131 Размирни дни, жасминови нощи - арабски мами, тук ли сте още?

• 53 833
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София

Никсе, няма ли по-подробно

Не  си рекла, не съм се развихрила.. Joy
Отчет за вчера най-напред. Както на абонатките ми  във Фейса им стана ясно от некадърно направения както винаги от мен  снимков материал, моите моми  все пак докараха мисията си на готвачки до край, при това доста успешно, без видими поражения по къщата и моите нервни окончания. Сготвиха манджи според ограничените си за момента кулинарни заложби, както и заради лимитираните си финанси.Нали се сещате, че не съм финансирала кулинарната изненада.Колко съм зла само, нали..Шегувам се, хубаво ме изненадаха децата с таратор, пържени картофи, кюфтета на скара, шопска салата, макаронена салата с  очевидно недостатъчно количество  майонеза в нея  и с мелба за десерт.  Но човек се учи от грешките си, така да знаете. Веднъж реших да съм добричка, да кача снимките и да похваля децата. И какво стана, пак си намерих белята. Една моя приятелка близка,  която в момента просто не ми е подръка за да я набия за дързостта Wink, прие снимките като показател за грижовността и уменията на девойките и в резултат на това за РД най-искрено ми пожела да ги даря с братче.  Затова се досещата сигурно защо нямам намерение да повторя грешката с качването на снимковия материал.Който видял, видял.. hahaha Ще се похваля и с това, че  освен  от жеста на дечурлигата, се  трогнах и от още един.Представяте ли си колко съм добричка, щом стихотворение ми посветиха.  И за да не стане объркване,  римите не получих по Скайп от Гърция, сиреч не са от половинката.Е, не са любовни, но пък са от обичана приятелка.И тях - който прочел, прочел.
На каква следваща точка да мина? А да ,  на  лингвистичната тема.Айа  е обяснила идеално произхода на това пусто gegangen в дългия ми ник. Сега остава Уго да ми каже как този същият ник звучи  и се изписва на арабски, та  току виж  стресирам форума с още по-екстаравагантно хрумване от настоящето.Предполагам, че е   нещо от рода  на  حورية البحر المتقاعدة  Консултантът ми по езика временно не е на разположение, а за два дни ще ми се изчака чакалото.
Хайде, дотук с майтапчийския тон.Вече ще го дам малко по-сериозно.
Айа, успешна работа  ти пожелавам.Още  малко остава до завършването, вижда му се краят. Hug
Любс, честита отпуска!Пожелавам ти приятен двуседмичен релакс! newsm49  grinning039 newsm41
Амал, я кажи на какъв басейн водиш децата.Дошли от Франция за месец  мама и шестогодишното й  момиченце ме помолиха  за съвет в тази посока, ама аз не можах да съм им от особена полза.
Вярно, Снежето и Дуа съвсем ги няма.. Sad
Тъй като аз басейн у дома нямам, нямам даже и  вана, камо ли джакузи, търся варианти. Имам си обаче две от трите  щерки, които искат да стават архитектки. Та се надявам един ден да ми проектират къща с  хубав двор, с басейн, с джакузи и прочие глезотийки. И ако проектирането при добър развой на нещата може и да се получи в някой прекрасен ден, финансовото изпълнение на задачата нямам идея как ще стане. Mr. Green Затова и няма засега да  тормозя изпотената си кратуна с подобни мисли.Ще се  задоволя за момента с охлаждане  в тази жега под душа.Така че  -  приключвам с полусериозния, полумайтапчийския си пост. И до нови срещи..И не се смейте, явно все още съм в онази дупка следрожденденската Mr. Green, та затова ви мязам сигурно на леко чалната.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 11:19 от eine in Rente gegangene Nixe

# 691
такива ягоди не съм яла от детството си.
Аз пък преядох с такива и дори още по вкусни миналия месец като бях в БГ.  smile3534 но сега пак да ми предложат, няма да откажа
И тъй като на половинката тогава му изтекоха лигите, докато му обяснявах по скайп какви вкусни плодове и зеленчуци похапвам, реших да му донеса едно солидно количество черешеки, набрани от задния ни двор.  Естествено напълних куфарчерто и със сиренце, кашкавалче и прочие вкусотии, в крайна сметка дори шофьорът на таксито, с което отидох до летището ми направи забележка колко ми е тежък куфърът  Whistling Тъй като ме досрамя да кажа, че е пълен с ядене, му обясних, че е с книги (което бе донякъде вярно, макар те да бяха доста по-леки от хран. стоки). И той пак - Ама вие в чужбина нямата ли си книги?  ooooh! Crazy

Рози, радвам се, че не ни забравяш  Hug Аз първо прочетох разлука (ама такава българска дума май няма  newsm78 за това приемам, че става дума за руската раздяла), след това тишина и свобода. Аз тълкувам, че очаквам с нетърпение разделята ми с дилпомната работа (дано успешно  Praynig) , за да последва след това тишина и свобода.

Амалче, Любс, мога само да ви завиждам за плажа и басейна, тук днес пак вали, ама поне е топличко - цели 20 градуса ooooh!

Лека вечер на всички   bouquet

# 692
Момичета, как мога да ви забравя.

Мислех да ви споделя преди време, ама после реших да понапредна малко, ама пък не ми изтрайва трайкосът.... Намерих си едни разкошни занимания по арабски танци. Такова удоволствие................ То има значение и това, че преподавателката има разкошен подход и невероятно излъчване!! Ето това е школата. Сега сме във ваканция, но на есен с песен (оп с танц) пак сме на линия. Аз съм танцувала какво ли не в годините, но това е някакъв рай...

# 693
привет ,момичета!
какво си правите?
Имаме рекорд- малката изяде цяло пюре, което досега се е случвало само 3 пъти !!!! Все още не ходи, но вече има първата си рана на коляното, благодарение на баща й, който я оставил самичка да бута количката си....

Давайте идеи кой какво е готвил и какво ще готви! Изчерпах се вече, а и време не остава.

Рамадан идва, а в нашата тема рамадана се отбелязва най-вече с небивали кулинарни фиести.....Сякаш рамадан не е месец на въздържане, а на преяждане и червоугодничество...

Люспа, не е безвкусна кюрдската кухня, явно си попаднала на кофти място. Даже Хадил, която е ненадмината   готвачка, хвалеше кюрдските манджи.
А къде е Хадил?

# 694
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Ей ме и мен, завърнала се след цели 3 дни на море  Simple Smile Ама на мен ми омръзна още на втория. Не е вече като едно време да мога да се пържа по цял ден на слънце и само да почернявам.
Нали темета е отчетна, та да се отчета:
Отивайки първия ден на плажа се сетих за Шилото, лал описваше разно хора, показващи телеса по бански. Та и аз така... Беше ме срам първите пет минутки, ама се огледах и видях много по-разголени лелки и чичковци ( на моята възраст  Simple Smile) , показващи тройно повече плът,Имаше доста хубави момичета, младички, по монокини и не толкова младички, пак по монокини. Не знам защо си причиняват такова нещо на бюста.
Иначе изгорях още първия ден и после само под чадъра. Бяхме на Созопол. Плажа беше супер, водата топла, доста навътре в морето плитко, като за мен, но страшно много водорасли. Неприятно в началото, но като спреш да обръщаш внимание, става. Детето намери медуза , беше я страх да я пипне в началото, но после само се разхождаше готдо и я показваше на децата. Медузта беше умряла де, не сме проявили излишна жестокост.
Имаше и разходка с лодка- една яхтичка, която правеше обколка за града за около час. Малката и баще й бяха отпрет на яхтата и се кефика на разходката, а аз седях наедна пейка и чаках да ме хване морска болест. Не ме хвана, само малко ми се замая главата, но това си е направо нищо.
Имаше страшно много руснаци и поляци, даже по едно време малката ме попита само ние ли говорим български  hahaha
Та така, отчетох се , както е по правилата, вече мога да мина към поздравленията  Simple Smile

Мила ми пенсионирана вече русалке, честит вчерашен рожден ден !Имаш моите най-искрени оижелания за цялото щастие на света !!! Ти го заслужаваш !

Та като ти видях аватара да вметна- аз така изглеждах по цял бански, ама с дебели крака, вместо опашка  Mr. Green

Стига за сега, че навън гърми сериозно, ше се изсипе някакъв порой и ще ни изчезне нета- потрдиция е така.

А да, аз видях думите похот, пот и сила. За пот и сила(не физическа в моя случай) съм съгласан, ама похот ???

Целувки

# 695
Добро утро,дами!Я,вижте каква баница съм ви направила..,още преди изгрев слънце съм станала да точа кори,а вие още се излежавате,поспаланки.. CrazyНяма повод,просто много ми се е прияла баница,та затова..Днес съм в едно особено,странно настроение.. Whistling
Русалке,само ако знаеш колко настроение ми вдъхват постовете т всеки път като ги чета.. Hug
Шило,мила,с готвенето-изчерпала съм се вече..,последно правих кайма с картофи и домати в тава..Не е от най-лицеприятните гозб,но на вкус е много прилична..,а и адски бързо се приготвя(нещо,на което съм голяма фенка)..
Уфф,аз пак трябва да ставам,че задълженията из къщата ме зоват.. Crossing Arms
Целувки на всички!  bouquet

# 696
Ооооооооооооооооооооооохххххххххххххххххххххххххххх сега пак трябва да излизам от офиса, за да си купя баницааааааааааааа.............  Embarassed Embarassed

# 697
мараба, бързам да пиша, докато малката разкъсва стари  учебници по математика и английски  Laughing

да се похваля, днес се отпусна и направи 2 кра4ки сам-сами4ка, но като се усети и паднааа  Simple Smile а аз хем се радвам, хем ми е тъжно , че расте бебенцето ми...

Не ми идва на ум нищо оригинално, нито весело, нито забавно. Имам си кахъри разни. А време нямам, дори да се изкъпя... Ще кажете, а как имаш време за форума  Laughing  Ами намират се  10мин да седна на компютъра, както казах, докато малката вади у4ебници от бюрото. А пред банята просто няма как да застане. Ако затворя вратата, реве. Ако оставя отворено пълзи и влиза и тя вътре, имам около 30 секунди, които не ми стигат да махна миризмата на пот от телесата ми  Simple Smile

Уф, а тия досадници и мошенници мобилните оператори през 30мин ми пращат  любезни смси, да ме "подсетят" да платя просрочените ми фактури и то с 5% отстъпка! ПрИмоция , а.....

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 12:59 от Шило_в_торба

# 698
Тази седмица нещо съм се отдала на любвеобилности....  Embarassed Laughing, така че ви прегръщам   от сърце  Crazy - предай нататък, прегърни нататък  Hug

# 699
Здравейте,

Шило значи имаме прощъпулник, но защо ти стана тъжно, много рано за такива емоции...

Ние имахме днес парти по случай  последния 'учебен' ден в детската градина. Само дето днес всичко ми върви накриво, малката ме събуди в 6 (обикновено спи до 10.30), после закъсняхме за партито, аз бях като зомби през цялото време, а за капак едно момиченце замахна с четка натопена в червена боя, и моите двамката (докарани с бели жилетка и блуза) станаха на кърваво червени петна от косите до обувките.

Но за компенсация на тези кофти случки пък успях да убедя моичкия да готви днес под предлог, че тази манджа той я прави много по-вкусна  Wink

Ом, накара ме да слюнкоотделям обилно. Киселото мляко в купичката е овче, нали?

Любс, спомена за някакви затруднения с плажуването през Рамадана и аз се замислих какво става всъщност с плажовете през този месец? Затварят ли ги, и ако не, дали намалява броят на ония гнусни мустакати чичковци, които се опитват да се домогнат до самотните плажуващи девойки? Имам едни много кофти спомени как в някой минал живот, на Джумейра, около мен във водата кръжаха въпросните чичковци и си пробваха няколкото заучени фрази на руски...а аз с достойнство ги пъдех на английски и си мислех, че ги респектирам.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 20:12 от Люспа

# 700
Здравейте принцески  Heart Eyes
Напоследък нямам много време за писане , но се старая поне да ви чета .
Шило честити ви крачета  Heart Eyes Децата растат невероятно бързо .Аз също имам моменти , когато си казвам " колко бързо летят годините " . Дечурлигата растат , а ние остаряваме .
Люспа    bouquet
Омче стискам ти палци  Praynig
Уго как сте вие ? Добре ли са нещата при вас ?
Ясминка а при вас ? Има ли новини от хабибито ?
Никито къде се изгуби  newsm78
Амалче вие как сте ?
Над пиши ако четеш . Какво става с теб ?
Рози и рози благодаря за прегръдката  Hug
Русалке Честит празник на патерица . Да си жива и здрава , много положителни емоции , и все така обичана.

# 701
 Момичета , искам да ви почерпя скромно . Днес имам два повода за това , но най- важният е че малкият ми пакостник е рожденик . Вторият е че днес аз съм именичка , та си направих страхотен подарък преди години  Heart EyesЗаповядайте  

П. П . На всички момичета , пожелавам приятен уикенд . Много  Hug  bouquet

# 702
ШАМСЧЕ ЧЕСТИТИ ТИ ПРАЗНИЦИ1 ЖЕЛАЯ ТИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ САМО ХУБАВИ МОМЕНТИ В ТВОЯ ЖИВОТ!   bouquet   Hug

МАЛКИЯ ПАКОСТНИК ДА РАСТЕ ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА ВИ РАДВА И МНОГО УСПЕХИ В ЖИВОТА!

Виж колко съм примерна само. Питаш и се явявам на момента  Mr. Green

Моите хора заминаха на едно село за няколко дена (а пък аз като си взех предния месец отпуската няма село за мен) та сега съм се отдала на релакс и спокойствие - не че щерката не звъни през час да си говорим  Mr. Green. Дано не стане като друга година - да се разболее някое и да се приберат преждевременно  Praynig

Да се оплача малко и аз  - вчера явно от бурята изгоряло нещо по компютъра плюс рутера за интернета та днеска идва момче от интернет доставчика и го смени рутера ама компютъра трябва да го измисля сега  Sad 

ХАХА ПЕНСИОНИРАНА РУСАЛКА - паднах да се смея .И тука да ти честитя макар и със закъснение.   bouquet

Иначе всичко едно и също при мен.

На всички принцеси  Hug

# 703

шамсче-честито и на двамата !!!!!!!!! На синчето да расте здрав ,умен и щастлив и успехи в училище!!!! На теб-много здраве,щастие и любов!!!!!!!!!

шило честити краченца !!!!!!! Защо не и вземеш каишка,на мен навремето с Маугли много ми помогна. bowuuЗа 3 дена се отпусна и тръгна.

русалка добре си се справила с превода.  Grinning

лю честито дипломиране от градината   bouquet

Ние от няколко дена имаме немска овчарка,мъжо я намерил избягала от някъде и я прибра,до сега чакаме някой да си я потърси ,ако ли не ще видим ,може да я оставим при нас.За сега сме го нарекли Рекс.

# 704
Деси, имаме каишка, но рядко я слагам, като кутре ми е с нея  Simple Smile

Появи ни се една кашлица, която не из4езва... според лекарката е алерги4ен пристъп, но не се знае от какво, От лекарства няма как да се повлияе, защото тя е толкова злояда , 4е няма как да й дам и лекарство  Tired затваря уста, ако супея да набутам нещо го плюва, ако вкарам нещо дори не знам каква доза е, направо е ужас.
Злоядо дете не пожелавам на никой!

Общи условия

Активация на акаунт