Отговори
# 120
Здравейте и от нас с Вики  Hug Днес бяхме на дългаааааа разходка в морската  1stroller
Времето беше страхотно без вятър и много топло.
Вчера ходихме на очен лекар за беба- каза че всичко е ОК , но след 20 дена да отида пак  Thinking

за свекървите Моята е идвала 2 пъти в нас да види Вики за по няколко часа. Съвети по телефона дава без да и се искат естествено , обичайните– Вода даваш ли? (любимия въпрос),
Сол във водата слагам ли ? Плаче ли бебето? (беше се притеснила че не плаче, не било нормално).

за АМ Ние сме на Лактана био, на втория ден нямахме колики вече НО може и да е съвпадение нали ние време вече да спират.

биогая Направи ми впечатление, че са я давали на Вики в болницата.  Поне така пише в епикризата

Събуди се беба ще се яде ........ставам Hug

# 121
Нека се разпишем и ние Hugбяхме на разходка,беше много топло и на светло много се виждат веничките по бузките,трябва ли да ги мажа или скривам от слънцето newsm78 а и още нещо искам да питам-има ли майка,която вместо да отслабва да качва килца,защото аз сега като съм вкъщи и хапвам стабилно за да има кърма съм качила,но не искам и да знам колко Twisted Evilчестити месечинки   bouquet

# 122
  • У дома... някъде
И аз минавам да се разпиша преди вечерята. Wink
Днес дръпнах 7 часа разходка,хранене навън,спящо бебе и шопинг. CrazyАми как да не съм доволна,след това с каката се разходихме и вече съм гроги...
Саб Симплекса и аз го давам по 5 капки във всяко шише с мляко.Но забелязвам,че коликите започнаха да се усилват и може би е нормално,тъй като кара 2-ри месец,а имам спомен и с каката преди да спрат към 3-ти месец,че бяха най-силни във втория.Дано се разминат по-бързичко.
Аз вече се замислям да купя слънцезащитно мляко,че доста си пече навън и аз дори от днешната разходка се прибрах със страхотен тен на лицето. Simple Smile

Има ли някоя друга мама НЕкърмеща и без цикъл???Аз все още нямам,а на преглед не съм ходила до сега...

# 123
Моето голямо момченце се прибра с температура и сопол  Tired , а групата им е под карантина от варицела  ooooh! Оплаках се!

# 124
Янчето, аз качвам Sad, но аз бях надебеляла поради здравословни причини още преди да забременея Confused...Дано се  оправя с килограмите щом спра да кърмя Praynig.Искам да помоля мамата(не помня коя), която беше писала, че е свалила  около 30кг да ми пише лично съобщение, ако не я затруднявам. Марулке,  дано  оздравее бързо момченцето ти Hug

# 125
Успявам едва сега да се включа. Денят ми започна страхотно с едно усмихнато и спокойно бебе и следобяд така се изпорти. Друсах, люлях, песнички пях, кърмих, пак друсах , пак кърмих - вече съм разглобена.
  А се занимавам само с бебе. Всичко останало съм изоставила, добре че имаше вечеря... Мъжът ми се прибра и изобщо не се трогна- погледна ни съчувствено и отиде на бизнес вечеря, на която ако не присъства ще се срине света. Това мъж да си на този свят. Оплаках се. Дано поне нощта да е спокойна.
А в парка беше хубаво, но утре се опасявам, че ще е навалица и се чудя накъде да поема.
Нас звуците от утробата не ни успокояват в екстремни ситуации, за съжаление!

Хайде, спокойна да е!

# 126
Ние затова цял следобед бяхме навън-само се прибрахме да ядем и пак до 18ч. Така имах усмихнато...спящо бебе. Mr. Green
Утре пак ще е така-ама от неделя дупе да ни е яко пак. Rolling Eyes
yan4etooo, аз качвам. Tired

# 127
  • Карлово
Влизам с въпрос към ЛЛЛ: бебо повръща след ядене,но за съжаление нееднократно,проблема е следния:

Суче едната гърда доста яко/силно...след това го вдигам да се оригне,съответно след оригване и повръща малко,давам втората гърда(иска си още) и докато суче се нааква...вдигам да оригне а той или заспива наакан или пак ме оповръща/не оригва-после чакам чакам колкото оригне/повърне това е и го слагам легнал да му сменя памперса...и повръща  Crazy...струва ми се доста И КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ТОЙ ПОЧТИ С ПРАЗЕН КОРЕМ ОСТАВА СЛЕД АКАНЕ И ПОВРЪЩАНЕ newsm78....има ли техника за ефикасно оригванееееее или аз нещо не правя както трябва,че вече сле в един затворен кръг излизане няма ooooh!
Ако бебето наддава в нормите и е здрав, единствено цапането е проблем с повръщането. Въпреки, че изглежда много, приема се за нормално петното да е с големина на мъжка длан. Смяната на памперса допълнително подпомага повръщането, опитай да бъдеш по-внимателна и да не сгъваш мног окрачетата към коремчето. Дори и да спи, може да го сложиш изправен, подпряна на рамото ти и да потупваш гръбчето, докато чуеш мошно оригване, може да отнема повечк овреме дори. Също така, може да прекъсваш сученето и да оригваш.

# 128
Здравейте,ние днес бяхме на консултация,/вчера станахме на два месеца:cook:/ бебка е качила 700 гр.и в момента е 4160 и 56 см. Нали се роди мъничка та сравнение с другите бебчета тук малко изоставаме в килцата,но нищо.. важното е че наддава Peace Hug Тъй като не е минал месец от поставянето на противохепатитната ваксина днес доки не й сложи другите. Отложихме ги за малко по-нататък.
Засега е на Аптамил Ха,но от няколко дни бузките й са с обрив - изпръхнали,зачервени и със ситни пъпчици. Доки каза че е най-вероятно от млякото и на следващото ни ходене може да го смени с друго. Съмнява се за алергия към белтъка на кравето мляко Cry Честно казано хич не ми се иска,защото и с каката имаше такива съмнения и съответно - по-късно захранване,безмлечни каши,пюрета - също не можеше всякакви и т.н.
Та, стискайте палци да не сме алергични Praynig

Ако има мами от Красна поляна,Разсадника,Илинден - ще се радвам да си правим компания по разходките Hug

Това е от нас,татито я държи в момента,а тя наддава вой...май няма скоро да се спи newsm78

Grinning Hug

# 129
Добро утро,

Ето кафенце и закуска:

# 130
  • Варна, морето, сините вълни...
Добро утро Hug Ние чакаме гости (леля ми и свако ми ще идват да го видят малкия мишок) А утре ще правим погача. Първо на църква. А след това има ли нещо друго което се прави освен чупенето на питката, понеже тук не се прави, но аз си реших да му направим на бебо.
Нещо друго щях да пиша, но забравих newsm78 нищо после ще се включа Whistling

# 131
Добро утро и от нас.
Мерси за закусчицата:))
Вчера си изкарах акъла с малкия - като взе да се дави, все едно има храчка и го бернах тука до нас до една клиника на частно да го прегледат - наистина имаше секрет в гърлото, но доки каза 2 пъти на ден да му чистим нослето и ще се оправи. Майка ме нахока, че за "един сопол" (както тя се изрази) 25 лв. за преглед дадох, ама аз да съм си сигурна, че сега както бързо слизат надолу тези неща ме е страх. Там пред кабинета имаше доста болни деца, та и нас ни беше страх за едното няма нищо пък да не ни заразят. Изобщо пълна лудница. Снощи и вчера цял ден бебка беше много кисела, но днес спа до 7:30 и е по спокоен. Естествено го изтормозих с изчистването на нослето (много реве на тази процедура), но да не Ви казвам какво излезна. Сега ми се струва, че диша по-лекичко. Дано само да не се разболее Praynig
Ние поетапно каним да видят бебка приятели и роднини и през вечер почти сме с гости и вече честно казано ми омръзна, пък и той ако е кисел вечер положението е ептен тежко. Като се има впредвид, че сами се гледаме и всеки ден сме на разходки, представете си как смогваме.
Днес пак е приказно за разходка и след кърменито към 10:30 излизаме:))
Лек и усмихнат ден на всички!

# 132
Добро утро и от нас.
По това време сме най-кротки и гукаме и се смеем на мама 
Набързо да напиша и аз за нашето развитие. Качили сме 1 кг от изписването за месец и сме пораснали 5,5 см! Това обаче не ми пречи да съм все в стрес дали детето се нахранва понеже е само на кърма, а и аз съм от мамите, които нищо не могат да изцедят с помпата (помня, че и други споделиха същото). Спи си иначе, ака си...обаче често, особено вечер съм на ръба на истерия дали детето не е гладно след обичайния рев. Но засега педито ме убеди да си продължаваме само на кърма, защото детето наддавало добре. На месец беше 4850.
Да кажа по темите, които запомних. Биогая и аз давам по препоръка на педи, по 5 капки на ден преди едно от храненията (преди давах заедно със Саб Симплекс, но вече сме на Инфакол) в лъжичка. Ники много добре си поема каквото му давам с лъжичка и нямам проблеми – опирам я леко в небцето да се обере от лъжицата и става.
Jarebi4ka, ти от кой квартал си? И ние ще се пускаме днес по разходки 
Айде да не прекалявам с писанията – весел ден на всички!
Да не забравя - Мими, много, много се радвам за вас Hug

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 10:31 от Gatofilia

# 133
  • Германия
....
Въпрос към ЛЛЛ Има ли някаква обяснима причина едната ми гърда да става на буци на няма и 2 часа а другата да си стои мека? И аз ли съм го предизвикала с нещо или е нормално Simple Smile

Снежинка, всъщност не е нормално  Thinking При някои майки едната гърда "сервира" повечко мляко на бебето, но чак да става на бучки е рядкост. Помисли, къде може да се крие причината - притиснато от тесни дрехи; презрамка на сутиен; ако носиш бебето в слинг някъде да е по-стегнато или да не е опънато добре; евентуално неблагоприятна поза при спането.
Например, при някои майки се получава съвсем неволно притискане, ако при кърмене само се размести сутиена и така част от него минава през тъканта на гърдата, съответно притиска млечните каналчета и стават запушвания. Друго, което също би могло да е причина е неудобна поза, ако седиш и лактите нямат опора съответно мускулите са напрегнати, каналчетата нямат място да се "отпуснат" и пропуснат млякото и така..
Евентуално да следиш кога в какви ситуации се получава този дискомфорт и да пишеш пак?  Peace

# 134
Янчето, аз качвам Sad, но аз бях надебеляла поради здравословни причини още преди да забременея Confused...Дано се  оправя с килограмите щом спра да кърмя Praynig.Искам да помоля мамата(не помня коя), която беше писала, че е свалила  около 30кг да ми пише лично съобщение, ако не я затруднявам. Марулке,  дано  оздравее бързо момченцето ти Hug
И на мен ако е удобно да пише на ЛС как ги е свалила,че и аз имам дооостааа за сваляне! Peace

Яребичка,по-добре 25 лв,отколкото после да си биеш главата!

Общи условия

Активация на акаунт