Колко трябва да е голямо бебето в 8г.с.??

• 28 562
  • 24
  •   1
Отговори
Много съм объркана. навсякъде пише различно..на едни места 2см..на други 8-11мм.
Притеснявам се, защото бях на първи преглед и трябваше да съм някъде 8-ма седмица...но докторът ми каза, че бебето не отговаряло и било с размери на 6-7 седмица...изчетох форумите и често се случва бебетата да изостават, но в по-късен период, затова ако някой е имал подобен случай в началните седмици ще съм му много благодарна за повече инфо..
моето бебе е 10 мм

# 1
Има ли сърдечна дейност??

Виж тук дали може да ти помогне този сайт?
http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_tr … mester_scans.html

Дано всичко е наред при теб Simple Smile

# 2
  • Sofia
Разминаванията ти вероятно идват от това, че единият размер е за ембрион, а другият - за плоден сак. newsm78
Открих мои записки, според които в края на 9 г.с ембрионът е 28 мм. Съжалявам, че не мога да ти помогна с повече инфо.

# 3
Има си сърдечна дейност..пише, че има плоден сак с нормална форма и жив плод 10мм, който отговаря на 7 седмица, а аз всъщност съм в 8-ма и затова се питах дали и при други момичета е имало разминаване в ранните седмици

# 4
Не се притеснявай излишно, аз съм в 5 г.с., а плодния сак отговаря на 3-4 г.с. Днес си чакам диагнозата, ще я бъде ли тази бременност или не (по-скоро не....поради други фактори).

Не се вкарвай във филми, ако толкова се притесняваш направи си кръвен през 48 часа , но според мен е безсмислено в такава седмица и при наличие на сърдечна дейност. Изчакай си другия преглед на УЗ и се наслаждавай на бременността.

# 5
Ще намериш на всякъде различна информация. Зависи в кой сайт гледаш де. Средно някъде май трябва да е между 10-16мм. Но имай в предвид, че всеки ехограф дава различни мерки. Ако си имала по-късна овулация е нормално да е с по-малки размери. Важното е, че формата му е добра и има сърце. Кога ти е бил последния цикъл?

# 6
ами според цикъла трябва да съм 8 седмица и няколко дни, пък според ехографа съм в 7-ма...по принцип съм забременяла някъде 3-ти февруари, поне тогава съм имала контакт с мъжа ми по време на овулацията. Но както пише по различни статии реално самото забременяване може да е станало 3-4 дни по-късно, защото нали сперматозоидите живеят до 72 часа, дори и повече според някой лекари!! дори на 4 дни закъснение като си направих тест беше отрицателен, чак 3 дни по-късно беше +. Надявах се някой да си помни първите данни при прегледите, но явно не е така

# 7
Значи седмиците по принцип се смятат от първата дата на последния цикъл. За по-лесно си направи една лентичка и ще си ги следиш. Самото забременяване вече си разбрала, че не винаги съвпада с датата на самия полов акт.
Аз си следя седмиците от този сайт. Почти винаги съм около тези данни, които са упоменати там. Не се опитвай да се вкарваш в някакви стандарти. По принцип всички размери и грамчета след това са ориентировъчни. Както ти бях писала по-горе размера за 8г.с. според друг сайт е 10-16мм. Т.е. ти си в тази граница и не би трябвало да се притесняваш. Важното е ембриона да се развива и да расте. По нататък разминаванията ще стават по-големи, понякога дори до 2 седмици  Peace

# 8
Миличка, въобще не се шашкай! Щом има плоден сак, бебче и сърдечна дейност - значи всичко е наред! УЗ не измерва точно, а там всеки милиметър е важен, леко да трепне и замерването не е точно!

# 9
Здравейте момичета и аз съм в ужас. Не знам какво да правя и да мисля. Едва се сдържам да не почна да плача с глас. Днес бях на УЗД и доктора премери плодния сак на 10 мм. Каза че е малко и че чева пулс, но не е сигурен че всичко е о.к. Аз съм след инвитро. ПРМ на 2 февруари, пункция на 11 февруари, трансфер на 14 февруари. По мои сметки съм в 7.6 г.с считано от първи ден на цикала.  Моля кажете ако можете има ли шанс все още. Доктора ми каза да ида пак в петък, но беше меко казано скептичен.  Моля се на Бог да греши!
В посочените от вас сайтове четох, че може от 10 - до 14 мм в друг пише 18 мм! В паника съм, ако можете помогнете със съвет.

# 10
Вивия, аз сигурно съм последния човек, който трябва да ти го каже, предвид моята ситуация, но се успокой. Каквото е писано-ще стане. Ако имаш нерви си пусни ЧХГ през 48 часа и ще имаш някаква представа как се движат нещата. Аз лично нямам вече нерви да си пускам, чакам си прегледа и резултата от него.

# 11
докато се рових из сайтовете да търся размера на бебето в началните седмици прочетох и за сърдечната дейност...пишеше, че можело чак 8-9 седмица да се чуе при някой хора

# 12
# 13
Здравейте момичета и аз съм в ужас. Не знам какво да правя и да мисля. Едва се сдържам да не почна да плача с глас. Днес бях на УЗД и доктора премери плодния сак на 10 мм. Каза че е малко и че чева пулс, но не е сигурен че всичко е о.к. Аз съм след инвитро. ПРМ на 2 февруари, пункция на 11 февруари, трансфер на 14 февруари. По мои сметки съм в 7.6 г.с считано от първи ден на цикала.  Моля кажете ако можете има ли шанс все още. Доктора ми каза да ида пак в петък, но беше меко казано скептичен.  Моля се на Бог да греши!
В посочените от вас сайтове четох, че може от 10 - до 14 мм в друг пише 18 мм! В паника съм, ако можете помогнете със съвет.
Да и аз сега видях в този сайт http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/bremennost/-razmeri- … /menu-id-117.html то навсякъде е различно явно  Thinking

# 14
  • София
Здравейте и от мен, бременна съм в 8 г.с. , мин. седмица бях ма преглед и  лекарката ми каза, че бебето е по-малко отколкото трябва да бъде и отговаряло на 6 , а не 7 г.с. , обаче ме успокои,че това не е проблем и че ще "навакса" растежа в следващите седмици. Аз обаче се притеснявам ... дано всичко да е ОК Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт