Чакат с трепет пролетта СептемврИЙСКИТЕ деца!

• 25 074
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Гале и аз мисля, че нямаш повод за притеснение, има тазм разни таблици с размерите на бебета по месеци, ако искаш я сравни с тях, но мисля, че сте си ок. Иначе ние сме 65см, ако искаш ще ти кажа дължината на крачето, ама то и това е индивидуално, да не би всички хора, които са 160см например да са с еднакво дълги крака...аз например имам една приятелка 160см, която цялата е крак  Mr. Green

# 151
Мерси за пожеланията и за "скромния" подарък Simple Smile.

gala. Ние сме почти на 7 месеца и сме 67см. Докторката е доволна. 52см. се роди. Според мен са ви супер мерките. А тия доктори кога ще престанат да вкарват родителите в някакви филми??? Не ни стига напрежението по отглеждането, ми и техните необосновани притеснения...

# 152
  • на североизток
Ивчи ,при нас беше същия цирк ,докато не й въведох режим.Допреди месец сучеше по единб час ,през час и се бях видала в чудо вече.От както е с режим ,не стига че яде на 3 часа ,ами и се насуква много по-бързо.Установих че детето просто е издевателствало над мен ,щом съм го позволявала и тя се е възползвала.Дано и вие намерите вярние подход.

Гери, не знам дали е до режима, защото аз винаги на обяд и давам зеленчука около 12 ч, а следобяд към 4-5ч плодовото. А останалото е сукане. Мисля си, че не и стига и затова толкова често суче. И другото, което си мисля е, че не обича да си препълва стомаха, а да яде на често по малко. Пробвала съм да я кърмя повече, но тя се разсейва и пуска. И все пак, ако не те затруднява, сподели по-подробно как беше при вас и сега как сте, може пък и да е нещо такова и при нас newsm78 Знам ли вече, аз си мисля, че правя всичко както трябва, а може и Елена да не мисли така Mr. Green

# 153
  • Пловдив
NKl, Люлячето беше споменала за свекърва си, че е в Слатина Hug Ако искаш - пиши и ЛС Simple Smile

Ивчи, надявам се тогава да се видим Simple Smile Ще ти пратя гсм-а си на ЛС, ако идвате - пиши един смс Simple Smile Аз до към 12 някъде ще съм на изпит, но след това съм фрии Mr. Green надявам се да имам и повод да почерпя Mr. Green

aissa80, честит рожден ден!!! Да си жива и здрава и много радости вкъщи покрай малкия пъргавелчо   bouquet

Ние днес въведохме глутена инцидентно Laughing Закусвах си сутринта и така жално ме гледаше малкия, че не можах да устоя и отворих кутията със сухарите на Хип. Много доволен остана - така си начеса венците, че и за второ сухарче чакаше, но не му дадох Simple Smile
И в тази връзка - май скоро ще излиза 3то зъбче... Симптомите ни се повтарят абсолютно, както предния път Rolling Eyes Майка ми даже снощи отбеляза, че първото му зъбче проби в Шумен, нищо чудно и третото да се покаже там hahaha

Айде, отивам да почета пак малко Simple Smile

# 154
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мами
влизам на бързо да се отчета ,докато малката ми кукла спинка .И ние сме мн раздразнителни , плачем като изляза от стаята .Вечер много се будим спим заедно и се гушкаме .През деня правим само леки дремки .
Вчера бяхме при педи качила е 200-300 гр, от предния път ,но мисля че не е болка за умиране .Предния път качихме 1 килограм и доста Simple Smile)) Не остава никога гладна кърмя си я и така Simple Smile май биберона обърка малко нещата .
Относно захранването е престраших се де .Днес ни е 4 ден . Пълен провал Sad(( .Почнах с картоф на Хип , 2 дена давах няма такава отврат. После взехме морков и картоф  мак мръщене ,няма да нахалствам когато е готово детето тогава. Мисля да практикувам педагогическо захранване ,с тия каши някак е малко скучничко явно за бебенцето ми .Ще варя картофче и морковче  , дори и тиква и ще и давам да си гризка ,дано успея така Simple Smile))))))))))))
Ние сме изключително подвижни ,цял ден бяха в проходилката и то мн силно . Опитва се да лази вече . Имаме 3 контакта в голямата ни стая и винаги е там Sad(( .Трябва да взема вече предпазители.
Честитa половин годинкa на Аделина!
Честити месечинки на Дарина и Иван!

Много щастие и здраве

NKl
мила дано успееш да си вземеш добро момиче. АЗ ако ще търся искам да е до 20 години и да има малки брат или сестра .
Имам един познат -момче на около17 години с малко братче ,такива силни инстинкти има ,може би по -силни от мен и мн се разбират с малката Simple Smile)) .Никога не бих взела възрастна жена и мн опит и т.н.
Искам детето ми да е обгрижвано от млад ,свеж човек изпълнен с много енергия и жажда за живот.
Много писах вече .
Целувки на всички

# 155
Аз пък имам само 1 главно изискване и то е човека да вдъхва доверие и да ми хареса на мен Peace Възраст не ме притеснява толкова (но на тийнейджър не бих си оставила бебето, ако не ми е близък или роднина). Моята гледачка е възрастна, но не я сменям за никоя друга. Ако се наложи, ще е само защото на нея ще й се налага да си почива повечко вече. Много е точна, бивша педиатърка, ако имам съмнение за нешо, преслушва и преглежда децата даже  Grinning А Дани като я види, целия грейва. Гледала е и дъщеря ми преди това, много си я обичаме всички вкъщи. Важното е жената да е свястна и да обича деца, да има подход към тях. Пък дали ще е на 20, 40 или 60, не е водещо за мен поне.  Wink Аз без гледачка съм заникъде, толкова е удобно да имаш човек, на който можеш да разчиташ.

Гала, Дани на последната консултация беше 66 или 67 см, абе излезе, че е пораснал само 2,5 см. за 3 месеца. Въобще не съм се притеснявала, понеже сега както мърдат, де да знам дали ги и мерят точно до см.  Peace

# 156
aissa80, честит рожден ден!  bouquet
Бъди здрава и щастлива!
Имам две приятелки, родени на днешната дата - все хубави хора. Hug

Честито и на малките ни септемврийски месечинковчета!

talktoher, браво на Симон - много е енергичен и подвижен!
Синът ми беше такова жилаво и подвижно бебе, а сега бебка е голяма мързелана- нито се обръща, нито пълзи, нито се опитва да стои седнала.

Първо Ч.Р.Д. на aissa80 и един скромен подарък  Rolling Eyes
 Тоя нейния стомах имам чувството, че побира само по 50-60гр. Пюрета като и давам започва с кеф да яде и като изядем 20-30гр и като стисне тая уста, ще кажеш, че отрова и давам! И после иска да суче. Е, то добре, ама след един час пак е гладна!
iv4i_79, да не би да си хранила моята мома? Wink
Ситуацията при нас е абсолютно същата.

Ох, аз се чудя да излизам ли, да не излизам ли. Вчера така се прецаках - стори ми се хубаво времето, а един силен вяртър духаше....

# 157
Привет! Hug
Момичета дайте съвет за чайчето на Хип "Лека нощ".Моята госпожица никак не спи напоследък през нощта.Към 21:30 е заспала и към 02:00 се започва едно мрънкане,давам й водичка и се успокоява за 1 час и след това всичко "сначале",при което ставам кърмя я и заспива и слез 3 часа пак.И ако не си хапне нощната дозичка мляко става страшно  #Crazy #CrazyИ съседите ще ни разберат.Иначе си хапваме почти всичко,кашичка,плодовите пюренца,вече и месните започнахме,даже и киселчето,хапва си добре,разбира се и кърмата не остава по-назад.Незнам на какво се дължи това,вярно е,че всяко дете си е различно.Каката на нейната възраст вече ми беше отказала нощното хранене.Незнам ако започна да й давам от този чай дали ще има ефект.И дали няма да свикне с него и после да не мога да го спра.Вече нямам сили и толкова много ми се спи  Tired Sleeping newsm46,незнам още колко мога да издържа.А като се има предвид,че исках да я отбивам след 2 месеца,но явно няма да стане.
Вече я укрепвам да седи.Педи даде разрешение,че може. Peace

# 158
  • Пловдив
Здравейте мами wavey!
mama na nana , аз от време на време давам чай Лека нощ, но ефекта е никакъв  Laughing Не съм забелязала разлика в нощното поведение на децата!
Нощното хранене си го махнаха самички.Първо Крисито спря да се буди, след около месец и Алекс, та през нощта не се храним.Но това не пречи да премрънкват от зъби или от емоции или от нещо друго... Wink
iv4i_79, бъди сигурна че ревнуват!Аз през деня, като съм сама с двамата и като взема единия, той гордо, с усмивка се обръща към другия и го гледа!А другия, който не съм взела, веднага започва да реве сърдито и да маха с ръчички!Много се ревнуват и голяма борба пада, кой да привлече вниманието ми Simple Smile
Ч.Р.Д. на aissa80 !!!Жива и здрава и много щастлива!!!
Хубав и слънчев ден на всички, че нададоха вой Simple Smile!!!

# 159
mama na nana, това, че не спи може и от зъбки да е. А на чайчето недей да разчиташ чак толкова, все пак са си просто билки - лайка, маточина и липа, кръстили са го Лека нощ, защото това са успокояващи билки. Но не са упойка и не виждам какво те притеснява да не свикне, няма привикващ ефект, а ако и харесва и си го пие, супер, то полезно! Аз бях взела такова, но Мая не обича никакви такива неща и така си ми стои, ако го пиеше щях да и го давам с кеф Simple Smile
А за ревността наскоро в някакво предаване беше казаха, че от много малки ревнуват, от съвсем малки бебенца и странното беше, че казаха, че момиченцата много повече от момченцата  Thinking

# 160
Веси,знам че при всяко хлапе си е индивидуално,но все пак ,ако не те притеснява хвани ги премери от чатала на долу,че така като ти кажат и се вкарваш във филм щеш -нещеш.

благодаря и на другите момичета,дано наистина само да ме побърква напразно тая докторица  Peace

ама всъщност ние днес ставаме на 7 месеца  newsm78 - идеален повод да похапнем

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 161
  • у нас
Гале, не се вкарвай във филми Hug
Рая беше 64 см на 6м на година трябва да са около 74.
ръста си и ма норми само при раждането- от там нататък зависи от родителите и хормони разбира се.
Като ви праща на ендо отиди да те успокоят и да си зададеш въпросите които имаш и аз не мога да ти отговоря Crazy
според мен Дари е нормално развиващо се дете и няма от какво да се притесняваш Peace
Ч.Р.Д. на aissa80   bouquet !Жива и здрава и много щастлива Hug

аз съм в чуденка да полегна ли или не....

# 162
Гале и аз мисля ,че напразно се притесняваш.  Имам мн. познати с моята височина (165) и не са ни еднакви нито крака нито нищо ,даже с едно момиче вчера се заговорихме и се оказа ,че сме и еднакви кг. и еднаква височина ,но като застанахме пред една витрина нейните крака бяха доооста по дълги Embarassed. Кога ти е часа при доктора . Ооооооох мн. е гадно така .

Ч.Р.Д. aissa80 .Много здраве ,щастие и сбъднати мечти.

честити месечинки на всички родени на 24-то число .

# 163
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Aissa80!  bouquet
Gala., Честита месечинка на Дари! Hug Не се притеснявай излишно, всичко ще е наред. Peace
Честито и на другите празнуващи днес!

Днес уж щеше да е слънчево, хубаво времето...за слънчево - слънчево е, ама такъв вятър духа.Бяхме почти три часа навън, направо ме заболя главата от ветрове и се прибрахме.Дано утре е по добре.
Снощи сложихме Теди в проходилката за първи път - е, няма такава радост.Търчи като луд  Grinning, много бързо схвана как да се придвижва.По принцип съм против проходилките (тази ни е подарък още от каката, но не сме я ползвали, чисто нова е), но като видях колко е доволен мисля да го слагам по половин час на ден. Simple Smile

# 164
абе то хубаво така да не се вкарвам във филми,ама като ти пуснат мухата и .......

...и хормони разбира се...

е,те точно тук е работата и притеснението.

Сега да ви кажа,а пък вие както си прецените. снаха ми работи извън София във фирма,която копаят метали и имат много апаратура и са засекли вече доста повишена радиация. тя ми се обади преди малко ,ако си преценя да не извеждам детето няколко дни , ОСОБЕНО ако вали.

Общи условия

Активация на акаунт