Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 84-та тема

• 161 845
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Май някой друг е яхнал метлата,не аз.Съвсем добронамерено се изказах.Чак пръст да съм размахвала Thinking То е ясно че правила във форума не се спазват,защо и аз съм тръгнала да се занимавам Close.  В ДиС и Клю не съм била,не чета там(нищо че риторичен въпроса,то толкова внимание ми обърнахте,и по постовете ми се рови Rolling Eyes,че трябваше да се защитя все пак)

# 616
Момичета, много вкусно е тук, както винаги!  bouquet

Здравейте! Някоя от вас би ли ми казала как да приготва нещо с авокадо, което да е ВКУСНО.? Не съм опитвала и приготвяла досега. Намачках едно авокадо, сложих му малко сол, олио, лимон, чесънче, защото такава рецепта ми попадна някъде...и...меко казано е отвратително на вкус, не знам дали въобще по някакъв начин би ни харесало, но ще се радвам, ако опитните споделят рецепти.

Ето една изпитана рецепта за гуакамоле по рецептата на Solley..  Аз пропускам доматчетата и заменям кориандъра с магданоз.

1 авокадо,
1/4 глава ситно нарязан червен лук,
1 с.л. нарязани листенца пресен кориандър (може и сух),
2 с.л. заквасена сметана (няма я в оригиналната рецепта),
малко черен пипер
сол на вкус
и сок от зелен лимон
доматите също са опционални и обикновено са 4-5 чери доматчета

# 617
# 618
И аз с кифлички Виенски по рецепта на  Наталина. Супер меки , като памук станаха. Част от тях напълних със сладко от череши, другите с нищо, както  е по рецепта. Страхотно вкусни са!  bouquet

И крилца на фурна

# 619
  • Torino,IT
Венета, много хубави козунаци си направила , и кексът е страхотен  bouquet
Лу4а, Марабу, Lux, Петя, Дес, Китикат, Крисче, Меганс, много вкусно е у всички ви  bouquet
От тази вечер от мен солен пай с тиквички, зелена салата, пържени калмари и едно тирамису, което още отлежава в хладилника за утре Peace

Приятна вечер и неделен ден  bouquet

# 620
Здравейте мили момичета! Тази седмица бях много заета и не съм имала време да вляза в любимата ми темичка. Взех си мъничко синьо коте -британче, пухкаво и тромаво като мече, та бях в  hahaha "майчинство". Не съм имала време да готвя, но показвам една питка, която правих за изписване на една малка принцеса.

и един габровски "тутманик" /картофи, яйца, прясно мляко или сметанакашкавал и спанак/

Сега се връщам да ви чета и да се насладя на вкусотиите ви   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Уау, докато се натуткам Lindita вече ме   Hamburger изкушава с тирамисуто и пая   chef

# 621
След като днес ви поизнервих с многото питания, вижте какво се получи:

Това е козунакът на Елексир за машина, но моят страшно много загоря отстрани  и просто незнам каква може да е причината?!Не набухна май достатъчно, но пък конци има доста и е много вкусен.Ако някой знае защо така ми се получи, нека да сподели, че утре пак ще правя напъни , но може би ще пробвам в печката да го изпека

# 622
 #Crazy #Crazy #Crazy няколко дена да не  вляза в темата и изписвате по десетина страници .......все със вкусни неща  bouquet  bouquet  bouquet
Днес у дома...

Наденичка на скара и печени на фурна картофи с настърган лимон   Салата "Айсберг" с риба тон и майонезен сос

Идеята за лимоновата кора се одобри у дома.Диана благодаря ти за предложението.
Наденичките направих като първо ги попарих и после пекох на скарата.Получиха се много добре.
Видях този метод на печене в предаването на Michael Chiarello.

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 18:02 от nordina

# 623
  • гр. Варна
Пепика, просто няма друга такава питка...Страхотна е на външен вид, сигурна съм и на вкус. Поздравления за идеята и майсторлъка.  bouquet

# 624
Пепика, чудесна питка!!! bouquet Може ли рецептата за този "тутманик" Praynig 

nordina , хубав метод за печене, ще го пробвам. Предполагам, че така наденичката няма много да пръска/имам грил тиган/?

PSM+, не мога да дам съвет, но щом е вкусен ще се изяде и не много бухнал! Peace

kiticat, кекса ти е много готин!

И всички останали сте показали мнооого вкусотийки!!!  bouquet

Салатки - оризова и зелева:

свинско месо с ориз и гъби:

# 625
  • ГОре на черешата...
Днес една прекрасна дама и невероятна кулинарка има рожден ден -

Честит рожден ден, мила Венета! Бъди много здрава, щастлива и обичана! Продължавай да твориш наслада за небцето и очите!

П.П. Преди време имаше специална тема за поздравления, сега не мога да я намеря, ако модераторите преценят - нека да преместят поста ми.

# 626
http://media.snimka.bg/8372/023000130-big.jpg      http://media.snimka.bg/8372/023000128-big.jpg    http://media.snimka.bg/8372/023000129-big.jpg  нещо простичко за закуска от мен Heart Eyesслънчев и усмихнат ден ви желая на всички    Nature Sunny

# 627
Линдита, страхотни калмари си приготвила. Аз такова чудо обожавам да ям, но никога не се наемам да го готвя в къщи. Струва ми се много сложно и цапащо  Laughing ама като видях твойте, така ми се приядоха....ммммммммммм.... Simple Smile

Пепика, а в първия момент, скролвам аз надолу, и гледам първата снимка само. Яяяя, викам си, Пепика почнала торти да прави, ама що са и такива бледи цветовете се чудя аз hahaha щото нали фондана като се оцвети по друго яче изглеждат цветовете и чак по-надолу видях, че не е жълта боя това, ами жълтък Joy и установих, че не си изневерила на питките Simple Smile Великолепна е Laughing

# 628

Вени, честит рожден ден, мила! Да си жива и здрава, все така неуморна кулинарка за радост на твоите близки и познати, а и за наша! Весел празник ти пожелавам, радвам се, че си сред нас!    bouquet

А тук в темата момичета, направо сте надминали себе си! Невероятни предложения и разкошни снимки!  bouquet  chef

Лучник от мама в буквалния смисъл, тя го прави, аз бях консуматорка Embarassed

# 629
   Вени,Честит Рожден Ден!!!  newsm51 newsm51 newsm51

Пожелавам ти много здраве - то винаги е нужно!
Много щастие - то никога не стига!
Океан от любов и бряг,на който винаги да те чака някой!!!

Весел празник!!!   party023 nbirthday smile3525 smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт