Птички пеят, слънце грее - ЮЛЧЕТО расте и хубавее!

• 26 506
  • 709
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ека, и аз понякога чувствам тежест, особено когато съм ядосана за някоя тъпотия. После пък се ядосвам, че съм се ядосала и че тормозя по този начин бебчо, абе шантава работа  Laughing

Днес гледах клипчета за къпане в you tube и ми направи впечатление, че на някои от тях потапят  бебетата изцяло във водата, незвисимо че пъпчето не е паднало. По-късно ще се опитам да намеря това, което гледах следобед.

Момичета, чували ли сте бебета да се къпят в подсолена вода и защо?
И за друго се чудя, тъй като нашите бебета ще са летни, дали препаратите против комари(тези в контактите) ще им навредят по някакъв начин?

Кратунка, ти сега като се събуждаш, какво ще правиш през нощта  Rolling Eyes
Не се притеснявай толова много, до 28 седмица има време, плацентата може да се качи и всичко да бъде наред. И не си давай много зор, почивай си  Wink

Франсето, утре сме се разбрали с Фейт да се чакаме в 10.00 ч пред аптеката до асансьорите. Ако нещо се разминем - направо на лекцията ще се чакаме.

Боже, как съм се ококорила, май няма да се спи. От една седмица насам заспивам в 1.00ч и се събуждам в 5.00 ч, е после следобяда си доспивам де  Embarassed Явно е нормално това състояние за този етап от бременността.

За стриите: все още нямам, но не е късно да се появят. Иначе започнах да се мажа по 2 пъти на ден. Вечер се мажа с олиото против стрии на Икаров, а сутрин с крема на Елансил. Дано да ме подминат стриите с толкова мазане и да си остана само с тези старите от пубертета  Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 00:01 от Мецани

# 676
Здравейте мамчета. При нас всичко е нормално и монотонно. Аз съм се заровила тези дни в готварския и вече откачам. То бива такъв апетит ама чак пък толкова. Точа лиги, чудя какво да си харесам за готвене и добре, че накрая се отказвам иначе ще чукна 100-така до юли. В къщи претенциозните нищо не ядат, само супи и месо и аз ако наготвя нещо по-така и ще си го сърбам сама цяла седмица, а пък аз съм друг вид говедо- едно и също два пъти не се яде, затова....снощи ме огря smile3508. Като правя десерти и тестенки ще си хапвам по малко и после мъжо ще ги носи на колегите. Там повечето са гладни ергени и винаги им е много интересно да опитат чуждестранна кухня. За утре съм им спретнала козуначени кифли, ама пусто на мен пак не са ми много сладки.
За къпането си говорите, на Вики пъпчето й падна в болницата и си я къпах нормално, т.е. обливане на цялото тяло и главичка с вода. Обаче четох тук из сайтовете, че ако не е паднало пъпчето бебето се мие само с мокра гъбичка.
Аз вчера разчиствах старите дрехи и прерових чувалите, Вики вика, че това били дрехи за бебето, обаче каот стигнахме до количката, нея не я дава. Аз исках да я пооправя за в градината, но проклетийка иска тя да се настанява и да я возя.
С това миене на прозорци и пране на пердета сега ме ошашкахте. Дали да не ги изчистя сега още или да вържа мъжо да го свърши  Mr. Green 

# 677

Добро утро, сладурки  Hug

Това за миенето на прозорците много ме разсмя  hahaha Не мога да си представя в девети месец как една мама с огромен корем се е покачила на стол, стълбичка или каквото и да е там и жули стъкла в несвяст...Ми тя от корема няма да може да стикне стъклото  hahaha

# 678
  • София

Добро утро!Айде на кафето!Днес времето е много мрачно и дъждовно Confused  Но въпреки това ви пожелавам един прекрасен и усмихнат ден! Grinning
Ади,мерси за закуската!Май с теб ставаме по едно и също време!

# 679
Ели, на Андреа пъпа й падна на 2 или 3- ти ден, на 10- ия ни изписаха и сме я къпали все във ваничката. Дупето на мивката, поде чешмата. В болницата поради липса на удобства е къпана само на чешмата. Къпали сме я всеки ден. Напоследък разредихме, но си и я замиваме вечер с течаща вода всяка вечер, но без косата. Това с миенето веднъж дваж седмично не го разбирам.
За стриите аз съм повече от предразположена, имах си и от преди това. До средата на 9 месец не ми беше излезнала нито една, после се появиха по една от двете страни на корема, докато родя се уголемиха. По съвет на една мама си носих крема и в болницата, но нали се сещате, че незнаех къде се намирам и забравих да се мажа. Нацепих се след раждането много здраво, така че се мажете и след това.
За суеверието за прозорците ми се вижда глупаво като всички суеверия, логично според мен е по- добре да не се мият, защото е катерене и слизане, разпъване на цялото тяло.
Ади, нямам снимка да ти покажа как един слон няколко дни преди термин си слага пердетата в 00 часа през нощта. Качих 36/ 7 килограма, като стартирах от много. Та си бях гледка на стълбата, а баща ми ми се моли отдолу да слезна да не стане нещо, но аз така бях полудяла, защото мъжото отказа да ги закачи и каза да си се оправям и само крещях, че ще си ги закача и ще слезна, какво толкова можело да стане най- много да родя Laughing.

# 680
Julsko bebe , и аз съм така - направо е невероятно на какво сме способни като ни ядосат мъжете  smile3515. И аз съм правила подобни неща, едва ли не пряко силите ми.

Ади,мерси за закуската!Май с теб ставаме по едно и също време![/b][/color]
Peace даам

# 681
Добро утро и весел ден- нищо че е доста мрачен!!! Peace

# 682
привет момичета и аз да се отчета,бебо е добре вече е 700гр доки каза че всичко е като по книга здрав и красив бебок,реших че повече имунология няма да пускам господ да ни пази вече издъхнахме напълно,но да ви се похваля вчера направихме покупка и вече си имам комплект шишета с помпа на tommee tippee незнам дали са добри но си ги купихме и купихме едно страхотно лятно боди много съм щастлива,за стриите аз се мажа с олио на икаров и за сега съм доволна още нямам пак ще видим после,приятен ден на всички
 newsm03

# 683
добро утро момичета, дано при вас временцето е хубаво,тук едно мокро и мрачно все едно идва есен  ooooh! само за сън и почивка е!
благодаря за закуската и кафенцето на ади и наталчето   bouquet
кратунка ,то за всички се отнася, трябва да се пазим ,да не се претоварваме, още малко остава  Hug
ели интересна тема повдигна за къпането следя с интерес мненията на мамите с опит,мисля,че до лятото ще ги обсъдим още веднъж кърменето,къпането,козметиката и куп други неща  Hug , за плажа ти вярвам, поне може да си правиш разходки до там Mr. Green
за стриите аз си имам съвсем леко острани по бедрата още от тинейджърските години ,сега се мажа с крема на chico mama dona и съм доволна засега нямам дори и старите ,които са малко сякаш се позаличават незнам как става, доста приятелки ме съветват да се мажа и след раждането защото точно тогава са се нацепили те в първите дни и седмици след раждането,когато едва ли ти е до мазане newsm78
джен браво за цветята видях снимчиците,тепърва със затопляне на времето ще става все по-красиво  Hug
момичета имам едно въпросче снощи вече бях по пижама и гледах ТВ в леглото лежах на ляво не съм усетила някво притискане на бюста или друго ,но по едно време усетих мокро и погледнах имах кръгло петънце на пижамата,точно където ми е гърдата мокро колкото монета 50ст. примерно дори мъжа ми карах да провери дали е от гърдата това и той неможа да разбере може ли да ми текне толкова рано нещо чувала съм ,че става ,но къв 7,8 месец  newsm78 имали ли сте подобна случка

# 684
Добро утро и от мен  Hug ,Гали3009 нормално е мила,аз го имам от няколко седмици... не е постоянно,и засега е само прозрачна слуз. При всяка жена е различно,чела съм,че няма нищо общо с количеството кърма по-късно. За къпането и аз чета с интерес,въпреки че таткото каза ,че това си е неговата територия,това с миенето на дупето на мивката и аз мисля да го практикувам  Peace ,особено като сме сами двете. Юлско бебе това с яда и пердетата го разбирам,че си побесняла де... ама мъжа ти хич не мога да го разбера,да ти каже в 9тия месец да се оправяш сама... ти 9 месеца преди това,ако го беше оставила той да се оправя сам  Mr. Green ,нямаше да го има прекрасния резултат накрая  Heart Eyes . Поздравления за всички мами с добри новини от прегледите   bouquet Ей така да сме до Юли!!! Абе Петето и Юлка много синхронно не пишат ,на мен лично ми липсват чаршафите  Hug и предлагам да си организирате някакъв график поне  Rolling Eyes , едната като не пише другата да пише... а най-добре и двете,каква ще е тая конкуренция иначе  hahaha А на Джен градинката е като от списание , мераклийска  Flutter . Е можеше там няколко коренчета домати,морковчета... магданозче,копърче,ей такива полезни неща да си боднеш  Joy Майтап  Hug После пак ще ви нагледам,то в това ноемврийско време и на терасата не ми се излиза  Crazy

# 685
 Добро утро,коремчета!  bouquet
Ади,Наталче благодаря че се грижите за нас!
Ади,напълно съм съгласна с цитирания текст,наистина не хубаво да положим усилия и да кърмим и да сме добре подготвени да направим всичко,което зависи от нас!
 Кратунка,Мока почивайте си повече-това,че сте  почувствали прилив на енергия не значи че трябва да прекалявате с натоварването!Казвам го от личен опит-дори и единствено заради факта,че при евентуално скъсена шиика,когато се почива и лежи,тъй като тя е мускул се възстановява!
Джен,много красиви китки,браво на теб!
 Юлско бебе,благодаря ти за споделеното!Мецани,по повод на къпането в подсолена вода-навремето бебетата са били “осолявани„ от нашите баби.Твърди се ,че така бебето не се поти и не мирише.Има няколко теми тук във форума ,но са в архива.Не искам да те стряскам ,но има доста случай,при такива процедури се е налагала спешна лекарска намеса!
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353984.75

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353976.15

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=682

Галче,аз имам изтичане на коластва от близо два месеца(от 5-я месец някъде)!Не се притеснявай,нормално е!Ако те притеснява,питай Елзе или Зелено човече за по-компетентен отговор!
 Ани,завиждам ти за апетита!
 Танче,Поли дано дечицата ви да са по-добре!
На всички усмихнат и спокоен ден! Hug Hug Hug

# 686
Добро утро, момичета  Hug Hug Hug
Наталче, Ади, мерси за хубавата закуска и кафенце   bouquet
Нещо позачезнах последните дни, редовно си ви четях през деня, но не ми оставаше време да пиша за съжаление, че се бяха натрупали доста служебни задължения. Сега най-сетне се поосвободих  Peace
Голяма прегръдка за всички, които имаха проблеми тези дни. Много силно се надявам всички да сте добре, да не се налага да стоите в болници, изследванията да са добри и да няма повече тревоги! Гледах темата на мартенските бебета наскоро. Всички са се родили, вече са в раздел "родени" и мамите са толкова щастливи. Пожелавам го на всички ни след има-няма три месеца  newsm51

Аз миналата сряда ходих на ехокардиография. Сърцето на бебчо е добре за щастие, малформацията на белия дроб засега по никакъв начин не е попречила на сърцето и то си се развива нормално. Но малко ме наплаши докторът - не се знаело дали бебчо няма да развие дихателна недостатъчност и подобни приказки =/ И така един-два дни пак бях облак, но пък се чух с лекарката, която ме гледа на ФМ и думите й ми подействаха успокояващо. Та в крайна сметка си казах, че сега е важно да бъда спокойна и да не тревожа бебчо... Следващата ми ФМ ще е в 28 седмица, засега малко ще си "почина" от прегледи".
Иначе вчера си правих изследвания - хемоглобинът ми е 111, почти същият като миналия месец  Peace

Може някоя от вас да е поствала това кличе тук, но в случай, че не сте го гледали  newsm53 : http://vbox7.com/play:5ac980e1. Специални поздрави за мамите очакващи близнаци  Hug

И добре дошли на всички нови мами  Hug Hug Hug Само хубави емоции до края на бременността ви желая Stuck Out Tongue

Много усмихнат ден ви пожелавам напук на лошото време !!!

# 687
  • Варна
Gali, напълно е възможно да имаш изтичане на коластра. Не толкова рано. На една  приятелка така е течеше доста от рано, и кърмата после и течеше без проблем,  и не е имала проблеми със запушени канали никога. Така , че и при теб може да е добър знак. Аз единствено намирам, засъхнал секрет в каналчето , че съм и от модела със хлътналите зърна.

Последния път прозорци не помня кога точно мих, ама май беше като излязах в майчинство вече, а пердета сменях в деветия в спалнята, като преди това ги ших   Grinning , е не родих преждевременно. Ама аз съм от тия дето стискат до последно. То това ми беше основното обновление за бебе номер 2, е и кошарка му купихме сгъваема.
Сега обаче ще обзавеждаме детската и то така, че да има място за 3 деца.  Макар че бебето естествено ще спи в спалнята поне година. Измислих си проект само търся кой ще ми го направи.  Ще се пробвам да го постна тука, че да се похваля.  Намам търпение вече да стане. И докато търсех тапети за детската , взех, че харесах едни нови тапети за спалнята, не че има нужда, ама  ми се ще малко разнообразие да вкарам.
За къпанети и пъпчето, знам че ако не е паднало пъпчето бебето се мие на течаща вода. Ние сипвахме вода в легена и поливахме бебето каничка, като го държахме над легена, обърнато с гръб на горе и крака на висящи на долу , а пъпчето затискахме с една пеленка така , че да не се мокри. После пъпчето се обработва със спирт.

# 688
Здравейте мами,аз се изгубих известно време..бях си на село и там нета е ужасен...утре съм на консултация и трябваше да си доида...Не сме виждали бебчо от 1 месец и малко ми е притеснено...Честито на мамите с добри новини,на мамите с покупки...със здраве да си ги ползват..
Много силно се надявам всички да сте добре,да забравите за тревогите докрая,неостана...Лек и спокоен ден от мен,нищо че е толкова мрачен и дъждовен!!!

# 689
Здравейте и от мен. Не мога да ви изчета, а довечера сигурно сте в новата тема. Лек и хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт