Кюстендил!

• 98 058
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравей! Бях започнала да пиша този пост в темата, но реших, че е по-добре да ти го пратя на ЛС.
Аз все още не съм успяла да стигна до сладкарничката ви (в петък на мен ми даде мъжът ти една брошурка и предположих, че това е въпросната сладкарничка; затова директно го попитах дали жена му има рег. в бг мама, защото аз нито те познавам теб, нито него....)
Не мога да кажа лично мнение като Сети за вътрешната обстановка. Може ли да попитам как избрахте местоположението? Защото на мен ми струва, че от там не минават много хора, а нали трябва да има по-голям човекопоток, поне за да ви "открият"... Все пак според мен е хубаво това, сте си направили брошурките. Можете да си направите и още един вид брошурки /от по-обикновена хартия примерно, за да можете да си позволите повече бройки/ и да ги раздавате примерно по площада или да ги пъхате в пощенските кутии. Преди 1-2 дни намерих едни съвсем обикновени листчета за реклама на Марешки.
Иначе за страничката- направата е много лесна. Трудно е популяризирането. Но все пак можете да пуснете линкове към нея в някои кюстендилски странички. Ако искаш мога да ти помогна за направата на страничката. Но си трябват хубави снимки. Невинаги нещата опират до това дали снимаш с телефон; важно е и осветлението. Преди да снимаш трябва да пуснеш всички лампи и да пробваш как стават снимките. Ако не ти харесват почваш да експериментираш като гасиш някои групи от лампи. Ако мислиш, че осветлението не е достатъчно и мъжът ти е сръчен със жичките- можете да си направите или пък купите допълнителна лампа със бяла светлина /не да е жълта/ и пак проваш. Можеш да използваш и някоя програма за обработка на снимките.
Аз снимам с телефон и има някои снимки на дъщеря ми, които изглеждат направени все едно с професионален апарат. Но си е играчка това с лампите. Резултатът обаче е по-важен Simple Smile
Изскрено ви пожелавам успех с начинанието!!! Дано да се разраснете и току-виж надминете сладкарници Неделя /примерно/!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 541
  • София, България
Динора, все пак го пусна в темата  Wink Нищо, тъкмо и ние го прочетохме Simple Smile В  първия момент аз също се замислих дали това е най-доброто място. Но пък колко заведения има например в Запад и пак си ги посещават хората. Ако беше например на алеята, щеше да е много висок наема. А относно алеята - не сте ли забелязали, че дълги години заведения, които се намираха по-надолу от Dreems и Батенберг не вървяха много - все ги сменяха, откриваха, закриваха. Но пък ресторанчето срещу 3-то (как ли се казваше  newsm78) си потръгна. Аз лично не съм сядала там и не знам защо му върви толкова, но всички казват, че не е скъпо и е вкусно. И сега лятото не можеше да се намери маса за сядане, толкова е пълно. Та ако успеете да я популяризирате сладкарничката, и като я научат хората, ще си идват.
Снимките са важни. Нямате ли някой приятел с хубав фотоапарат, който поназнайва нещо за снимането и се занимава поне любителски. Такъв човек ще да знае и за осветлението разни работи.

А, още нещо. Освен културния профил на Кюстендил, който ви бях пуснала има още един кюстендилски профил във фейсбук. Ей го:

https://www.facebook.com/Kyustendil?fref=ts

# 542
Мястото всъщност е едновременно близо до алеята и все пак достатъчно отделено, за да е спокойно. Мисля си, че който иска детенцето да си играе, а не само мама да пие кафенце, ще си направи труда да отиде.
За фамилни празненства много ми допада, в центъра е, по-голямо е от детския кът в Зоната, по-уютно е от сладкарницата с играчки в Осогово, изобщо идеалното местенце за детски РД и други празници.
Ради, а пицарията е толкова популярна заради готвача, като обстановка не е нищо особено, но човекът си готви вкусно и успя да вземе клиентите на ресторантите от алеята  Grinning.
Ти как си? Пиши какво правят дребосъчковците?

# 543
  • София, България
И аз чух, че готвача бил причината, ама така и не можахме да опитаме как готви. Колкото пъти се канехме да идем, все пълно  Shocked
Иначе ние сме добре. Деян си ходи на предучилищна в училището (не знам дали ви писах каква ОГРОМНА разлика забелязвам в знанията му, сравнено с времето, когато посещаваше градината). Ако не бяхме сменили жилището въобще нямаше да го местя, но сега го отчитам като голям плюс. Като изключим това, че са до обяд и определено се затруднявам всеки ден да ходя да го взимам (а и в повече ми идват двамата в къщи). Ники също е добре, кротък, ходи вече доста добре и снове из цялата къща. Има си любими шкафове, които всеки ден си преравя и разхвърля. Направо ми писва да ходя след него и да събирам, но не ми създава други ядове - хапва, спинка ... и те така Simple Smile Не знам дали ви писах, че бебето ще е момиче, и сега сме във вихъра на имената. Ще видим какво ще измислим Simple Smile
Сети, а вие как сте в къщи, как ви минава деня?
Другите мамета нещо се позагубихте, драснете по някой ред, да видим, че всичко е наред  Heart Eyes

# 544
Ради Hug, наистина е така, аз също си мислех, че няма голяма разлика между предучилищна в училище и в дг, но Лора ходи в училище и сега като сравнявам нейното държане и това на дечицата били в дг, разликата е огромна. Освен знанията, писането и дисциплината, които са много по-различни явно, другото е самочувствието, детето си е свикнало с училищните правила и се чувства прекрасно.
Друго от нас, май като при вас - Калоян само ходи и разбутва навсякъде, аз след него прибирам, но неговата скорост е по-добра. Нещо не мога да му свикна на момчешките игри, единствените Калояноустойчиви играчки са на фишър прайс, всичко останало чупи, хвърля и разрушава Rolling Eyes.Получава се интересно, когато Лора пише домашни, а той като не получава вниманието й - първо крещи, после я подръпва и накрая обикновено отива и я прегръща и остава до стола й и тя така си дописва с гушнато братче в нея Laughing.

# 545
  • София
динора -   Мерси за пожеланията и съветите! Амбиции да ставаме неделя нямаме.....но ако ви предложим място за добро прекарване, където да се чувствате добре и да се издържаме....стига ни!

Мястото определено не е от силните страни на заведението. Не е топ център и това в един провинциален малък град е една идея минус, защото активният живот е в централната част. Така са свикнали хората - отиваме до центъра и там е всичко. Не е и съсредоточен в жилищен квартал с блокове, където се предполага за повече семейства с деца.

Истината е, че беше много трудно да намерим читаво помещение на добър наем, достатъчно голямо за идеята. Имаше някои в центъра, но мънички - няма къде да се обърнеш. Или пък до шосе - изкача детето и право на учлицата - това не бих си го причинила... Rolling Eyes

Ще залагаме на силните страни - добро обслужване, добро и разбиращо отношение към децата, пресни тортички от наистина добър доставчик и играчки. Сега търсим аниматор за рождени дни, за да предлагаме и тази услуга.

За пролетта сме намислим да извадим нещо навън, пясъчник може би, който ще се покрива...или друго. Ще видим.

И се надяваме градът да се развива така, че да е добро място за живеене и не всичко да е в топ центъра Simple Smile

за снимките - ще потърсим някой с хубав апарта, определено.

радос - майка героиня си ти, възхищавам ти се!!!

# 546
Уф, ама че съм шматка  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Когато го писах наистина започнах тук  в темата, а после реших, че не му е тук мястото и уж го промених , ама... Е нищо де Simple Smile

За онова заведение - "Приятели" (при трето)- и аз знам, че е заради готвача. Доколкото съм разбрала той е бил в Тихият кът. Обаче нещо не са се разбрали със собственика и той е напуснал. После е работил в Галерията (пада се на един от ъглите на старото второ), обаче и там нещо не са се спогодили. Това заведение сега си го държи той. Поне така са ми разказвали, не гарантирам достоверност.
Аз веднъж имах спречкване със един от шофыорите или на каквато там длъжност е онова момче, което кара служебната кола на заведението. Общо взето случката беше, че той натискаше доста продължително класкона, защото един човечец си въртеше колата на мястото, на което паркират въпросната служебна кола. Ние вървяхме до него с количката /Сиси спеше, ММ буташе количката, а аз ходех до тях/ и по някое време не ми издържаха нервите и му почуках на стъклото и му вдигнах скандал, че не се съобразява с хората около него....

# 547
  • София
Честита нова година, момичета!
Пожелавам на всички една спокойна, радостна и благословена година,
прекарана с любими близки и верни приятели!

Ние сме около 10 дни без децата и успях малко да почина. Чак започна да ми писва и вече ми липсват...Simple Smile Къщата е странно чиста и подредена, чак имам усещането, че не съм си у дома Simple Smile

Времето е студено и неприятно мъгливо, дано имаме повече слънчеви дни:)
Но каквото и да е навън, по-важно е  слънчево да е в нас Simple Smile

# 548
  • София, България
Честита и от нас, да бъде по-здрава и по-успешна за всички!
Мила, не можахме да опитаме от вашите торти, но този уикенд може би пак ще идваме и ще гледаме да поправим пропуска  Wink
Ходихме на кино, искахме да гледаме Джеймс Бонд, но се класирахме за Здрач - аз го бях гледала, но с кеф го изгледах пак. Защо така в киното по две седмици дават едни и същи филми  newsm78
Елхата на площада беше много хубава, но всяка година ми става жал, че умира едно такова голямо дърво.
Някой от вас беше ли на вън в новогодишната нощ, имаше ли програма? Деян много настояваше да излезем, а и сме близо до центъра ... но ни домързя, а и той заспа след зарята. Между другото градската заря беше мноооого красива, добре, че от вкъщи се виждаше.
На 1-ви обиколихме целия град, че бяхме на имен ден, и трябваше да купим подарък, но НИЩО не работеше, даже и Кауфланд, направо се изумих  #Crazy

# 549
здравейте приемате ли новички в темата

# 550
  • София, България
Приемаме, приемаме, дано се раздвижи темичката, че нещо сме я позанемарили. Кажи нещо за себе си и за твоите принцески

# 551
ами какво да кажа
работя като шивачка в една малка фирма и отделно се занимавам и вкъщи с шиене
принцескте ми са във втори клас и в детската градина

# 552
Ей, Радос, честито!!!!!!!!!!! Да ви е жива и здрава малката мишка!!!!! Пожелавам й много щастливо детство и да радва мама и тати!!!

# 553
Ради, честита дъщеричка!!!

# 554
  • София
Честито на Ради и от мен! Само радост, здраве и щастие пожелавам!
  bouquet

Замирисва на пролет навън! Пожелавам да сме здрави!

Започваме да мислим за вадене на маси - чакаме тротоарното право  - -както и за други неща отвън пред сладкарницата.

Засега сме подали и заявление за озеленяване на общинската площ - нямаме право сами да я пипаме. Уговорили сме и една или две клатушки. Мисля да купя 2, 3 надуваеми топки, ластици и въжета за скачане.

Ще се радвам на идеи и предложения Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт