Чакат с трепет пролетта СептемврИЙСКИТЕ деца!

• 25 048
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Антония, страшен сладур е твоя! Даниелка, и моето момиче не е стабилно още, но всяко нещо с времето си. Те децата да не са по шаблон, всичките по едно време да сядат, проговарят и тн...

# 631
  • София
Giada, пюрето на Хип от сини сливи има много добър разхлабващ ефект при нас.

gala, нашият режим е следния:
7:30 -8 ч- кърма
11-11:30 ч. - зеленчуково пюре
 14-14:30 - кърма
17-18 ч. - каша
20:30-21 - кърма
често пъти кърмя и нощем, за да поддържам лактацията. Така на практика имам следно 3 кърмения дневно (и дохранвам с АМ, ако нямам изцедена кърма), НО, преди пюрето и преди кашата винаги давам на бебка да си цокне, за да си набавя онези ежедневни дажби от 80% мляко.

Имам въпрос. Кое се въвежда първо - месото или глутена?

# 632
аз въведох първо пилето,след 2 седмици пуйка и след 3-4 дни (т.е. от днес) започнах и глутена с овесена каша.

значи ние пропускаме едното хранене и затова се чудя кога да я давам тая попара и необходимо ли е да я давам ?

# 633
  • София
Danielkka, честита ви месечинка - да ви е жива и здрава сладуранката

# 634
брилянтче, аз въведох първо месо и още не съм въвела глутен. Ще го въведа след 2 седмици някъде, т.е. към месец след месото.  Peace

# 635
  • Пловдив
brilliant, аз първо въведох глутена, след това - месцето Simple Smile
Не знам кое е по-правилно, проста така се случиха при нас нещата Simple Smile

# 636
Danielkka, нашата педиатърща също казва да не се слагат да сядат преди да могат сами. Така че не се притеснявай. Имам приятелки, чийто бебчета седнаха сами към 8ми месец и майките им не са ги слагали.

# 637
  • в мечтите си
Добро утро!
Срам не срам на коя страница се разписвам.Sad Но си имам много грижи с болен дядо и прочие негативи.....и малко свободно време

# 638
  • София
Добро утро Simple Smile

Моя също не може да седи сам. Но ако има как да се хване - например в коритото се хваща - и се задържа добре. Може да се обръща по корем, ама не иска. Иначе ако го сложа - плахи опити да пълзи - дупето идва нагоре, главата - забита долу Simple Smile

Вярно, че децата не са по шаблон. Аз все това си повтрам, особено като почна да ги сравнявам двамата. Ама като знам каката к'ва беше ... На тая възраст - обръщане, пълзене, опити за изправяне, беше успала да падне 2 пъти от леглото, да защипе пръстите с чекмеджетата, да се изгори на духалката ...
Та май не е толкова лошо за моето психическо здраве че ми е по-бавничък  Mr. Green

# 639
  • София
Добро утро и от мен. Арзу и Ясин не седят все още стабилно - сложих ги да седнат едва преди две седмици, не бързам. v_spasova, аз също, от време на време, неволно ги сравнявам с баткото - много са ми различни и трите деца и затова не го мисля много-много. Баткото можеше да седи стабилно отрано, правеше много неща по-рано от близнаците, но всяко дете си е индивидуално. А за вкусовите предпочитания нямам думи - Ясин иска да яде само пюрета, а Арзу - мляко. Баткото пък - само нещо за десерт Laughing mixilena, сигурно ти е доста трудно, но бъди силна, миличка Hug

# 640
Добро утро и от нас  Simple Smile

Тази нощ Дани спа на бебешка възглавничка за първи път и това беше нощта ни с най-спокоен сън  Shocked Как не съм се сетила по-рано да му сложа възглавничка на детето Laughing

Даниелка, Дани се търкаля много, но стана по-стабилен чак сега в седенето. Вече може да играе около 5 до 10 минути седнал сам, без подпиране, преди да се кльофне настрани. Но не сяда сам, аз го слагам. Много по-голям интерес има към това да е изправен в кошарката, но пак не се изправя сам, а с моя помощ. Изправи ли се, е супер доволен Simple Smile Кога почваха да се изправят сами или да сядат сами тотално съм забравила. Като цяло от моите деца нито едно не е сядало или прохождало по-рано от обичайното (само дъщеря ми проговори с истински изречения още преди годинката, което наистина ме беше впечатлило).

# 641
Добро утро момичета  smile3525
Желая ви  sun ден, изпълнен с много  Two Hearts и  newsm47...
Май е време за предложения за заглавие на нова тема  Peace
_Dana_ това някаква специална възглавничка ли е?

# 642
  • Варна
А добър ден и от нас! Гледам кафе никой не е сложил, ами заповядайте
.
Аз днес от ранни зори съм се разчистила, тераси, прозорци и прочие дребни занимавки  Mr. Green. Но принц Дани се надигна и вече съм на негово разположение.
ДжадаHug  bouquet. Ама те нашите гарджета са лебеди най-малко  Laughing.

Усмихнат ден момичета и дано днес става за разходки!  Heart Eyes

# 643
Добро утро и от нас,

не съм се разписвала от няколко дни, но ви чета  Hug

Ние сме добре, обичайните неща ( не спане и не ядене  Tired) ама вече свикнах, оказахме се най-големи фенове на каша елда с круша или синя слива. Друго не ядем нито зеленчукови пюрета, нито плодови, ако са без каша  Crossing Arms Иначе седим стабилно, слягам я в кошарата и се заиграва за малко и сама, стига обаче да съм й пред очите, много мрази да е сама в стаята  ooooh!
Аз също смятам първо да въведа глутена и ще почна май от навършени 8 месеца, предвид това, че май ще се приеме  по-лесно от месото  newsm78
Другото при нас е, че преди три дни си прищипа езика на нещо, но така и  не разбрах на какво, не плака, но й стана голям ( около 1 см.) хематом и отказа да яде, но слава Богу бързо й мина, днес вече почти не си личи.
А и още нещо исках да изкоментирам с вас, на Андреа й е подута едната гърдичка и продължава да се поти доста по дланите и стъпалата. не знам дали има връзка между двете неща, педи каза да я следя при какви ситуации се изпотява, и че ще ни пусна някакви изследвания. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно, да сподели?

Антония, страхотни сладури са твоите малчугани, пупу браво на бебока добре си хапва Heart Eyes

целувки на всички бебоци  Hug

# 644
Краси, ами бебешка възглавничка, около 3-4 см. висока, от тези, които не си деформират формата. Изглежда предпочита да спи с възглавничка бебето, а аз досега го оставях без нищо, или само с калъфка за възглавничка под главичката. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт