Кюстендил!

• 98 065
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
благодаря сети и динора!

Ще кажа разбира се......само да стигнем до там, че е мноооого трудно Sad

# 511
Здравейте!

Дали можете да ми помогнете с информация  Grinning ?

Знаете ли заведение с дневно меню (готвено) в Кюстенедил, което да предлага и доставка до вкъщи?

И къде се продават уреди втора употреба? Търся съдомиялна 45 см., а магазините, които знаех по главната и в Европа, ги няма.   33uu

Хубав ден на всички!

# 512
  • София, България
Мадам, не мога много да помогна по твоите въпроси. Мисля, че от Тихия кът в Слокощица доставяха храна по домовете, но не съм сигурна.

Мила, успех и от нас! Много е трудно в хранителния бизнес, знам, ние държахме едно заведенийце за мексиканска храна в центъра на София в продължение на една година. Не можа да просъществува повече, наема беше ужааасно висок, а оборота недостатъчен. Някои от грешките си бяха наши, други неща зависеха от конюктурата ... Но ако не бяхме опитали нямаше да знаем какво ще стане, получихме доста скъп житейски урок. А точно от ония дни се чудех къде може да се хапне хубава тортичка в Кюстендил, но освен тая сладкарничка на Джундар за друго не можах да се сетя. Чакаме с нетърпение и дано като го направите да стане повод за повече срещи с дечицата  Peace

# 513
  • София
радос - Благодаря ти! Хвърляме се надълбокото и ние, с кредит и голям риск! Но няма алтернатива тук.  За съжаление този град - като изключим Божията чудна природа и не лош климат - не се развива. Демонстрират се много идеи, но реално нищо. Или ако се прави нещо се прави бавно, по погрешен начин, с лош, много лош подбор на кадри.  Каквато и да е причината нещата не се се получават за областен град.

Трябваше или да предприемем нещо, или да се върнем в София, което изобщо не искам.
Надявам се в нашето място да припознаете  вашето уютно пространство! И да правим много срещи!

Ще очаквам  от вас и много критики, за да поправяме каквото не е добро...Simple Smile

Мадам - доколкото зная тук няма магазин втора употреба вече, но да не те заблудя.
Иначе за София знам много добър магазин. Свекър ми е фен на бялата техника втора употреба и си взе страхотни маркови неща, правени не къде, а в Германия от там и е много доволен. Ако искаш ще го питам за координати.

# 514
# 515
  • София
Честит празник и честит първи учебен ден на майките с ученици!  Mr. Green Нека са ви живи, здрави и много ученолюбиви дечицата!   bouquet

Успех на mila с начинанието, най- искрено! Знам колко е трудно да направиш нещо в нашия роден град и то да потръгне, но...стискам палци!  Praynig Peace С удоволствие ще посетим сладкарницата, когато е факт.  Flutter Дори си представих...ето, тази година сме 5 бременни съученички, разпръснати по света и у нас...Та, представих си догодина напролет да се съберем с количките, да запознаем бебетата и ти да си ни домакин- би било чудесно!  Blush Hug

В края на тази седмица се прибирам за малко до Кюстендил, да се видя с нашите. Смятам тайничко да обиколя бебешките магазини (защото майка ми все не дава да се купува нищо преди 9-тия месец) и да купя нещица... Нуждая се обаче от опресняване кои са, къде са? Ще ме посъветвате ли от къде пазарувате изгодно?  Flutter  bouquet

ХУбави дни ви желая!  newsm51

# 516
  • София
Juleto - с най-голямо удоволствие ще съм ви домакин...стига да ви хареса и да се чувствате добре!

За магазини - търговията в града е доста зле...Cry

Пинокио е много добър магазин, може би с най-хубави неща, но цените не са много ниски. На една малка уличка отзад - казвам й улицата с жълтите плочки, но май е Търговка има едно малко магазинче - там цените са по евтини. До поликлиниката има също, но там е по-бебешки и не влизам често.

# 517
Juleto, за какви бебешки магазини питаш? С мебели и колички или магазини за дрешки? /пък аз не разбирам защо трябва да те лишават от удоволствието да си паразуваш за бебчето; ако бях на твое място нямаше да слушам никой и щях да си пазарувам на воля.../   
   Аз харесвам магазина над поликлиниката и този при спирката на циганските таксита.

Сети, как е кака Лорка?

И аз имам питане- ако имате познати, които дават под наем боксониера или гарсониера /трябва ми малко жилище/ на добра цена драснете ми едно ЛС  Rolling Eyes Нямам предпочитания за квартал.

По въпроса за техниката втора употреба- сещам се за еднопосочната от болницата към главната /пада се отдясно/- не съм обръщаа внимание дали съществува този магазин все още. И за онзи магазин на алеята се сещам- от площада като се тръгне в посока гарата се падаше отляво /малко над хотел Велбъжд/. И за него не съм обръщала внимание дали го има или не все още.

# 518
Ползотворна и усмихната учебна година на всички ученици  Hug!
Динора, благодаря, добре сме, даже отлично  Grinning.Лора нали е първи клас и направо лети от щастие, много е хубаво всичко, сутрин е като пружинка, става - раницата и домашните са приготвени ...и с огромно желание отива.Аз също съм много щастлива, само като я видя как грее и сърцето ми подскача от радост  Heart Eyes
За магазинчета /бебешко-детски/, пазаруваме от "Малкият принц"  и две магазинчета при съда...

# 519
Момичета, здравейте! Извинявам се, че така нахлувам в темичката, но искам да ви питам нещо. Simple Smile
Днес бяхме на гости в града и чух, че имало магазин за изкупуване на детски дрешки, нещо като оказион - отнасяш си дрешките и те ти ги продават. Уж се разполагало това магазинче на Аджундар в новата кооперация. Знаете ли дали това наистина е вярно или е някакъв мит ? Ако е вярно мисля че е страхотно ще е от полза на много хора.

Благодаря и успешна нова седмица от мен   bouquet

# 520
  • София
аз не съм чула за такъв магазин....дано се включат и другите, може и да има.

Искам да питам мамите - понеже се чудим за работното време на сладкарницата... newsm78

Как смятате - неделя или понеделник да е почивния ден? Логично е да е понеделник, защото неделя е време за разходки. Но ми се струва много пуст града в неделя - винаги когато излезем има много по-малко деца навън отколкото в събота или в други работни дни.

Ще съм благодарна ако споделите какво мислите   bouquet

# 521
mila71, Благодаря!
А, що се отнася за работното време, според мен по-добре почивайте в понеделник. В Кюстендил нищо не работи в неделя -нито магазини, нито заведения. Все пак хората тогава не са на работа и според мен са по- склонни да отидат някъде. Още повече и че за уикендите се прибират и такива приходящи "софиянци" като нас.  bouquet Каквото и да решите, успех в начинанието - наистина градът има нужда от нотка свежест!

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 18:50 от Karamelelelinka

# 522
  • София
mila, в неделя е пусто по града, най-вероятно защото нищо не работи!  Sad Аз бях много изненадана в една такава неделя, когато излязох на разходка и почти не видях отворен магазин.  Stop Така че- в неделя работете, а в понеделник почивайте, така си мисля аз Wink

Между другото, не съм писала, но когато си бях преди седмици в града, обиколихме с майка ми всички бебешки и детски магазини и останах много доволна! И нещата, които се предлагаха, и най- вече от цените!  Mr. Green Не сме купували нищо, но си набелязахме разни неща. Например, пелена порт-бебе, дебела, в магазина до Поликлиниката е 23лв., а в "Чиполино" в Стара Загора, където бяхме на гости я видях за...37лв!  Shocked

Аз не знам кога пак ще си идвам... влязох в 8-мия месец и не смея да пътувам повече.  Sad Може би с любимия град ще се видим чак напролет.

Желая ви всичко най- хубаво!   bouquet

# 523
  • през девет планини в десета
Момичета, здравейте! Извинявам се, че така нахлувам в темичката, но искам да ви питам нещо. Simple Smile
Днес бяхме на гости в града и чух, че имало магазин за изкупуване на детски дрешки, нещо като оказион - отнасяш си дрешките и те ти ги продават. Уж се разполагало това магазинче на Аджундар в новата кооперация. Знаете ли дали това наистина е вярно или е някакъв мит ? Ако е вярно мисля че е страхотно ще е от полза на много хора.

Благодаря и успешна нова седмица от мен   bouquet

Магазина се намира до ловния магазин в новата сграда Peace

# 524
Диди, благодаря!  Hug А какви са условията знаеш ли ?
   Видях, че и ти пишеш в априлската тема. Grinning Значи освен градски и двете сме с априлчета.
Поздрави от нас!  bouquet

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 21:28 от Karamelelelinka

Общи условия

Активация на акаунт