Моля за съвет

• 1 738
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! Искам да споделя с Вас проблема си. В менопауза съм от 5 години. Снощи, след ходене по малка нужда, на тоалетната хартия имаше малко кръв, по-скоро розова слуз.Днес нямам този проблем. Обезпокоително ли е това, трябва ли да ходя на лекар или да изчакам следващите дни. Много съм уплашена, изчетох във форума съмнения за рак, цистит и т.н. Ако някоя от Вас е имала същия или подобен проблем, моля да пише и даде съвет.Благодаря предварително.

# 1
На лекар задължително  Peace

# 2
Най-честите причини за постменопаузално кървене са изтъняване на маточната лигавица (атрофия на ендометриума), хормонозаместителна терапия, полипи, хиперплазия на ендометриума (прекомерно разрастване на лигавицата), ендометриален карцином. Други по-редки причини за постменопаузално кървене са възпаления на матката и маточната шийка, хронични заболявания, като проблеми с щитовидната жлеза, приложение на определени медикаменти и някои онкологични заболявания с друга локализация.
При наличие на постменопаузално кървене е наложително извършването на гинекологичен преглед. С помощта на ултразвук се изследват матката и яйчниците. След това се прави кюретаж на матката за хистологично изследване на маточната лигавица, което поставя окончателната диагноза.
Успех!

# 3
И моля, отидете първо незабавно и второ при добър лекар,  на когото имате доверир и ще ви обръне внимание, лабораторията също е много важна. аз имам пресен горчив опит с незаинтересован гинеколког и поне за това мога да посъветвам... Успех!

# 4
  • София
Бъгс Лили, препоръчай ми, моля те, лекар, на когото си се доверила. И аз съм в същата ситуация...
Благодаря ти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт