Математически турнири - 9

• 54 944
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Записвам се да следя темата. И ние чакаме резултатите от ЕК. И да попитам, ще има ли трети кръг на олимпиадата по математика и ако има кога и къде ще бъде? Благодаря предварително!

Национален (трети) кръг на олимпиадата по математика ще има  и ще е на 16-17 април 2011г. Третият кръг е само за ученици от седми клас нагоре. Не знам дали ще се проведе в София или не.

(Календарният план на всички математически състезания и олимпиади може да се види в началото на темата (първия пост на Дидева))

mili.m, сега видях в седмокласната тема, че дъщеря ти е с 19т. от олимпиадата. Поздравления, със сигурност ще ходите на трети кръг.

# 91
  • Бургас
"Национален (трети) кръг на олимпиадата по математика ще има  и ще е на 16-17 април 2011г. Третият кръг е само за ученици от седми клас нагоре. Не знам дали ще се проведе в София или не.'
В София е, да.  Peace

# 92
  • София
И 107 ОУ, София са публикували резултати от ЕК:

http://www.107ou.com/news-/vjelikdjenski-matjematichjeski-sstjez … pjejsko-kjenguru/

# 93
  • Sofia
mili.m ,поздравления на детенце и тук   bouquet. Още много успехи да постигне  Hug.
 До няколко дни на сайта на МОН ще излезе официален протокол с класираните за национален кръг деца. Тогава / предполагам/ в училище всичко ще ви обяснят  Peace.
 От 7 и 8 клас отиват общо 50 деца от страната . Стискам палци с 19 т. да отидете / осмокласниците са дали много силни резултати/.
 Ние пък чакаме протоколът от националното по математика. Дано и нас ни огрее национален кръг!

# 94
  • Пловдив
Благодаря ви   bouquet Ще изчакаме тогава официалния протокол, да видим дали ще е там.
Ние пък чакаме протоколът от националното по математика. Дано и нас ни огрее национален кръг!
Стискаме палци Peace

# 95
  • столицата
Здравейте.
Знаете ли кога е записването за Великденското математическо състезание?

# 96
Здравейте.
Знаете ли кога е записването за Великденското математическо състезание?
Най-вероятно веднага седмицата след ваканцията,тоест от 11 Април!

# 97
здравейте ..... и аз ще се присъединя към кръга от мами - математици Grinning

# 98
# 99
  • Русе
ЕЙ Дидева, страшна си. Кога сколаса, кога намери интернет - БЛАГОДАРЯ Дано сте се справили успешно. Peace

# 100
Дидева,много ни липсваш,чакаме да разказваш!Дано всичко е ОК при Макси!

# 101
Ами да не ви карам да чакате.  Grinning
Ние вече сме си вкъщи, даже детето излезе да рита.
Състезателите ни смятат, че са се справили добре. По отношение на отговорите няма проблем, въпросът е как комисията ще оцени описването на решенията. Остава ни да чакаме.
Организацията от страна на МГ " Атанас Радев" беше прекрасна. Регистрацията беше отложена за доста по-късен час, но това стана поради закъснение на част от софийската група на организаторите.
 Всяко дете и ръководител получиха книжка със задачите за всички класове, в която освен отговорите и решенията от тази година са включени задачите от предходните две състезания. В четири отделни стаи, по време на самото състезание, представители на журито разясняваха задачите и решенията на ръководителите на отборите. Децата имаха право по време на самото състезание да задават въпроси върху задачите в писмен вид, като отговорите се даваха от самото жури.
Контестации няма да има, тъй като проверката ще е много прецизна. При първата проверка ще се отсеят половината най-добри работи във всяка възрастова група. При втората проверка ще се обособи първата десятка, а третата проверка ще определи победителите. Първенците ще получат и медали. Голяма част от децата от ще получат грамоти.
От следващото му издание " Роман Хайнацки" вече ще бъде и под егидата на МОМН, редом до ЗМС, НОМ, състезанието за седми клас, Пролетните математически състезания и т. н.
Това е в общи линии. Децата бяха малко, ако трябва да сравнявам бройката с други национални състезания.
Изобщо всичко беше прекрасно. Накрая около мен имаше четири усмихнати щастливи личица, така че и резултатите да не са блестящи, аз съм спокойна. Децата са доволни от себе си и това е най-важното.

# 102
Отново браво, Дидева. Липсваше на форума.

# 103
Дидева, благодаря за update-a. Чудесно е, че сте прекарали добре и че децата около теб са доволни от участието и представянето си.

По отношение на това, че "Роман Хайнацки" от следващото издание ще е под егидата на МОНМ, означава ли, че ще го направят ежегодно? Досега, доколкото знам, се провеждаше само на нечетни години.

# 104
  • Sofia
Накрая около мен имаше четири усмихнати щастливи личица, така че и резултатите да не са блестящи, аз съм спокойна. Децата са доволни от себе си и това е най-важното.
Това много ми хареса  Laughing. Важно е децата да знаят, че когато са дали всичко от себе си е чудесно  Hug.
 Искам да ти благодаря за задачите   bouquet. Ние не ходим по такива състезания , и на синковеца му е интересно да ги решава!

Общи условия

Активация на акаунт