Отговори
# 90
Здравейте и от мен!

Аз много рядко пиша, но обожавам да ви чета Embarassed.
Честити бебчета на новите мами!
Ама вие пишете със скоростта на светлината Laughing

Jenny исках да те питам какво си пила за да вдигнеш хемоглобина толкова много? Аз прогресивно го свалям Rolling Eyes и преди 2 седмици беше 107.
А, и да питам Диди, как да се включа в списъка с бременните мами? Аз съм на 30г. от София, втора бременност с термин 03 април

че да не взема да родя, а пък ме няма в списъка  newsm78 Joy

Забравих да кажа, че както винаги оформлението е страхотно   bouquet

# 91
Преди малко се сетих да за това и успях да го открия. Мисля, че ще е полезно за вече родилите мамчета, а и за всички останали по нататък.

Количество кърма необходима за денонощие в грамове:

Възраст на бебето       Мин кол   Мак кол   Ср кол
0-3 седмици                 400            800           600
3 седмици-2 месеца     600           900           740
2-6 месеца                   680           1130           910
6-9 месеца                   680           910           800
9-12 месеца                 510           910           710

Според теглото на бебето

Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден. Т.е. теглото на бебето / 454 * 70 = количеството за ден (делите на броя хранения и получавате за 1 хранене).

Таблица за едно хранене според възрастта:

1 седмица - 60гр
2 едмица -  70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следдния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца(навършени): 10*3 + 100 = 130гр

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 15:41 от sosmy

# 92
БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ДОБРЕ ГЛЕДАМЕ СЕ С МАЛКИЯ,НО НЕ МИ ОСТАВА ВРЕМЕ ДА ПИША,ПОЧТИ НЕ СПЯ ДА ГО ПАЗЯ И СЕГА ЛЯГАМ МАЙКА МИ ЩЕ ГО ГЛЕДА,ЧЕ СЛЕД ЧАС ЩЕ СЕ КЪРМИМ ПАК.ПРЕГРЪДКИ НА ВСИЧКИ ТУМБАЧЕТА Hug

# 93
marmaladd, ще видя в сайта на Хипп наистина!

За легълцата- ние поръчахме новата детска стая, ще е готова в края на април. Иначе имам легълце от Сами 60 на 120 см, а за първите месеци си направих удоволствието този път да си купя много сладко кошче на Picci  

# 94
Преди малко се сетих да за това и успях да го открия. Мисля, че ще е полезно за вече родилите мамчета, а и за всички останали по нататък.

Количество кърма необходима за денонощие в грамове:

Възраст на бебето       Мин кол   Мак кол   Ср кол
0-3 седмици                 400            800           600
3 седмици-2 месеца     600           900           740
2-6 месеца                   680           1130           910
6-9 месеца                   680           910           800
9-12 месеца                 510           910           710

Според теглото на бебето

Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден. Т.е. теглото на бебето / 454 * 70 = количеството за ден (делите на броя хранения и получавате за 1 хранене).

Таблица за едно хранене според възрастта:

1 седмица - 60гр
2 едмица -  70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следдния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца(навършени): 10*3 + 100 = 130гр

ако е възможно да го заковем на първа страничка, ще е супер...

Честитти бебоци на новите мами!!!

sonita, кошчето е много сладко, особено с това спално комплектче вътре

# 95
Добре дошли на Никола, Алекс, Ивайло и Христиана!!! Честито на мамите и бързо възстановяване!

Meleean, и на нас един от вариантите за имена е Велина. А как ти казват на кратко?

# 96
Сонита, много е сладко кошчето Simple Smile

Сан_я, Вели или Вили Simple Smile

# 97
заедно със спалното комплектче се продава кошчето, ве4е съм изпрала всичко и съм метнала отгоре едно икейско чаршафче, да не се влиза прах  Simple Smile само да се раждат и да са живи и здрави бебоците  Praynig

Всички ли сте решили ве4е имената на беб4етата?

# 98
Jenny исках да те питам какво си пила за да вдигнеш хемоглобина толкова много? Аз прогресивно го свалям Rolling Eyes и преди 2 седмици беше 107.

Пия Ferro Folgamma и Неуробекс (витамини от група B). В началото пиех само Fe, но нямаше ефект и ми пуснаха някакво друго изследване на кръвта, но не съм на ясно за какво точно беше. Тогава докторката включи и Неуробекса. Имаше вероятност ако и този път е нисък хемоглобина ми да ме пратят на хематолог. Най-добре с доктора си да говориш. Стискам палци да се вдигне!  Peace

# 99
Момичета , а видяхте ли най-новите колички за спортните мами  Grinning
http://originalbike.myblog.it/media/02/01/1406862475.jpg

# 100
  • София
Blumence и Аuraboneva, честити бебчета!!! Браво на вас, за сте здрави и щастливи и все така!!!  Hug Hug Hug

На мен ми изписаха Полижинакс за Proteus-a. Не знам дали ще давам проба после, ще видим. ММ и без това е много недоволен, че дадох да ми всемат секрет миналия път и е убеден, че те са ме заразили или най-малкото смесили пробата. Ох, ще видим... Иначе, бебчо е супер!

Много се чудя за халата и въобще какво да си взема за болницата. Ще видим!

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 16:41 от ЕлБиЕн

# 101
Честити бебчeта на Auraboneva и Блуменце!!!

Аз докато изчета и се запиша, то темата замина Joy Снощи имах едни тъпи болки отпред и в кръста, помислих си, че може и да се почва, ама към 4ч. съм заспала Confused Нощите са ми някак тягостни...макар с предното да очаквах нощно раждане, сега хич не ми се ще...каката ще спи, ще викам майка ми посред нощ...

Днес най-накрая и ние изпрахме всички бебешки дрешки...ММ щеше да припадне като му казах, че освен прането и сушенето всяка дрешка се минава и с ютията  1ironing...нали сега той е домакинът в къщата, аз само лежа и командвам Mr. Green Идва му вече повечко, но се държи стоически Flutter

# 102
Момичета и аз качих снимки с какво сме се запасили за бебо. Ето линк :

http://aprilki2011.snimka.bg/other/inka-l.579618

Остана само да вземем и коритце и мислим за начало да е това, пък после ще се взима...

# 103
Благодаря ти Jenny! Hug
Аз пия Малтофер фол, но с него успявам да поддържам стойносттите на хемоглобина или поне да не падат с повече от 10 на месец Embarassed
В четвъртък съм на консултация и ще опитам да говоря с моя лекар, но той въобще не обича да изписва каквото и да е. Казва, че е нормално и ще се оправи от само себе си.
За статистиката - първия път отидох да раждам със 136 хемоглобин, незнам сега защо така се получи newsm78.

# 104
Честита Първа пролет и от мен мили мами! Честито на всички с нови придобивки, да са ви живи и здрави и много да ви радват newsm44 newsm51 1stroller !!!!ще се радвам и мен да добавите в списъка с все още неродилите- терминът ми е уж за 28-ми, чакам момченце и ми е първа бременност. Вече нямам търпение да си гушна бебчето и да си се грижа за него, ноооооо ще почакам още малко. Целувчици от мен и слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт