Кога и как започнаха да спят децата по цяла нощ?

• 23 094
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
Наистина всяко дете е различно- нашето започна да спи по цяла нощ като стана на два месеца. буди се само ако я болят зъбките или нещо друго.

# 121
И моят син започна да спи цяла нощ като стана на около 2 месеца. Но по това време се научи да си суче и пръста и мисля, че това е причината. Ако не беше пръста може би щеше да се буди за биба. Сега се чудя как да го отуча, но това вече е друг въпрос  Simple Smile

# 122
Първите 6 месеца големият ми син спеше по цяла нощ, но следващата една година ( до 1,6г) беше много трудна. Всичко започна с първото зъбче и приключи , когато се появиха и последните кътници.
Разсмяхте ме с тези приучванки към режим.

# 123
  • Бургас
Големия ми син от едномесечна възраст започна да спи по цяла нощ. Спеше по 12 часа през нощта и поне 2-3 часа през деня. Изобщо много спокойно и лесно за гледане бебе.
Малкия обаче е друга бира. Все още се буди по няколко пъти на нощ, така и не се научи да си ползва креватчето а спи при нас в леглото. През деня също е скаран със съня. Наскоро дори една "близка" ми каза, че това не било нормално и на детето му имало нещо, не можела да спи по толкова малко. Ми явно може. Wink Надявам се като приключим един ден с кърменето да започне да спи цяла вечер. А и на моменти си мисля, че ни усеща с баща си и от това се буди.

# 124
На 20-ия ден, когато спрях да я будя за кърмене.

# 125
А и на моменти си мисля, че ни усеща с баща си и от това се буди.

аз съм почти убедена, че е това... за съжаление!!

снощи, в името на експеримента, изчаках да стане 3:00 за да си легла.. детето си спеше абсолютно спокойно до този момент и 10 минути след като си легнах се събуди! а обикновено към 1:30-2:00 се буди задължително..

# 126
  • Бургас
jennie.to и при нас е същата работа. Докато си легна аз спи, най-много веднъж да се пробуди, но пак заспива. Легна ли си обаче се почва нощната програма.  ooooh!
Сега с мъжа ми обмисляме вариант да го преместим на другото легло в детската или поне да опитаме, но там ще пречи на големия ни син и още се чудя и мая как да стане. Малкия заспива рано - към 20:00, а батко му след 22:00 чак. Но легне ли в детската означава, че голямото ми дете няма да може да си играе и да или гледа детско филмче. Ще трябва да го караме да стои при нас в хола и може да започне да се дразни на брат си. Confused А и е свикнал да заспива на включен телевизор, което пък би пречило на дребното, че спи като заек. Изобщо както и да го мисля не мога да го имисля.  Crazy Laughing

# 127
По стандартите на тукашните педиатри (цяла нощ = 5-6 часа без да се буди) още от 6-седмична. По моите разбирания за цяла нощ (от вечерта до сутринта  Tired) -  на 9 месеца. Нямаше никаква връзка нито с кърменето (от 5 месечна не яде през нощта), нито с това къде спи (от 6 месечна е в отделна стая), нито как заспива (много малка престана да заспива на гърда). Просто си й дойде момента според мен  Sunglasses

# 128
Ами ние от месец и половина насам спим от 9.30 до към 6 сутринта без да се будим

# 129
Ами ние от месец и половина насам спим от 9.30 до към 6 сутринта без да се будим

пожелавам ти искрено все така да е! Wink

# 130
jennie.to, а при вас има ли напредък?

# 131
  • Немция
Лулу, при нас буденето ноЩно време престана 2,3 месеца , след като спрях да го кьрмя (кьрменето продьлжи 16 месеца). Минахме преz един куп периоди с това (не)спане, но вси4ко е временно, идва моментьт, когато детето спи по цяла ноЩ, колкото и невероятно да ти се струва това.
Синьт ми беше едно неспяЩо бебе в на4алото, преz деня спеше малко, ноЩно време се будеше на 2 4аса  Crazy, но сега (на 2 години) 4овек не може да го поzнае > следобеден сьн по 3 4аса и дьльг непробуден сьн преz ноЩта (пу,пу да не му е уроки  Mr. Green).

# 132
jennie.to, а при вас има ли напредък?

лулу, отбих малката успешно, лесно и без никакви драми.. вместо да се буди по 3-4-5- пъти на нощ, вече се буди по веднъж! ако се размрънка в съня си, мога да приспя без да я взимам от легълцето й като само я люлея и я галя по гръбчето, но събуди ли се - нищо не върши работа освен храна!
Sad
и значи - спи от 22:00 до към 8:00-9:00 сутрин с едно будене към 3:00 за АМ.. не знам, сигурно е много неудачно да я храня така нощем, но явно огладнява.. разчитам на това, че просто е свикнала да получава храна след толкова месеци нощно кърмене и скоро ще се откаже и от АМ.. или поне се надявам така да стане!

# 133
От два до девет месеца си спеше по цяла нощ без проблем. После явно започна да  събира много впечатления през деня и да не може да спи. Будеше се към 2-3 през нощта и час-два играеше. Не плачеше, не беше гладен, просто не му се спеше и не можеше да заспи, каквото и да правехме, както и да обръщахме режима през деня. Безсънните нощи продължиха до 2,6г., като постепенно се разреждаха, докато спряха напълно.

# 134
jennie.to защо не и направиш 30 мл. повече мляко в 22.00 ч и виж дали ще се буди пак,при мнен подейства Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт