Кога и как започнаха да спят децата по цяла нощ?

• 23 086
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
jennie.to защо не и направиш 30 мл. повече мляко в 22.00 ч и виж дали ще се буди пак,при мнен подейства Simple Smile

AngelsWish, правя й, само че тя не иска да го яде.. изяжда си нейното количество и започва да плюе и да бута шишето.. и така всяка вечер изхвърлям по 40 мл АМ..

# 136
Другият вариант (за който само съм чела, но не съм пробвала) е да започнеш да й намаляваш количеството на нощното ядене с по 5-10 мл и да видиш дали се буди от глад или по навик.

# 137
Другото което чух,но не съм пробвала е да и дадеш малко оризова каша.На колко е бебко?В една друга тема чух,че това помогнало на въпросната майка,но ако е малко детето не мисля,че е подходящо.Другото,което е Кико се будеше тъй като не ме чувстваше като беше в кошарката и му дадох една възглавничка за количка и той си дига краката на нея и заспива мислейки,че съм аз

# 138
  • София
jennie.to, а при вас има ли напредък?

лулу, отбих малката успешно, лесно и без никакви драми.. вместо да се буди по 3-4-5- пъти на нощ, вече се буди по веднъж! ако се размрънка в съня си, мога да приспя без да я взимам от легълцето й като само я люлея и я галя по гръбчето, но събуди ли се - нищо не върши работа освен храна!
Sad
и значи - спи от 22:00 до към 8:00-9:00 сутрин с едно будене към 3:00 за АМ.. не знам, сигурно е много неудачно да я храня така нощем, но явно огладнява.. разчитам на това, че просто е свикнала да получава храна след толкова месеци нощно кърмене и скоро ще се откаже и от АМ.. или поне се надявам така да стане!

възможно е, моят  също след отбиването известно време се будеше нощем за мляко.
иначе за вечерното, вместо по-голямо количество, може да пробваш да даваш с няколко плазмона вътре.

# 139
За махане на нощното хранене съм чувала и да разреждаш постепенно млякото с вода - количеството остава същото, но с все повече вода и по-малко мляко.

# 140

Angel_Dust, колко продължи това "известно време" при вас?

благодаря за съветите, момичета! моята щерка е на 1 г. 1 м., не е много бебешка.. вечер по принцип й давам преди сън няколко бисквитки и тя си ги изяжда, после я къпя, давам й млякото и заспива.. не мисля, че вечер остава гладна, а и после спи непробудно по 5-6-7 часа.. в един момент, обаче, се буди и е очевидно, че е гладна, защото не приема никакви други форми на успокоение освен млякото, изпива го и заспива блажено за минути.. ако й дам вода направо полудява от възмущение!

това за постепенното разреждане с вода, не го бях чувала, обаче.. може и да помогне!  Thinking

# 141
  • София
аз отбих от раз, първите нощи се будеше по няколко пъти, но давах АМ само в 3 и в 6, това в три отпадна за около месец, това в 6 за още толкова... беше на година и два месеца като отбих, окончателно се отказа от всякакво АМ на година и 10 месеца.

Моят до преди това сучеше по  много пъти на нощ.
Обаче ако само в 5-6 ти се буди...бих давала мляко докато иска.

# 142

да, ако се будеше в 6:00 и аз не бих се тревожила, но проблемът е, че буденето е точно по средата на нощта - между 2:00 и 4:00 се случва..

# 143
Една приятелка ми каза, че лекар хомеопат я посъветвала да пали всяка вечер свещ, която да гори цяла нощ. На ум или на глас си казваш, че я палиш за спокойния сън на детето. При тях е имало резултат. Правили са го около 2 седмици. А детето е на 1година и 5 месеца. Не знам, дали е от свещта, но ми се иска и аз да пробвам за моето момченце, че малкото братче ще се роди след 2 месеца, а аз още не съм спала нито една нощ без да ме буди детето - а то сега е на година и 10 месеца.

# 144
  • Бургас
Връщам се да споделя - отбих го и спря да се буди. Всичко е било просто навик. Сега вече си спи по цяла нощ, дори и в кошарата, където до преди седмица беше абсурд за "нощува".

# 145
  • Пловдив
И моят син започна да спи по цяла нощ след като се отби / сам / точно на годинка. Вечерта си изпи АМ и не се събуди цяла нощ, за разлика от мен, дето почти не спах Mr. Green иначе до годината по цяла нощ ми е висял по гърдите

# 146
  • в 1001-та нощ
до 3м се хранеше през нощта, между 3 и 5 м се будеше в около 5-6 часа сутрин, след това и до сега - спи до 8:30  Peace

# 147
Чувствам се голяма късметлийка. Малко след 40-ия ден той сам си направи режим да запсива около 19-20 вечер и се будеше чак към 1-2 от коликите, но бързо запсиваше. После се будеше към 4-5 и понякгоа успява да преспи, понякога - не. На 2 месеца вече го птпуснаха коликите и спря да се буди в 1. И сега заспива към 19 и чак в 4.30-5 се буди за ядене (много рядко в 22 или в 1 и бързи заспива). След 4 обаче не винаги заспива, наспан е и иска да играе. Пробвах да му изместя заспиването по-късно, но не става, почва да плаче до дране и не може да издържи повече от 20ч. Вечер след 17 иска да суче по-интензивно (иначе обиновенона 3 часа яде), обяснявам си го с това, че събира повечко мляко, за да издържи през нощта. Има и друго нещо, не знам дали това е причината, но никога не съм му пускала лампичка или нещо светло от новороден. През деня спи на шум (за 15-30минути два-три пъти), а нощно време е тихо и тъмно и като че ли се навикна, че това е времето за истинска почивка и затова съсредоточи спането си наведнъж през нощта.

# 148
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Чувствам се голяма късметлийка.

Та чак й мен ме досрамя  Embarassed
На нас пък така ни го дадоха от болницата - спеше по цяла нощ - към 2,00 часа се будеше за хранене, което престана преди 30-тия ден. Коликите бяха през деня, а зъби така и не се появиха до една годинка. Сега продължават зъбите, но на тази възраст /2г. 7м./ ги приема нещата по мъжки - питам го болят ли те зъбчетата - отговора е почти винаги Амииии НЕ

# 149
Чувствам се голяма късметлийка.

Та чак й мен ме досрамя  Embarassed
На нас пък така ни го дадоха от болницата - спеше по цяла нощ - към 2,00 часа се будеше за хранене, което престана преди 30-тия ден. Коликите бяха през деня, а зъби така и не се появиха до една годинка. Сега продължават зъбите, но на тази възраст /2г. 7м./ ги приема нещата по мъжки - питам го болят ли те зъбчетата - отговора е почти винаги Амииии НЕ

Хаха, сладурче! На нас ни се втвърдиха и ни побеляха сега венците и стана нервничък. Но е едва на три месеца, сигурно пон още месец-два ще минат докато избият зъбчетата. Няколко вечери се будеше към 22 или към 1 часа, не можеше да диша от хрема и се задавяше с лигички, но засега отмина. Иначе имам една приятелка, чието дете също с раждането спеше по 6 часа нощем - дай Боже повече майки да се срамуват като вас! Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт