Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 111

• 99 593
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви още веднъж   bouquet

lightblue,невероятни цветове...толкова нежна и приятна  ...останаха ми очите !
Ani_Boland,изключително изпълнение !Цветята на тортата са като живи ...Страшно ми харесаха меченцата !

Rumya,тортата е вита ...правих я по тази рецепта на Дими ...блата ,покриващия ганаш крем ...харесаха ми и едни нейни зайчета .
Крема пълнеж е със сметана,маскарпоне и шоколад Simple Smile
стефина ,страхотна тортичка...какво пролетно настроенив създава ! Браво !От опит знам ,че най-хубавите неща стават по най-трудния начин ...

Не разбирам защо не ми се отварят снимките, затова-ето линк:http://www.flickr.com/photos/qsmina/5600516315/in/photostream/

ясмина,пробвай по този начин ...тортите ти са много сладурски ...личи си колко старание е вложено ...Как да не ти е тук мястото ... Продължавай в същия дух !
Отваряш размерите на снимката във Фликер ,избираш си желания размер и копирваш като jpg файл тук ... /img]...[/img/изменям знаците,да не ги познае системата

# 631
Леле, много пишете!
От къде да почна с хвалбите за хубвите торти, които видях...
Нелка, страхотна торта!
ditsan, супер тортички, много ми хареса тази,която е като маса.
Maninka, много сладки цветенца. Как не те мързи да ги правиш всичките  Mr. Green
Катя, първата торта рисувана ли е?
gaby_s, тортите ти са много красиви. А зайците са такива сладури!
Ванче, пак страхотни торти показваш. Мишоците и Марио са супер!

И още много,много красиви торти и мъфини видях. Браво на всички!

Ето и един скромен Макуин от мен  Rolling Eyes :

# 632
Габи, благодаря ти за съвета, но пробвах как ли не, не става!  newsm78

# 633
...извинявам се за спама Simple Smile

Габи, благодаря ти за съвета, но пробвах как ли не, не става!  newsm78

...ето

отваряш Flickrалбума си на дадената снимка,от actions,избираш  view all sizes ,избираш размер ,например както аз във случая 240 х 160 ,клик с дясно копче върху снимката ,даваш на Copy image address ...i paste в кода с картинката  ...

princess_cake ,страхотен  Маккуин !

# 634
Габи, едва ли щше се видим на срещата за Великден, плановете се промениха, много....на църква ще се ходи тогава  Tired Ще ти пиша, но задължително ще се видим, да се наговорим  Heart Eyes Сладките са невероятни   chef Както всичко, което правиш между другото  Hug
Принцес кейк, хм, не знам дали имам право да критикувам професионалист, но много е заоблен този Маккуйн, трябва малко чупки да вкараш  Mr. Green Страшно се изказах....Гумите трябва да се преработят, но иначе е хубав, харесва ми   bouquet
Стефина, фигурката ти е пластмасова, нали  Mr. Green  hahaha Друго не намерих по тортата да изкритикувам, съжалявам, трябваше да се хвана за нещо, не може само да хваля  Mr. Green Цветлетата са ми страст  по тази торта, красиви са.Листата също много ми харесаха   chef
lightblue,  Shocked  Crazy Невероятна изработка, поклон пред таланта ти!   bouquet
Ani_Boland , много красива саксиика с бебче, браво, поздрави, станала е невероятна торта!!! Малко не ти е изпънато от едната страна, но предполагам те е подвело височината на тортата, саксия не се прави лесно.Кексчетата са страхотни, снимането им е трудно.   bouquet

Патри, с око, без око, пак направи страхотен Макк  Crazy   chef   bouquet Много ми харесва как ги изпипваш, даже и с едно око тия Макккове  Joy Извинявай, че се майтапя на твой гръб, ама ми стана смешно, ще ти се реванширам   bouquetЧакай сега да те подбера за Минито, много и е издължена муцуната, не толкова следващият път, че не прилича на себе си, а нали търсим максимална прилика, като гледам май и муцуната и е тортена, или греша, ако е, значи гониш брои парчета, следващият път си нагоди парчетата върху главата и тялото и, ама не пипай муцуната!Влюбена съм в Дейзи, китарата на Хана е невероятна!Абе всичко ми харесва, ти си знаеш   bouquet
Ванче, лебоф моя, незабравима!Сиренето с мишките е страхотно, невероятно, красиво, приказно!Флюбих се вече в тази торта, вече не знам коя от твоите торти ми харесва най-много, но тази направо ми легна на сърцето  Heart Eyes
Нелка, наистина...как ти даде сърце да я резнеш тази торта, то вярно, че тортата е за ядене, ама ....брях че разрез, още му се блещим насреща с домочадието   chef   chef   chef

# 635
  • Norge
Албенка, от все сърце за обясненията и насърчението.  Hug Ти май си по оптимист отколкото заслужавам Embarassed, засега се радвам, че никой не ме притиска за трактори и колички, трудна работа е това. Sad

SZA, как може да напишеш, че не е по силите ти да коментираш, няма такива неща.  bouquet Всеки си има мнение,  очите можем ли да ги спрем да гледат. Blush
Честита ти проба с новите цветенца и материали. Вижда се как хубаво си "бутнала" листенцата за да ги изтъниш, и си оцветила там, където е необходимо. Розичката като за първа изобщо дори не е за изхвърляне, напротив. Мънички цветенца понякога с еправят по_трудно от големи, успех.

Светлане, ти уж се притесняваш за екстериора (за плажа), ама пак питаш за интериора.. Wink.(същата работа е и при мен ooooh!)
Няма никъде рецепти и обяснения, не водя блог.
Но и няма нещо особено и различно от онова, което сигурно всеки път правите и вие.
Еклери пека по тази рецепта. Опитвала съм и други варианти, тази ми  е най_вкусна:
250 мл вода
125 г чисто масло
125 г брашано
4 яйца
200 гр.С ок.25 мин.

Блатовете са най_обикновен пандишпан в пропорция 1 яйце + 20 г захар + 25 г брашно.
В кръглия блат има добавено и малко разтопено чисто масло.

Пълнежите са от ягодово сладко, яйчен/млечен крем и разбита сметана.

Дитсан, взе ми ума с всички тези чудесии от последните дни.  bouquet

СилрайHug
А за проблема ти със захарта не знам какво да кажа, аз явно съм много разглезена с тукашната, която просто изсипвам от пакета, без да има нужда от каквото и да е пресяване. Като не знам при теб колко са големи зрънцата, смесени с пудрата, даже и идея нямам за някакъв съвет, ама примерно пресяване с много ситно сито би ли свършило работа? newsm78

Ванчееее, човек от камък да е, пак ще го разсмееш с тая калинка в еклера. Калинката я обезглавих и я мушнах вътре: първо лъжичка крем, после _ калинката (вишна), и отгоре _ още малко крем.
Благодарност за всичко, мъничко по_нагоре написах няколко думи за разреза, ама той ...абе нищо особено. Тъй като сметаната няма как да я облека с фондан, когато правя такава комбинация, след като събера тортата, пека отделно една тънка пандишпанова платка и обвивам изцяло страните с нея, като понякога слагам и капак от същия вид (ако трябва). И тъй.
Оттук нататък следват много Ах и Ох, това е към твоите торти. Това Мерцедеското отгоре и да видя да го ядат, пак ще кажа, че е зрителна измама. Толкова равно, симетрично, гладко и идеално не може да се направи !!!!!!!!! едно такова нещо. Респект.  bouquet  bouquet Изобщо царица си на тези лаконични торти със строги елементи, всичките ти от този тип са просто бижу.
От друга страна пък мишките са така приятно разхвърляни...идеята с филигранно обработеното от тях сирене_буквички  Peace
За последната не знам колко от идеята е изискване, което са ти поставили и колко _ твое виждане, но едно, че тортата си е типично твоя и второ, технически _ прекрасно изпълнена докрай. Peace
Марио в саксиятааааааааа Laughing

Патри, какви са тези бели с окото, пази се да не правиш пак така. Praynig Веднъж влязох в една палма с остри като ножове крайчета и после ми трябваше много време докато окото заздравее изцяло. Повече такова цвете вкъщи да не видя. #2gunfire
Това първата ти Мини е с някакви фантастични ретро цветове, точно като извадена от едновремешни списания, просто всичко по нея е толкова натурално в стила на епохата, че повече не знам дали може.  bouquet
Възхищение за огромния ти капацитет, не знам как го постигаш.

Дани, с много  Heart Eyes

Габи, какви са тези неща дето си се набутала тук? Ами че къде другаде Joy
Толкова ти е красиво всичко, което си показала, до едно. Имаш си дори стил, всичко е толкова богато, толкова много украса и различни решения, точно си попаднала на правилното място. Peace

Ани Боланд, много хубава идея, с различни елементи в нея, а това листо на главата на човечето няма как да не те накара да се усмихнеш Simple Smile.

НинчеHug

Лайтблу, как можа, как можа да направиш такива обувчици????????? НЯМАМ ДУМИ просто, такава са красота. Цялата ти торта е една мечта, но те са ункални.   bouquet

Стефина, сърдечно Hug
За разреза на тортата писах малко по_горе. Бялото е само разбита сметана (незаквасена).
Другият крем е обикновен яйчен/млечен, с вбито в него чисто масло след поохлаждането му.
________Тортата ти е много богата и хубава, с различни структури и цветя, тази изящна фигурка също ти ли я изработи или е готова?

Принсес Кейк, благодаря ти много. Показваш поредна торта, която е типично в тоя стил, много гладко и чисто.   bouquet

Силрайката, абе не че имам какво ново да кажа, ама ей тъй, за завършек да те позакача малко, че ми е много драго. Пък ти току се хванеш на уловката и отговориш нещо смешно. Wink

# 636
  • ГОре на черешата...
Лайтблу, очите ми останаха в тая торта - нежна, изпипана, невероятна  bouquet  bouquet  bouquet. Само заради нея мога да взема да родя още едно, ама ако пак излезе мъжко Rolling Eyes...язък за напъна hahaha...ако позволиш само - панделката ако беше чисто бяла, без точките, май щеше да е по-добре...мое мнение Blush.

Ясмина, тортата е много хубава, принцесата много ми хареса - идеална е, аз никога не мога да направя такъв врат и рамене - все нещо ми се смачква Confused...

Стефина, ти сигурна ли си, че си ни показала торта - това идеалното равното и гладко нещо е за ядене? Аплодисменти smile3501!

Ани Боланд, прекрасна саксийка Peace! Бебчето е очарователно, как го направи?

Габи, стоях, гледах, ахках, охках, цъках - ми прекрасни прекрасности, друго не мога да измисля за тези красоти Flowers Bouquet!

Патри, Дитсан, Ванче, за вашата производителност няма какво да кажа, освен, че ви се възхищавам smile3525...как намирате време, явно не спите. Ванче, едно въпросче - с каква дебелина ти е ММ за покриване на тортите - идеално гладки са винаги, подозирам, че аз разточвам много тънко за обличане newsm78...

Аз още си чакам снимката, ама май няма да я бъде...нищо, да ми е за урок да си събирам ума Tired...

# 637
страхотни торти качвате браво Simple Smile

ето няколко торти бутилки:

# 638
Хахахахахаха, Нелка, искаш смешки нещо ми се струва, хахахахаха, какво да ти кажа, много бързо хващам, ама трудно после пускам  Joy За моята прословута пудра, говорих вчера с Лудото Ленче, та нещо ми светна, може наистина да е смотана захарта, само се моля сега и тя да не изреве от същата пудриера, защото сме от един доставчик и се повтаря историята, сега и на нея са сменили чувалите, ще ги видим де, аз в понеделник съм си запланувала едно разговорче на високо ниво по испански, та ще видим какво ще стане  newsm78 Ама така като гледам, май ще яде Асан торта правена с англииска пудра, пък ако ще килото и да стане и 3 евро....  Tired Пресявах аз и с много ситно сито, и по два три пъти, докато майка ми не издържа и ме обяви за напълно побъркана, щото се занимавам с нови глупости, вместо да си правя обичайните глупости  Joy Другото интересно нещо покрай перипетиите с пудрата е, че снощи късно измесих шоколадов фондан, по рецепта дадена ми от Рая, с бонбони ММ и шоколад, та упорито омесих с тази захар да видя какво ще стане(вече нали се примирих, че няма да я бъде) и О, небеса, О, шоколадови духове-то взе че стана  Shocked Нямаше бучки(ситни кристалчета) както при желатиновия фондан, нямаше нищо  Crazy Потънах, след това изплувах и ми просветна лампичката в леко русата кичуреста глава-ми то първо се стопяват бонбоните-температурата е по висока от тази на желатина, и те са се разтопили  Crazy Значи, трябва да се работи с тази захар на висока температура, от където пък последва въпроса ми, как аджаба ще си правя желатиновото тесто, освен естествено да си правя стариая и изпитан вариант с Вареният фондан....Та докато не намеря свястна пудра минавам на този вариант, поне да я оползотворя....лошото е, че трябва да престоява, за да добие някаква консистенция добра за работа, но ще жертвам и малко време за изчакване.
Леле,че тирада налях  Joy
Мариетке, чак мен ме хвана яд, че си такъв заплес  #Cussing out Като знам какви ги твориш, сега щото няма снимка ме е още по яд!!!Обади се на хората, кажи, моля ви се една снимка, щот без снимка може да има нещастен случай, инфаркт ще ми докараш така!!!Пък за Ванчето-хм, тя вече влиза в графата на извънземните, като някой от небезизвестните тук, вече имам чувството, че само с поглед ги изпъва тия торти!  bowuu
Абе, Пепинооо, чакай, че сега се сетих, щях на Скайпа да ти пиша, ама нещо ми прави проблеми, почна да пиша и той се губи, та да те изтипосам тук тебе аз!Тииии, нещо да си чувала, че докато носиш бебко(бебка) трябва и да си почиваш, а?!? Я впрягай мъжо да помага, никакви излишни напъни, щот току виж съм ти цъфнала на вратата да ти изнеса лично конско! Моля ти се, почивай повече.
Хм, ИренаДубай, снимала там някакви бутилки от магазина и ги показва гледам  Joy Брях, хора, вие имате невероятен талант, всички, поздравления специални от мен за всички, които работят с теб, Иренка, да сте живи и здрави  и все такива торти да правите-невероятни са!   chef
Ми май това е от мен за днес, имам доста работа да посвърша, че идва Великден пък хич не ми се почва, въпреки прекрасният фондан, който си спретнах снощи с Английската пудра  Flutter Хайде, лек ви неделен следобяд и да слушате, че Великденският заек минава и да не ви подмине  Joy

# 639
  • ГОре на черешата...
Силрай, да ти кажа - взе да ми преминава яда, и то защото не е такава торта, каквато очаквате - поискаха правоъгълна торта със захарна плака с принцеси - два листа ми донесоха, които заеха цялата торта 30/40 см - тук таме остана място да цвъкна някое цветенце, една коронка лепнах отпред с името на рожденничката и това е. Ама друго си е де да я бях фотнала...

# 640
Нелка, включвам се само да ти кажа, че си гениална. Това с вишничката в еклера е много хитро. Тъй като доста често правя еклерова торта, а еклерите си го правя сама, следващия път ще ги напълня с крем и още нещо.
В момента си мисля за еклер, с ванилов крем и по една ягодка във всеки. Ще бъде очарователно. В края на седмицатаа имам имен ден и мисля да го изпробвам това първо върху моята си торта.

Листенцата за лилиума ги направих, много са ми дървеняшки, но се надявам с малко дъст да заприличат на нещо  Laughing

От последните показани торти искам да спомена тази на Стефина, на Лайтблу, Манинка, чудесни сте момичета, поздравления!
Патрияни, тебе колкото и да те коментирам все ще е малко, ти си знаеш, че си супер Hug

Ванче, Марио е идеен и перфектно изпълнен. Това, което не ми хареса е оградата от свещи. Скриват  хубавата торта. Много са ми и бая длъжки!

И сега специален поздрав към Пепи. Днес както си седя в работата и гледам на компютъра срещу мен, ПЕПИ!!! Викам си "Я, какво прави Пепина тук, чак тръгнах да и заглеждам на девойката тумбака". Засилих се с една усмивка и вече ще прегръщам и целувам и се усещам, че колкото и да прилича девойката, това не е Пепи. Подминах я, тя милата стажантка за първи ден, кой знае какво си е помислила, че съм някаква маниачка  hahaha hahaha hahaha
Голям купон!!!
Така и не и обясних какво става, оставих я да си блъска главата и да ме гледа подозрително  Joy

# 641
Здравейте!
Върнах се няколко страници назад и ми се взе акъла  Shocked Браво на вас!!!

Val, специално за теб : "Завесите са закрепени на три шишчета, които в горната си част са свързани с тел за цветя, сложих я двойно усукана, че да издържи. Разточих максимално тънко, за да не тежи." Heart Eyes
irenadubai,страхотни бутилки!
qsmina,много готин замък!
Princess Cake, Макуина е чуден!
ditsan, да ти е жива и здрава щерката! Страхотна торта си й направила! А тази за златната сватба е стилна и златна Simple Smile
van444eto,Мерцедес-а е супер! Мишоците са ми любими, особено този долу с кривнатата главица Simple Smile И Марио е екстра, само да го беше цнимала и без свещите... Heart Eyes
patriyani,Mини е голяма сладурана, но Дейзи е Уникална! Всичките ти торти са чудесни!!!
gaby s, тия зайковци ми усмихнаха деня! Grinning Курабийките са страхотно допълнение! Покойо е много бонбонест! А мечо ме довърши! Страхотни бебешки нежни цветове!
Ani Boland, саксията с бебето е много оригинална! И кексчетата са супер!
lightblue, бебешката торта е невероятно нежна, а обувчиците са като истински!
Stefina, Тинкърбел е станала чудесна! Добре, че ти е преминало лошото, та да я довършиш!
nelka.nelka, ти си нечовек!!! Уникална торта отново!  newsm20
Maninka, прекрасна цветна феерия!!!
pebs, много оригинална торта!
Катя (Сливен), Голяма производителност! Роклята с чехлите ме впечатли изключително! Страхотен релеф и формите са екстра Simple Smile Замъкът също е впечатляващ!
Албена, багерът е много успешен опит! Като истинска детска играчка е станал! Браво!
Mishoka, мнооооооого кексчета Simple Smile и много са сладурски! И тортата с розите е чудесна!
Пепи, к'во правиш ти Shocked Тоооолкова торти!!! Супер си!

Ето и от мен последните за тази седмица, а утре захващам нови  Crazy

Тази е от pinkcakebox-а, малко си я модифицирах Simple Smile На оригинала буквите бяха написани, но тъй като не посмях да пиша с четка във въздуха, реших да си поиграя и с макетно ножче изрязвах буква по буква Crazy За телефона си бях направила предварително отливка с тестото на Пикко от един стар апарат и стана много лесно Peace Белите детайли са всъщност перлени, но на снимката не личи Twisted Evil
Повече детайли в сайта Peace

# 642
Нелка, чаках с нетърпение и аз рецептата за тортата и благодаря. Чудя се само, как успяваш, толкова тънък блат пандишпанов да изпечеш за страничната част на тортата? Мен все ми се надига. Рецептата, която си дала за блата е за 1 кръгъл блат с диаметър ??? Simple Smile или нещо не съм схванала Simple Smile И ако не е тайна, би ли споделила твоята рецепта за крем за еклерите. Великолепен разрез. За вън отдавна съм те признала и си неземна, ама разреза ти е наистина прекрасен.
Дженик, много нежна торта и доста добра фигурка Simple Smile

# 643
  • Пловдив
Лелеееееее, пак сте заредили едни красоти. Спрете се малко бе хора, наистина не ви смогвам вече.

ditsan, много добри са тортите. По втората ми се искаше да има повече златно.

Ванче, не знам коя торта ми харесва няй-много. Може би с мишоците. А както Нелка каза, как може да направиш толкова перфектна емблемата на мерс-а

patriyani, какво пак ти има бе мила. Защо с превързано око? То обаче не ти пречи на производителността. Но и аз ще те зачекна за носа на Мини. Много широк и сплескан ми идва Sad

gaby_s, започвай да ми правиш подготовка за бебешки сладки. И му мисли как ще ми ги пратиш от Испания Wink Страхотни са  Simple Smile

Ani_Boland бебето е много сладко. И мъфинчетата също.

lightblue, невероятни буйки.

stefina, не личи по нищо, че не си била в кондиция. Тортата е супер.

Копривке, корем при мен и да търсиш- нема. Питай Вал и Гушанка. Само вечер се появява нещо, но сутрин почти нямам.

jenik, супер са тортите  Simple Smile

# 644
Силрай, да ти кажа - взе да ми преминава яда, и то защото не е такава торта, каквато очаквате - поискаха правоъгълна торта със захарна плака с принцеси - два листа ми донесоха, които заеха цялата торта 30/40 см - тук таме остана място да цвъкна някое цветенце, една коронка лепнах отпред с името на рожденничката и това е. Ама друго си е де да я бях фотнала...
Да бе, да, айде, сега оправдания не била такава торта каквато очакваме!Тук цветленце, там цветленце, пък и коронка....Ако ти пратят снимка я пусни да я видя  Peace
jenik , мернах аз това черното чудо у ФБ-а, ама тук ще коментирам-страхотно е!Джойстика, кутийката, телефона-невероятно изпипана работа е!!! Розовката ми е много нежна, китките са готини, интересува ме тези с по големите листенца каква марка са, щот маргаритките и розите ги разпознах  Joy Пък много ми харесаха и май ще ги вкарам и аз в някой проект.
Доня, умряхме от смях, да си жива и здрава и все такива случки хубави да ти се случват и после да ги споделяш, че и ние съпричастност с теб  Laughing Горкото момиче, кой знае какво си е казало....тия тука у БТВ-то вече съвсем полудяха, хахахахаха  hahaha
Пепи, що не си почиваш?!?  Naughty Внимавай виждам те!   Hug

Общи условия

Активация на акаунт