Чакат с трепет пролетта СептемврИЙСКИТЕ деца!

• 25 050
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
antonia, аз намерих каши за след 4, след 6 и след 8м. Не са всички за след 4. Само най-основните. За сметаната само малко се учудих, но съм сигурна , че има някакво логично обяснение.

# 466
  • Варна
О.К. Може и аз да не съм довидяла. Но при всички положения предпочитам да прочета съдържанието точка по точка, вместо да се ориентирам по посочена възраст, картинка и надпис на лицевата част на етикета.

# 467
Мамчета да се оплача - малкия от няколко дена ПАК е с пъпки по целия торс. Малки ситни и червени. Доки каза да го мажем с Exomega  но не помага особено МАЙ. Кажете от какво може да е това чудо и от какво мойе да мине тази гадост. Освен това вече почти няма спане нощем - проревава по 15 пъти на нощ и нищо не помага. Ползвахме едно кремче за венци с ледокайн - bojela. Донесоха ни го от англия и сега трябва да търсим нещо подобно тука. Ако има кой да ви изпрати от "ВЪН" такова чудо го препоръчвам - колкото и да го мъчат зъби след намазване заспиваше като ангелче.

# 468
  • София
Ехо, влизам само да отбележа, че не съм ви чела от 2 седмици, че и повече. Изпуснах цялата предишна тема, но се надявам да успея да прочета тази.

Преди голямото четене набързо да споделя, че ние направихме кръвен тест за алергии и се потвърдиха към кравето мляко, моркови, целина, цвекло, кучета, котки, домашен прах и акари. Добре, че изследвахме само 20 алергена. Ако бяхме изследвали повече може би и други алергии щяха да се потвърдят. Аз продължавам да я кърмя, респективно и да диетирам. Иначе бебка е добре, папка по 60-70гр. зеленчуково пюре на обяд и по 70-80 гр. каша с малко плодово пюренце следобед.  

Hug гуш на всички, отивам да чета  Simple Smile

# 469
Мамчета да се оплача - малкия от няколко дена ПАК е с пъпки по целия торс. Малки ситни и червени. Доки каза да го мажем с Exomega  но не помага особено МАЙ. Кажете от какво може да е това чудо и от какво мойе да мине тази гадост. Освен това вече почти няма спане нощем - проревава по 15 пъти на нощ и нищо не помага. Ползвахме едно кремче за венци с ледокайн - bojela. Донесоха ни го от англия и сега трябва да търсим нещо подобно тука. Ако има кой да ви изпрати от "ВЪН" такова чудо го препоръчвам - колкото и да го мъчат зъби след намазване заспиваше като ангелче.
Да не е претоплено детето,такива се появяват когато им е топличко?

# 470
О.К. Може и аз да не съм довидяла. Но при всички положения предпочитам да прочета съдържанието точка по точка, вместо да се ориентирам по посочена възраст, картинка и надпис на лицевата част на етикета.

Да, и аз задължително чета.

brilliant, оооох, милото мишле. Надявам се да израсте всички тези алергии!  Hug

# 471
Здравейте момичета   bouquet Чета ви всеки ден  Peace
Така като гледам май всички бебоци са пощурели и никой не спи през нощта  Mr. Green моята Йоана не прави изключение  ooooh! и да ви се оплача от няколко дни ми се налага да дохранвам с АМ, моята кърма нещо намаля и малката се изнервя, а последните един два дни даже се дърпа от гърдата и отказва да сучи и като и бутна шишето, кой като нея  #Puppy dog май ще се отбива ли  newsm78 ама аз съм упорито магаре и ще продължавам да я слагам на гърдата, да видим кой ще се откаже първи...brilliant милото дете  Peace
Аз елда дадох на 6 месеца, давала съм и на Хипп пюрето със сметана и нищо нямаше за радост  Wink Сега се чудя за глутена дали ни е вече време  newsm78, но май ще поизчакам 1-2 седмици, че тия дни въведох мръвка  Simple Smile Пробвах да дам на малката парче манго  Sick не го одобри...
И моята щерка упорито отказва да седи в лятната количка  smile3514 реве та се къса, вече няколко опита правя и без успех  newsm78
velizarka 8, gerialexandrova и аз съм на това мнение за раждането в частна болница  Peace
Днес бях с баткото на зъболекар понеже прекалява със сладкото  Blush като мама, та зъболекарката каза че му е дълга юздичката под езичето и затова още неможел да изговаря Р посъветва да отидем на хирург да я клъцне... Thinking и сега незнам да потърся ли второ мнение и от кого или да отивам да я режат  newsm78 ако някой се е сблъсквал да сподели  Peace
Лека и спокойна вечер на всички дечица, а и от там на майчетата   sleepuu

# 472
Честити месечинки на бебоците родени днес!
Краси, на мен ми е рязана тази ципичка под езика. Била съм много малка и не помня, но майка ми казваше, че минало бързичко. Нямам никакви последствия сега и си говоря нормално.
Гери, велизарка, Лита, аз бях на ден на отворените врати в ОРБ. Мисля,че като хигиена беше относително по-добре от това, което преди съм виждала. Хлебарки няма, стаите са боядисани и ремонтирани. Не ми хареса, че помещенията в Родилното бяха разделени само със стъкла и всичко, което се случва там става достояние дори на минаващите по коридора. Плюс това 6 родилки на едно място на по точно една крачка - не мерси. Но това, което ме отблъсна е отношението към бременните - да, дори към тези, които уж обмисляме да родим там и сме дошли да се информираме! И това, че при кувьозчетата заварихме Никой да ги наблюдава. За Девата мисля като велизарка - да не се повтарям. Голям кеф, още 5 бих родила там!
Ивчи, съвсем скоро видях снимка на едно бебе родено в Търговище и се отвратих от олющеното легълце, в което беше! Това не покрива и най-смотания стандарт за хигиена, бре, к'ви хлебарки, к'ви дунапрени, ужас?!
Глутенови храни ще дам след десетина дни. Само жълтъка не знам кога да почвам.. newsm78 Офф, добре, че ми е всеядно и неалергично детето, че иначе съвсем щях да се паникьосам ooooh!

# 473
Здравейте! Вместо запис - смешка от днес. Моята хубостница днес изяде половин салфетка (или повече), ако съдя по останките  Mr. Green По-късно й бърша устата с хартиена кърпичка, а тя почва да примлясква звучно  #Crazy Явно мисли, че е храна. Лоша работа, някои са пристрастени към шоколада, моята дъщеря - към салфетките!

# 474
Привет, момичета! Ето ме пак и днес. Да използвам повечето дни почивка, че му се вижда края и на това. Ами Даниелче, увеличават ми дните, защото работя в хотел и сезона се засилва. И после ноември-декември пак доста намалява и човек може да си взима повече дни отпуск. Питаш ме и за Дара - добре е, тези дни отново се е влюбила в гласа си и го изпробва при всяка възможност - то са едни предихания Laughing или едни викове бойни... Седи вeчe стабилно от два дни. Общо взето това умение го придоби по-късно от повечето бебчета тук. Пълзене няма още, само опити, но като започне, ще е назад - като майка си Laughing.

Виждам, че сте си поговорили по темата за ранното заместване на млечни хранения. И явно на повечето от вас бебчетата си хапват добре и си взимат всички дажби, което е най-важно. На мен точно това ми беше мисълта.  Естествено, че всеки си взима решенията и всеки преценява от къде да черпи информация. Но моето инфо е такова, че дори и да ми намалее кърмата (напълно възможно с това трудно цедене в работата), ще минем на АМ, колкото е необходимо за набавяне на дневните нужди от мляко. А за водене по детето съм съгласна само до някъде - има си доста неща, които ние трябва да определяме. Както никога не съм разбирала твърдението "То организма ми си показва от какво има нужда" Rolling Eyes. Щото съм Телец и е ясно в такъв случай от какво аз ще имам нужда, ако взема да си слушам организма Laughing.
velizarka_8, естествено, че те вече си имат нужда от допълнителни витамини и минерали, но и тази нужда се увеличава много постепенно. И аз примерно, като някои от вас, се стремя да й давам храна, съдържаща повечко желязо, но заедно с друга храна, в която да има пък вит. Ц, за по-доброто усвояване на желязото. А мита за желязото в спанака отдавна беше развенчан наистина.
sweet_maniche, вие с BLW със сигурност няма скоро да заместите хранене Simple Smile. Аз така и не му се наканих на този метод, но съм сигурна, че е много добър за повечето бебчета.
gala., киселото мляко го въвеждаш като всяка нова храна - между 3 и 5 дни. Аз й го добавям и в каша, и в пюре, и трите смесени, и самостоятелно, ако го яде. Аз примерно не спазвам схеми като на обяд еди-какво си, следобяд друго. Импровизирам и правя "бъркочи" (както се изрази мъжа ми Laughing), както ми дойде на ум. Както споменах, съобразявам се с желязото, напр. ако й сложа малко кашичка (в която има желязо), ще реша да е примерно с тиква, където има и повечко вит. Ц. Но като цяло не се замислям особено, важното е да има разнообразие в храната.
vesy_evi, щом не харесваш авокадото и не ти се хапва останалото, можеш да захлупиш останалата половинка върху чинийка и в хладилника за още ден-два, можеш да го увиеш и в пластмасово фолио или в пликче и пак там. Може и да се замрази, както на пюре (така най-добре си запазвало цвета) във формички за лед примерно, така и на резенчета. Аз още не съм замразявала, защото ние си го хапваме от скоро доста. При всички положения покафеняването не значи, че се губят вкусови или хранителни качества. А мъничето е права, че после и на салатка можеш да го сложиш, защото така ти няма да усещаш вкуса му, а от друга страна ще си хапваш полезен плод.
Jani4ka, само за сравнение - според сайта от който се съветвам най-много, елдата се почва на 8 месеца http://www.wholesomebabyfood.com/buckwheatbabyfood.htm.

velizarka_8, отделно за съня да ти отговоря - ами преди, когато започвах да я приучвам по-рано да ляга (но не беше всяка нощ), да ти кажа, отново си се будеше около 7. Това го пише и в книгата ми - че не трябва да се притесняват родителите, че измествайки доста по-рано часа на лягане, ще се измести и този на ставане сутрин, защото бебетата си имали естествена нужда от 10-11 часов нощен сън. Често повечето от тях, при настройване на режима, лесно започвали да заспиват още в 6:30-7 Shocked... но пък това ми се вижда доста рано - ако едно бебе спи по 11 часа, със заспиване в 6:30, ставането е прекалено рано. Но пък при нас напоследък наистина не мога да ти кажа какво и защо става със съня. Понякога става много рано (след ранно заспиване), а понякога си става около 7. Ето вчера се събуди за пореден път в 5 без нещо. Накърмих я, обаче тя се ококори. Седнах на фитнес топката да я друскам, с голям зор се унесе, сложих я в кошарата, но се събуди на секундата. Повторихме упражнението три пъти (защото виждах, че й се спи) и накрая си заспа дълбоко. Е спа още час, в който аз пък не можах да заспя, и после стана окончателно, но пак е нещо. Събраха й се близо 10 часа. Но не всяка нощ става, онзи ден пак така - събуди се към 5 пак, след кърменето просто не можах да я приспя - тя се дърпа, не иска да лежи, мрънка... е, дядо й дойде да си играят, че той става рано, пък аз малко дремнах.

Димитър си откри мъжкия атрибут... мачка го дърпа го и много се кефи  Mr. Green Mr. Green
да му се радва детето,че след едни 20г някой друг ще му се радва  Mr. Green
Joy Joy Joy

talktoher
, съжалявам за случката... Изпадам и аз в тих ужас като си помисля какво ни чака Sad
Точно се канех да ви питам - как смятате да обезопасявате разрешените помещения за дребчовците? За предпазителите за контактите,за ъглите на мебелите и за чекмеджетата и шкафовете ясно, а нещо друго? Аз уж преглеждах разни неща миналата седмица, но до никъде не стигнах какво точно трябва да вземем. И за компа ще трябва нещо, това по-скоро за предпазването му от Дара, а не обратното Laughing. Майтапа настрана, но и кабелите трябва да се вържат с едни такива специални работи. Аа, също гледах едни джаджи за закрепване на мебелите за стените (тези, които има опасност да паднат от дърпането и опитите за катерене по тях). А самите ръбове не са ли опасни също, а не само острите ъгли?

irmeto, при нас тук също ги има тези гелчета с лидокаин, но аз още не съм й слагала такова, защото това си е малко или много медикамент, венеца изтръпва от него, то за това и така ги успокоява. За сега сме на хомеопатично, но не я и мъчат още кой знае колко, по-натам може и да се наложи да ги пробваме.

brilliant, дано ги израсте алергиите в един момент!

Леле, Giada, верно ли? И мойто си отваря устата, като я бърша накрая, та гледам по-бързичко да го правя Laughing и после с водичка я мия.

# 475
Люляче и аз съм телец Simple Smile
ох имаме си второ зъбче, една седмица беше кошмарен просто дзверко
 Hug Hug

# 476
  • Варна
Добро утро! Честит ви 1-ви април! И да не забравите да се пошегувате с близките  Whistling Joy.
Джада, все се каня да пиша, че твоята мадама има страшна коса. Голяма хубавица, ще порастне.
Краси,заведи си момчето на логопед, да се изкаже компетентно за изговора на "Р" . Ето тук ще видиш къде можеш да намериш такъв. Кабинетите са общински и консултациите са безплатни. Ако наистина се наложи, търси специалист по лицево-челюстна хирургия. Има и в "св. Ана" и в "св. Марина". Минала съм по този път с дъщеря ми, не е сложна процедурата и наистина е добре да се направи навреме.

Хубав ден момичета! Усмихвайте се! Heart Eyes Hug

# 477
Цитат
Да не е претоплено детето,такива се появяват когато им е топличко?
?

Ами да ти кажа незнам вече какво да мисля. Гледаме с таткото да го обличаме по-леко (напоследък даже спи по къси панталонки и тениска) В стаите ни е около 22-23 градуса. Ама много се задържаха тези пъпки и тъкмо утихнат и пак започват да избиват. Смених прах за пране, храни, няма прах и вече започвам да си мисля глупости.

Честита месечинка на всички

P.S. Добро Утро и хубав ден  Grinning

# 478
Здрасти и от нас,

Ние с мъжа ми днес имаме годишнина от сватбата (не е майтап), все някога съм излъгала някого на 1 Април.  Party Между другото май съм ви споменавала, че сватбения ни ден наистина беше пълен с майтапи - първо мъжът ми си беше забравил паспорта  Crazy и пуснаха 2 сватби преди нас Crazy Това след като 3 дена повтаряше на кумовете да не си забравят паспортите  Naughty После от гражданското вписаха в паспорта на кумата, че тя, а не аз се е омъжила за мъжа ми  Crazy Нейният мъж умря от смях и каза, че я дава без проблем  Grinning Така си стоях неомъжена, а кумата стана многоженка за известно време, докато оправят документите пак. Но сме женени накрая, въпреки всичко де  Laughing

Днес сме си самички с Дани и макар че е хремав мисля да излезем до парка да се поразходим, че времето изглежда доста добре.

# 479
Добро утро!
Честити месечинки на дамския квартет Александра, Весела, Катрин и Кейт!
LITA, честито Ви второ зъбче! И ние чакаме, вече прозира много ясно, до ден-два се надявам да има. Макар да спахме добре тази нощ Rolling Eyes, но пък му давам Хамомила, може и за това да е.
Люляк, и при нас е същото със съня. Става в различно време, независимо кога е легнал. И рано да е приспиването, събужда се и в 5 и в 7,30. Снощи го подържахме буден до 22 часа и спа непробудно до 4.30 , после с леки пробуждания изкара до 7. Но едва ли се дължи на късното заспиване. Както и да е, ще го приучавам да заспива по-късничко, защото от май почвам вечерната работа и бабите ще го приспиват на пук на мен рано,рано. А аз като се прибера в 24 часа и колко ми остава до сутринта да спя!? Затова така съм решила, просто се налага. Иначе няма да издържа на безсънието цяло лато.
Giada, и на Ники му се случва понякога.  hahaha Като избърсвам лигичките си подава езичето и си отива малко от сълфетката в устата, но успявам да я извадя в повечето случаи. Но бях в тотален шах, когато ни дойдоха на гости младо семейство с детенце на годинка и нещо се разкриви милото, та майка му извади един вестник. И гледам как си гризка момчето  Shocked
Krasi Zhelqzkova , мъжа ми не може да изговаря Р, но пък в това му е чара. Винаги ми казваше в училище :Здавей, еееее забавих!" /Здравей, еееее забравих/. Все му казвах да ми отговаря с "Как си", че да не се мъчи човека, ама той заб'авя hahaha! А сега го изговаря това Р, ако се замисля, но като се разсее и пак така си говори. Та каквото и да решиш няма да сгрешиш.  Peace Не знаеш как ще му излезе късмета и с какво. Wink То водещи, репортери, говорители има с проблемни съгласни, с,з,ч,ш,щ,р и най-често срещаното "уъ", т.е. "л". Това да е проблема, не му мисли толкова  Stop
_Dana_, много първоаприлско е било при вас  Laughing!
Да не забравите, че ще правят профилактика на сирените, да не се стреснете за радиации и др. такива. Не е шега!
От мен весел и усмихнат ден, като не е слънчев, поне да му правим на пук  Wink!

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 09:56 от velizarka_8

Общи условия

Активация на акаунт