Операция на щитовидната жлеза - 4

• 81 247
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • в белята
Привет момичета,
Не знам дали е от разбутаните хормони ,но мен главата неспира да ме  боли,а кръвното и пулса ми постоянно скачат нагоре надолу..........е пулса никога не пада под 100 ,но кръвното или е високо или слепвам границите. Sick Sick Sickлеко се поду оперираното място и на пипане е болезнено ,но май това е нормално ,...........е поне за подуването ме предупредиха ,но не и за болката.Утре трябва да си сваля лепенката и да започна да мажа белега с нещо ,доц.Пандев ми предложи Контратубекс ,но аз за белега от секциото се мажех със Содермикс и бях доволна.Та въпроса ми е вие с какво се мажехте?
K@k@t@  Hug Hug Hug

# 676
терпсихора не се шайшкай,то си е така,аз преди операцията високо кръвно,сега пък ниско.
мястото си наболява ,аз понякога усещам сгягане и болка сякаш току що съм оперирана.
белега мазах със содермикс,можеш да го видиш на предната страница на снимка.доволно изглежда,за мен де...щото не съм суетна.кожата на шията ми ,беше дълго време сбръчкана,но постепенно се оправи,сега пак си е сбръчкана ,но от годинките Simple Smile
bluebell6099 ,temir на вашите питания,нали знаете кой дава най-добрите отговори-Инка.само да се появи и ще ви каже всичко от раз.
Македонките-ще грабна бухалката,къде се скрихте?

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 14:26 от МЕЦАНКА 2610

# 677
Терпсихора, ти къпеш ли се с превръзката? Твойта водоустойчива ли е или обикновенна?
Аз съм с обикновенна, хирурга ми каза, да си се къпя спокойно и след 4-5 дни сама щяла да падне и към 10тия ден да започвам да мажа белега със нещо от сорта на Содермикс, имам го записано, ако искаш ще го погледна и ще ти кажа

Аз няколко дни бях на 50 мг еутирокс, няколко ще съм на 75 и после минавам на 100
Досега съм пила макс 50мг и днес ми е малко замотано, но може и от времето да е.

Аз днес усещам едно топченце там където превръзката опъва кожата и ми е малко болезнено. Някоя имала ли е такъв проблем ? Въобще не знам какво да очаквам като сваля превръзката

# 678
k@k@t@,опъвания,болки и неприятни усещания ще има,не притеснявай,питай,ще отговаряме.
като махнеш превръзката не е нещо страшно и с времето минава и се заличава,аз не съм се притеснявала от това как изглеждам и шалове не носих защото беше лято.мазах със содермикс и съм доволна,намокрих раната след като отлепих превръзката около 6-7 ден мисля беше.и до сега имам
болчици и сякаш някой ме души,но имам половин жлеза.при промяна на времето,при ядове веднага
там ме стиска.при мен най-големия проблем беше гласа,не можех да говоря повече от месец.ама
я ме ядосайте сега да видите как викам. Simple Smile
 Питайте момичета,не се притеснявайте,нали сме затова тук.
 целувки на всички и хубава вечер.

# 679
  • Пловдив
Здравейте на всички. Simple Smile
От известно време съм забелязала,че около брадичката ме сърби и ми излизат пъпчици,кожата ми се омазнява цялостно на лицето.Чувала съм,че щом в областта на брадичката имам такива симптоми,значи имам нарушение в щитовидната жлеза.Това според вас възможно ли е да е така,и да имам евентуално нарушение на хормоните?
И друго съм забелязала,че в последно време ме наболяват яйчниците и имам бяло течение,това може ли също да е някакъв признак за нарушение в щит.жлеза?На 18г. съм и майка ми не знае,че водя полов живот,мислят че още съм девствена и затова не смея да й заговоря за гинеколог,а сама не искам да ходя,защото ако се окаже че има проблем ще трябва да кажа на майка ми.
Имам и други наблюдения върху себе си... от 2г. се мъча и се боря с едни 10-15кг,които не мога да сваля,ту сваля 3-4кг,и при най-малкото ми нарушение на дадената диета и си връщам всичко за 1 седмица.Преди 2 сдмици бях на диета свалих близо 5кг и днес като се претеглих съм си ги качила отново.А съм над нормата с кг-те и наистина трябва да ги сваля.Миналата година ходих на джипито и му казах,че искам да отслабна,но с диети от интернет не става и искам да ми даде направление за диетолог,а той ми се изсмя в лицето и ми каза-"не ти трябва диетолог,избери си диета от интернет и почвай",и аз повече нищо не казах,не настоях,и оттогава се мъча с какви ли не диети и не става и не става.възможно ли е според вас да имам проблеми с хормоните или жлезата и заради това да не мога да отслабна и най-вече да си запазя сваленото?
Ще има ли скоро безплатни прегледи на щит. жлеза в Пловдив?

# 680
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте сладурки.Меци направо ме стресна с тази бухалка и бързам да се отчета.k@k@t@ не се шашкай както ти е писала Меци доста време след операцията се чуства дърпане на мястото на операцията и болки.Аз съм оперирана преди близо 5 години и имам същите оплаквания.терпсихора ще видиш ,че с времето нещата ще се стабилизират.Аз не мога да се оплача с високо кръвно и преди операцията и сега продължава да е ниско ,а понякога много доближавам границите.bebs_ имам дъщеря на твоите години малко по -голяма,но съм я научила да споделя всичко с мен.Яйчниците и бялото течение понякога са от настинка,а не от щитовидната жлеза.Пъпчициете могат да са и от пуберитета ,а също така и мазната кожа,така,че не се шашкай.Иди за тях на кожен лекар и той ще ти препоръча нещо.На Меци,Инка и ДРУГАТА МАКЕДОНКА ,А СЪЩО И НА ОСТАНАЛИТЕ МОМИЧЕТА  Hug Hug Hug

# 681
  • в белята
k@k@t@ аз днес трябва да си сваля лепенката ,която ми постави доцента.Явно не е била водоустойчива ,защото изрично ме предупреди ,че нетрябва да се мокри до днес и ако реша да се къпя ,да слагам отгоре една голяма водоустойчива лепенка за след оперция ,които са ,но така,че лепещите краища да недокосват неговата лепенка.Отивам да си я снимам за спомен  Mr. Green

# 682
при мене около адамовата ябълка има някакви болезнени уплътнения, следобед ще му звънна да го питам какво е това, че се притеснявам

# 683
  • в белята
Сигурно ще ви прозвучи много глупаво ,ама снощи ме беше повече страх да си сваля лепенката ,отколкото от операцията....................сега си гледам белега и грам него харесвам ,с лепенката изглеждаше по-добре и създаваше илюзия ,че е по-малък.дано с времето избледнее и се позаглади та поне да изглежда като бръчка.

# 684
терпсихора ,споко,с времето ще се заличи,но не става с магическа пръчка.Вие момичета
къде сте рязани,защото всеки доктор си реже различно.Моя е ниско и дано не изглежда като хвалба,но на мен си ми харесва.сложете снимки,за конкурса......
k@k@t@,нормално е това което чувстваш,но звънни му да се успокоиш.

# 685
k@k@t@ и терпсихора при мен също има подутина над шева, но това е нормално. Всеки ден правя масаж като използвам Витасин (мирише лошо, но действа добре), разбира се може да се използва и друг мазен крем. Днес ми е 16-ти ден след операцията, но това опъване значително намаля и си ходя изправена. Смятам вече да започна да използвам и Дерматикс, но той, както и подобните му Содермикс, Контратубекс и др, се използват, когато раната е добре заздравяла. Надявам се да се чувствате добре и бързо възстановяване!

# 686
Звъннах аз на доктора, каза че още доста време ще имам какви ли не странни усещания Crazy
Терпсихора, на мен пък моя хирург ми дава да си мокря лепенката и каза да я махна като се поразлепи по краищата, но този пластир е толкова як, че не виждам кога ще падне

Мацки, оперирани при Ганчев, вие кога си махнахте лепенките

# 687
аз на 5-тия ден след операция ходих на смяна на превръзката, а на 10-тия ми свалиха конците и от другия ден вече бях без лепенка

# 688
K@k@t@ ,спокойно отдолу нямаш рана.Мен ме оперираха в сряда в петак ми свалиха конците и следващатата сряда махнах превръзката,тоест 5 дни след като ме изписаха.Участъка над разреза ще ти е изтръпнал за около 20 дни,после минава и обикновенно там ще имаш оток.Разрезите на този доктор са върха,известен е като "златния скалпел".

# 689
Току що се пристраших и си махнах лепенката, еми нямам думи. Разреза ми е колкото конец и не повече от 5 см. И то като имате предвид, че ми е махната цялата жлеза и съм драна яко,

Чуствам го леко изтръпнало, но не е кой знае колко некомфортно. Иначе си пия хаповете и не чуствам някакъв кой знае какъв дискомфорт
Сега остава да ми излезе и чиста сцинтиграфия Praynig

Между другото има ли някой, който е правил такова изследване и знае ли колко се чака. Доктора ми каза, че понякога се бавели, защото този йод не винаги го има
Амън от тая държава нашата, ебати и разградения двор #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт