Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 111

• 99 593
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Много благодаря на всички за поздравите,коментарите и критиките! Hug
За днешния ми празник остана долния етаж на тортата,сложих една зелена панделка и малко точки и сега отиваме да празнуваме. Simple Smile
Чудесни торти пак сте пуснали-бутилките верно са като истински!  Crazy
Хайде бягам,че няма време!Лека вечер!   bouquet

# 646
Здравейте, искам да изненадам мъжът ми за РД с една торта. Имам голямото желание да пробвам с готов фондан. Може ли малка съвети какви трябва да са блатовете, крема и трябва ли да ма крем под фондана. Предварително благодаря и извинявайте за глупавите въпроси

# 647
Привет девойки,
пускам една торта, която правих вчера и днес.

Исках още детайли да включа, но нямах време. Книгата е бордо, но не се вижза особенно на снимките.
Благодаря на Вал и Ани за помощта Simple Smile

Повече снимки и инфо http://cooks-and-bakes.com/

# 648
  • ГОре на черешата...
Дарилка, чакай сега, айде молА ти се скрий си книгата и списанието и дай да видим тортата, а Whistling.

Малееее, няма да влизам повече тука, че само се депресирам - бог до бог, извънземно до извънземно Crazy...

# 649
Дарилка страхотна е!

# 650
  • Norge
Ирена, това етикетите на ирландското и на Шивата буквално са по_красиви и от оригиналните, хартиените.  Peace

Иначе Силрайке, кой ме дявол караше да си бутам нослето (че Гагата много такова звучи...музикално Joy) аз из твоята кристална пудра захар. Мале, що нещо изписа, ами ако бях проявила още по_жив интерес? Cry Heart Eyes
Това тук обаче: ".......щото се занимавам с нови глупости, вместо да си правя обичайните глупости  Joy.............." как можа да го изтърсиш???? Слушай, МОЛЯ ТЕ Praynig:  никога да не се боядисваш черна, че ни отиде по дяволите репутацията на брюнетките значи. Плийййййййз пор фавор моля ти се.  Praynig Hug
Така, тебе те оправих, продължавам нататък. Twisted Evil

Доня Копривке, радвам се, че са станали листенцата.   bouquet Няма начин да не "прогледнат" след дъстването. Мини ги и на малко пАра след това, да видиш как хубаво ще се поучи.
За еклерите благодарност. Добре си го намислила това с ягодките, аз слагам понякога и други работи на дъното, примерно лъжичка ягодово сладко или пък портокалово, паренце плод, както казваш,...зависи от пълнежа, дали е варен крем или сметана.

ЖениК, невероятни работи, как може толкова гладко и равно, а частта за писането с четка във въздуха е  Joy Grinning Grinning Peace
Кутийката с Пепси, разбира се, си Е кутийка, не се опитвай да спориш за обратното.  bouquet
Момиченцето върху розовата ще проговори.  Simple Smile

Крисче, поздрав.
С тази рецепта за цял блат с едно яйце май ме запрати в категорията на разни ключови религиозни фигури, дето успяват с един хляб да нахранят.. Mr. Green.(и аз не знам колко, че ме няма по тази част)
Не, писала съм само съотношението между яйце и сухи съставки и вече според броя яйца се увеличава сътветно захарта и брашното пропорционално.
За този блат, с който завивам стените...три малки яйца като ги разстелеш в тавата 32 х 40 см, то си става тъничко.
Да напиша за крема.
Основанта рецепта е така:
3 жълтъка
3 с.л. захар
2 с.л. нишесте
2 с.л. брашно
450 мл мляко
ванилия

Вместо 2 + 2 лъжици нешесте и брашно, май обикновено употребявам, 5 лъжици само брашно.
С връх.
Към това нещо, след като достигне почти стайна температура, вбивам на парченца чисто масло, също със стайна температура. Количеството може да е от 50 до 100 гр.
Отделно понякога добавям сок от половин лимон, плюс мъничко кора.
В някои случаи добавям мъничко желатин, това е когато кремът трябва да "държи", иначе отбягвам.

Един друг, много мързелив Grinning начин за крем е следният:
Разтопяваш 50 гр чисто масло и добавяш 50 гр брашно.
Смесваш, прибавяш мляко и две яйца, подслаждаш, да кажем, с 3_4 лъжици захар и сваряваш.
Млякото варира доста според гъстотата, която ни е нужна, като начало наливаш малко повече от половин литър и когато започне да се сгъстява добавяш по малко докато решиш, че си доволна от гъстотата.
Кремът е много стабилен и може дса се вари дълго без опасност от пресичане.

И в единия, и в другия случай след окончателното охлаждане може да се добави и известно количество разбита сметана.

Писах ли достатъчно.... Confused Blush

# 651
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, като гледам вашите торти, направо не смея да си покажа моята  Embarassed
Днес за първи път се опитах да направя торта с фондан и не беше много успешен опит. Ще публикувам 2 снимки (позволявам да ми се смеете  Blush) Сама си виждам безумните грешки, но се надявам след известно време да се похваля с нещо наистина достойно за тази тема  Simple Smile

# 652
  • Варна
Здравейте, мами!!! Какви страхотни неща има тук, няма как да си изкриви душата човек. Поздравления за всички   bouquet  bouquet  bouquet

Аз тепърва навлизам в този бранш, и ще ме извините за това, че няма как да прочета толкова теми назад а и за събота трябва да измайсторя хубава детска торта. Питите вече са готови, тортата ще е Добуш, но искам отгоре да я направя красива и детска.
Та имам въпрос към ВАРНЕНСКИТЕ майсторки - от къде във Варна мога да си купя готова моделираща маса за да покрия тортата и някакви готови фигурки, защото като за пръв път не ми се рискува нещо сама да изобретявам, за да не остане детето без торта  Tired Tired Tired

Благодаря предварително!!!  Hug Hug Hug

# 653
Дани, пуснала си торта, добре, но да беше казала, че е торта, а не да я търся по страниците... ooooh!

ПОчувствах се супер тъпо като се усетих, че това списание е част от тортата.

Даже се зачетох в заглавията, мислех, че ни се хвалиш, че са писали за теб в това списание...

Много, не много, изключително добро изпълнение. Нестандартно, разчупено.

Браво на теб!

# 654
  • Sofia
Ох, размазах се от мързел тези дни, сега ще се само строявам в две редици започвайки от днес.
Гледам за вас почивка няма обаче и сте ги натворили едни красоти да се чуди човек кое по напред да коментира.
NellyDi, пробвай с олио по метода на Ирена, аз днес разредих малко боя с олио и определено е по-икономично, но пък не ми е така наситено както когато я разреждам със спирт.

Ох, Нелка няма ли кой да ти скрие ножовете бе жена, как ти даде сърце да режеш, аз ако такова направя и трябва да го разрежа гаранция ще има в кадъра и вадички от обилното ми поливане на апарата с ред сълзи и сополи, ти обаче си желязна във всяко едно отношение!
Торта скоро ще дам, стига ме подканя то се видя че няма кой да ме остави мен да си почивам.  Crazy
Ог, за надписа си права, обаче тъй като по цял ден това върви в къщи вече като чуя мелодията даже и ми иде да я светна зад врата и изобщо не съм запомнила явно кое свети и кое не.  Laughing
ditsan, да е жива и здрава дъщеря ти, тортите са ти страхотни!
Maninka и тук да кажа, че поправката е страхотна, цветовете са съчетани перфектно, а цветята са разкошни!
qsmina, добре дошла при нас!
Тортата със замъка ми хареса много.
pebs, да сте живи и здрави с тези размери грандиозно парти ще да е.  Laughing
Тортата ти ми стои много ама много гола обаче, лично аз доста неща бих променила по нея дори и да недостига времето можеше там където е мотора да поръсиш със зелен кокос за контраст като за най-бързо.
Кате, то остана и да те забравиме, аз из късо си те следя, че ако те чакам тук да се появиш да покажеш продукцията ще има да си чакам от година на година.  Laughing
Албена, забравих да ти пиша, че вафли бях взела от Илчовски преди доста време, те са на едни такива квадрати големи, на вкус са мега гадни обаче, като се съчетаят с нещо като крем може и да се получи.
gaby_s, добре дошла и на теб, тортите са ти разкошни, кафявата ме грабна от раз, прекрасно изпълнение!
Уха, Mishoka, бая кексчета си навъртяла!
SZA и на мен розите не ми се получават, хич не ги мога тези цветя ама като започна да правя все се сещам за Райчето че ми е казвала как това са най-трудните цветя.
Райче, ще ти дърпам ушите ти що не каза че имаш нужда от хубаво сирене!
Ванче, мишките са ти супер!
Мариото, ти си царица на тортите от днес за вчера  Mr. Green признала съм те!
Имам какво да ти споделя за тази торта и като се видим ще го направя.  Laughing
Патри, някаква тенденция виждам тук да заменяш Кити с Мики, страхотни са всичките!
Ани, бебето в саксийката е страшно идейно!
Ради, за този разкош с обувчиците по модел на Диор мога само да ти ръкопляскам бурно, страшно ми харесва дизайна на тортата ти!
Стефина, много нежна тортичка, обаче релефа защо така на места сякаш е едно върху друго, от това силиконовото килимче става много добре очертан релеф а твоя на места никакъв го няма, как точно го прави?
Принцес Кейк, на мен ми идват малки гумите на колата, всъщност не че някога съм правила кола ама ми се струва, че щяха да са по-добре ако са В самата кола а не залепени от страни.
Силрайче не ми е нужно да съм профи, за да си изкажа мнението, може пък да е полезно.  Laughing
Ирена, много са хубави!
Жени, благодаря ти!
Фигурката на момиченцето е много сладка, а другата е абсолютно реалистична!
Дани, супер е станала торта!
Края на седмицата имам да правя и аз една старинна книга, много на моята вълна си в момента, оценявам я абсолютно.
Малкото букетче си е много на мястото там, изобщо много идейна торта за сватба, поздравления за това че си излезнала от рамките.
Отивам да си довърша тортата сега, че утре сме на рожден ден на зълва ми.

# 655
Благодаря на всички  Hug Огромно удоволствие ми достави... Очаквах да стане лесно саксията, но наистина се оказа много трудно да я докарам еднаква и равна... Покривах с бял ганаш,който нещо не се втвърди хи1, което направи идеалното заглаждане невъзможно  Rolling Eyes

Fresa Само лицето е с молд, по начина по който Ванчето ги прави! Благодаря и за видеото!
Нин4е Правих я за моя приятелка, която ме кани на бебе Simple Smile
lightblue тортичката е прекрасна! Много нежна  Peace
Дарилка Тортата е супер! Така като я гледам няма нужда от повече елементи Simple Smile
jenik и двете торти са много хубави. Фаворит ми е плейстейшъна!  Peace
Алоказиа Погледни в библиотеката има адреси на складовете във варна от където можеш да си купиш тесто. Само предупреждавам че се продава в кофи от по 5-7кг. Успех!  Peace
Катенце всички сме започнали от някъде! Тортата ти (поне отгоре) изглежда много добре изгладена! С какво покритие работи? Композицията ти е много интересна, браво. Трябваше хубаво да изчеткаш пудрата захар Simple Smile

# 656
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Катенце всички сме започнали от някъде! Тортата ти (поне отгоре) изглежда много добре изгладена! С какво покритие работи? Композицията ти е много интересна, браво. Трябваше хубаво да изчеткаш пудрата захар Simple Smile

Само отгоре изглежда добре, отстрани нещо не можах да се справя или по-точно не прецених количеството тесто и не ми стигна. Поради тази причина 2 ъгълчета останаха почти без покритие. Иначе успях да я изгладя добре.
За изчеткването - опитах, но явно нямах още смелост да мина като хората с четката отгоре, от притеснение да не се развали - четката ми беше нова и твърда. Благодаря за съвета  Hug
Надявам се следващия път да е поне малко по-сполучлив  Simple Smile

# 657
Валерка, убичъм тъ   bouquet Сега няма да мигна цяла нощ да те чакам с торта да се появиш  ooooh! Абе и аз не съм профи, ама нали на всяко гърне и куркума  Joy Сега всички ще почнете да питате що куркума  hahaha
Нелка, така е, душицо, права си, никой не те е карал насила  Joy За боядисването-Спокооооо!Няма страшно, на кичури съм си и там ще си остана, щото като нищо може да ми се появят повечко мозъчни гънки и само да се чудя кво да ги правя, това са си допълнителни проблеми, все пак  Mr. Green Да ти кажа, опитваш се да биеш Валерия по дължина на постовете, ама трябва още, ощееееее  Joy По между другото ти нещичко няма ли да пуснеш, някое цветле, нещо фигурка, това онова  Praynig Аз мъничко искам, не съм лакомия  Mr. Green
Абе, Дари, що наистина не каза, че това е тортата, че и аз като Донята си викам кви сега са пък тия списания-то вярно, че мацките по ТВ-то ги даваха, ама сега и по списанията ли, и като почнах да ровя.....то вярно, че и от косицата ми е малко де, ама найсе осъзнах, че ей това тук е торта, и като зяпнах  Shocked Викнах мъжо да каже мнение, вика давай, че имам работа, аз-ми това е бе зяпай тука и казвай, той-абе жена работа имам не се бъзикай, аз-ми тв`а е, списанието, леле като се вгледа човека  Crazy Само каза, че това не може да си го представи как се прави, а повярвай ми знае доста неща  Joy
Уф имам да правя костенурката А`Туйн и разните му там дживотни на гърбината и, ама не мога да се сетя повод за нея, нищо де, ако не измисля, ще е без повод, че реда и беше миналата година, но поради стечение на обстоятелствата се отложи, а пък ми е много на сърце, та ще трябва да мисля повода....
Мисля да приключвам, нещо много се задържах, ще трябва май да си сменям адресната регистрация  Joy

# 658
Дарилка - много ти е хубава тортата

Женик и твоите са супер

ето още няколко от нашите

# 659
Катя сливен,Нелка,Албенка,СЗА,Светлане,Силрай,Ванчето,Патрияни,Габи С,Ани Боланд,Нинче,Lightblue,Стефина,Принцес,Женик,Валерия благодаря Ви момичета за прекрасните пожелания за дъщерята и годишнината ,и за хубавите думи по повод на тортите ми.Мнооого се радвам че са Ви харесали.
SZA,страхотни мъфини.
Силрай,приемам критиката така е.Но две торти за един ден дойдоха ми вповече.
Ванчето,време беше да кажеш нещо.Все се страхувах че не ме критикуваш защото яко съм згазила лука LaughingАбсолютно права си,сега като се замислих ама грам не ми дойде на простия акъл.Ноо за 16.04 имам поръчка за Златна сватба и ще спазя всички препоръки.
А твойте торти са пИрфектни както винаги.
Патрияни,премеждията не са повлияли на тортата.Всички са страхотни!
Габи С,страхотни са зайковците и курабииките.А тук ще ти става още по-хубаво.
Ани Боланд,пробвах със сламки но нещо не успях и ги спретнах на ръка по-принципа както се сгъва от хартия ветрило.Мале ама го обясних.
А тортата и мъфините са много сладки.
Ясмина,тук ти е мястото.Продължавай!Тортата е много сладка.
Стефина,много очарователна торта.
Принцес,страхотен Макуин.
Нелка,изчервих се.От теб да чуя тези думи-благодаря ти.Сякаш ми подари криле.
Мариета,права си мила от 07.04 до днес почти не съм спала.Но сега  имам няколко дни почивка.
Ирена,страхотни торти.Поздрави целият колектив.
Женик, страхотни торти.
Пепи,и на мен ми се искаше повече златно но мойте НЕ та НЕ,и нали имам слабост да претрупвам тортите взех та ги послушах.
Дарилка,къде е тортата? newsm78 Grinning Уникална е,страхотна,феноменална!
Катенце,продължавай не спирай.Само разточвай по-тънко,доста дебелшко ми се вижда.
Такааа,пописах малко всички ви споменах -надявам се.
Ето от мен последната торта от тази серия.После малко почивка/надявам се/докъм 15.

на който му се гледа повече ето тук:
http://www.album.bg/ditsan/?view=3&page=1

Общи условия

Активация на акаунт