Птички пеят, слънце грее - ЮЛЧЕТО расте и хубавее!

• 26 526
  • 709
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро мамчета  Hug

Калоянис ти нямаш сърссссе с тази закуска  hahaha, ама днес съм решила да си правя по-лек режим засега хапнах едно баначе и пих едно кафенце.

Баткото е още в леглото не мога да го накарам да стане  Mr. Green, нали е ваканция и сега наваксва стваането сутрин рано.  Laughing

Аз от сутринта се разпарвям с кредити, болничини, лизинги и ей такива ми ти интересни и приятни неща  Mr. Green

В София щесе разваля времето, ама засега още е леко слънчевко  Heart Eyes

Дарато
ако само веднъж седмично ще се будиш към 4 то бебка и после през деняте оставяда си доспиваш  ще е мечтаното бебе, пожелавам ти го от сърце  :hug

Поли
това което описваш прилича на ангина с тази висока температура, моят синковец редовно прави такива температури.Най-бързият метод, които в болницата ни прилагаха е лед под мишниците. Сваляпоне с 1 десета за 10 мин. Дано не ти се налага да го пробваш.

Ставам малко да пооправяв къщи и после пак ще ви навестя  Hug

# 631
Добро утро и от нас  Hug
Страшна закуска  preggo Ще трябва да ставам от компа и да видя какво да хапна.
И тук времето изглежда облачно, пък го дадоха да е хубаво...дано по-после да изгрее слънчице  Praynig
Следобед съм на курса за бъдещи мами  Peace

Пиятен и усмихнат ден ви желая  Hug

# 632
polq31 дано твоята малка Ивка се оправи бързо и повече . да не те стряска с такиа високи температури  Hug

Съни дано всичко да е добре с беба.  Hug

Ели честити сандалки.

Айде лек ден от мене на всички коремчета.  Hug

# 633
Поли31 пуснахте ли изследвания за кръв и урина,то най важно е да се видяят стойностите на утайка и ЦРП,както и дали има бактерии в урината?Ако не сте как разбра докторката,че е за антибиотик и то точно този,който е дала по телефона?Ако не си правила изследвания-пускай веднага,защото от самосебе си-антибиотика не сваля температурата веднага,а след 2-3 дни и като цяло аз като чуя антибиотик,само защото детето е без температура ми призлява и почвам да се разправям.Първо трябва да има диагноза,която следва след направени изследвания.Другото е да си гадаем на боб,Ами ако не подейства този антибиотик,още колко ще му сменят?

# 634
  • София
Поля, дано се оправи Ивчето  Praynig Представям си колко ти е притеснено...

Наталче, чудна разходка си си направила! Браво, че си се възползвала от хубавото време, че от днес пак се разваля.

Франсето, много гадно така с  Sick Не трябваше ли вече това да е в далечното минало? Дано не ти се случва пак.

За възглавницата: аз нямам специална, оправям се с обикновени. Но гледах в един магазин и имаха два вида - една за кърмене, която е по-малка, не се разгъва толкова много и не е удобно да се ползва за спане по време на бременност, и една за бременни и за кърмене - по-голяма, която може да се разгъне и да се спи с нея, а може и да се сгъне и да се ползва за кърмене. Мисълта ми беше - вие от кой модел сте си взели, момичета (съжалявам, не помня кой имаше  Embarassed)? Ако е от по-малките само за кърмене, може заради това да не е ви е удобно да спите с нея.

Хайде до после Simple Smile

# 635
Аз да се оплача, вчера се забелязах колко стрий са ме нападнали по бедрата, предната част  Shocked Ужас, направо  #Crazy
Скоро ми свърши олиото на Хип, с което не съм се мазала всеки ден, по-скоро на 2-3 дни. И не бях забелязала такова нещо.
След като ми свърши, около седмица не съм се мазала с нищо. Взех си от този крем Саносан от Кауфланд, един път се мазала с него и вчера видях поразиите.
Чудя се дали не беше по-добре да си продължа с олио  newsm78 Май кремовете не омазнават така добре кожата...Пък мислех, че като идват жегите крема ще е по-добър вариант...
Не знам какво да мисля-от какво се получиха и дали да продължавам с крема, ако не предпазва  newsm78
А вие знаете ли дали след раждането могат да се премахнат тези гадости?

# 636
  • In the jungle out there..
addy_1, моето мнение е че няма спасение от тези гадости. Просто кожата ти е предразположена. Както и моята. Предишната бременност се мазах от първия до последния ден с няколко помади и в деветия месец се нацепих на най-разноообразни места, включително между краката  Embarassed...Това е не е само от преразтягане, тъй като аз качих всичко на всичко 9 кг и то само на корем. Просто бременността е предпоставка за разхлабване на съединителната тъкан, което води след себе си стрии, хемороиди, спукани капиляри, разширени вени и т.н. Това е обяснението на моя доктор и за съжаление нищо не може да се направи за да се предотврати. Попитай лекаря си дали можеш да мажеш Контратубекс или нещо подобно върху пресните белези, за да се заличат евентуално. Не спирай да се мажеш за да знаеш, че си направила всичко възможно.
Знам, че не прозвъчах много оптимистично, но това е едно от нещата, които трябва да изтърпим Confused

Rakkaus, моята е от големите и тази нощ се справих по-добре с нея, определено поспах по-удобно  Hug

polq31 , дано бързо се оправите. Аз свалям висока температура с мокри чорапки и леко хладък душ. Нурофен, Панадол, Ефералган при моето дете не работят над 39 градуса....В краен случай, ако не стане с охлаждане, давам Хексалгин.

besyto Щом не изпитваш дискомфорт, не би трябвало да има проблем. Аз също не мога да лежа по гръб, но не защото ми става лошо, а нещо ми прещраква в кръста и не мога да се изправя после  Laughing

# 637
addy_1, миличка трябва си олио според мен! Просто крема докато го сложа и все едно не съм се мазала, но аз съм с много суха кожа! Мажа се всеки ден по веднъж - цялото тяло. В тийн възраст имах едно рязко напълняване и тогава от 43 кг. станах 75 кг. и ми се появиха стрии, до сега не са изчезнали! Поне кожата ми е свикнала да се разпъва Simple Smile защото после от само себе си пак станах 46 кг., но от хормоналните лечения пак имаше един период хоп 75 кг. и после пак от само себе си хоп 52 кг. Така, че мисля сега кожата ми понася по-леко стреса, щото е достатъчно стресирана от миналото...  Weary
Франсето мила, и аз още  Sick Sick Sick, почти през вечер две, направо очите ми се насълзяват от напъване! И винаги е преди да си легна! Мъжа ми му се къса сърцето като ме гледа, но няма как - приела съм, че е от хубаво! Щом на мен ми е зле, значи бебко е добре! Това е моята философия.
Бочинка, аз много исках да замразим стволови клетки. Обаче, мъжа ми ми изкара чисто лекарски аргументи. Почна от далече, че е сравнително нов метод - около 20 год. Не се знае, дали ако съхраниш пробата, ако ти е нужна, ще е годна. Освен това са малко заболяванията, които се лекуват, в общия случай според него трансплантация на костен мозък е по-приложимо, а и никой няма да откаже да бъде донор на детето си. Отделно беше ходил на някакъв конгрес, във Великобритания има вече разработка за производство на стволови клетки от кожни клетки. За сега били успешни и според него до 4-5 години, стволова клетка ще може да се произведе от всяка друга клетка. Последното което ползва като аргумент, че нито една от колегите му лекари, която роди, не съхрани стволови клетки! Мисля, че колкото и да се инатя ще се съобразя с лекарското му мнение, все пак това е въпрос на личен избор и не искам да мислите, че убеждавам някой в обратното. Варианта с даряването ми се струва много хубав. Правиш добро!
Калоянис, Юлка и Джулка, евала момичета! Страхотни кулинарни изкушения. Браво на всички момичета, които домакинстват. Аз преди да забременея много кулинарствах, но сега нищо такова не подхващам! Чак се чудя как издържате да млатите козунаци по час!
Някой пита за детската книжка, която купих... Много хубаво издание...
Болничките и болните дечица да оздравяват бързо и да няма повече такива негативни емоции!
Много съм щастлива, вчера поръчахме тапетите!!! Показвам снимка от каталога на фирмата!
Само, че при нас няма да са така подредени. Стената с вратата ще е цялата на слончета. Другите стени ще са раирана част, фриз и част дюс (на обратното, като на каталожната снимка). Дано обясних както трябва! Направо съм влюбена в тези тапети!!!
. Взехме обаче от плътните завеси, че стаята е южна и трябва да се спира слънцето, че на бебко ще му е много горещо иначе.

Днес съм на лекар, много се вълнувам, че ще видя бебко! Искам да знам колко голям е станал! Много му се радвам, че вече по-активно ме подритва, макар че плацентата ми малко спира силата на ритничетата му и е по-леко усещането.

# 638
Привет мамчета Simple Smile

При нас днес на стажа нешата са малко по-спокойни, а и си взех компа, че нямат за мен и си ровя когато намеря време из нета Wink

Дарато.. и аз се будя нощем, но при мен е тренирано от много години, защото спя изключително леко и само муха да шумне и съм будна. А сега както си ми е трудно завъртането на всяко завъртане се будя Simple Smile Чудя се дали да не си направя и аз една ткава възглавница... може и да ми помохне, макар че за сега се справям като че ли Simple Smile

Кратунка, после да се похвалиш за прегледа Simple Smile

Ох за  Sick по принцип вече съм по-д-бре, ама на 2 седмици  1 път ми става нешо зле и .... Определено съм доооста по-добре от преди Simple Smile Ама то да му е само това зора!!!

Айде да бегам, че ще има работа за мен Wink Довечер апка ще ви погледна Simple Smile
 Hug

# 639
Момичета, наистина много ви благодаря за подкрепата.кaloqnis2007 предполагам, че така трябва да се лекува, но тук в дълбоката провинция никой не ни лекува така, то ние сме много след вас, сигурно след 10 г ще почнат и нас да ни лекуват така, но за сега е това положението. Какво да се направи, нямаме избор, а съм я завела при най добрата докторка в града, както и да е.
Момичета, ама наистина сте супер кулинар ки, аз обожавам да готвя, да правя разни неща, ама чак козунак ми се вижда много сложно, то аз все пак се научих миналата година да меся  Joy.
Стискам палци на всички, който сте на прегледи и да се включите после да кажете и аз като Ели забелязвам, че много момичета не пишат, даже и част от вестителките вече не се вя сват, защо ли?
franseto , ох милата ти това бебе направо те разсипа не те остави да дишаш спокойно, още мъничко потрай и всичко ще свърши и ще си много щастлива Peace
Кратунка  аз обожавам приказки, сега като купя някаква нова книжка сядам вечер и докато не я изчетем цялата не си лягам, но и мама обича и детето също. Стаята ви ще стане много хубава браво, както и на всички момичета, който видях до момента.
Хайде оставям ви и пак ще намина.

# 640
Поли31  пусни веднага изследвания на детето-пълна кръвна картина и урина,на нас след такова изследване веднага ни откриха проблем с бъбреците-не казвам ,че имате такова нещо,просто високата температура е опасна и не винаги е само от гърло.Пускаш изследвания и след час ги носиш на докторицата Peace

# 641
  • София
За стриите: аз нямам и никога не съм имала, не се мажа с нищо специално против стрии - така и не намерих такова, чиято миризма да не ме дразни, та се мажа с нормалния си лосион за тяло, който ползвах и преди бременността. Прави ми впечатление само, че кожата ми е станала по-суха от преди и ми трябва по-голямо количество от лосиона, за да не я усещам опъната. Ади, съгласна съм с мнението на kalaza - в голяма степен си е до наследственост и кожа, с козметика може и да минимизираш щетите, но гаранции като че ли няма. А дали могат след раждането да се махнат - предполагам, че може с подходящи средства и много търпение... Но не знам със сигурност...

Кратунка, много хубава книжка! Картинки има ли? Аз като купих "Роня, дъщерята на разбойника" се оглеждах всъщност за приказките на Андерсен, но не намерих с картинки - а ми се иска да има, че като порасне детето, освен да слуша, да може и да гледа картинките. Стаята също изглежда много добре, разкошна е! Успех на прегледа и да се похвалиш после Wink

besyto, аз от 3тия месец насам не мога да лежа по гръб за повече от 10 минути - става ми зле. По принцип знам, че не е полезно дълго време да се лежи по гръб по време на бременност, именно заради притискането на вена кава. Но ако не изпитваш дискомфорт, знам ли... Може да питаш доки за най-сигурно.

# 642
  • Berlin
Кратунка, много нежни цветове, точно си я представям стаята с едно бебче. Simple Smile
Ние сме на квартира ииии сме с една малка спалничка,  където трябва някакси да сместим една кошарка за бебока + не знам как ще се охлаждаме, защото сме последен етаж и със сигурност са над 30 градуса лятото в апартамента. То зимата е жега, а лятото просто не ми се мисли как ще го гледаме това бебче. Много ще му е горещо, а знам, че климатик не е хубаво да му се пуска, то пък и нямаме такава екстра ...

# 643
abs, мила да си призная и аз от това се тревожа. Стаята на бебко е южна. Много пече и е адски топла и лято и зима. Питах на курса за бебета, смятат че не е проблем да има в стаята климатик, стига да не духа директно! Аз много не съм съгласна, като знам аз как се схващам, какво остава за душичката малка, но казаха, че може да спи на отворен прозорец - стига да няма течение! Така, че мисля това е варианта! Не бих рискувала с климатик. От друга страна сега бебчовците ни са настанени в нас на 38-39 градуса, та сигурно няма да е проблем, че са летни бебчовци!

# 644
 Здравейте,
Поли стискам палци да се оправи бързо Ивка и да не е нещо сериозно!
Ади,ще чакам да разкажеш как е било на курса!За стриите-аз ползвам и олиото на Юсерин и маслата на Боди шоп и за сега нямам проблеми,но имам да дебелея още 3 месеца,а от сега съм такъв плондер... Mr. Green Mr. Green
Нателчето,стискам палци да донесеш добри новини за бъбречното легенче!
Джен,чакам да покажеш градината!
Много касиви стаи показвате!За книжките-ето това ми е проблем-искаше ми се да мога да чета на глас още от сега на бебо,но нямам и гледам да ми чета от нета!Ще се радвам да споделите какви книжки купувате,да мога да поръчам на мама да ми прати!
 Кратунка,незнам дали скоро ще е възможно това изкуцтвено създаване на стволови клеткии,но съм съгласна с това,че не е много ясно какво се случва,ако решиш да съхраняваш!Затова ,както вече писах,обмисляме варианта да дарим,за да може при съвместимост,да помаогнат на някого!
 Калоянис,незнам дали не е съвпадение на имената или е същата верига,но можеш да погледнеш тук http://www.goldenpages.bg/bg/b/E1F7978B-2405-DC11-B6C5-00145E9525E4
  Аз при ваденето на летните дрехи вчера,попднах и на бебешките дрешки,кото не подарих и смятам да ползвам.Та сега им правя място,макар че има доста време,но аз да ги подредя и да са готови за пране и гладене.Поръчах си прах за пране от Германия-новия Персил Сенситив Макс Рърс и омеокотол за бебешките дрешки(тук не продават Ресил,Омо,Тайд и доста други марки,предпочитани от мен)Поръчах и една възглавничка с черешови костилки против колики!
 Галя,ами има поверие,че последното нещо което прави преди да роди бременната е да измие прозорците и да изпере пердетата и след като свърши тези неща “гнезденето„може да започне!
 Юлка,шапка ти свалям за козунаците!Щастливци са твоите мъже!
Фейтче,липсваш ми напоследък!
 Аз продължавам с пренареждането и прането,че за събота дават температури от 30С! wash hang  grinning039  Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт