Птички пеят, слънце грее - ЮЛЧЕТО расте и хубавее!

• 26 511
  • 709
  •   1
Отговори
# 690
  • Berlin
Момичета, може ли да ми препоръчате очен лекар за София, ако сте ходили за проверка на налягането? Аз трябва скоро да ходя на преглед, а не съм ходила никъде в София на очен.

# 691
Привет тумбачета  Hug

Минавам само да се разпиша, днес нещо не ми е ден,  баткото ми е на главата постоянно и а съм с викоко кръвно, така че само ще ви чета  Hug

# 692
Здравейте, аз съм една нова за форума мама, която също чака бебенце през юли - 17 юли по-точно. Казват че ще е момиченце. На мен ми е второ и първото е момче, така че се надчвам наистина да е мома.

# 693
Здравейте сладки тумбачета  bouquet
addy 1,Наталчето страхотна закуска с кафенце Hug
sunny20 благодаря ти мила Hugще повторя изследването,днес мъжа ми занесе стерилна урина в клиниката където се следя(така ми каза вчера доки)и в петък ще е готов резултата.Надявам се да се размина с антибиотик,но ако трябва ще пия няма как.Гъбички все още нямам,слава богу и дано не се появяват Praynig
ека и аз усещам понякога тежест,едвам вървя,макар,че не са ми казали,че нося бебо ниско,а относно виенето на свят си го имам откакто влезнох в 6-я месец,но рядко,нормално е
Кратунка бъди спокойна,почивай повече когато имаш възможност Hug
Фони вярвам,че всико ще е наред с малкото човече Hug Peace
Saly и аз съм като тебе Simple Smileнамирала съм само секрет и съм с хлътнали зърна
jen почивай си Hug

Момичета вие имате ли някакво вагинално течение?Чувала съм,че е нормално при бременност да се появи и моята доки също каза,че е нормално.Аз имам,но не е обилно и не са гъбички,а си ми тече от време на време.Даже съм си купила(по препоръка на доки) CarePlan VpH-тест ръкавици за определяне на вагиналната pH стойност.От този тест се разбита дали течението е безобидно или за претиснение
Лек и хубав ден ви желая за сега.По късно ще намина пак  bouquet Hug  bouquet

# 694
petqta добре дошла сред нас  bouquet Hugписали сме заедно.Пожелавам ти безпроблемнна бременност до края и на финала здраво   ylinfant

# 695
  • Варна/Сливен
Здравейте  милички  newsm51
Поизчетох ви но да си призная от тук от там  Embarassed просто не бях много на кеф вчера.
И аз да се отчета след вчерашния прегед малкия ми юнак е добре станал е 820 гр. Поговорихме  си малко с доки за сециото така че сега съм малко по спокойна.Единственното което ме разтревожи е че недай си боже ако тръгна да раждам преди 36 седмица ще ме насочат към Окр.болница,а аз  държа да си е моя доки така че ще стискам колкото се може повече.Момичета да се ви се оплача аз вече почти не мога да ходя след 2 мин. права  почва всичко да ми предърпва,кръста,корема ми се стяга получавам болки  Sad ужас направо едва отивам до 00,а нахй интересното е че като си легна корема ми е мекичък и това не са контракции поне не всеки път  Rolling Eyes Доки каза че може да имам слаба коремна мускулатура и явно 3 месеца още лежане му е майката за да мога да избутам до края  Confused
petqta добре дошла при нас и  леко бременеене до края   bouquet
Желая на всички ви един усмихнат ден  lovekiss Пазете се  Hug

# 696
  • София
Здравейте, мамчета   bouquet

petqta, добре дошла при нас! Лека бременност и прекрасна бебка накрая!

Честито на всички мами с добри новини от прегледите и стиснати палчета за всички, на които им предстои!

Фони, гледай да не се тревожиш, мила, доколкото ти е възможно. Стискам палци положението да не се влошава и всичко да е наред  Praynig

semruna, много кофти за болките Sad Ама ако лежане му е майката, почивай си!

shturchaki, аз имам течение. Гъби нямам, но течението си го има и доки каза, че всичко е наред и това е нормално, стига да няма миризма, парене, сърбеж и т.н.

Танче, много неприятно, че Коско не се е оправил. Може пък наистина да е от прахоляка  newsm78 Дано му мине скоро!

Пожелавам ви усмихнат ден въпреки мрачното време навън   bouquet

# 697
 Фони,вярвам ,че всичко ще бъде наред с бебо и стискам палци за това! Hug
semruna,почивай си по -вече и се пази!Момичета,когато ви разраешат да се дивижите ,не забравяйте че не бива да прекалявате с натоварването-правете кратки разходки-15-20мин ,но на всеки 2 часа почивка или лежане,не се впускайте в безкрайо тичане насам-натам,ще има време да тичаме налято! 1stroller
 shturchaki,подкрапям казаното от Rakkaus ,а освен ръкавици има и такива дамски превръзки!Но всеки случай е индивидуален и ако има съмнения за инфекция или гъби е хубаво да се лекува навреме! Peace
petqta  bouquet добре дошла при нас и  леко бременеене!Честити ви розови гащи!
Джен,дано кръвното се нармализира или по-скоро да няма кои да го вдига! smile3503

# 698
Rakkaus,elisalou благодаря ви за бързите отговори Hug  bouquet
semruna повечко лежене още малко до финала Hugа и при мене се случва когато съм права всичко ми е опънато и стегнато,а коато легна корема ми е мекичък

# 699
Привет,момичета!

За къпането - на нас ни падна пъпчето около 10 ден,но въпреки това си я къпехме спокойно без да ползваме някакви предпазни лепенки.

За стриите - нямам нито една от първата бременност,без да съм се мазала.Сега пак не се мажа и засега нямам,но ще видим до края.Интересното е,че аз съм предразположена като че ли към тях,а учудващо не ми се появиха.   

gali3009,чела съм за жени,които образуват коластра още от първите месеци на бременността,така че мисля,че нямаш повод за притеснение.

За бактериите в урината - и при първата и сега при втората бременнност са ми откривали.И все се оказва,че пробата е замърсена,т.е.стерилните урини са чисти.Така че и моя съвет е като на Jen - хубав тоалет и стерилна и обикновена първа урина.Дори моята гинеколожка ми е казвала ако имам течение е добре и един тампон да сложа във влагалището преди даването на урината.

Фони, наистина сега е най-добре да си спокойна и уверена в добрият край.А когато дойде време за раждане да си избереш болница в която могат да осигурят адекватни грижи за детето, ако не дай си Боже развие подобна белодробна недостатъчност.

JenHug Hug Hug

elisalou - Ели, много се радвам на честите ти постове.Липсваше ми преди с редките си включвания.Чакам с нетърпение добри новини на 11 април.  Hug Hug Hug

Добре дошли на новите мами в отбора!   bouquet

Всички болни дечица бързо да оздравяват  Praynig

Вчера бях на ЖК - само мерки и теглилки,така че няма с какво да се похваля.Днес пък бяхме на ДК - дъщеря ми е 12 кг на 2 г. и 2 месеца и 92 см.

Клипчетата, които сте пускали не съм ги гледала и не мога да ги коментирам.Но пък чета рецептите с удоволствие, така че довечера ще омеся и аз нещо за хапване.

# 700
ето ме отново при вас Hug
благодаря ви за отговорите, не че съм се шашнала толкова, по скоро ми се стори рано да се появи това от гърдата ми  Wink и ми беше интересно други имат ли подобна случка
момичетата с проблеми почивайте си всичко ще е ок ще трябва да избутаме още малко седмици  Hug
Юлкааааа и петенцето къде сте  Hug
следобяд ми е спокойно в офиса и едва седя на стола зад бюрото ,така ми се приспа имаме и диванче идва ми да полегна за малко hahaha

# 701
shturchaki, от къде се купуват тези тест ръкавици  ?

# 702
Привет, момичета!
Как сте в този не много пролетен априлски ден?
gali3009, да знаеш как ти завиждам за спокойствието в офиса. При нас това е като в оная реклама на бира "Мечтиииии". Но какво пък - още малко остана. Дори си мисля, че ще ми липсва после.
Аз от началото на седмицата все по лекари ходя. Вчера на консултация, днес на профилактичен.
Но всичко е наред - бебето расте, аз дебелея.... Само дето като Алекс и това е седалищно и за разлика от първия път сега плацентата ми е ниско. Иначе всичко е наред.
jen, много ми хареса градинката ти. Пролет и лято сигурно е фантазия. Аз така съм се вдъхновила да озеленявам, че заразявам с ентусиазъм всички познати и приятели. Дори една бивша колежка, която по настоящем живее в Сан Франциско се е включила в "моята инициатива". Какво да направя? Въпреки времето на мен ми е пролетно:)

# 703
Хелоу и от мен на софийска земя.

Завърнахме се вчера - не мях пътувала с влак от 100 години - 6 часа се лашкахме и в резултат често ми се стягаше корема по време на пътя. Но иначе пътуването си беше приятно и дори забавно.

Какво чистене му дръпнах вчера следобед и днес до обяд - ужасно съм уморена, но доволна. Оставя ми да изчистя основно детската и да си оправя терасата.

Преди малко се върнах от консултация - бебоната е добре, малко по - големичка както обикновено. Взеха ми секрет за повторно изследване след лечението на бактериите.

Сега уморена ще се просна на дивана и ще чета назад.

# 704
Здравейте, мамчета!

Shturchaki, и аз имам вагинално течение от самото начало на бременността. Нямам сърбежи или други неразположения, но не ми е спирало. В началото моята гинеколожка ми каза, че е нормално. На последната консултация каза, че ще ми вземе проба за изследване за да елиминира вероятността от гъби. Живот и здраве на 20-ти април съм пак на ЖК и тогава се надявам да се изясни дали има нещо притеснително.
elisalou, пишеш, че има и превръзки за изследване на вагиналното течение. Със същото наименование като ръкавиците ли са? Някак не ми се ще да ползвам ръкавиците, а ми се ще за мое спокойствие да се проверя все пак. Моля те, ако се сетиш, пиши името на превръзките.
За коластрата от гърдите, аз още към четвърти месец забелязах някакви тъмни корички по зърната на гърдите ми. Не посмях да ги махам, защото знам, че масажирането на зърната може да предизвика маточни контракции, а моята матка е от чувствителните и заради това пия магнезий. Но напоследък ме дразни да ги гледам. Не се махат лесно, с вода и сапун. Някоя от вас да е имала такъв проблем и как го решавате? Как успявате да ги изчистите, когато са засъхнали?

Общи условия

Активация на акаунт