Отговори
# 135
  • София
Привет, ето ме и мен. Бебето го изнесох на балкона, такова слънце има и сега спи блажено. Понеже по-напред някой се чудеше, само да кажа, че лицето й не излагам на слънце, Елица е с много светла кожа и като се има предвид колко е нежна не искам да рискувам. Като почнем по-дълги разходки със сигурност ще я мажа с крем с висок фактор.

По повод питите, 40 дни и пр. нещо взех да се изнервям. Свеки вече няколко пъти ме пита как ще ходя на църква, чак беше избрала църквата, попа, маршрута... А аз изобщо не съм решила дали ще ходя. За религиозна, религиозна съм, но пък нямаме църква наблизо, без кола съм и ще трябва да разкарвам бебето с такси из София (не до църквата на свеки, нещо вкусът ни не съвпадна по темата). За питата от вчера взеха да звънят разни близки и далечни роднини от женски пол да питат кога ще е. Явно умеят да броят и са решили, че като не се обаждам аз, по-добре те да си потвърдят сами присъствието  Joy. А аз имам 10 стола в квартирата и една огрооомна рода... Та ще видим как ще стане работата.

Гледам свекървите сте обсъждали. Моята не е лоша, всъщност си давам сметка, че ако ме дразни нещо, то е именно старанието й да е много добра. Дава го майчински, дава акъл за всичко, иска да помага във всичко, праща ни храна редовно (понеже тук гладуваме). Не, че нещо лошо има, ама все пак аз майка си имам вече, която не ги прави тези неща, защото много добре знае, че не съм млада булка на 20, а зряла жена на 30 и кусур. Ще я видим как ще я караме.

Аз имам и още едно питане. Сменяли ли сте шишета и планирате ли да ги сменяте скоро само защото са пластмасови? Върти ми се в главата, че трябва да се сменят през определен период дори и да са без бисфенол.

# 136
Моля мамите които имат люлки за бебетата да споделят какъв модел са и дали сте доволни!

Благодаря ви предварително  bouquet
Не съм многословна днес,че мома Борянка не е спала като хората от 1.30 през ноща и съм ейййй такааа #Silly smile3507
А още нещо, днес момата става на 2 месеца и явно от това ще да е това неспане newsm78
Та по тоз повод да ви почерпим скромничко  cook

# 137
  • Варна, морето, сините вълни...
Честити 2 месеца на Борянка   bouquet да е жива и здрава и мама и тате много да я слушат  Crazy
Ей всички по разходки само ние си се пазим тука  #Crazy Сега чакам да се събужда да яде и ще излезем "на разходка" на терасата  Rolling Eyes

# 138
Гатофилия, в Смирненски живея. МОЛ Пловдив ми е близо:) А ти в кой квартал си?
Честита месечинка на Борянка и много да е здрави4ка и да радва мама и тати!
Стани и аз така реших и все пак имаше полза, поне разбрах какво да правя. Днес при почистването на нослето да не Ви казвам какво количество секрет извадих и хайвана сега е по-спокоен и кротичък:)

# 139
Влизам с въпрос към ЛЛЛ: бебо повръща след ядене,но за съжаление нееднократно,проблема е следния:

Суче едната гърда доста яко/силно...след това го вдигам да се оригне,съответно след оригване и повръща малко,давам втората гърда(иска си още) и докато суче се нааква...вдигам да оригне а той или заспива наакан или пак ме оповръща/не оригва-после чакам чакам колкото оригне/повърне това е и го слагам легнал да му сменя памперса...и повръща  Crazy...струва ми се доста И КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ТОЙ ПОЧТИ С ПРАЗЕН КОРЕМ ОСТАВА СЛЕД АКАНЕ И ПОВРЪЩАНЕ newsm78....има ли техника за ефикасно оригванееееее или аз нещо не правя както трябва,че вече сле в един затворен кръг излизане няма ooooh!
Ако бебето наддава в нормите и е здрав, единствено цапането е проблем с повръщането. Въпреки, че изглежда много, приема се за нормално петното да е с големина на мъжка длан. Смяната на памперса допълнително подпомага повръщането, опитай да бъдеш по-внимателна и да не сгъваш мног окрачетата към коремчето. Дори и да спи, може да го сложиш изправен, подпряна на рамото ти и да потупваш гръбчето, докато чуеш мошно оригване, може да отнема повечк овреме дори. Също така, може да прекъсваш сученето и да оригваш.
благодаря за съвета
Да младежа си е в чудесна форма,притесненията са МОИ Rolling Eyes
ще опитам,дано се получи

# 140
яребичка, и при нас има едно плюнчене.....
вчера беше с 38.3 и слагахме парацетамол,
сополета изкарва, днес се плюнчи по-малко уж
не знам изсина ли, претоплих ли го

# 141
Теди, как му слагаш парацетамол? Дано да й мине на бебка бързо, че да не притеснява мама и тати. Ние температура нямахме. Аз имам съмнение, че го оставих на течение за няколко мин. и оттам се появиха сополките.Sad

# 142
Ох,момичета днес направо луднах! #Cussing outЛина от сутринта не е спала,дреме по 5-10 мин и толкова.Дере се,свива се,но не са колики.Мисля,че не може да се изака  newsm78 .Яденето днес е на почивки  Crazy.Сега уж заспа,но да видим за колко време.
Някоя мама ако има ефективна рецепта да запек,моля нека пише!!! Praynig

Браво на Борянка!Колко бързо минава времето!

Темата за свекитата ми е  #2gunfire.Моита не живее на 300-400 км,а на няма и 100,но все още не може да намери време да дойде да види внучката си.Първо беше проблем,че няма кой да я смени в работата,после пари,сега пък трябва с кола да ги докарат,че ще дойдат групово  ooooh!...

# 143
Теди, как му слагаш парацетамол? Дано да й мине на бебка бързо, че да не притеснява мама и тати. Ние температура нямахме. Аз имам съмнение, че го оставих на течение за няколко мин. и оттам се появиха сополките.Sad

Сложих от свещичките, които ни дадоха ако вдигне температура след ваксината, която трябва да бият скоро. Т падна на 37.3. Звънях на акушерката и тя ми каза да я сложа, иначе тук докторите приемат само с час и трябваше сама да предприема нещо. Сега уж е добре.

честита месечинка на Борянка

Стани, не ти и трябва, само да те ядосва

# 144

Не,че държа задължително да е тук,но се дразня на оправданията й,все едно я викам да ми готви и да чисти  ooooh! .

Хайде,наспахме се  ooooh!.Отивам да будя каката поне,докато не е заваляло да ходим на вън,пък дано така поспи! Praynig

# 145

Не,че държа задължително да е тук,но се дразня на оправданията,все  едноя викам да ми готви и да чисти  ooooh! .

нито ще ти готви на тебе, нито ще ти чисти,
синчето е друга работа,
 с една дума - далеч

# 146
Стани и мойта неще да спииии,направо незнам какво му става на това дете, добре че поне не реве за сега Praynig
Страх ме е да стане 18-19 часа, вчера се дра два часа и неще никой да я друса освен майка й Crossing Arms ooooh!
Милаите ни дечковци, да минават тия колики,че да идват зъбите Mr. Green
Като знам как на синът ми първият му зъб изби на 4,5 месеца, абе не е останало още много ooooh!
Благодаря ви за поздравленията, определено ние я слушаме повече Laughing

Тук времето е кофти и за разходка не става,но май ще се наложи да я изведем та белким заспи иначе много ще се изнерви и незнам какво ще я правим довечера Rolling Eyes
От утре се започват май и нашите гости, вие с какво черпите newsm78, става въпрос за няколко семейства с дечица,но мисля поотделно да ги каним,че ще лудна иначе  ooooh!

Теди
що тъй с товето юначе Confused, дано бързичко да се опраи детенце Praynig Hug

Мименце
как е малкото борбено момченце, свикнахте ли вече един с друг?
Пожелавам ви мнгого скоро вече и на разходчица в парка да излезнете Hug

Гледам че обсъждате свекървите,абе я ги оставете на мира жениците бе и те душа носят Mr. Green
Аз от моята не се оплаквам, да са ми живи и здрави хората, колкото могат толкова!
Със първото много ми е помагала, но сега гледам да се оправям сама,а и те си имат много работа и не остава много време!
Много е кофти когато има такива баби и дядовци,които не се сещат за внуците си Confused
Отиваме да се пробваме на разходка дали ще спим,че в чудо се виждаме вече ooooh!

# 147
По темата за свекървите..все се въздържах, но. Mr. Green. Моята живее на около 60км, и то защото си продаде апартамента тук за да не отидем ние при нея. Живеем на квартира. Докато бях в болницата  дойде веднъж, преди това минала през квартирата и търсила пари на мъжа ми...щото нямала #2gunfire(ние сме на квартира както споменах и работи само мъжа ми, та..наем, заем и т.н. , аз и майчинство още не съм взимала, не  работех преди това, защото от две години се възстановявам от заболяване) както и да е, после дойде още веднъж, даде някой друг съвет със заповеднически тон Whistling, седя на терсата почти през цялото време да пуши и си наби шута:) Толкова за свеки. Момичета аз да попитам..как бих разбрала за евентуална бременност, при положение, че нямам цикъл newsm78. Честити два месеца на Борянка  bouquet Hug Теди, дано Светли бързо  свали температурата Praynig

# 148
Честита втора месечинка на Борянка!
Теди, дано бързо да се оправите  Hug
Galiki няма как да разбереш, трябва много да се пазите Peace

Някой беше питал за мами от Дружба, аз съм от Дружба 2  Grinning

# 149
Ами аз попитах  гинеколога, каза спирала след втория цикъл...а до тогава??? Вие  как ще процедирате?

Общи условия

Активация на акаунт