него Sunglasses  Също предполагам че знаете ремантадин http://www.bglekar.com/library/1099/1099kolegium1.html е забранен при хиперфункция и тиреотоксикоза.  Аз имам някакви смътни подозрения че едни хранителни добавки с водорасли и ремантадина на мен са ми отключили нарастването на възлите миналата година. Което е жалко, много добро средство е при грип...

# 665
аз отдавна от време на време пия келп и селен,но никога не съм била сериозна да ги отчета на изследвания как са.но ми заздравят нокти,коса,паметта ми се подобрява.
йода е тиреостатик и на времето са го използвали при базедова болест.
но йода в келпа не влияе подтискащо,както и този в тинктурата на д-р михайлов.така или иначе за нормалната функция е необходимо по 200мк на ден.
във връзка с други операции,където използват браунодерм за дезифектант,ендото очакваше,да ми намали функцията на жлезата и да повишим еутирокса.аз се оказах от тези единици,на които йода ме доведе до хиперфункция.
та генерални правила няма.организма е мн.индивидуален и всеки трябва да се наблюдава кое как му влияе.

# 666
Ина, мисля че грешиш, може би и да е имало лечение на хашимото с йодни препарати, не знам, но за базедова болест йодосъдържащи неща са забранени. Ендото ми категорично ми каза никакви йодни неща, след като ми видя ТСХ - 1 месец след операцията - 0.63  Confused Преди операцията беше малко повече...
Ти щом пиеш еутирокс, значи си с хипо-функция и можеш да приемаш йодни неща, за теб дори са полезни.
Поправете ме ако бъркам, опитвам се да си обяснявам нещата и логично, и като чета оттук - оттам...

# 667
не ми се спори..
а и не е редно да обременяваме темата.
ето ти от учебника по ендокринология лечение на базедова болест:

"Медикаментозно лечение. Основни средства са тиреостатиците – Thiamazole (Thyrozol 5), Propylthiouracil (Propycil). Те блокират ензимите, участващи в синтеза на тиреоидни хормони и потискат каптацията на йода в щитовидната жлеза. Лечението продължава 12-24 месеца. Странични действия на тиреостатиците са: левкопения, хепатотоксичен ефект, алергични реакции и др.
Прилагат се още бета-блокери, поливитаминозни средства, седативни средства.
Хирургично лечение. Прилага се при тежки форми, при високостепенни хиперплазии на щитовидната жлеза, при непоносимост към тиреостатици или противопоказания за прилагането им. Извършва се субтотална тиреоидектомия. Необходимо е предоперативна подготовка с тиреостатици, целяща да доведе болния до състояние на еутиреоидизъм.
Лечение с радиоактивен йод (131J). Прилага се при възрастни болни, при които е противопоказана оперативната намеса."
но тук това не е обект на разговор..

# 668
е, защо, не обременяваме темата, търся полезни съвети и информация, за всеки с тези проблеми биха били полезни. Аз също съм чула за лечение с радиоактивен йод, но това не е ли различно от йода в орехите например?
И защо ендото ми забрани йодосъдържащи неща? Не споря, търся инфо, моля всеки който знае нещо подобно да каже.

# 669
а знаеш ли храна,в която няма йод?при положение,че солта ни е йодирана и присъства във всичко?
а това за зелето,орехите,рибата не е прието от всички ендокринолози.за това ти писах-отбелязвай си храните,наблюдавай се.имам периоди,в които не мога да ги погледна,има такива,в които съм пристрастена към тях.организма е съвършен и саморегулиращ се.
лечението с радиоактивен йод е от близкото минало метод,но някои и при някои го използват.
този йод и синтетичен,в орехи,риба,..-естествен.

# 670
е това за рибата ме отчая, бях забравила че и в нея има йод  Tired
аз не мисля че апетитът към едно или друго нещо е израз на необходимост от това нещо. Това че ми се яде зеле или ми се пие коняк е защото ми е вкусно, а не щото имам нужда от него, или пак греша?
Да не досаждам повече, ще търся някаква спец. литература. Приятна вечер   bouquet

# 671
когато организма е пречистен,тогава се добива усещането за липса и недостиг,и нужда.(както е при животните)
с другото и аз се боря-лакомиятаям,защото ми е вкусно и ми се яде.
а рибата е една от най-богатите на йод храни.но във всичко има йод.
за йода има една книга за щит.жлеза от руски автор-не се сещам името й,но имаше интересни неща.разбира се,някои противоричат на традиц.медицина.

# 672
 Изчетох спора ви,и останах озадачена..аз  на Ина 15 вярвам безрезервно,помагала ми
е хиляди пъти със съвети.моето тсх последно беше 0,57 или 0,53 не помня точно,но беше на долна
граница,отидох при ендото много обезпокоена,и тя ми каза че това е идеално,и по добре да е ниско отколкото високо.нищо като забрана на храни съдържащи йод не ми е казвала.
Фри,нищо лично,извинявай ако съм те засегнала.
македонките-за вас Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 21:23 от МЕЦАНКА 2610

# 673
Ина, заключението на ендото беше, че щом за един месец половината ми останала жлеза е декомпенсирала толкова, че ТСХ -то ми е стигнало 10, значи вероятно се касае и за Хашимото, което често се съчетавало с възли. Другия месец пак ТСХ и ТАТ МАТ, да видим какво ще излезе.
Аз ще постя първата и последната седмица. Нещо май неусетно натрупах 3-4 килца и много се надявам еутирокса, който пия от около седмица да помогне.

# 674
Здравейте. Изчетох и четирите теми и знам, че имаше информация, но сега ми е трудно да преглеждам всичко отново. Майка ми беше на преглед при доц. Пандев и той каза, че засега няма за какво да се притеснява, не се налага оперативна намеса, но за да е спокойна да изследва туморен маркер. И тъй като аз не съм много на "ти" точно с тази жлеза искам да ви попитам този маркер Tg (тиреоглобулин) ли е и колко показателен е той?

Общи условия

Активация на акаунт