Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 111

• 99 607
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Нелка , смяташ ли, че на една крачка от  лятото е подходящо да с тези разрези да ни изкушаваш  smile3515 , а рецепта има ли някъде  Mr. Green  Страшно впечетлена съм от визията както на екстериора , така и на интериора   smile3501
SZA и ти нямаш милост с тези разкошни кексчета  Simple Smile
Дитсан , елегантна комбинация
Габи , интересни идеи, добре съчетани цветове, ама ми липства близък фокус на фигурите
Албенка , стана ли вече баба Simple Smile
Кате , замъка е голям разкош
Манинка , много пъстрота има в тортата ти, мисля си само, че маргаритите щяха да са по-красиви, ако ги беше изтънила, но тъй като аз не съм голям специалист в цветята, не взимай мнението ми под особено внимание Mr. Green

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 22:06 от svetlane

# 616
Благодаря ви ,за хубавите думи и поздрави.
Пускам и тази за златната сватба и се стягам за двоен купон.А утре още една,чака си реда във хладилника.

повече снимки тук:   http://www.album.bg/ditsan/?upload_done=7

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 16:53 от ditsan

# 617
Ооооо, гледам Габи, най-сетне намина насам  Heart Eyes Аз и в Бука казах, ама и тук ще ти го кажа-всичко ми харесва, и торти и сладки и всичко, ама що не пуснеш и малко сладки да се порадват момичетата тук, айде не бъди стисната, моляяяяяя  Hug В момента фаворит ми е шоколадовата, обожавам тази комбинация розово и шоколад, но и другите грабват окото, тази с Покоио е невероятна   chef Хайде, давай, искаме още   chef
Нелче, брях  Shocked  Crazy И тортата и разреза-брях!!!   chef  Shocked Ауууууу, страшно!   chef Пак ще зяпам тези шедьоври!
Дитсан, златната сватбена, хм, повече рози трябват посредата, това все пак са си 50 години семеен живот, трябва от всичко по много   bouquet Хареса ми-определено   bouquet
SZA, цветленцата по мъфинките са станали много реалистични-браво!С нищо ли не маза отдолу под фондана?  newsm78

Такаааа, аз пак да се оплаквам-вторият чувал с пудра, който купих миналата седмица се оказа наполовина пълен с боклучава захар-иначе казано с едра захар, която не се разтапя, и се ползва за поръсване на сладкиши отгоре  Twisted Evil Сега в задачката се пита-какво аджаба да ги правя почти 25 кила такава захар  #Cussing out И много моля, мацките в испанско да ми се включат с подробно инфо коя от къде и каква захар точно купува, щото в момента съм в състояние да убивам някой, като почна тия с фирмата за захарта, дето ми вика, че това е финна захар, друга не предлагали....и ми се обясняват как това е захар, друга на пазара няма, а само преди два месеца купих от тях перфектна захар, по която още въздишам....Намерих в англииския магазин пудра за айсинг, страхотна е, ама и цената е страхотия-2-33 евро за килце, айде моля ви се, пишете ми с подробности, защото имам голяма торта за петъка и не ми се иска да я сгафя...  bouquet

# 618
ditsan - Много е красива тази торта. Но си мисля, че тази декорация, щеше да стои по-добре на двуетажна торта. Та, дори и да е "мини". Някак си по-внушително щеше да бъде.
Катя - скоро се чудех къде се загуби. Много добра серия торти извади. Поздравления.
Нелка - направо преглътнах при този разрез. Обаче, би ли ми обяснила що ще тази червена калинка в тортата????  Rolling Eyes  Как успя да напъхаш това чудо /предполагам че е черешка/ вътре в еклера???  newsm78 И колко вида платки и кремове има в тази торта? Разрезите ти винаги много са ме впечатлявали.

Аз, вярна на себе си пак няколко торти за един ден...  Rolling Eyes

За баба и внук. Искаха нещо съвсем семпло отгоре. Колкото да има нещо върху гюдерията. Мислех си за общата им зодия Овен, но дядото ми подаде жокер. Обединяващия елемент на двамата е Мерцедес.

И ОЩЕ
Пак мишки. Скоро не бях ги правила. Но пък са забавни и лесни за правене.

И ОЩЕ
Тука ми се взе здравето. Имаше много изисквания и много малко време. Тия бомбички ме довършиха окончателно. Чудих се къде да ги слагам и накрая сложих тортата върху втора по-голяма подложка, за да има място. Приличат ми на строени войници от китайската армия.  С къси свещички щеше да е по-добре, но ми мина през ума, че докато запалят последната, първата ще изгори. Затова сложих големи и стана като ограда, която скри всичко. От зор, бързане и мерак да не пропусна нещо, познайте какво забравих? Марио, естествено. Вече снимам тортата и нещо ми се губи..... и не мога и не мога да сетя какво. И изведнъж ми светна! Направих го много набързо. Естествено, вярна на себе си, пак не го докарах като хората. Нямаше и къде да го сложа, та извадих едно цвете и го забодох там.

# 619
Здравейте моми4ета Hug
Много ми е трудно да следя темата.Жегите при нас запо4наха много рано и малката само за парковете драпа.
Малката беше много болна и аз да се правя на маймуна да я занимавам,какво си направих на окото,ве4е  трети ден е с превръзка и не знам кога ще ми я махнат Mr. Green.За късмет имах много торти ooooh!
Нелкаааа,заради твоята красота си махнах 4ак превръзката от окото Laughing
Невероятна красота.Всеки път си казвам ,4е пове4е от това няма накъде,но твоите способности нямат граници.
Рядко ме изкушава нещо сладко,но твоя разрез е направо страхотен
Албенка,страшно си го изпипала тоя трактор
Дитсан,да са ти живи и здрави празнуващите.Тортите са много хубави
SZA,,хубави кекс4ета,аз нещо бягам от тях,много пипкаво ми се вижда
Габи,невероятни неща твориш,с нетърпение о4аквах да се появиш тук Hug
Манинка,браво,страхотна торта,а цветовете са страхотни
Мариетке,4ак мен ме е яд зна4и Crossing Arms,и на мен ми се е слу4вало
Кате,следя тя в Бука Wink,много хубави торти
Дарилка,поздравления,страхотно представяне,бравоо
Мишока,много красиво
Силрайке,ще се 4уем да видим какъв е проблема с тая захар
Ето и моите торти.Първо да се оправдая Laughing
Сега нали съм като пират,толкова поразии си направих.Обърнах един поднос със фигурки.Панделката и обувките на Мини станаха на пар4ета.Последния момент сложих това подобие на пандела Mr. Green,А за нови обувки имах много малко Варна(затова са и по малък номер Grinning)

Мики също е ремонтиран
опсс Ван4ето,ми се пре4ка.Тъкмо щях да те издирвам ,ще копирам малко от тортата ти с Мики и Мини Heart Eyes
Страшни торти пак бее.Какво искаш От Марио,малко коса му липсва и М-то на Шапката,но си е симпатяга
Мишоците са такива сладури,само 4акам слу4ай да я копирам

# 620
Нелкааа,
как ти даде душа да я разрежеш тая торта?! Моля те, недей хваща нож повече. Вредно е за тортите Simple Smile  и за моето спокойствие.

Ванче,
аууу, кви красотия. Мерцедеса е страхотен, мишките ме очарочорака, много хубави и стилни. Тук краче, там ушле...показват се от дупките закачливо. Страхотни. Допада ми и оранжевото отгоре, стои някакси по-ествено.

Патри, с твоите гигантски торти винаги ме очароваш. То не са 3D-та, не са размери. Сигурно имаш много голяма маса, да разточваш тоя ми ти фондан Simple Smile

# 621
Момичета ,благодаря ви ужасно много   bouquet

Мишока,Светлане...ще кача снимки в по-близък план ...Фигурките са зайчета Simple Smile)
А фигурките от тортата Покойо по-добре да не ви ги показвам от близо ...така сеизмъчих с тях ... трябваше да направя тортата буквално за няколко часа ...казва ми на-големия син в неделя,че за понеделник трябва да я покаже на някакъв приятел,собственик на сладкарница ...Материали нямах,че се наложи сама да си правя фондана ...Мъка,мъка ...някъде нещо объркак ...така трудно се работеше с него ...
Ива,пеперудките са от роял айсинг ,закрепени с телчета/как се казват тези телчета на български ...извинете ме ,термините в декорирането още ги изучавам ./Опитах начина на Тандури .
Дитсан ,Честит празник на дъщеричката ти и на юбилярите...И двете торти са разкошни .
SZA,и аз имам една серия с жълто -зелени цветенца ... много ми харесват ...пролетни и нежни ...
Патрияни ,много сладки !
Ванче ,идейни ,интересни ...супер са Марио и мишленцата ,развеселяват само като ги видиш .
Нелка ,как го разрязахте това изящество ...
Албенка,малкият ми син иска такова тракторче като твоето Simple Smile

Силвенце ,ние тук сме на някакви си 100-ина километра,а не можем да се видим ...Толкова неща искам да те питам ... къде да поръчам кутии за рула,торти,поставки ....Ще се разходим някой ден да ви видим и да се поразходим ...Пък дано успеем да се видим по Великден .
Ще покажа курабийки малко ,добре дее  Hug

Другата седмица имам да правя Дора Експлоадора ...нямам търпение ...не знаех,че е т

Ах ,набутах се аз тук...между майстори големи ....ама ми е едно хубаво,хубаво ...

...зайковците в по-близък план

малко курабийки ...

...и още малко

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 21:32 от gaby_s

# 622
  • София
Габи, шоколадовата  торта изглежда и много апетитно, разкажи каква е?

# 623
Лелеее записвам се на 45-та страница! ....

Нелка прекрасна е.... невероятна работа с айсинга!
Дитсан и двете са много красиви! Как правиш диплите? По сламки ли ги увиваш?
Ванче любими са ми мишките Simple Smile Много ми харесва идеята на тортата с Марио! Всичко и е перфектно, само Марио жалко че не си имала време да го изпипаш
Патрияни пак много торти! Браво! Лятото идва, подготвяш ли рапаните Simple Smile))
Габи приказни са тортите ти... Точно на място им е всичко! Поздравления

Хайде и от мен последните ми творения:

Благодаря на Инвитро Клиника Олимед за вдъхновението!

Благодаря на Буболинка за вдъхновението   bouquet

# 624
Ani_Boland много е оригинална идеата ти ,бебчето е много сладко ,с молд ли е правено
gaby_s много се радвам че се появи тук, шоколадовата торта е много красива и апетитна
patriyani какви големи и красиви торти ,макуина е невероятен,маистор си на колите

# 625
Здравейте, какви красоти, какво чудо.... нямам думи, нещата стават все по- сериозни Peace
Нелка-много е красиво, какво да ти кажа, просто красота....всеки детайл е невероятно нежен и някак носталгичен....
Мечо Пух-тортата ми е вита с блатове на Сладък път и Муса на Танита, горния етаж е 18см., долния-24см., височина-да не те излъжа, не съм сигурна тъй като слагах и отгоре и отдолу на всеки етаж и кръгъл блат, мерси за коментара...
Дитсан -Да те поздравя и аз за празниците в семейството ви, всички хубаво желая, голяма производителност, изпипани до последния детайл торти
Манинка-много, много нежно и красиво, искам да си откъсна цвете.. Simple Smile, основата е много приятно зелен цвят, виждам и точици от айсинг, нали?
Пебс-честити ви празници, желая ви много радост и приятни емоции, тортата си има кусури, както самата ти казваш, ще ги изгладиш с времето, първия етаж е доста по-голям от другите два, и формата на етажите е различна....
Катя-поздравления за труда, грандиозни проекти, сигурна съм че има и още.... Laughing
Албенка-багера е страшен, и цветовете също-нищо излишно, чудесна е!
Gaby_s-|прекрасни са, и ти много хубави цветове си постигнала и много добре съчетани...
Мишоче-няма страшно, Мики е супер сладък, малко зар ми даде, но фигурката ми се получи задоволителна за мен от втория опит..., много хубави рози, за кексчетата и аз така мисля, много труд, но си заслужава-чудни са..
Ванче-всичко е страшно симетрично и правилно, изчистено по емблемата, мишешкия пир-страшно ми харесва, дано ми се отдаде възможност да пробвам да направя такава, имам желание...Марио пък е някак точно в твой стил, твоите торти по принцип са разпознаваеми, но има едни от тях, които, не в руски ами и в марсиански сайт да срещна и ще съм сигурна, че са твои.... Laughingтия хищните растения голяма врътка е било с тия зъби...
patriani-дано се оправяш бързо, маккуин е страхотен наистина.....
Ани Боланд--интересна тортичка, какъв беше повода...

# 626
Здавейте !

Дитсан, да ти е жива и здрава щерката!Много хубави са и трите ти торти!
Манинка, прекрасна е тортата, страхотни цветя и цветове!
Габи, големи красоти си ни показала.И казваш декорираш от скоро  ShockedнБраво, значи си голям талант, което е и очевидно де!Кафяват торта е приказка, много нежна и жива!А изглежда и вкусна  Simple Smile
Ванчето, как има нерви за тия бомбички бе душа  Rolling Eyes Много оригинално си ги наместила  Mr. Green
Мишока, много готини, свежи и пъстери кексчета!И тортата е станала чудесна!
Албенка, браво, багерът е като истински!
Патри, отново готини торти си ни показала!
Кате, много са красиви и нежни тортите ти!
Ани, тотичката е ужасно сладурска!Много е идейна!
SZA, чудесни кексчета си спретнала, много са пролетни и слънчеви  Simple Smile

Сега пускам и аз една торта за погача на една бебка.Искаха да е с обувчици и аз ползвах за модел едни истински такива на Baby Dior, които моята щерка имаше като бебе.Ето я и нея:

Baby girl boot cake by raddina(lightblue), on Flickr

Лека нощ!

# 627

Като ви гледам какви неща, правите, направо се уплаших че не ми е тук мястото Wink, но съм си инат и ще продължавам да опитвам, докато сама не си харесам резултата Crossing Arms
Искам да попитам някой работил ли е с несъхнещата маса на Торнадо трип по-точно тази, която се води немска(само де води, защото е английска според етикета), опаковка по 5 кг., 5 лв за килограм? Питам, защото ми се накъса на места покритието, а след престоя в хладилник направо се размекна...Може би аз нещо не правя като хората?С белгийската ми се получаваха нещата, но тази тук е друга работа...Ето нещо, изработено с белгийската:

# 628
Не разбирам защо не ми се отварят снимките, затова-ето линк:http://www.flickr.com/photos/qsmina/5600516315/in/photostream/

# 629
  • София
Здравейте.
Лайтблу-тортата за твоят ЧРД е много нежна,мъфините са чудни-копирах си ги,тортата с обувчиците е един малък разкош-страхотни рисунки си им направила.
Мариета-много хубави пролетни мъфини.
Коприва-честит блог-много е хубав.
Иренадубай-много са хубави тортите-чантата,господинът с брадата,кончето,кучето.
Принцескейк-патето е много сладко.
Мегича-много приятна торта.
Ивейн-тортата е невероятна,има страхотно въздействие.
Нелката-тортата ти е приказно красива-гледах я поне 20 пъти и ми се иска и още и още.А разреза е много апетитен.Може ли малко разяснения за кремовете,как е направена.
Дитсан-много са  хубави  и 4-те торти.Да са ти живи и здрави празнуващите роднини.
Манинка-много сладка торта-лаленцата са ми любими.
Пебс-браво ,голям проект е тази торта.Аз още не смея да направя такава голяма торта.
Катя Сливен-много хубави торти си показала-тази с обувките и роклята ми е любима,ама има още 30 торти да ни показваш Naughty
Дарилка-много нежна и изчистена торта.Много си сладка по снимките-поздравления за участието.
Албенка-траксторчето е перфектно.
Габи С-и 3-те торти са много нежни и хубавки.
Мишока-много весели мъфинки.
СЗА-много сладки пролетни мъфини.
Ванче-и 3-те торти са много хубави,но тази със Супер Марио е невероятна-перфектна изработка и много забавна,особенно бомбичките.Тортата с мишоците също е много хубава.
Ани боланд-много интересна бебешка торта.
Пат-отново прекрасни торти Хана монтанската ми е фаворит,Мини легнала/роклята е разкошна/ и Макуина е перфектен.

Сега да Ви покажа една моя торта правена февруари.Беше избрана от нета,но се оказа на Бубето,от която съм взела разрешение за копиране.Винаги съм искала да имам поръчка за нейна торта и да я копирам 1:1,но като това се случи не можах и я поизмених.Най-трудно от тортата ми беше изтичащият Баварски крем,защото тортата беше сърце и нямах ринг за сърце,но спасих положението с ленти блат.Завършвах тортата по нощите и изведнъж като ми стаан лошо ,нямам въздух, нещо на сърцето и не мога да я довърша,а беше за сутринта.Ставам на прозореца да взема въздух ,ама полза никаква и изведнъж се сетих,че понякога така ми става от киселини,но не чувствах нищо на стомаха.Пих една сода и нещата се оправиха след появата на зверски киселини и успях да я довърша.Майката като дойде да я вземе толкова и хареса,че пожела да ме прегърне и целуне.  Blush
Куклата е пластмасова по желание на майката,защото си нямали  и да и останела после да си играе.

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.22990759

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 15:23 от stefina

Общи условия

Активация на акаунт