Чакат с трепет пролетта СептемврИЙСКИТЕ деца!

• 25 043
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро, аз съм будна от 6 часа, преди бебето и мъжа ми. Май аз ще започна да будя бебето, не то мен  Simple Smile Винаги съм била ранобудна и не мога да се успивам. Гледах изгрева с едно кафе, сутринта е толкова хубава част от деня.

Вчера за втори път направихме разходка с лятната количка, на малчо му беше толкова интересно да да разглежда от нея. През цялото време си говореше нещо в знам, че много му харесва.

fata_morgana, не съм чувала за туя и не давам нищо преди ваксини.

Тези, които давате попара вече, с нея замествате хранене ли? Ние сме заместили едно със зеленчуци и едно с каша. Остават три хранения с мляко. Ако се замести още едно с попара, остават две ли?

На бебчетата на АМ добавяте в зеленчуковото пюре мляко?

# 511
Добро утро!
Честити месечинки на бебе Лорейн и на най-голямото ни бебе Божидар!
Да почерпя за 7-та месечинка на малкия-голям Ники!
- ето за малкото ми рибарче!
- и една не толкова диетична почерпка  Wink

# 512
  • София
fata_morgana ,тази вакина ,за която питаш я примат много леко бебетата и неправят реакции.Не мисля ,че е нужо да даваш туя  Peace .

Йоана пък нехареса попарата  Crossing Arms .Като цяло вчера ми е яла норммално само пюрета.

# 513
  • Пловдив
Добро утро, мами Simple Smile!
brawn , ще заместя храненето в 10,00ч. с попарата, но днес ни беше 2-ри ден и още не е пълното количество.Харесаха я децата Peace Дохранвам с АМ.И да, остават две млечни хранения.В зеленчуковото и местното пюре добавям мляко, само ако е гъсто, за да стане консистенцията прилична за ядене Laughing
Хей, мъниче, наистина киселото мляко На баба, по БДС е като едновремешното..., вчера изядох едно бурканче... Simple Smile След седмица-две замествам с него АМ.
fata_morgana, след ваксина давам Панадол, но само ако педиатърката ми е казала.За хепатитната, миналия месец каза, че няма нужда!
Хубав и слънчев ден на всички!

# 514
честити месечинки на дечицата днесЗА мъжете вярно си е ,че работата е двойна, но никой не обича да сотава сам , за това е измислено да живеем по двойки.
Нищо ново при нас Преси днес се събуди с течащ нос и ужасни сополки   ooooh! #Crazy, прихвана от мен всичките симптоми ,но дано изляза добър доктор и да оздравеем до 6-ти ,че сме на имунизация.
За попарката аз давах веднъж , хареса се ,но не съм заменяла.Дадох я ,защото Преси не искаше нито да суче ,нито млякото, ще заместя с нея хранене, но следващият месец. bowuu
След и преди ваксина нищо не давам,ЗАЩОТО се губи ефекта от ваксината до 38 температура не се дава нищо  и не се сваля...организма се бори с вируса Naughty аз така знам , но всеки си има мнение.
Лек ден от мен после пак ще се вкюча  bouquet

# 515
  • София
По колко биквитки на плазмон давате ?

# 516
По колко биквитки на плазмон давате ?
Преси ги яде само в твърдо състояния на мляко не го помирисва.Май може да се дават до 6 бр.

# 517
Да и аз знам, че темперятера до 38,5 даже не е нужно да се сваля.  Peace
При хепатитната ваксина нямаше реакция и при нас, да видим как ще е при следващата.

ilik123, мерси за отговора за попарата, следващата седмица ще питам и педиатърката.

# 518
Фата, туя съм давала на първата двойна ваксина. Дадох по три зрънца, разтворени в малко водичка в деня преди ваксината и в деня на ваксината. Вдигна 38.2 и стоя така прекалено дълго време, на 5-ия час, спомням си че дадох панадол. За хепатитната няма смисъл според мен, защото педи ми каза да не очаквам реакция. Моя не правеше реакция освен на първата двойна!

# 519
bubolechence , благодаря  Hug  И на нас двойните са ни голям проблем, третия прием още го отлагаме, но сега предстои хепатитна, вярно че на предната хепатитна нямаше реакция, ама...

# 520
Добро утро момичета,   bouquet то станало Добър ден  Laughing
Честита месечинка на Ники на velizarka newsm67  newsm18

# 521
здравейте   bouquet
Фата нашата хомеопатка ни беше казала за туя преди ваксина, но ние малко ги отложихме заради лечението на АД и не съм давала. Идната седмица ще ходим пак при нея и един от въпросите ми ще бъде този за туята как и кога да давам. Иначе за панадола казват всички педита, но аз лично силно се дистанцирам от него тъй като съдържа Е122, който е канцерогенен оцветител и не ми се иска да вкарвам на  детето  боклуци още от сега. Ако не ти е късно ще ти пиша като разбера повече за туя от нашето хоми  Hug

# 522
Здравейте,момичета!
Ние се изгубихме малко,че сега ми почна сесията и имам изпити  Sad
Иначе Бобчо си расте и хубавее  Laughing ,яде си глутенови каши, всякакви пюрета (майки даже крем му била направила,докато ме е нямало  hahaha ) След 2 седмици ще му дам и попарка да видим дали ще му хареса. Това е при неас, стискайте палци за изпитите,че са 7 броя...

# 523
s_ivanova, много ще съм ти благодарна  Hug
Колко приема на Пентаксим и Синфлорикс сте отложили вие и докога смятате да ги отлагате? По препоръка на лекар или по собствено желание? Предстои ни консултация и в никакъв случай няма да позволя да й сложат Пентаксим и Синфлорикс - последният трети прием ни остана, но за хепатитната още се чудя  newsm78 Знам, че е по-лека по принцип, но удачно ли е да се сложи при положение, че още не сме се доизлекували от обривите...
Миличка и на мен не ми се щеше да давам Панадол, но когато късно вечер си видиш двумесечното детенце парещо, безпомощно отпуснато и с мътен поглед... малко трудно е да пренебрегнеш съветите на педи...
Както и за кортикостероидите - никак не ми се искаше да я мажа, но не минаха отсамосебе си, както се надявах, а само се влошиха нещата - екземи на бузките, обриви по цялото тяло, а то горкото се чеше и си прави допълнителни рани... Поне антибиотика не дадох, чувствам, че е безмислен, а и дерматоложката повече не настояваше за него.
При вас много ли бяха обривите?
Сигурна съм, че за всяка майка е трудно да взема такива решения, всички искаме най-доброто за децата си и убежданията Против някои лекарства отстъпват пред това да си гледаш детенцето болно  Hug

# 524
  • някъде в България
Здравейте,скоро пак не съм се разписвала но попрочетох каквото можах набързо.
Ние за мое съжаление изместихме доста кърменета и даване на АМ със зеленчукови,месни,плодови пюрета,каши разтворими и в бурканчета.Готвя му но и готови пюрета давам.Колко си хапват вашите мъничета макар че сте го обсъждали доста пъти.Ние сме на следния режим и макар да знам че повечето може да ме упрекнат се видях принудена.
сутрин около 6.30-7.30ч първо кърма колкото поеме после 60-90 мл АМ + 1 пвц опаковка каша на Ганчев от 125 гр
следва сън
по обед: 1 месно пюре + 1/2 бурканчев готов плод(или домашно нещо плодово)
следобеда:1 зеленчуково пюре + другата 1/2 плодово пюре
към 19-19.30ч : 1 бурканче готова каша или разтворима една пълна купичка
21.30-22ч :120 мл АМ + кърма
и след това кърмене на 2-3 пъти през ноща или на поискване по негова угода през деня

За ваксините ги сложихме слава Богу повечето и до 13 месаца доки каза почивка.Аз понеже съм си пъзла след всяка ваксинация веднага правя копрес със риванол и давам по 2мл панадолче.Само при първата ваксина при доки не дадох панадола и той ми дигна температура.

Палмирка дано Преси се оправи и да не сте здрави и готови за разходки като позволи времето.

NKI успех и за 7-те изпита да се похвалиш че си ги взела Praynig

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБОЦИТЕ ОТ ДНЕС   bouquet
P.S. Щях да забравя да се похваля най-накрая Денис стигна така мечтаните 6 кг  newsm44 newsm68

Общи условия

Активация на акаунт